Bildirim
Çiftlikbank Tosunu da 'vergiden kaçınmak' deyimini kullanmış
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu çiftlikbankın arkasından kızılay filan çıkmasın -
Savunmak gibi olmasın , söylediği şey doğru.Kanunda boşluk olduğundan dolayı vergiden kaçınmak mümkündür suç değildir. -
Bir ülkenin ahlaki çöküşü, al birini vur ötekine.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
elektrik faturalarında TRT payından nasıl kaçınabiliriz.? -
Kızılaydaki durum düpedüz vergi kaçırmak. Az sonra yazacağım gibi de değil, direk çalmaktır.
Kaçınmak dedikleri mesela yıl sonunda fatura "toplamak" tır. Aslında yapmadığı bir işi yapmış gibi gösterip, "parayı oraya harcadım, bana bişey kalmadı" deyip vergi ödememektir. İşi güya kitabına uydurup vergi kaçırmak, çalmak, hırsızlık yapmaktır.
İstediğin arsadaki imarı değiştiriverip, kendi adamını zengin ederken aradan komisyon almak gibi. Kağıt üstünde suç değil, ama düpedüz hırsızlıktır.
Yani aslında kaçınmak diye bişey yoktur. Hem devlet hem millet hırsız olunca, hırsızlığı kitabına uydurup ceza almamak, içini rahatlatmaktır. "Allahı kandırmaktır(!)"
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hala soruşturma açılmaması dahi skandal.
Yardım kuruluşunda böyle bir muhabbetin olması bile pislikçe.
Ayni zihniyet.Normal.
kızılay olayı unutturuldu
ucu asillere dokundu.
o vergiden kaçınanları allah bildiği gibi yapsın.
iktidar muhalefet basın hep beraber gargaraya getirip unutturdular. -
Fatura toplamak kesilmeside kullanılmasıda naylon fatura dır.Vergi kaçırmak suç tur , vergiden kaçınmanın bir yaptırımı yok tur.Burada ki konu ise vergi ödemesini kanunun belirttiği yollar ile kamu yararına kullanılması halinde vergiden düşmek için kullanılan yol dur.Bağışı yap belgeni al sonra başına bir iş gelmez , sorumluluk kızılayda kalır.Ispatlanırsa vergi kaçırmak olmaz.Burada bağış yaparken şart koyma hakkı varmı orasını tam bilmiyorum.Burada ki durum şöyle bir farklılık göstermektedir kanunda kamu hizmeti adı altında yapılan bağışlar başka bir ülke vatandaşı yararına oluyorsa kamu hizmeti cümlesi çürür , çünki kamu bir ülke halkının tümü dür.Belirtilen yurtun Türk ve müslüman öğrenciler yararına amerika da yurt yapıyoruz demesi fark yaratmakta , biri Türk biri hangi ülke vatandaşı.Bu kısımda başka ülke vatandaşının bu hizmetten yararlanmaması gerekir ki kamu yararına olsun.Devlet kanunlarında ki kamu kelimesi kendi ülke vatandaşını ifade etmektedir.Aslında araştırılması gereken konu bence bunlar değil bu bağışların neden büyük kısmının ensar-türgev-türken vakıfları yapıldığı.İhale almak adına git şuraya bağış yap gel gibi olayların olduğunu duydu vatandaş , aynı konu bu bağışlar üzerinden dönüyor mu bu aydınlatılmalı vatandaşın aklında bu soru olmalı.Diğerki durumlar vergi kanunundaki açıklar yüzünden bir şekilde cezasız kalır.Benim gözümde vergiden kaçınmakta etik değildir.Ama kanunda böyle daha ne vergi açıkları bulunmakta bir bilseniz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 3 Şubat 2020; 18:14:42 >
-
Kamu yararıyla alakası yok ki. Direk neden türgeve vermemiş. Çünkü türgevle kızılayın statüsü farklı. Eğer ki kızılay bu parayı kullanacaksa o zaman tamamını vergiden düşebiliyor.
Yani kızılay kullanırsa tamamını düşebilirsin. Türgev kullanırsa tamamını düşemezsin. Bu hırsızlar "tamam kızılaya veriyorum" diye gösterip, aslında parayı türgeve vermiş. O zaman türgeve bağış durumundaki hüküm uygulanmalı. Bu yaptıkları resmen hırsızlıktır.
Naylon fatura dediğin şey vergiden kaçınmaktır işte. Aslı zaten hırsızlık olup, yaptığı hırsızlığı kitabına uydurmaya vergiden kaçınmak denir zaten. Şirketin merkezini bilmem ne adasında gösterip vergi ödememek de aynıdır mesela. Adam nerede yaşıyor, İstanbulda. Nerde iş bağlıyor, istanbulda. Nerde iş yapıyor, istanbulda. Ama nerde vergi veriyor, atlas okyanusunda. Veya bodrumda yaşıyor, teknesi hep burada, burda kazanıp, burda yiyip burda yaşıyor ama teknesi bilmem ne ülkesine kayıtlı, vergi ödemiyor. Al sana hırsızlık. Pardon vergiden kaçınma.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Naylon fatura vergi kaçırma suçudur ,bağış yapıp bunu devlet kasasına değilde kamu yararına başka vakıflara bağışlamak vergiden kaçınmaktır.İsterseniz bununla ilgili bir araştırma yapın.Burada yapılan vergi kaçırmak değil kaçınmaya girdiği için rahat hareket ederler.Denetim dersini alırken bununla ilgili örnekler görmüştüm şimdiye kadarda bundan dolayı başına iş geleni görmedim.Gözde aynı görünür ama birinde sahte belge birinde bağış belgesi mevcut.Paranın kızılay üzerinden başka vakıfa geçmesi önce kızılaya sonra kızılayın bu parayı başka vakıf üzerinden kamu yararına kullanması yasal.Yapılanı savunmuyorum bencede yanlış ama kanunda cezası yok. -
Kızılaya bağış zaten kaçırmak da değil, kaçınmak da değil. Gayet yasal, hiçbir sıkıntı yok. Kaçınmak denen şey bu değil.
Türgev kızılay olayı farklı. Bu olayda kızılaya bağış yapılmamış. Türgeve yapılmış.
4.kez yazayım. Oradaki bağış kızılaya değil, türgeve yapılmış. Yani tamamını vergiden dü-şe-mez.
Yani şöyle düşün. Benim sana borcum var. Sen de diyorsun ki. Bi hayır işlemek istiyorum, benim paramı götür bi cami ya da okul inşaatına bağışla. Ben de gidip müteahhitle anlaşıyorum, diyorum ki adama: ben sana 100 bin lira vercem, ama sen bu paranın 99 bin lirasını götürüp benim kuzene vereceksin. Adam da tamam deyip benim parayı alıyor, 1000 lirasını kesip, kalan 99 bin lirasını götürüp benim kuzene veriyor.
Sonra sana gelip diyorum ki; karadeniz kardeşim, senin paranı götürüp cami inşaatına verdim, aha adam da bana makbuz verdi. Hatta bu durum için bizim gibi hırsızı bol memleketin bi lafı vardır. "yemin etsem başım ağrımaz"
Sonuçta ne oldu? Parayı camiye verdim mi verdim. Sana 100 bin lira borcumu sildim. Benden 1000 lira çıktı. Helal para(!)
İlave: şunu da söyleyim. Aynı para add'ye gitseydi, kesinlikle ve kesinlikle maliye müfettişleri yakalar, hayvan gibi ceza yanında dolandırıcılık ve sahtecilikten ceza yerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 3 Şubat 2020; 19:58:25 >
-
Hep söylüyorum bu adam o iş icindeki en alt kadrolardan birinde
Bu adama ulaşılınca
ADİL ÖKSÜZE ULAŞILACAK MİSALİ..
TOSUNA ulaşınca
Kime ulaşırız Allah bilir..
-------------- -
Kanundaki boşluk değil o , bazıları kendileri daha çok kazanmak için yaptığı bir şey tabii zamanla başka vatandaşlarda öğrenince az kişinin bildiği şey genel oluyor.. İktidar partisi bakanın oğlu için tek günlük için bazı ürünlerde gümrük vergisini sıfırlıyor. Emeklilik sisteminde de olabiliyor böyle şey .A.Tezel diyor TV 'de soran kişiye: Ayda 5 gün çalıştığını beyan et 6 katı emekli maaşı al ( Bu yasayı hazırlayanlar zaten soygun amacı var sadece vatandaş bilmiyordu. 2 yılda m.vekilliği ile 15 bin lira maaş alıyorlar sonuçta)quote:
Orijinalden alıntı: blacksea533
Savunmak gibi olmasın , söylediği şey doğru.Kanunda boşluk olduğundan dolayı vergiden kaçınmak mümkündür suç değildir.
Vergiden kaçınmak vardır ve onlar iktidarla arası iyi olmayanlar içindir aslında çünkü vergileri silinmez devamlı maliye kontrol eder . Bunlarda şirketi Man adasında, malta'da açar müşteri hizmetleri de Hindistan'da yada Kıbrıs'ta olur. Bu yasal bir şeydir fakat ülkemizde Man adasında malta'da şirket kuranlar iktidarla arası kötü olanlar değil iktidar sayesinde milleti soyanlar ve bu parayı aklamaya çalışanlardır
-
Birebir örnek yazayım.
Ben 1 milyon lira net gelir elde ettim. Sene sonundaki beyanla yaklaşık 350 bin lirasını vergi veririm.
Ama tanıdıklarımı kullanarak kızılaya 1 milyon lira bağış yapıp kar etmedim diyorum. Kızılayda 10 bin lirasını kesip 990 bin lirayı benim kardeşimin hesabına bağış yapıyor. Böylece 350 bin lira vergi vermeyip, 10 bin lira vererek 990 bin lira temiz net para kazanıyorum.
Parayı alanın türgev olması bişey değiştirmez. Kızılayın vergi muafiyeti var, diğerinin yok. Bana göre kamu yararı diye bişey olmaz. O zaman bana göre de kardeşim kamu yararına çalışıyor.
Kanunda bana göre sana göre olmaz. Ne yazıyorsa odur. Kızılayın muafiyeti var, onun yok. Para kime gitti. Kızılaya değil türgeve. 75 binini çık, kalanının vergisini cezasıyla birlikte ödemek zorunda.
Güneş paneli kullanarak veya kaçak elektrik ilequote:
Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120
elektrik faturalarında TRT payından nasıl kaçınabiliriz.?
Zaten siyasi bağı var bir tosuncuğun bunları yapabildiğine inanan var mı fadıl bile siyasi ayağı olan biri yoksa salına salına gezip dolandırmazdı malum kesimin insanlarını.quote:
Orijinalden alıntı: DH | equ*
Bu çiftlikbankın arkasından kızılay filan çıkmasın -
Kizilayin yaninda bu tosun melekmis meger. Cok gakkini yemisler tosunun cook
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Tamam ben 4 sene mi boşa harcamışım senelerdir de boşuna bu işi yapıyorum.
Benzer içerikler
- c40 beton
- izol aşireti tehlikeli mi
- nagehan alçı"nın ilk eşi emre
- atık su bedeli nedir
- rojda tu şirini sözleri türkçe
- togg 800 bin kredi
- togg fiyat listesi 2024
- devletin ücretsiz yazılım kursu
- apple yüz tanıma davası sonucu
- mavi taksi nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X