Selam.. Arkadaşlar! Asus M2V-MX anakartım var,çift ram takınca linux dağıtımlarının hiç biri ne kuruluyor,hasbelkader kurulsa bile açılmıyor. Vista veya xp sorunsuz bir şekilde çalışıyor,anakartta karıştırmadığım yer kalmadı ama çözemedim sorunu. Ubuntu ve Vista yüklü şuan ,sistemi kapatıp ram söküp takmakdan bıkkınlık geldi.Bu sorunun çözümü hakkında fikri olan varmı acaba. Saygılar..... Cpu:Amd Athlon 64x.
Not:Aynı konuyu linux bölümüne açtım yanlışlıkla, moderator arkadaşlar ordaki konuyu silebilirler...hata için özür dilerim.
ıkı ramde aynı kapasıte ve hızlardamı tek takınca lınux sorunsuz mu?
evet ikiside hız ve kapasite aynı...tek ram takınca linux sorunsuzca çalışıyor?
bıostan ram hızları ve zamanlamalarını auto degılde kendınız manuel ayarlayıp denedınızmı ?
ram'le alakalı sadece bir yer buldum(power down control)şimdi onu autodan disabled yaptım, ubuntuyu açtım masa üsütüne geldi sonra yine dondu klavye dağil hiç bir şeyi kullanamadım yanii doğrumu bilmiyorum ama bu yaptığım işe yaramadı.
o degıl ramlerın fsb ayarı olan bolum 667 800 mhz yazar cl4 cl5 cl6 yazar ram voltajı vardır 1.8v -vs yazar bunları ramın ustundekı degerlere gore manuel ayarlayıp kaydedın o sekılde bır deneyın
dediklerinizi denedim autodan manuele çevirdim,frekanslardan emin olamadım ama 533,667 hepsini denedim sonra ubuntuyu açtım bir dakika herşey normalmiş gibi gidiyor ama sonra birden bire donuyor..istisnasız bütün linux türevlerinde aynı şey oluyor......
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme