|
Çin'de bir adam, 4600 telefon satın alıp, canlı yayınları izleyerek 415 bin dolar kazandı!
-
-
kafasi basiomus
-
eskiden facebook canlı yaınlarını kendisi şişiryodu diye hatırlıyorum
-
Azmine sevindim.
-
Şu bot olayları bitse herkes hak ettiği yere gelecek ama
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bence de. ama bunun için kimlik bilgisiyle kayıt gerekecek ve o da siber tehlike.. zamanla aşılır belki
-
Yakında ortada gerçek izleyici kalmayacak.
-
Yakında sanal kimlik no gelecek. E devletten değıştireceksin. Benim projem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sözde statlar sadece kimlik no ile girilecek karaborsa bitirilecekti
-
Adam herkesin aklındaki planı icraate dökmüş helal olsun.
-
Günlük 1 telefonun maliyeti 1 dolar ise; günlük 4600 dolar, 120 günde 552 bin dolar eder. Zaten zararda değil mi?
-
1 telefonu 10 dolara almış olsa 46.000 $
hat + elektrik + internet aylık 10 dolardan 46.000 $ = 4 aylık 184.000 $
______________________________________ toplam maliyet 230.000 $
______________________________________ 4 aylık gelir 415.000 $
______________________________________ net kazanç kâr 185.000 $ - 4 ay /// 46.250 $ - 1 ay
-
Neden dolandırıcı diye lanse etmişler ki? Gayet güzel bir girişimcilik örneği :) Biz neleri gördük bugüne kadar.
-
4600 telefon almış. Üzerine bir de ağ ekipmanları vs almış, hadi bunlar bedava diyelim.
4600 telefon, tanesini 100 USD'dan alsa (100 dolara doğru dürüst telefon yok, anca Nokia N73 falan gelir)
4600 x 100 = 460.000 USD. Yani 450 bin USD harcayıp, 415 bin USD kazanmış. 35 bin USD zarar + 7 bin USD ceza = 42 bin USD. Madem 42 bin USD zarar etmek istiyordu, bu parayı direkt bana verebilirdi. Hem o istediği hedefe erişmiş olurdu, hem de beni mutlu ederdi :)
Beyin önemli abi. Neden böyle bilmiyorum.
-
Telefonları 2. el almış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tr.wikipedia.orgÖlü İnternet teorisi - Vikipedihttps://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96l%C3%BC_%C4%B0nternet_teorisi
-
Kazanmıştan kasıtları kâr etmek olabilir. Yani maliyetler çıktıktan sonra üste kazandığı da olabilir.
Diğer türlüyse dahi adamın beyan ettiği veya adamların keşfedebildiği kazanç o olabilir. Ibanlar dışında elden de paralar almış olabilir ya da farklı hesaplara paraları istemiş olabilir.
4 aydan kısa sürede yakalanacağını zaten hesaba katarak işe girmemiştir. Daha uzun sürse, karlılığı zaten artardı.
Son olarak sonuçta tüm o telefonlar ve ekipmanlar hala onun. Yani ebay'e falan koyup yine satıp, maliyeti de geri alabilir.
Bir de bu tarz adamlar durmuyor, ya zaten henüz yakalanmadığı 3-5 işleyen böyle dalavere işi daha vardır, yoksa dahi genelde kısa süre sonra yeni bir dalavere buluyorlar. Bot sistemleri var ise, kim bilir belki şu kampanyalı çıkan ürünleri bot ile saniyesinde kapıp, satma, youtube dışında diğer sosyal medya platformlarından beğeni, izleme, takipçi falan satışı başka daha götürüyordur o.
-
Telefonları ikinci el piyasasından toplanmış.Topladığı ikinci el telefonlarda muhtemelen öyle marka vs değildir.İşini görecek kadar donanıma sahip olması yeterlidir.Bundan dolayı 4600 telefona fazla bir harcaması olmamıştır diye düşünüyorum.Yayında kullandığı ekipmanlar belki bir tık kalitelidir ama onlarıda ikinci el veya çakma olarak elde etmiş olması daha muhtemel...
Kısacası bunun için harcadığı para kazandığı paranın yanında oldukça önemsizdir..
-
Bizde bu adama yılın girişimcisi ödülü verilir, üniversite kariyer günlerinde panellerde konuşmalara davet edilirdi. Orada dolandırıcı diye içeri atmışlar 😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aman ha, duymasınlar, hemen uygulamaya koyarlar yoksa
Yakında ortada gerçek izleyici kalmayacak. |
Şu bot olayları bitse herkes hak ettiği yere gelecek ama
|
Azmine sevindim.
|
kafasi basiomus |
Benzer içerikler
- snapchat hesap silme linki
- spotify apple music aktarma
- instagram profil fotoğrafı büyütme kapatma
- whatsapp çökerten mesaj kopyala
- instagram hikaye süresi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X