Şimdi Ara

CHP İmamoğlu'nu CB Adayı Yapmak İstese Ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CHP İmamoğlu'nu aday yapmak istese ama MHP, İmamoğlu'nu değil Yavaş'ı aday yapın biz de Cumhur ittifağından çıkıp MHP seçmenini Yavaş'a konsolide edelim dese ne olur?? :))

Aynı sırada İYİ Parti de YAVAŞ isminde diretse??

Konu Cumhur-Millet atışmasına dönüşmesin lütfen, sadece fikrinizi almak istedim.

Sizce böyle bir durumda aday Yavaş mı olur İmamoğlu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 7 Şubat 2020; 22:11:23 >

• Yavaş daha iyi bir aday olur. İmamoğlu fazla naif kalıyor akp nin saldırgan siyasetine. Çünkü sürekli karalama ve ayrıştırı bir politikası var, kara siyaset yapıyorlar, yeri gelince çamura yatıyorlar. Son seçimlerde gördük, bu yüzden yavaş daha sert, saldırılara karşı daha dirayetli olacağını düşünüyorum. Halk esen gürleyenleri daha çok seviyor. Mesela merkel yada son zamanlarda dikkat çeken finlandiya başbakanı marin burada bu ortamda kesinlikle şansı yok.
  • KKye bağlı KK HDPden izinsiz çise gitmez İYİ Parti'nin oy orani yüksek olursa baskıyla Mansur Yavaşı aday göstertebilir başka olanak yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mansur Başkan kesinlikle CB adayı olmayacağını açıkladı.
    Konu kilit üye ban.
  • Hayal görüyorsun sen.

Mhp kendini tasfiye etti, ümmetçi hareket partisi oldu. Bahçeli ölse dahi buradan geri dönüş olmaz, mhp milletvekilleri çoktan satın alındı.

M. Yavaş cb adayı olmayacak. Hiçbir şansı olmadığını bilecek kadar zeki biri çünkü. Tayyiple imamoğlu yarışsa tayyip kazanır. İmamoğlu ile Yavaş yarışsa imamoğlu kazanır. Burası Türkiye, kaliteli adamlara yer yok burada.

İyi parti geçen seçimde olduğu gibi stratejik olarak kendi adayını çıkarır. Maksat seçim 2. tura kalsın. 2. tura kalırsa imamoğluna destek verir.

Benim tahminim seçimden önce İmamoğlu partiden istifa eder. Asla chp adayı olarak anılmak istemez. Tabi tayyip bırakmaz peşini, "cehape adayı" der durur.

Kısaca geçen seçim ne olduysa aynısı olur. Sonuçlar da aynısı olur. 1 sene önce ümidim vardı, artık yok.
  • Erdoğan ne der o önemli

Bakarsın Öcalan'ı ev hapsine gönderir, seçimleri erteler veya M.Akşener veya M.Yavaş'ı başkan yardımcılığına atar

• Seçim döneminde MHP genel başkanının Mansur Yavaş'a neler dediğini unuttunuz sanırım.
  • Hocam bu ülkede hiç kimse mazisini hatırlamıyor ki herkes balık hafızalı. Süleyman soylu neler neler dedi şimdi hangi makamda görüyoruz. Erdoğan bahçeliye, bahçeli de Erdoğana neler neler dedi şimdi durumu görüyoruz. Fetonun kucağında gezenler geçmişini inkar ediyor en başta. Bunun gibi onlarca örnek var geçmişiyle çelişen. Yarın ne olur Allah bilir yani

• flegga34 kullanıcısına yanıt
    Ben MHP'nin AKP aleyhine hamle yapacağını sanmıyorum.
  • Ben yapar ya da yapmaz demiyorum ama geçmişte yaptılar. Olmayacağının garantisi yok öyle bi ülke burası. Olur da bahçe vefat eder yerine de Sinan Ogan tarzı biri geçerse başa tüm düzen değişir. Zira bahçelinin yerine veliaht kimseyi göremiyorum adam akıllı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flegga34 -- 8 Şubat 2020; 0:11:32 >
  • Bazı arkadaşlar Mansur başkanın CB şansının olmadığını söylemiş.Bu izlenimi neye göre edinmişler açıklasalar sevinirim...

Öncelikle Türkiye genelinde iktidar olmak için HDP'den ve onun destekçisi ırkçılardan oy almak kilit önemde değildir.Bakınız İstanbul seçimlerine.31 Mart 2019 seçimlerinde HDP destek verdiği halde maksimum İmamoğlu oyu adayı Yıldırımdan sadece 10-15 bin civara fazlaydı.Lakin 24 Haziran seçimlerinde birden bire bu fark 700 bine fırladı.Peki bu nasıl oldu?Bu 700 bin takviye oy nereden geldi?CHP ve İYİ Parti herhalde mitoz bölünmeyle bir anda bu kadar çoğalmdı.Ne oldu da 700 bin gibi devasa bir destek geldi?Nereden geldi?

Açıktır ki bu destek Akape seçmeninden geldi.Yani muhafazakar kesimden geldi.Bu da bize şunu gösteriyor.İktidar olmanın yolu muhafazakar seçmeden oy almaktan geçer.Şimdi ''Bunların alayı farklı cemaatlere mensup insanlar.Dinci partiden başkasına oy vermez'' gibi yanlış bir düşünceye sahip olabilirsiniz.Açıkçası Akape içinde Atatürk ve devrimlerini benimseyen,milliyetçi,laik kuvvetli bir kesim var.Dahası muhafazakar olup cemaatlere üye olmayan çok sayıda insan var.Zaten akapenin kuruluşuna bakarsanız bünyesinde eski birçok partinin bulunduğunu görürsünüz.Yani akape salt arapçı,ümmetçi,cemaatlere giden bir kesimin partisi değil.Çok sayıda değişken seçmene sahip bir parti.İstanbul seçimleri de bunun kanıtıdır.

Dahası Mansur başkan HDP'nin desteği olmadan da Ankara Büyükşehir belediyesini 2014 yılındaki seçimlerde kazanmıştı.Fakat malum birileri ''Atı alan üsküdarı geçti'' mantığıyla hareket ettiği için ve ne hikmetse oylar sayılırken trafolara ''kediler'' girdiği için adamın kazandığı hakkı zorla elinden alınmıştı.Bu bile Mansur Başkanın gelecek için CHP ve muhafazakarlar arasında bir tabanı olduğunu bize gösterir.

Bir laf vardır.'Hiç ummadık taş baş yarar'' diye.Bu laf boşuna söylenmiş bir laf değildir.Şahsen Mansur başkan şuan CB adayı olabilecek kuvvetli bir muhalif aday.Hem CHP seçmeninden,hem Akape seçmeninden hem de MHP-İYİ Parti seçmeninden oy alabilecek nadir bir muhalif aday.İmamoğlu aday olsa MHP-İYİ Partilerin çoğu HDP ile yakınlığından dolayı oy vermeyebilir,dahası CHP içinde buna tepki gösteren milliyetçilerinde olduğu bir gerçek.Dahası akape seçmeninde ülke genelinde İmamoğluna oy verebileceğini düşünmüyorum.Malum seçimleri kazandıktan sonra yaptığı bazı davranışlar ciddi ciddi göze battı.Özellikle ''İstanbulun kaybedecek bir dakikası bile yok'' deyip anında tatile gitmesi dahası İstanbulu sel vurduğunda tatilini tamamen kesip geri dönmemesi kendisi için çok kötü bir izlenim oldu.Halbuki milletin gözü onun üstündeyken daha dikkatli ve hesaplı adımlar atması,kendisine verilen bu desteği görerek bunu iyi değerlendirmesi lazımdı.Fakat bunu yapmadı.Kısacası bir sonraki seçimlerde bırakın CB adayı olmasını tekrardan İstanbul belediye başkanı seçilmesi bile mucize olur.

Mansur başkan mı?On defa yerel seçim olsun hepsini tekrar ve tekrar kazanır.Ankaralılar onu benimsemiş durumda.Ankarada böyle iyi izlenim kazanırsa eminim bu durum ülke geneline de yayılacaktır.Bu nedenle Mansur başkanın CB makamı için kuvvetli bir aday olduğunu düşünüyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.