Şimdi Ara

Çift Ram'de çalışmayan Linux?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar! Asus M2V-MX anakartım var,çift ram takınca linux dağıtımlarının hiç biri ne kuruluyor,hasbelkader kurulsa bile açılmıyor.
    Vista veya xp sorunsuz bir şekilde çalışıyor,anakartta karıştırmadığım yer kalmadı ama çözemedim sorunu.
    Ubuntu ve Vista yüklü şuan ,sistemi kapatıp ram söküp takmakdan bıkkınlık geldi.Bu sorunun çözümü hakkında fikri olan varmı acaba.
    Saygılar.....
    Cpu:Amd Athlon 64x.

• Xp ve Vista büyük bellek kullanan uygulamalarda da kararlımı peki?
    Bir ikincisi her iki belleğide tek tek takarak denedinizmi?
    Linux belleği aşağıdan yukarı Windows yukarıdan aşağı kullanır (yani 0 dan 2GB a 2GB dan 0 a şeklinde) ilk bellekte arıza varsa bu linuxda kendini çok daha çabuk gösteriyor.Windowsda ise ikinci bellek önce doldurulacağı için belli bir bellek tüketimi olmadan problem görülmüyor.
    Tavsiyem iki bellekte takılı iken memtest ile bellekleri test etmeniz.
  • bence ramlarden biri arızalı olabilir.Belki yerlerinde bi sıkıntı vardır çeşitli kombinasyonlar deneyip yerlerini filan değiştirseniz.Ben de iki ram takıyorum bilgisayarıma ramleri yanyana takınca olmuyordu.
  • Boot seçneği sırasına memorytest modu var. Ona sokun ve sonuçlarını paylaşın.
  • Dört tane ram denedim sorun aynı...xp ve vistada sorun yok ,şuan çift ram takılı.Nfs oynarken veya ps.cs4 kullanırken hiç sorun olmuyor...
    dün sabaha doğru asus update programıyla biosu güncelledim,ubuntuda gözle görülür bir iyileşme oldu
    önceden çift ram takılıyken ilk birinci dakikada donuyordu,güncellemeden sonra 5-10 dakika sonra donuyor.
    testin sonuçları şöyle;testing:144k-2048m 2047m
    cached:2047
    rsvdMem:380k
    memMap:e820-std
    cache:on
    ecc:off
    test:std
    pass:o
    error:0
    settings:ram 300mhz(ddr600)/cas:4-6-6-18/ddr2 64bits
    memory:2047m 1577mb/s
    L1 cache:64k 16406mb/s
    L2cache:256k 4101mb/s
    L3cache:none
  • Enteresan bir durum sorununuza ubuntu-tr forumlarında daha profesyonel yardım alabilirsiniz.
  • malesef konunun ilk açıldığı yer orası ve başka birisi daha aynı sorunu yaşamış ve konu hala açık.
    bu arada donma yarım saat sonra başlıyor,hayırlısı çözücez inşallah:)
  • Kubuntumu, ubuntumu ?
    Bende kubuntu var sizin dediğiniz gibi aniden donma yaşıyorum.KDE nin efektlerini kapattıktan sonra düzelmişti güncellemelerden sonra yine başladı.Pencere yöneticisi olarak Windowmaker kurmuştum onda bir problem olmuyor.
    Kurulu olan bilgisayarda çift bellek takılı.Hiç tekini söküp denemedim.
  • ubuntu kurulu.tek ramle sorunsuz çalışıyor,ama ram takıp çıkarmaktan bıktım,artık yeni bir anakart alıcaz.....
  • Başka bir Linux dağıtı denedin mi? Kullandığım Ubuntu sürümü nedir?
  • büyük dağıtımların hepsini denedim, hepsinde aynı sorun,ilkkez pardusda farketmiştim sorunu.
    kullandığım Ubuntu;9.04 - Jaunty Jackalope.
    şimdi biosu güncelledikden sonra vistada bir saat sonra pat diye donmaya başladı...çok can sıkıcı.
    anakartta almak istemiyorum,lazım olan başka şeyler var çünkü.
  • Bellekleri satın, tek 2GB lın modül alın daha ucuza mal olur :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

Bellekleri satın, tek 2GB lın modül alın daha ucuza mal olur :)

artık yapacak başka bir şey yok gibi,bende öle yapıcam.ama bir şey sorucam,anakart 4gb'ye kadar ram destekliyor,2slot var
    ben tek parça 4gb'lik ram alıp taksam tek slottta tek 4gb'lik ram yanii,olabilirmi böyle bir şey sizce
  • Aslında olması gerekir hatta belirtilen kapasiteden fazlasını kullabilmeniz gerekir çünkü bellekler direkt işlemciye bağlı ama kartı tasarlayan Çinli arkadaş adresleme bitlerinin olduğu bacakları nasılsa kullanılmaycak diye bağlamamış olabilir.Yani net konuşmak zor.Deneme şansınız varsa denemekte fayda var.
    Yanlız şunu belirtmem lazımki kilitlenmeye neden olan sizin iki bellek takmanız olmayabilir.Biosdaki hata bile buna neden olabiliyor beta bios yüklediğimde bu benim başıma gelmişti.Bellekleri arıza var diye servise gönderdim (memtestde öyle diyordu) ama problem bios dan imiş geri yükleyince düzelmişti.
  • Bugün Asus'un sitesinden biosun linux versiyonunu yükledim..artık açılışta donmuyor(ubuntu) 1saat den fazla çalıştıktan sonra donuyor.seninde dediğin gibi sadece ram'le alakalı bir durum değil. Birde şu var artık tek,çift farketmiyor.Tek ram takılıyken bile donuyor ((: neyseki ramlerin veya anakartın arızalı olmadığını anlamış oldum.
    Sonuca yaklaştım ama anlatamıyorum(:
  • Sorun şu;tek çift farketmiyor sadece slotlardan özellikle soldaki sloto takınca ram'i ubuntu ozaman donuyor.ama işte bu durum sadece linuxda var.xp,vista için tek ram çift ram sağdaki slot soldaki slot dolumu boşmu farketmiyor, tekveya çift ram takılı olsa bile sorunsuz çalışıyor.Hadi vindovs da bu durumda donsa veya çakılsa diyecemki anakart arızalı.
    Çıkamadım işin içinden........
  • Büyük dağıtımların yerine kendini tamamem belleğe kopyalayabilen küçük bir dağıtım deneyin.
    Misal Slax ->http://www.slax.org

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 22 Mayıs 2009; 12:29:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.