Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
289.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, bugünlerde otomatik araç almayı planlıyorum corsa c ler hakkında bilgi verebilir misiniz? 1,2 mi yoksa 1,4 mü alıyım, dizel mi önerirsiniz yoksa benzinli mi? arabanın çekişi nasıl, motor ömrü nedir sonuçta eşim kullanacak arabayı. şimdiden teşekkür ederim. iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unverdi_

arkadaşlar merhaba, bugünlerde otomatik araç almayı planlıyorum corsa c ler hakkında bilgi verebilir misiniz? 1,2 mi yoksa 1,4 mü alıyım, dizel mi önerirsiniz yoksa benzinli mi? arabanın çekişi nasıl, motor ömrü nedir sonuçta eşim kullanacak arabayı. şimdiden teşekkür ederim. iyi günler.

düz vites 1.4 kullanıcısıyım. şehir içi 0,45 kuruş yaktığı oluyor şehir dışı 0,32 kuruşa iniyor 120 km hızla giderken.

ben 1.4 tavsiye ederim. artık yollar iyi 100 ü geçince 1.4 bile 3000 devire çıkıyor buda 1.2 nin 1.4 den daha çok yakması anlamına gelecektir. yok ben 90 ı geçmem diyorsan 1.2 alabilirsin. aralarındada çok fazla yakıt farkı çıkmıyor söylenene göre. dizel alırsan çok daha ekonomik ama çok sesli bir araç almış olursun yalıtımları iyi değil bu araçların. 1.3 dizellerin çekişleride kötü değil okuduğuma göre. memnun kalırsın çekiş yönünden.

corsa c lerde seni üzecek şeylerin başında bozuk yollarda gelen seslere takan biriysen kronik direksyon kutusu sorunu var bu araçlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

quote:

arkadaşlar merhaba, bugünlerde otomatik araç almayı planlıyorum corsa c ler hakkında bilgi verebilir misiniz? 1,2 mi yoksa 1,4 mü alıyım, dizel mi önerirsiniz yoksa benzinli mi? arabanın çekişi nasıl, motor ömrü nedir sonuçta eşim kullanacak arabayı. şimdiden teşekkür ederim. iyi günler.

düz vites 1.4 kullanıcısıyım. şehir içi 0,45 kuruş yaktığı oluyor şehir dışı 0,32 kuruşa iniyor 120 km hızla giderken.

ben 1.4 tavsiye ederim. artık yollar iyi 100 ü geçince 1.4 bile 3000 devire çıkıyor buda 1.2 nin 1.4 den daha çok yakması anlamına gelecektir. yok ben 90 ı geçmem diyorsan 1.2 alabilirsin. aralarındada çok fazla yakıt farkı çıkmıyor söylenene göre. dizel alırsan çok daha ekonomik ama çok sesli bir araç almış olursun yalıtımları iyi değil bu araçların. 1.3 dizellerin çekişleride kötü değil okuduğuma göre. memnun kalırsın çekiş yönünden.

corsa c lerde seni üzecek şeylerin başında bozuk yollarda gelen seslere takan biriysen kronik direksyon kutusu sorunu var bu araçlarda.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM VERMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİLERDEN DOLAYI. İNŞALLAH BENDE ARANIZA KATILACAĞIM KISA ZAMANDA, BENDE GOLF 4 VAR UMARIM ALDIĞIM ARAÇ GOLF'Ü ARATMAZ. İYİ GÜNLER.

• unverdi_ U kullanıcısına yanıt
    Corsa c ne yazık ki diri bir golf4 ü aratır. Hem c hem d kasa corsa kullandım. Hatta ailede iki tane c mevcut biri dizel biri benzinli. C segmentinden inip binilecek araba değil ne yazık ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

quote:

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM VERMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİLERDEN DOLAYI. İNŞALLAH BENDE ARANIZA KATILACAĞIM KISA ZAMANDA, BENDE GOLF 4 VAR UMARIM ALDIĞIM ARAÇ GOLF'Ü ARATMAZ. İYİ GÜNLER.

ben benzinlinin bu kadar yaktığını bilmiyordum. bende 1.3 dizel 2006 corsa silverline otomatik var şehir dışında 100-110 km hızla 2,5-3 devir arasında. 120 ye gelince 3000 devir oluyor. o yüzden bu hız bana yeter diyorsan almanı tavsiye ederim (tabi az binceksen benzinlide olur). çünkü şehiriçinde 26-28kuruş, şehirler arası 20-21 kuruş yaktı (geçen hafta ankara-istanbul arası gitmiştim)

• quote:

Orijinalden alıntı: tuna.tt

Merhaba arkadaşlar aranıza Ankara'dan katılıyorum.Şu anda 2006 corsa 1.3cdtı silverline sahibiyim.Opel corsa c hakkında hasarlı araçlar topladığımdan baya bi tecrübeye sahibim her konuda yardım etmeye hazırım.

hoşgeldin kardeş aramıza. bende aynı modelin otomatik olanından aldım 2 ay önce. ankaradayım bende bişey olursa sorarım haberin olsun :D
  • tüm corsa c ailesine hayırlı günler. bende de 1,4 njoy twinport var easy sanjuman. eşimle birlikte kullanıyorum. bakımlarını aksatmam, sesine suyuna dikkat ederim. tek şanzıman yağ değişimi yaptırcam haricinde allah nazarlardan saklasın kullanılacak araba. en son ön takım ve direksiyon kutusunu yaptırdım aracım şimdi tıs tıs memnunum. yakıt konusunda da beni üzmüyor benzinli tüp yok ama taktırma gereksinimi doğurmuyor çünkü çok yakmıyor kullanıma dikkat eder ve kısa mesafe aşırı hızlanmalara girmez iseniz. ayrıca yolda basma durumuna göre de değişir tabi. 220 km de çeyrek depo ancak yaktı geçen. ki gittiğim yerde çankırı ilinden Kastamonu ili idi yani ılgaz dağını iki kere geçtim hem gelirken hem giderken dediğim gibi yakıt üzecek derecede değil.şehir içi de günlük 16 km giderim var hafta içi iki hafta da bir 50 tl lik yakıt alıyorum yetiyor.

• Corsa 1.4 twinport easytronic aracim var.atiker lpgli. 20liralik gaz ile 100km yapiyorum sehir ici.(gazin litresi 2.25)

• Herkese selamlar, 2005 Corsa C 13" orjinal jant kapağı arıyorum.
    Nerede bulabileceğimi bilen varsa yardımcı olabilir mi?

https://store.donanimhaber.com/dd/20/73/dd2073120113061432f294e794acbf76.jpg
     Corsa C Kulubü (2001-2006)

• Bugun direksiyon kutusu sorununu cozdum.z rotlar ile 260liraya mal oldu.Biliyorsunuz bu sorun corsa c lerde kronik. Yaptirmak isteyenlere pmden yardimci olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: feritsert

Herkese selamlar, 2005 Corsa C 13" orjinal jant kapağı arıyorum.
    Nerede bulabileceğimi bilen varsa yardımcı olabilir mi?

https://store.donanimhaber.com/dd/20/73/dd2073120113061432f294e794acbf76.jpg
     Corsa C Kulubü (2001-2006)

2013'te aldığım araca ben de uzun süre orjinal aradım. yetkili servisbu jant kapaklarına neredeyse alaşım jant fiyatı çekmişti. sanayide oto aksesuar mağazalarında şekil olarak orjinalinden ayırt edilmeyen, montajında ve yerine oturmasında hiçbir sorun olmayan yan sanayi jant kapakları bulabilirsin. ben aldığımda tanesi 7 TL, 4'lü seti 25 TL idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: narec

Corsa 1.4 twinport easytronic aracim var.atiker lpgli. 20liralik gaz ile 100km yapiyorum sehir ici.(gazin litresi 2.25)

randıman yok diyorlar lpg de?
  • 2 hafta önce inegöle gidip geldim. çeyreğin az üstünde duruyordu gösterge. 100 tl attım.
    güngörenden darıca iskelesi vapur inegöl - dönüş inegöl yalova gölcük izmit, herekede ışık yaktım. gebzede benzin aldım.

güngörenden çıktığımda km 0 ladım karamürselde 400 km yi gördüğümde ibre çeyreğin az altındaydı.
    bu benim rekor 1.4 benzinli 2004 corsa
  • Bos konusmuslar. Iyi bir kit ve iyi bir usta ile lpg candir. 14bin km dir tek sıkıntım olmadi cok şükür. Yakittan da cok memnunum
  • selam arkadaşlar

benim opel corsa c arka tampon yavaş yavaş yanlardan şişmeye/sökülmeye başladı tam arka tekerlerin üstündeki kısmı. 1cm civarı bir bosluk cıkmaya basladı ! bunu nasıl düzeltiriz ? tamponu komple söküp düzeltilirmi sizce ? yada güçlü bi japon yapıstrıcı bulup arasına sıkıp yapıştırılırmı ?

dikkat etim yollarda bazı corsalar gördüm aynı sıkıntı vardı. sanırım bu bir kronik sorun fln olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jessie2012 -- 26 Mayıs 2015; 14:38:01 >
  • Jessie2012 kullanıcısına yanıt
    ben aracı aldığımdan beri 2 yıldır tamponlarıma birinin vurmasını bekliyorum. =) eski sahipleri sağolsunlar, bende söylediğin sorun ileri boyutta var. çeşitli yapıştırıcılar denedim ama pek faydası olmadı. sadece ön tamponum bir kere sökülüp takılırken usta tamponu sıcak hava tabancasıyla ısıtarak formunu biraz toparlamıştı. belki sen de öyle bir yöntem deneyebilirsin. @Jessie2012
  • bt13 B kullanıcısına yanıt
    cok kötü duruyor :-/ bu camları tuturmak için kullanılan yapiştrıcıyı denedinizmi hiç ? bizim ümraniye sanayide bi ustada var acaba işe yararmı.
  • Jessie2012 kullanıcısına yanıt
    @Jessie2012 hayır denemedim. yalnız yapıştırıcı denerken daha sonra tamponun herhangi bir nedenle geçici olarak sökülmesi gerekirse buna engel olmayacak cinste birşey kullanılması bence daha iyi. onu da gözeterek yapıştırıcı hakkında biraz daha inceleme yapmanda fayda var.
  • Temiz Corsa C EasyTronic almayı düşünüyorum.
    Hill Holder (yokuş kalkış desteği) olan otomatik vitesli model hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizca -- 31 Mayıs 2015; 17:41:44 >
  • merabalar bugun itibariyle corsa c almaya karar verdim. 14 bin tl param var 15-16 ya kadar cıkabilirim. Biraz araştırdım 2001 model 1.4 benzinli corsa c comfort lar 14 den başlıyo 25 e kadar cıkıyo ki bu bahsettiğim araç tek kapı . 2003 model 1.7 dizeller var onlarda 12- 20 arası o da tek kapı. Sizce yüksek kilometrede dizel corsa tercih edilmeli mi yoksa bi 15-16 verip 1.4 benzinli mi almalı . Siz corsa c sevdalıları bana yardım edeceğinizi umuyorum. Siz benim yerimde olsaydınız nasıl bi corsa c alırdınız :)
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.