Çocukluğumdan beri çizim yapmayı çok seviyorum.Bir yeteneğimin olduğuna inanıyorum(tabii kendini beğenmişlik olarak değil).İlk okulda arkadaşlarım resim dersinden nefret ederken,ben aksine çok severdim.Onlar çizim yapamazken,benim çizimlerimi beğenirlerdi(Ufak çizimler,abartılacak kadar değil ) Kara kalem çizimleri yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum...Kursa gitmeyi düşünmüyorum,hem çok fazla vaktim yok hemde abartılacak kadar resimler yapmayı düşünmüyorum.Genelde anime karakterleri çizmek istiyorum,sizce evde kendi başıma öğrene bilir miyim ? (internette özel ders videoları var mıdır?).Peki ne tür malzemeler gerekiyor ? kalem nasıl olmalı ? Şimdiden teşekkür ederim.
Örnek gerekirse bu tür çizimleri öğrenebilir miyim ?
Enma
kullanıcısına yanıt
Merhaba, tabi ki gösterdiğiniz resimleri çok rahat çizersiniz biraz çalışma ile. Eğer aklınızdan çizecekseniz anatomi öğrenmenizde fayda var, oranlar falan. Bunun için Barrington Barber'in Çizimin Sırları kitapları güzeldir. Derslere internetten de ulaşabilirsiniz tabi sizin bileceğiniz iş. Öncelikle çizim çizim yaptıkça gelişen bişey. Her çiziminde geliştiğini göreceksin zaten. Malzemelere gelecek olursak eğer profesyonel karakalem çizimlerinde Schoeller 200 g veya Canson 200 g kullanılıyor. Ben de bunlardan kullanıyorum. Ama yeni başlayacak biri için normal bir resim kağıdı yeterli olacaktır. Kalemlerde ise işte bildiğimiz kurşun kalemler vardır ve füzenler vardır. Füzenler koyu resimler için idealdir. KOH-I-NOOR'un resim kalemlerini beğeniyorum ben mesela. B serileri ile koyu tonlar elde edilir, H serileri ile ise açık tonlar elde edilir ve ayrıntılar çizilir veya taslak oluşturulur. Zaten bunları deneye deneye tanıyacaksınız. Bir de renk geçişlerini sağlamak adına karıştırıcı kullanılır. Fakat bu daha çok portre çizimlerinde kullanılır, anime çizimlerinde gerekli olacağını pek düşünmüyorum. Kursa gitmeden çok rahat başarırsınız diye düşünüyorum hele ki bir de yeterince yeteneğiniz varsa. Umarım bir yardımım dokunmuştur, iyi günler.
başarılısın yaşınız müsaitse güzel sanatları öneririm
tabii ki öğrenilebilir.
Bende yeterince yetenekli olduğumu düşünüyorum ama hiç geliştiremedim . Nasıl geliştireceğimi bilmediğimden . Benden kötü çizim yapan arkadaşım şu an benden 10 kat daha iyi ve ben geriliyorum git gide.