Şimdi Ara

CLİO 3 ATİKER 2 gündür araç 2 katı yakıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım clio3 2007 1.2 motor aut. modeli 2010 dan beri atiker takılıdır.
    geçen haftalarda gaz aparatı , motor ve atiker ufak bir alet arasında bulunan t şeklin deki içinde hava bulunan boru 4 yerinden hava kaçırıyordu. araç çalışırken kaçak hava sesi duyuluyordu. kaliteli hortum alınarak değişimi yapıldı.
    araçta bir sorun kalmadı. 2 hafta sonra araç özellikle sabahları düşük devirlerde performans düşüklüğü gözlenmek ile beraber araçta anlık tüketim 7-8 litre yerine aynı durumlarda 12-15 anlık tüketim gözlenmiştir.
    Atiker yetliki servisine götürülerek bilgisayara bağlandı.

bezin 4,2 4,2 4,2 4,2 4,2 şeklinde
    lpg 5,4 5,4 5,4 5,4 5,4 şekliden izlenmiştir.
    araçtaki basıncın normal olduğu söylenmiştir.

benim hatırladığım kadarıyla eskiden bezin 2,5 veya 2,7 olarak gözlemleniyordu.
    servisteki arkadaşta bana bezin değerinin 3.0 olması gerektiği söyledi.

Çözüm olarak araç ile 100- 150 km bezinli kullanmam gerektiğini ve bu şekilde beyinin kendini resetliyeceğini söyledi.

Bu konuda ne yapmam gerekir.

• soykan80 S kullanıcısına yanıt
    eğer ltf değerlerin bozukmuşsa.akşamdan akünün bir ucunu sök.sabah tekrar tak.fakat aracı hiç gaza almadan sakin bir şekilde 100 km kadar kullan.yine hiç gaza almadan gazcıya gidip kalibrasyon yaptır.aslında atiker ayar kablosu alıp kendinde yapabilirsin fakat biraz araştırman lazım.
  • bu kabloyu almayı düşünüyorum.
    http://www.lpgyedekparca.com/atiker-ayar-kablosu-urun573.html

ama programı nereden bulurum.
    kabloyu bu siteden alırsan daha iyi.ben burdan aldım ayarla ilgili hertürlü yardımı alırsın tavsiye ederimhttp://www.mscsi.net/destek/forumdisplay.php?f=23
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayavas

eğer ltf değerlerin bozukmuşsa.akşamdan akünün bir ucunu sök.sabah tekrar tak.fakat aracı hiç gaza almadan sakin bir şekilde 100 km kadar kullan.yine hiç gaza almadan gazcıya gidip kalibrasyon yaptır.aslında atiker ayar kablosu alıp kendinde yapabilirsin fakat biraz araştırman lazım.

sakinde kastınız nedir clio 3 2007 1,2 aut modelinde ki aracım 5. vites 2500 devirde 80 yapıyor.
    yarın bigagitmeyi planlıyorum 100km ertesi günde geleceiğim 100 km

yol inişli çıkışlı olduğu için bayırlara gelirken 120 veya 130 kadar çıkmam gerekiyor.

bu yolu hiç 90km hızı üstüne çıkmadan mı yapmam gerekiyor??
    yok yok yani fazla sıkıştırmadan demek istedim.kabloyu verdiğim siteden alırsanız rahat edersiniz.ben verdiğim linkteki forumdan öğrendim herşeyi. ve halan bu formdan öğrenmeye devam ediyorum.
  • bu gün 206 km beğzinle gittikten sonra serviste ayar yaptırdım. fakat
    önceden beğzin 4,2 nerdeyse sabit duruyordu. gazda 5.4 bu gün bezin 3,9 kadar inip 4,3 çıktığını gördüm ekranda çok oynaktı rakamlar. bu normal mi.?
    Hocam aynı problem benim 2004 model Peugeot 206 Otomatik aracımda da mevcut Benzin enjeksiyon zamanlarının normalde olması gereken değer 2.3 ile 3.3 arası fakat benim aracımda ne yaparsam olmadı 4.2' nin altına düşüremedim

Yaptığım işlemler

Komple Ağır Bakım Triger Buji Yağ Filtre vs vs
    Su Sıcaklık Sensörü Değişimi
    Oksijen Sensörü değişimi
    Gaz Kelebeği Temizlenmesi ve Adaptasyonu
    Map Sensörü Temizliği
    4 kere subap ayarı
    Triger Sente Kontrolü
    2 kere ayrı zamanlarda 400 km benzinde aracı kullandım benzin enjektör katkısı kullanarak
    Defalarca orjinal cihaza bağlayıp kontrol yapıldı
    Defalarca kutup başını söküp sabaha kadar bekledim

Bu kadar işlemi yaptım emin ol daha aklıma gelmeyen şeylerden var bir sürü para harcadım fakat bir türlü benzin enjeksiyon zamanlarını normale çekemedim , resmen sanayiye ve servise gidip gelmekten yollar aşındı , maddi olarak baya külfetli oldu.

Benzin enjeksiyon zamanları doğal olarak yüksek olduğu zaman i LPG ECU su da kalibrasyonu benzine göre yaptığı için araç çok yakıyor ve bu benzin zamanı ve lpg zamanı ne kadar yüksek olursa araç o kadar yakıyor

Allah rıza için bir çözüm bulursan aracında buraya sonucunu yaz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: soykan80

bu gün 206 km beğzinle gittikten sonra serviste ayar yaptırdım. fakat
    önceden beğzin 4,2 nerdeyse sabit duruyordu. gazda 5.4 bu gün bezin 3,9 kadar inip 4,3 çıktığını gördüm ekranda çok oynaktı rakamlar. bu normal mi.?

eğer bu değerler benzinde ise normale gelmiş demektir.bu değerlerle iyi bir kalibrasyonla herşey rayına oturur diye düşünüyorum.aslında bu ayar konusu çok detaylı.dediğim firmanın formu var bazı arkadaşlar elm 37 diye bir cihazla aracın ecusuna bakarak ltf ve stf değerlerini görüp daha iyi ayar yapıyorlar.bu ayar konusu çok incelikleri olan ama bir okadarda zevkli.
  • FthGTI F kullanıcısına yanıt
    yetkili servise gittinizmi orada ecu yu fabrika ayarlarına döndüremedilermi.birde benzin ecusu stf ve ltf değerlerini görebildinizmi.ltf değerlerini kendini düzeltmeye doğru gidiyormu
  • FthGTI F kullanıcısına yanıt
    http://www.youtube.com/watch?v=CyXLavlK3is
    böyle bir video var ama ben birşey anlamadım
  • ayavas kullanıcısına yanıt
    stf ve lft değerlerini kendi cihazımla görebiliyorum , bir ara baya +20 -20 gibi sapmalara uğramıştı tekrar kalibrasyon ve benzinde binmeyle şu an +3 ve -3 gibi değerler geldi ve işin ilginç tarafı aynı benim aracımda da şu an soykan80 arkadaşımızın aracında olduğu gibi cihazla bakıyorum rolantide benzin enjeksiyon değerleri 3.28 ve 4.10 şeklinde gidip geliyor fakat lpg ecusunda sürekli olarak 4.1 4.2 gösteriyor bende anlamadım işin içinden çıkamıyorum
  • arkadaşlar bu işten iyi anladığım ustaya gittim. Aracın çalışmasından motor kendisini sıkıyor dediler. Sibob ayrı yapmak gerekiyor dediler. Ve yaklaşık 1saat usta sibob ayarı yaptı. Ben başında dikilirken belim ağrıdı. Ama usta o kadar ince bir ayar yaptı ki hani ben bilsem bu kadar uğraşmazdım herhalde. Aralıkları 3 kere üstünden geçti ve en son oldu dedi. Aracı tolayım. makinaya bağladılar. Kardeşi lpg ustası atiker 10.0.0.02 nolu yazılımı çalıştırdı. Son yazılımın yüklenmediğini söyledi yazılımı güncelledi. Ardından mavi ve yeşil çizgileri sildi. Kaliprasyon yaptırdı. enjeksijon süreleri 4,0 -4,2 arasında lpgnin ki ise 5,4 kaldı. değerlerin bana bezinin 2,7 ile3,0 arasında olması gerektiğini söylüyorlar sen nediyorsun diye sordum. Usta benim bildiğim bu süreler motora gönderilen yakıntın gönderilme aralıkları yani yakıt süresi ne kadar artarsa araç o kadar az yakıt yakar. Motor ihtiyacı bu değerlerdir. Herşeyi olması gerektiği gibi yaptık dedi. Ardından araçla deneme sürüşü yaptık gayet iyidi.
    dün araç ile gaz aldıktan sonra 78 km yol yaptım. Araçta 3 yetişkin iki çocuk bagaj ve içtarafta extradan 10 kg yük olduğunu düşünün. klima 1de hep açık hız 90-110-120 genel ortalama 100 diyebiliriz. 4,6 litre gösterdi araç gazda bunu 5,6 diyebiliriz. 100 km ortalaması 6,1 şeklinde diye gösterdi gayet basarılı. sorun yok süper oldu.

hocam seninle biz ayni problemi yasiyoruz , zaten senin aracin clio benimkisi 206 motorlarida hemen hemen ayni motor fransiz , sanzimanlarimizda ayni al4 sanzuman otomatik,

seninle ayni birebir seyleri bende yasadim benimde aracimin benzin ms leri 4.2 ile 3.28 arasinda gidip geliyor cihazda bakiyorum bir 3.28 gosteriyor bir 4.2 gosteriyor tabi bu lpg nin cihazinda surekli olarak 4.2 oalrak gorunuyor sebebi lpg programi cok hassas olcemiyor ben yukarida da yazmistim yapmadigim degistirmedigim sey kalmadi ama su an sorunu hemen hemen cozmus bulunuyorum fakat vakit ve nakit olarak uygun durumda degilim bu aralar

benim sana tavsiye ustalarin dedigine bakma yazacagim seyleri dikkate al , ben bu konuyu yabanci forumlarda da cok arastirdim ,

1- MAP sensorunu temizlet gerekiyorsa degistir
    2- Manifold da veya baska bir yerde hava kacagi varmi ona baktir.
    3- Trigeri degistirdiysen sente ayarini kontrol ettir

Kesinlikle sorunun bu ucunden birisi cikacak , senden baska bir ricam LPG ' ci programa bagladigi zaman orada Motor Yuku diye bir bolum var rolantideyken %1 %2 veya %3 olarak bir deger gorunur bu deger ile puskurtme zamanlari dogru orantili ve motor yukunu ve hava akisini olcen parca MAP Sensoru bu degeri bana bildir oradan bir sonuca varabiliriz.

• agustos 2014 aracla istanbula gitim. Dönüs sırasoında araç zor çalışmaya başladı ve karaduman atmaya başladı. lpg deykende gaz kokuyordu.
    250 km de depo bitirdi 400km yerine aynı ustaya gittim
    aracın tüm siboblarıı değiştirdi. vel hasıl 1800tl verdim
    araç daha sonraları iyidi.
    geçenlerde çanakkalede don oldu.
    araç tekrar sıkıntı yapmaya başladı. bir usta ile araca bindik gazda ve bezinde dolaştık.
    araç gazda 1500devirden yukarı doğru çıkarken arda kesme yapıyordu.
    gaz filitresi dediler.
    çanakkalede gaz filitresi için 40tl dediler.
    sonra bu sayfayı buldum. ayavas arkadaşın söylediği yerden filitre ve kablo aldım.
    dun ilk kez bağladım.
    neyin nasıl yapılacağını pek anlamadım.
    kalibrasyon yaptım.
    bu gün tekrar harita mavi yeşilçizgiler örtüştürdüm ve kalibrasyon yaptım.
    sil baştan oldu.
    sizin anlayacağınız şuan düşe kalka gidiyorum.
    resimleri alıp buraya eklerim.
    eskiye göre enjesiyon sürelerinde değişmeler var onlarıda buraya yazar geçmiş ile karşılaştırız.

• ilk iki resim deneme 1
    https://store.donanimhaber.com/f7/e6/cd/f7e6cd22df0e3ba2d7b1061f7b5f1676.jpg
    https://store.donanimhaber.com/38/a3/3b/38a33b52fb9c826dadb2a65aba512527.jpg
     CLİO 3 ATİKER 2 gündür araç 2 katı yakıyor. CLİO 3 ATİKER 2 gündür araç 2 katı yakıyor. CLİO 3 ATİKER 2 gündür araç 2 katı yakıyor. CLİO 3 ATİKER 2 gündür araç 2 katı yakıyor. CLİO 3 ATİKER 2 gündür araç 2 katı yakıyor.
    diğerleri deneme 2 araç çalışırken alınmıştır.
    araç çalıştırıldıında 5 dakika sonra araç gezildikten sonra bir resim daha alındı.
    program günleştirmesi var ama son tarihli dosyayı seçiyorum ekrandaki gibi kalıyor.
     CLİO 3 ATİKER 2 gündür araç 2 katı yakıyor. CLİO 3 ATİKER 2 gündür araç 2 katı yakıyor. CLİO 3 ATİKER 2 gündür araç 2 katı yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soykan80 -- 15 Ocak 2015; 18:17:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.