Şimdi Ara

Çiftlikbank Tosunu da 'vergiden kaçınmak' deyimini kullanmış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Blacksea dayım 15 yıllık smmm neler var bilseniz revizyon dersi denetim ileri finansal tablolar vergi istenirse kaçınılır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam abi , ben bilmiyorum.
  • blacksea533 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen öyle.

Birkaç yıl sonra inşallah görürüz, yasal mıymış değil miymiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 4 Şubat 2020; 8:5:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların ortak özelliği vergiden kaçınıyoruz ayağına yolsuzluk-dolandırıcılık yapmaları

Ayrıca bunları savunanlar engelli indirimli otomobil alıp 2 kez engelliyi otomobile bindirmeyeni de savunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Şubat 2020; 11:51:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Bunların ortak özelliği vergiden kaçınıyoruz ayağına yolsuzluk-dolandırıcılık yapmaları

Ayrıca bunları savunanlar engelli indirimli otomobil alıp 2 kez engelliyi otomobile bindirmeyeni de savunur
    Haha bizim arkadaş böyle ya abisinin üzerine aldılar sonra gitti annesine rapor aldı yine araba aldı şimdi 1 tanesinin 5 uıllımı ne doluyormuş satacam başka alacağım diyor sonra akp li bir de ama sorar isen inançlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Topiclerde yandaş trollere verdiğim cevapları görebilirsin.Konunun başından beri yapılanın yanlış ama kanunda bir cezasının olmadığını söylüyorum.Sizinde burada yandaş trolleden farkınız kalmıyor.

@asderty

Cezayı kamu yararına kullanmadıkları için ceza alırlar alırlarsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

Topiclerde yandaş trollere verdiğim cevapları görebilirsin.Konunun başından beri yapılanın yanlış ama kanunda bir cezasının olmadığını söylüyorum.Sizinde burada yandaş trolleden farkınız kalmıyor.

@asderty

Cezayı kamu yararına kullanmadıkları için ceza alırlar alırlarsa.
    o mektup olmasa dediğin doğru ama mektup var ve Kızılay başkanı bunu kabul etti hatta savundu ''vergiden kaçınmak'' olarak

Mektup olmasa sadece sözle belirtilse (eğer ses kaydı yoksa) bu vergi kaçakçılığı (belki de yolsuzluk ödemesi taksidi) ispatlaması zor olurdu dışardan

• İşte vergi kaçakçılığı olarak değerlendirilmiyor çünki önce kızılaya bağışlanıyor ardından kızılay parayı ensar vakıfına.Kızılayın başka bir vakıfa parayı göndermeside yasal sonuç olarak aradaki vergi farkı otomatikman kalkıyor , işlem yasal yollar ile yapıldığından dolayı ve ortada gerçekten bir bağış olduğu için bu da kızılay a yapıldığı için vergi kaçırmak değil vergiden kaçınmak oluyor.Bu adamlar bu işlerin cini , başlarına bir şey gelmemesinin nedenide bu.
  • quote:

İşte vergi kaçakçılığı olarak değerlendirilmiyor çünki önce kızılaya bağışlanıyor ardından kızılay parayı ensar vakıfına.Kızılayın başka bir vakıfa parayı göndermeside yasal sonuç olarak aradaki vergi farkı otomatikman kalkıyor , işlem yasal yollar ile yapıldığından dolayı ve ortada gerçekten bir bağış olduğu için bu da kızılay a yapıldığı için vergi kaçırmak değil vergiden kaçınmak oluyor.Bu adamlar bu işlerin cini , başlarına bir şey gelmemesinin nedenide bu.
    O zaman senin mantığınla 110 bin liralık otomobil alan biri 10bin lirayı otomobil 100bin lirayı da yedek lastik için öder. Toplam 110bin eder 100bin liraya aldığı lastiğinde vergisini ödeyecek sonuçta ama arabanın ötv'si az olacak... Bu da vergiden kaçınma, yasal olmalı

Başlarına bir şey gelmemesinin nedeni cin olmasından değil başındaki adamlarında hırsız olmaları ve ortak çalışmalarındandır.Komisyon ödüyor sonuçta parayı tek başına yemiyorlar

Ek: Vergiden kaçınma nasıl olur? (yasal olarak tabii ki) otomobil üreticisi çoğunlukla 1.2 motorlu otomobil üretmesi, tekne sahibi Türk bayrağı yerine yabancı bayrak taşıması, gemiye akaryakıtı yurtdışı yerine Türkiye'den alması, otomobile ise yakıtı Türkiye yerine yurtdışından doldurması ,engellinin 2.el otomobil yerine aynı fiyata sıfır otomobil alması, vatandaş sigara ,içki için otomobiliyle devamlı yurtdışına gidip-gelmesi vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Şubat 2020; 19:43:12 >

• Adam dis mihraklar demis, vergiden kacinmak demis. Bunlarin hepsimi ayni tornadan cikma anlamadim ki?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen arabanın fiyatını 10 bin tl olarak göstermezler çünki mal satın alıyorsun ve aldığın malı fatura ile ötv lendiriyorsun hadi yaptın diyelim arabanı sigortalattırdın her aracın bir değer listesi vardır hadi onada içeride adamı buldun yaptırdın diyelim.Bu belgeler kontrolden geçtiği anda bedeli normal gösterilmemiştir ve yasal işlem vergi kaçırma olarak değerlendirilir çünki araba değil buzdolabı olarak geçmiştir.Senin dediğin zaten daha önce oldu galeriler ithal ettikleri araçları buz dolabı diye gösterip gümrük vergisinden yırttılar ama ne oldu sonra toplanmaya başladı ve gümrük vergileri vergi barışı ile ödenebildi vatandaş mağdur olmasın diye.Yok o mantıkla yok bu mantıkla gibi başka örneklerle işi kendi açınızdan değerlendirebilme gibi bir olanak yok.Kızılay a verilen bağış yasal dır , kızılayında bu parayı başka vakıflar adına kamu için harcaması yasal dır ortada bir başka yol var ken bu yol seçilmesi etik değildir ama cezai bir işlem uygulanamaz.Sen düşük gösterirsen vergi kaçırıyor derler çünki o tutarı ödememiş olursun.Ensar a verseydi daha çok ödeyecekti kısmını kafanızdan kaldırın evet öyle ama başka bir yasal yol ile yırttı torunlar çünki ödemesi gereken tutarı kızılaya ödedi oda ensara gönderdi.Tekrar söylüyorum etik bulmuyorum ama bu konu üzerinden vergi kaçırma olarak bir ceza almayacaklardır.Alacakları ceza kamu hizmetini tam yerine getirmediklerinden dolayı alırlar.Verdigin örnekten bir alıntı yaparak şekillendiriyim içki almak için yurtdışına çıkıp %22 alkol üzeri 1 şişe alma hakkın vardır , 1 şişe sokabilirsin bu hakkı sana kanun vermiş.Vergi yerine bağış yapmakta hak tır ve bu hakkın başka vakıfın projesine destek vermeside hakkı çünki kanun bunu ceza olarak görmüyor.Sen 2 şişe sokmaya kalkarsan elinden alırlar vergisini ödemek istesende vermezler çünki 1 hakkın vardır.5 şişe alıp kendi üzerine sokamazsın , sokarsan vergiden kaçınmış değil vergi kaçırmış olursun.Ama bu hakkını kullanmayan 5 kişi bulur onlar sayesinde geçirirsen vergiden kaçınmış olursun.Bunların yaptığıda aynen bu dur.

• quote:

Sen arabanın fiyatını 10 bin tl olarak göstermezler çünki mal satın alıyorsun ve aldığın malı fatura ile ötv lendiriyorsun hadi yaptın diyelim arabanı sigortalattırdın her aracın bir değer listesi vardır hadi onada içeride adamı buldun yaptırdın diyelim.Bu belgeler kontrolden geçtiği anda bedeli normal gösterilmemiştir ve yasal işlem vergi kaçırma olarak değerlendirilir çünki araba değil buzdolabı olarak geçmiştir.Senin dediğin zaten daha önce oldu galeriler ithal ettikleri araçları buz dolabı diye gösterip gümrük vergisinden yırttılar ama ne oldu sonra toplanmaya başladı ve gümrük vergileri vergi barışı ile ödenebildi vatandaş mağdur olmasın diye.Yok o mantıkla yok bu mantıkla gibi başka örneklerle işi kendi açınızdan değerlendirebilme gibi bir olanak yok.Kızılay a verilen bağış yasal dır , kızılayında bu parayı başka vakıflar adına kamu için harcaması yasal dır ortada bir başka yol var ken bu yol seçilmesi etik değildir ama cezai bir işlem uygulanamaz.Sen düşük gösterirsen vergi kaçırıyor derler çünki o tutarı ödememiş olursun.Ensar a verseydi daha çok ödeyecekti kısmını kafanızdan kaldırın evet öyle ama başka bir yasal yol ile yırttı torunlar çünki ödemesi gereken tutarı kızılaya ödedi oda ensara gönderdi.Tekrar söylüyorum etik bulmuyorum ama bu konu üzerinden vergi kaçırma olarak bir ceza almayacaklardır.Alacakları ceza kamu hizmetini tam yerine getirmediklerinden dolayı alırlar.Verdigin örnekten bir alıntı yaparak şekillendiriyim içki almak için yurtdışına çıkıp %22 alkol üzeri 1 şişe alma hakkın vardır , 1 şişe sokabilirsin bu hakkı sana kanun vermiş.Vergi yerine bağış yapmakta hak tır ve bu hakkın başka vakıfın projesine destek vermeside hakkı çünki kanun bunu ceza olarak görmüyor.Sen 2 şişe sokmaya kalkarsan elinden alırlar vergisini ödemek istesende vermezler çünki 1 hakkın vardır.5 şişe alıp kendi üzerine sokamazsın , sokarsan vergiden kaçınmış değil vergi kaçırmış olursun.Ama bu hakkını kullanmayan 5 kişi bulur onlar sayesinde geçirirsen vergiden kaçınmış olursun.Bunların yaptığıda aynen bu dur.
    Ben buzdolabı demedim zaten 10bin liraya otomobil 100bin liraya da yedek lastik . Lastiği neden fazla yazdım sadece KDV var otomobilde ise ayrıca ÖTV var .Sonuçta yine vergi ödüyorum belki aradaki ÖTV farkı kadar benzinde hediye edebilirim

Sen diyorsun para kızılaya gitmiş sonra Ensara verilmiş ikisi de yardım kuruluşu ne farkeder?. Kızılayda indirim %100 Ensarda ise %5 . Kanun gerekli görseydi Ensara da %100 indirim yapabilirdi demek ki gerek görmemiş nasıl ki lastikte vergi %18 otomobilde %100 demek ki lastiğe bu kadar vergi gerekli görülmemiş araba alırken fiyatın çoğunu lastik olarak göstermemen gerekir yoksa bu vergi kaçakçılığına girer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Şubat 2020; 21:41:5 >

• Sıfır araç alırken ötv den bu şekilde kaçamazsınız çünki galeriler sizin yerinize araç satıldığında ötv ve kdv sini öder.Ödemesi gereken tutar baz fiyat üzerindeki tutardır 110 bin tl için konuşalım , baz fiyat arabanın düşük gösterilebilecek bir değeri değil çünki sattığıcagınız malın devlete gösterilen değeridir.110 bin tl diyelim o fiyat üzerinden baz fiyat 64.290tl dir 28.940 tl ötv 16.890tl kdv çıkar.10 bin tl gösterme gibi bir imkanı yok gümrükten geçirirken fabrikadan ne kadar gelmiş faturası var ama hadi diyelim sana ben bu arabayı 10 bin tl ye veriyorum derse aradaki o farkı kendi ödemek zorunda kalır.Hangi galeri size gümrük çıkış faturasından düşük bedelle araç satar önce onu bir araştırın.

Bir önceki alkol örneğinde nasıl kaçınılıp nasıl kaçırabiliceginizi söyledim.Bu örnek şu örnek ile olmuyor her kanunda böyle açıklar yok , sizin verdiğiniz örnekler bile sektörler arası değişir çünki hepsine ayrı imkanlar sunuluyor.

• quote:

Sıfır araç alırken ötv den bu şekilde kaçamazsınız çünki galeriler sizin yerinize araç satıldığında ötv ve kdv sini öder.Ödemesi gereken tutar baz fiyat üzerindeki tutardır 110 bin tl için konuşalım , baz fiyat arabanın düşük gösterilebilecek bir değeri değil çünki sattığıcagınız malın devlete gösterilen değeridir.110 bin tl diyelim o fiyat üzerinden baz fiyat 64.290tl dir 28.940 tl ötv 16.890tl kdv çıkar.10 bin tl gösterme gibi bir imkanı yok gümrükten geçirirken fabrikadan ne kadar gelmiş faturası var ama hadi diyelim sana ben bu arabayı 10 bin tl ye veriyorum derse aradaki o farkı kendi ödemek zorunda kalır.Hangi galeri size gümrük çıkış faturasından düşük bedelle araç satar önce onu bir araştırın.

Bir önceki alkol örneğinde nasıl kaçınılıp nasıl kaçırabiliceginizi söyledim.Bu örnek şu örnek ile olmuyor her kanunda böyle açıklar yok , sizin verdiğiniz örnekler bile sektörler arası değişir çünki hepsine ayrı imkanlar sunuluyor.
    tamam baz fiyat 64 bin lira olursa öyle... Fakat ben ilk kez satılacak bir iran otomobili ithal edeceğim ve gümrük bedeli olarak 1000 lira gösterdim . Benim 1000 liradan otomobil ithal etmem yasak mı? yedek parçalarından para kazanmak istiyorum sadece .Yani otomobilden zarar etmem umrumda değil sadece yedek parçalardan kar elde edeceğim( bazı yedek parçaları satın almak zorunlu) Yedek parçalar hep 10 kat pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Şubat 2020; 22:59:42 >

• @MiLLETiNVEKiLi

Bence başka bir konu üzerinden kızılayın üstüne gidilecek birilerine ceza kesilecek diye ensar ın yırtıcagını düşünüyorum.Aslında kızılay ne kadar etik olmayan yollar ile bu parayı gönderdi ise aynı şekilde alan ensarın suçlu olduğunu düşünüyorum.Kamu yararına çalıştığı söylenilen hiç bir kurumun etik olmayan yollara başvurması kabullenebilecegim bir şey değil.
  • Tamam o zaman irandaki fabrika sana baz fiyatını düşük göstersin 500 tl kessin kendi ülkesinde kanunlarla başı belaya girsin sonra sen o paranın gerçek miktarını ona nasıl ulaştıracagını düşündur hadı buldun 1000 tl ye sat o kadar vergisini öde.Burada senin kanunların için kaçırma yokki.1000 tl ye araç imal edip satacak olan fabrika zararına çalışır sende o galeriyi zararına çalıştırırsın.Yedek parçayı adamın senden alacağı garantimi.Katma değer çoğaldıkça fiyat artar ve altına girersen zarar edersin , kimsede zarar ettiği işe girişmez.Bir denge vardır öyle yaparım ederim demekle geçilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 4 Şubat 2020; 23:17:33 >
  • quote:

@MiLLETiNVEKiLi

Bence başka bir konu üzerinden kızılayın üstüne gidilecek birilerine ceza kesilecek diye ensar ın yırtıcagını düşünüyorum.Aslında kızılay ne kadar etik olmayan yollar ile bu parayı gönderdi ise aynı şekilde alan ensarın suçlu olduğunu düşünüyorum.Kamu yararına çalıştığı söylenilen hiç bir kurumun etik olmayan yollara başvurması kabullenebilecegim bir şey değil.
    Olayın aslı ne Bağış ve vergi kaçakçılığı aslında olay bir RÜŞVET veya komisyon durumudur . Rüşvet bağış adıyla (aklanarak) yollanmak isteniyor ama aynı zamanda vergiden de düşebilmek için Kızılay kullanılıyor. Tabii rüşveti ispatlamak nerdeyse imkansız o nedenle vergi kaçakçılığı üzerinden gidiyor medya aslında mektup olmasa oda gündeme gelmeyecekti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Şubat 2020; 23:45:58 >

• quote:

Tamam o zaman irandaki fabrika sana baz fiyatını düşük göstersin 500 tl kessin kendi ülkesinde kanunlarla başı belaya girsin sonra sen o paranın gerçek miktarını ona nasıl ulaştıracagını düşündur hadı buldun 1000 tl ye sat o kadar vergisini öde.Burada senin kanunların için kaçırma yokki.1000 tl ye araç imal edip satacak olan fabrika zararına çalışır sende o galeriyi zararına çalıştırırsın.Yedek parçayı adamın senden alacağı garantimi.Katma değer çoğaldıkça fiyat artar ve altına girersen zarar edersin , kimsede zarar ettiği işe girişmez.Bir denge vardır öyle yaparım ederim demekle geçilmiyor.
    İrandaki fabrika niye başı belaya girsin bir tane Zarrab bulurum altınla ödeme yaparım İran fabrika sahibine ödül bile verir ihracat yapıyor diye. Ben otomobili satarken bazı yedek parçaları alımını zorunlu tutarım yedek lastik, navigasyon, koltuk örtüsü,levye,kriko vs ve hepsini 20 kat pahalıya satarım .Otomobilin fiyatın 40 bine gelir ve piyasanın yarısına otomobil satmış olurum ve sürümden de epey kazanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Şubat 2020; 23:46:42 >

• Ben zaten diğer konuşmamızda söyledim asıl bunun araştırılması gerektiğini , çünki fetö de böyle yapıyordu.Rüşveti yasal yollardan alıyordu aynısı burada dönen iş zaten.

40 bine satarsan bayii karın ve o sattıkların için kestiğin fatura üzerinden ekstra vergi ödersin.Varsa öyle bir imkanın yap yapabilirsen cezası yok.Rıza olayında amerikanın iran ambargosuna göre yasak , bize göre değil.O konuda bizim tarafımızdan sorun şu bizim siyasilerimizin rüşvet alması ve işi kolaylaştırması ve aracı olması.Siz konuya bütün işlem yasal değil diye bakabilirsiniz ama olay şöyle altın önce iran dışında ambargo olmayan bir ülkeye satılıyor sonra amerikaya , para aracı olan ülkedeki hesaba yatırılıyor daha sonra aracı ülke komisyonunu alıp parayı irana gönderiyor.O zaman 5 liraya ihtal edip katma değer katıp 8 liraya ihraç ettiğimiz ürünlerde aynı muameleyi görür.Daha fazla anlatmak istemiyorum gerçekten sıkıldım , konuya genel bakmayın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.