EP43-S3l bi anakartım var E4700 2.6 işlemci 500 W power 128 MB ekran kartı 500 GB seageate 32 MB cash felan 2GB dual kingston 800mhz hyperx ram
Bilgisayar normal değerlerinde iken 40- 45 derece ısıda oluyor. normalken orthos ile yüklendiğimde acayip bi şekilde fan hızlanıyor ve işlemci sıcaklıgı 27 - 30 dereceye kadar düşüyor. ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor.
---------------------------------------
ben CPU Host frequency (Mhz) yi 254 e felan getirince 3.0 a felan denk geliyor. 13 çarpan Memory Frequency ( Mhz) 800 1000 oluyor.
ama değerleri yükseltince normal sıcaklığı 55-60 derece orthos ile yüklenince 19 dereceye kadar düşüyor. işlemci 18 dereceye düştüğünde ise bilgisayar res atıyor.
Anlatabildiysem ne mutlu bana
Yanlış ölçüm yapıyor büyük ihtimalle anakartın. Yoksa 18 dereceye düştüğü için res atmaz kendine pc aksine çok ısındığında yanmamak için atar.
core Temp Programı ile ölçüm yapıyorum değerler bu başka ölçebileceğim bişey varmı?
HW Monitör kullan. CPUID HW Monitör diye geçer program. Kolaylıkla bulursun. Birde onunla dene eğer aynı çıkıyosa anakartının sensörlerinde vardır problem.
ha bide şu var core temp programında 70 in üstüne çıktımı kırmızı renge döner ya busefer 19 un altına düştümüde sarı renk oluyor şimdi indiriyorum deniyeceğim
önerdiğiniz programda 70 gösterirken core tempte 27 derece gösteriyor sorun bu demekki. peki
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme