Şimdi Ara

Çiftlikbank Tosunu da 'vergiden kaçınmak' deyimini kullanmış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

Ben zaten diğer konuşmamızda söyledim asıl bunun araştırılması gerektiğini , çünki fetö de böyle yapıyordu.Rüşveti yasal yollardan alıyordu aynısı burada dönen iş zaten.

40 bine satarsan bayii karın ve o sattıkların için kestiğin fatura üzerinden ekstra vergi ödersin.Varsa öyle bir imkanın yap yapabilirsen cezası yok.Rıza olayında amerikanın iran ambargosuna göre yasak , bize göre değil.O konuda bizim tarafımızdan sorun şu bizim siyasilerimizin rüşvet alması ve işi kolaylaştırması ve aracı olması.Siz konuya bütün işlem yasal değil diye bakabilirsiniz ama olay şöyle altın önce iran dışında ambargo olmayan bir ülkeye satılıyor sonra amerikaya , para aracı olan ülkedeki hesaba yatırılıyor daha sonra aracı ülke komisyonunu alıp parayı irana gönderiyor.O zaman 5 liraya ihtal edip katma değer katıp 8 liraya ihraç ettiğimiz ürünlerde aynı muameleyi görür.Daha fazla anlatmak istemiyorum gerçekten sıkıldım , konuya genel bakmayın.
    Bu şekilde otomobil satmak istesem 2.gün mali polis ve maliye kapıma dayanır malıma el koyarlar... Herşeyi incelerler birşey bulamasalarda yedek parçası otomobilden pahalı mı olur diye engellerler.Çünkü bu işten sadece ben kazanıyorum tek başıma bunu yedirmezler

Evet İrana ambargoyu biz koymadık Amerika koydu. Bizim neyimiz varda ambargo koyacağız İrana? silah mı üretiyoruz , nükleer santral için maden mi satıyoruz? petrol-doğalgaz mı üretip satıyoruz... Ayrıca irana ambargo sınırlıydı mesela irandan petrol-doğalgaz alıp ilaç, gıda ürünü tekstil ,otomobil vs satabilirsin . Dolar ödemesi yapamıyorsun.Amerika kendi parasının kullanılmasını istemiyor çünkü iran'ın dolar ile sonra nükleer malzeme almasını istemiyordu. Türkiye ambargo altındaki ülkeden nakit parayla (altınla) doğalgaz petrol alıyorsa %70-80 indirimli olarak almalıydı ve ülke cari açık vermemeliydi ama 40-50 milyon rüşvet parasıyla iran bizi kazıkladı ve üstelik ABD ile aramız bozuldu... İran ambargo altında olduğu için ucuza doğalgaz-petrol alıp karşılığında Türk mallarını satarak üreticimizi zenginleştirebilirdik ayrıca doğalgaz-petrolü ucuz aldığımız için üretim maliyeti de ucuzlamış olurdu

• Sanayi tarifesinde trt payı yok. Dağıtım bedeli vs de daha ucuz
  • Ben bu çocuğu takdir ediyorum. Bu tiple bu hareketlerle kimleri kimleri dolandırmış. Cümle kurmaktan aciz bir adamın arkasından giden binlerce sığır.

• Şu programı buldum izle istersen benim dediklerimin aynısını söylüyor yasal ama etik değil.Özellikle eski chp milletvekili aytuğ atıcı da sadece etik olmadığını savunuyor.Bende etik olmadığını böyle bir şeye izin vermemeleri gerektiğini söylüyorum ama yasa olanak sağlıyor.Bu nu bu şekilde kanunsuzluk diye ısrarcı olursanız haksız çıkarsınız suç atıyor duruma düşürürler adamı , ama bizim bu paralar ne için bu vakıflara aktarılıyor hayır için mi yoksa çıkarmı , onu araştırır bulursak o zaman haklı çıkarız.
    Habertürk TVyoutube
    Ensar Vakfı'na yardım polemiğinde kim, ne diyor? | Gerçek Fikri Ne - 1 Şubat 2020
    https://www.youtube.com/watch?v=_95or3rQfbY

29.dk ya kadar izlesen bile yeter zaten benim söylediğimin doğru olduğunu anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 5 Şubat 2020; 7:1:47 >

• Millet yolunu bulmuş vergiyi kaçırıyor ama bizim gibi özel sektör de çalışan vatandaşa oluyor ne oluyorsa. 2019 yılında elde ettiğim 3 maaş prim Şubat ayı başında hesabıma aktarıldı ama bodro yu ayrıntılı incelediğimde kesintileri ve ödediğim vergi ile beraber 1 tanesine devlet baba zaten el koymuş olarak gördüm. Gerçekten yeter artık. Üst tabaka ve yalaka kesim istediği gibi vergi kaçırıyor, 1 kuruş vergi ödemiyor ama biz deli gibi vergi ödüyoruz. İnanılmaz kesintiler yapıyorlar maaşlarımızdan.

Hakkım olanı, haksız olarak alan herkesin Allah belasını versin !
  • Vergiden kaçınmak bildiğin harcama yapmamak, gerisi vergi kaçakcılığına girer bence

• Zaten arkasında kodamanlar olmasa bu kadarına cesaret bile edemezdi diye düşünüyorum. Tosunun tek başına yapacağı iş değil gibi sanki. Ama yarasın tosunuma iyi eziyor paraları
  • Bunlar mahkelere çıksa alayı asırlık yerler asırlık. Hepsi biliyor neyin ne olduğunu. Manhattan ABD.

Ah güzel ülkem demekten başka ne gelir elden.

• Gelir vergisinden nasıl kaçınabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetgox

Gelir vergisinden nasıl kaçınabilirim?
    Kardeşin kafası iyi kişilerle vakıf kurabilir. Sen (ödeyeceğin vergiyi )Kızılay'a bağış yaparsın, kardeşin kurduğu vakfa aktarılmasını tembih edersin . Kardeşin kurduğu vakfa gelen parayı da kardeşinle bir güzel yersin

Okçuluk vakfı başkanı Bilal E. TV'ye çıkmıştı geçen aylarda. İktidara yakın yerlerden çok bağış yapıldığı söyleniyor ne dersiniz diye soru vardı. Babam başbakan olmadan önce de vakıflara para aktarılıyordu onları görmeyenler bizim bağışları çok görüyorlar gibi şeyler söylemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Şubat 2020; 17:30:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tosunun yaptığı yasal. Şirket merkezini kıbrısta kurup, yabancı şirket gibi davranıyor. Etik değil ama işi kitabına uydurmuş.

Kızılay üstünden yapılan bu anlaşmalı bağış yasal değil. Kaçınma falan değil, düpedüz sahtecilik. Eğer koruyan biri olmasaydı, kızılay başkanı kesin hapis cezası alırdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şu programı buldum izle istersen benim dediklerimin aynısını söylüyor yasal ama etik değil.Özellikle eski chp milletvekili aytuğ atıcı da sadece etik olmadığını savunuyor.Bende etik olmadığını böyle bir şeye izin vermemeleri gerektiğini söylüyorum ama yasa olanak sağlıyor.Bu nu bu şekilde kanunsuzluk diye ısrarcı olursanız haksız çıkarsınız suç atıyor duruma düşürürler adamı , ama bizim bu paralar ne için bu vakıflara aktarılıyor hayır için mi yoksa çıkarmı , onu araştırır bulursak o zaman haklı çıkarız.
    https://www.youtube.com/watch?v=_95or3rQfbY

29.dk ya kadar izlesen bile yeter zaten benim söylediğimin doğru olduğunu anlarsın.
    evet videonun 35 dk.sına kadar baktım 23-29 dk arasında Kızılay'a şartlı bağış yapılabilir mi anlatılıyor. Şartlı bağış yapılabilir ama bu Kızılay'ın görevleri ile olabilir. Kızılay'ın bankalar gibi EFT transferi yok .Eski CHP milletvekili ne diyor o kadar önemli değil 1 tanesi öyle der 99 tanesi farklı diyebilir

Kızılayın görevleri nelerdir? Bir sel felaketinde, felakete uğrayan herkesin yardımına Kızı­lay koşar. Onlara yiyecek verir, yatacak yer sağlar ve yarala­nanlara yardımcı olur.Deprem olduğu zaman depremden zarar görenlere yardım eder. Onlara yiyecek, giyecek verir. Evleri yıkılanlara geçici ola­rak barınmaları için çadır verir. Yaralılara bakar,Yangın felaketinden zarar görenlerin yardımına ilk olarak Kızı­lay koşar, Onlara yatacak yer sağlar, Yiyecek, giyecek ve içe­cek verir.Savaş anında yaralananların yardımına Kızılay koşar. Onların yaralarını tedavi eder. Savaştan zarar görenlerin yanında olur, onların her türlü ihtiyacını gidermeye çalışır,Ayrıca Kızılay, yiyecek ve içecek bulamayacak kadar fakir olanlara kurduğu aş evlerinde yiyecek ve içecek verir,Kızılay, sakat yurttaşlara sakat arabası, koltuk değneği, ya­pay organ ve ilaç yardımında bulunur.Başarılı öğrenciler için yaz kampları açar. Bu kamplarda öğ­rencilerin bedenen ve ruhen gelişmelerine yardım edecek çalış­malar yapılır,Kızılay, bütün bu çalışmalarını hem yurt içinde hem de yurt dışında özenle yürütür, ihtiyacı olanlara yardım ederken dil, din ve ırk ayrımı yapmaz. Çalışmalarını insani duygularla ve eşitlik, evrensellik ilkelerine uygun bir şekilde yerine getirir.

Eğitim Sistem
    Türk Kızılayı ne iş yapar, Kızılayın görevleri nelerdir, Kızılayın gelirleri nelerdir?
    https://www.egitimsistem.com/kizilay-ne-is-yapar-69925h.htm

• Yapılabiliyor işte vakıfların başka vakıflara kamu hizmeti adı altında para göndermek gibi bir imkanı var , kızılay devletin kurumu degil kendi başına bir kuruluş.Görevlerini yazmışsın o görevidir mali konulardaki kurul kararlarını neden saymıyorsun devlet bütçesinden ayrılan yardımlarla sınırlı değil hizmet politikası.Orada hiç kızılaya bağış ne şekilde olur diye bir şey yazıyormu
  • quote:

Yapılabiliyor işte vakıfların başka vakıflara kamu hizmeti adı altında para göndermek gibi bir imkanı var , kızılay devletin kurumu degil kendi başına bir kuruluş.Görevlerini yazmışsın o görevidir mali konulardaki kurul kararlarını neden saymıyorsun devlet bütçesinden ayrılan yardımlarla sınırlı değil hizmet politikası.Orada hiç kızılaya bağış ne şekilde olur diye bir şey yazıyormu
    Vakıflara para transferi yazdım çıkan sonuç vakıfbank. Tabii Vakıfbankı vakıf olarak görmüyorsak internette bulmak zor bunu. Fakat olayı mantıkla baktığımızda bu mümkün olmaz. Mesela Ali Koç kazancının %5ini Vehbi Koç vakfına yatırdı ama ordaki müdür bu parayı R.Tayyip Erdoğan üni. vakfına gönderdi. Ali koç ne yapar bu duruma o müdür yerinde durabilir mi veya adları kötüye çıkmamasını bilecek olsalar bir güzel dövmezler mi?

kişi ve kurumların kazancındaki %5 kısmının Vakıflara gönderdiğinde vergiden muaf olması niye konmuş olabilir? insanları yardıma teşvik etmek için değil mi? Başka türlü adam niye üniversite kursun yurt yapsın vs. Ali koç dedesinin vakfına para yatırıyor ki dedesinin adı yaşasın, dua alsın. Niye dedesinin alacağı duayı Erdoğan'a verdirtsin .Daha vergi kaçakçılığı mevzusuna gelmedik... Bir adam geliyor Ali Koç'a diyor ki vehbi koç vakfına 100bin lira para vericem sen x ün. vakfına aktarıver .Niye diyor? Ben o üniversiteye çocuğumu rüşvet karşılığı soktum ödememi vakfa yatırmam gerekiyor ama direk yatırırsam ilerde araştırırlarsa yakalanırım o nedenle sizin vakıf üzerinden yaparsak yakalanmam sence Vehbi koç vakfı yöneticileri bunu kabul ederler mi? daha vergi konusuna yine gelmedik .Hepsinde %5 muafiyet var vergi kaçakçılığı yokken bile para transferi mantıksız ve eşyanın tabiatına aykırı duruyor

vergi muafiyeti tanınan vakıfların listesi
    www.gib.gov.tr
    Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıfların Listesi | Gelir İdaresi Başkanlığı
    https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/vergi-muafiyeti-taninan-vakiflarin-listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Şubat 2020; 3:51:52 >

• Şartlı bağış yaptırsa kurumda bunu kabul ettiyse yapıyor yasal ve ya şart belirtmediyse paranın akıbetini vakıfa bıraktıysa vakıfta kendi kararlarına göre kullanabiliyor.Ona bakarsan kanunda birinin görüntü ve ya ses kaydını izinsiz kaydeder bunu mahkemeye sunarsan bu delil sayılmıyor ve haklıda olsan sonuçsuz kalıyorsun ama mesaj yoluyla beyan ederse bu delil sayılıyor ne kadar saçma dimi kendi sesiyle görüntüsüyle kabul ediyor ama telefon belki başkasının elinde mesajı o atmış delil say :) etik mi değil ama kanun böyle.5 yıl da konuşsak burada kanun değişmediği sürece elde var sıfır o yüzden daha uzatmaya gerek yok.
  • quote:

Şartlı bağış yaptırsa kurumda bunu kabul ettiyse yapıyor yasal ve ya şart belirtmediyse paranın akıbetini vakıfa bıraktıysa vakıfta kendi kararlarına göre kullanabiliyor.Ona bakarsan kanunda birinin görüntü ve ya ses kaydını izinsiz kaydeder bunu mahkemeye sunarsan bu delil sayılmıyor ve haklıda olsan sonuçsuz kalıyorsun ama mesaj yoluyla beyan ederse bu delil sayılıyor ne kadar saçma dimi kendi sesiyle görüntüsüyle kabul ediyor ama telefon belki başkasının elinde mesajı o atmış delil say :) etik mi değil ama kanun böyle.5 yıl da konuşsak burada kanun değişmediği sürece elde var sıfır o yüzden daha uzatmaya gerek yok.
    Ben bir sürü örnek verdim sense 2 vakıfın para transferi için örnek bile veremiyorsun Aydın doğan vakfı ilim yayma vakfına niye para gönderecek arada alacak-verecek yoksa (arsa-bina vs ) yada vatandaşın biri şart öneri

sürsün Aydın doğan vakfına para yatırıp siz ilim yayma vakfına gönderin şeklinde .Niye diye sorarlarsa onlarla alacak-verecek meselemiz var ama kamuflaj için sizi kullanmak istiyoruz gibi şeyler söylemesi kabul edilebilir birşey mi Aydın doğan vakfı tarafından

Eskiden öğrenciler Çinden mal alıp çeşitli sitelerde satıyordu sonra maliye gelip binlerce lira vergi cezası kesti bunlara. Bu kişiler vergiden kaçındı denmiyor ama milyarlarca lira ciro yapanların vergiden kaçınma hakkı oluyor. Ayrıca o olay vergi kaçırma meselesinden büyüktür, büyük ihtimalle borç ödeme , ihale bedelinin transferi olabilir .Türkiye'de hiç bir ihale şeffaf hakkıyla verilmiyor artık bu ülkede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 12 Şubat 2020; 9:57:30 >

• Ben örnek verdim yukarıda ki yazılarımda vermesemde değişen bir şey yok haklı çıkmayamı çalışıyorsun git o zaman suç duyurusunda bulun öğrenirsin yolu var mı yok mu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.