Şimdi Ara

CORE 2 DUO E7500 2.93 GHZ OC Yardımlarınız!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E7500 için OC programı arıyorum fakat ne kadar OC yapılmalı ne kadarı yeterli ve sağlıklı birde yeni bir e.kartım var Radeon 5770 bunun icin ne kadarı yeterli ve son olarak bilgisayarım 2.93 olmasına rağmen 2.19 Ghz gösteriyor bu ne demek??yardımlarınızı bekliyorum..

• bilgisayarının 2.93 olmasına rağmen 2.19 göstermesinin sebebi güç tüketiminden kaynaklanıyor , işlemci boşda iken voltaj düşüyor ve daha az elektrik harcıyor ayrıca daha az ısınıyor yada bios dan işlemcinin fsp çarpan v.s herneyse onu düşürmüş olabilirsin.

bios pilini takıp cıkart sonra tekrar 2.93 gösterir

birde overclock bildiğim kadarı ile biosdan yapılıyor program ile ekran kartına oc oluyor bildiğim kadarı ile
  • E7500 işlemci 400 FSB x 10 ile voltaj vermeden rahatça 4.0 GHz olabiliyor. PCI-E ve RAM frekanslarını sabit tutmanız yeterli.
    Tüm işlemleri BIOS'tan yapabilmeniz gerekir.

Daha iyi soğutma ile voltaj vererek 400x11 = 4.4 GHz gören tanıdıklarım var, daha üstü için ekstrem çalışmalar gerekiyor diye biliyorum.

Kullandığınız anakart ve RAM bilgilerini ekleseniz daha kolay yardım bulabilirsiniz.
  • Kullandıgım Ram Kıngston 2 GB DDR2 1066MHZ
    Anakart GIGABYTE 945GZME 8IX
  • program diye birşey yok arkadaşım oc biostan yapılıyor. e7500 4.0 kadar cıkıyor aslında 4. kadar cıkar ama stabillite cok zor o ankartla nekdar olur ilinmez.
  • Kartınızla ilgili tam detayları bulamadım, ancak 945 chipset olduğuna göre en fazla 1066 FSB destekliyor olmalı. Overclock ile bile en fazla 333x11 = 3.66 GHz ye ulaşabilirsiniz, o da zor bir ihtimal. Şansınızı bir deneyin.
  • biosu güncelle benimkide 3 ghz olmasına rağmen 1.6 gösteriyodu güncelledim düzeldi :)
  • beyler ben e7500 alsam benim anakartla 4 ghz stabil kullanabilirmiyim ki ve performans olarak çok bişeyler hissedebilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Outrage

beyler ben e7500 alsam benim anakartla 4 ghz stabil kullanabilirmiyim ki ve performans olarak çok bişeyler hissedebilirmiyim?

Asus P5QL-E P43 anakart ile 400x10, RAM ve PCI-E sabitleyerek voltaj vermeden hiç sorunsuz kullandım. Sizin kart ta P43 olduğuna göre kullanabilmeniz gerekir.

Performans farkı sizin kullanacağınız uygulamalara bağlı. Sadece ofis ve Internet için pek farketmiyor, ama oyun ya da yüksek düzeyli hesaplamalar içeren uygulamalarda çok farkeder.
  • Saat Hızlarının Ayarı Üzeri Kapalı Değiştirilemiyor Niçin...??
  • Saat hızlarını doğrudan değiştiremezsiniz. FSB hızını ve anakartınız izin veriyorsa çarpanı (multiplier) değiştirerek overclock yapabilirsiniz.

Nasıl yapıldığı konusunda bilginiz yoksa forumda bu konuda ayrı bir konu var, işe onu okuyarak başlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65

Saat hızlarını doğrudan değiştiremezsiniz. FSB hızını ve anakartınız izin veriyorsa çarpanı (multiplier) değiştirerek overclock yapabilirsiniz.

Nasıl yapıldığı konusunda bilginiz yoksa forumda bu konuda ayrı bir konu var, işe onu okuyarak başlayın.

Hocam çarpan değiştirme yoluyla oldugunu biliyorum fakat üzerinin kapalı olması Anakartının izin vermemesinden dolayımı yoksa başka bir durum olabilirmi??
  • Anakartınız (945 chipset) çarpan değiştirmeye izin vermiyor olabilir. Benim eski Asus P5LD2 SE (945P) sadece FSB değiştirilmesine izin veriyordu.

Anakartın BIOS'u son versiyon değil ise güncelleyin. Yine de çarpan değiştiremiyorsanız, anakart izin vermiyor demektir. o durumda sadece FSB ile gidebildiğiniz yere kadar gidin. RAM ve PCI'ı sabit tutmayı unutmayın.

Sistem stabil bir noktaya geldikten sonra sırası ile RAM ve PCI'ı da yükseltmeyi deneyebilirsiniz ama PCI hızını fazla zorlamanızı tavsiye etmem.
  • quote:

Anakartınız (945 chipset) çarpan değiştirmeye izin vermiyor olabilir. Benim eski Asus P5LD2 SE (945P) sadece FSB değiştirilmesine izin veriyordu.

Anakartın BIOS'u son versiyon değil ise güncelleyin. Yine de çarpan değiştiremiyorsanız, anakart izin vermiyor demektir. o durumda sadece FSB ile gidebildiğiniz yere kadar gidin. RAM ve PCI'ı sabit tutmayı unutmayın.

Sistem stabil bir noktaya geldikten sonra sırası ile RAM ve PCI'ı da yükseltmeyi deneyebilirsiniz ama PCI hızını fazla zorlamanızı tavsiye etmem.

Hocam BIOS nasıl güncellenir??
  • BIOS güncelleme bir daha sistemin açılmaması gibi bazı riskler içerir. BIOS'un nasıl güncelleneceğini bilmiyorsanız, bu işlemi en azından ilk seferde siz yapmayın, bilen bir arkadaşınızdan ya da çevrenizdeki bir bilgisayar firmasından yardım isteyin.

Bu arada anakartınızın özelliklerine daha detaylı baktım. Zaten en fazla 800 FSB destekliyor. E7500 destek listesinde yok zaten, işlemciyi 2.93 yerine 2.19 (200x11) görmenizin nedeni de bu. Bence overclock yapmak istiyorsanız önce anakartınızı değiştirin.

Bütçeniz kısıtlı ise 2. el forumunda 60 TL civarına G31/G41, 80-90 TL'ye P35 anakartlar bulabilirsiniz.
  • quote:

BIOS güncelleme bir daha sistemin açılmaması gibi bazı riskler içerir. BIOS'un nasıl güncelleneceğini bilmiyorsanız, bu işlemi en azından ilk seferde siz yapmayın, bilen bir arkadaşınızdan ya da çevrenizdeki bir bilgisayar firmasından yardım isteyin.

Bu arada anakartınızın özelliklerine daha detaylı baktım. Zaten en fazla 800 FSB destekliyor. E7500 destek listesinde yok zaten, işlemciyi 2.93 yerine 2.19 (200x11) görmenizin nedeni de bu. Bence overclock yapmak istiyorsanız önce anakartınızı değiştirin.

Bütçeniz kısıtlı ise 2. el forumunda 60 TL civarına G31/G41, 80-90 TL'ye P35 anakartlar bulabilirsiniz.

Hocam Kartı Sabahleyin Değiştirdim ASUS P5KPL AM SE taktım iyi bir anakarttır İnş O.Cye müsade varmı??

• Şimdi olmuş Güle güle kullanın.

Daha önce yazdıklarımı yeni anakartınız ile uygulayabilirsiniz. Önce 333x11 ile başlayın, sorun yoksa FSB'yi aşama aşama arttırın.
  • quote:

Şimdi olmuş Güle güle kullanın.

Daha önce yazdıklarımı yeni anakartınız ile uygulayabilirsiniz. Önce 333x11 ile başlayın, sorun yoksa FSB'yi aşama aşama arttırın.

Yardımların çok tesekkurler..
  • Rica ederim

Sonuçlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Rica ederim

Sonuçlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Hocam CPU Conf.a girdim fakat bir türlü yapamadım FSB'yi ayarlayamadım biraz daha yardımcı olursan sevinirim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.