Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu baştan okursanız farkı görenlerin paylaşımlarını anlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss06

8 derece fark edeceğini sanmıyorum.

Biz de sanmıyorduk ama 11 derece farkedeni bile gördük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: boss06

8 derece fark edeceğini sanmıyorum.

Biz de sanmıyorduk ama 11 derece farkedeni bile gördük.

29 derece şuanda oda havasız kalorifer yanmasına karşın..
  • h100 yeni aldım. işlemci 2600k 5 Ghz. stabil çaılışıyor. Boşta 28 derece. prime 95 max 79 derece. Ama bi ara el atıcam kaliteli bi termal macun sürücem. Elimle sıkıştırdım pinlerini. Çok sıkmaya gerek yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

H100i nin çıkmasının bir diğer sebebi de H100 de olan Pompa sesi.

Evet, ikinci nedeni de buydu. Ama birçok kişinin rahatsız olacağı nokta, yeni versiyondaki pompanın daha küçük olması. Sesi böyle gidermişler galiba.

h100 mü alınmalı yoksa h100i mi? performans yönünden değerlendirilirse?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Bizler için h100i nin aman aman etkisi kalmadı.
    Yinede değmez diye düşünüyorum.
    H100ün blok yüzeyi daha geniş.
    H100i dd küçük demekki hacim küçüldü pompada küçüldü

Yada iki blok düşünün birisi büyük birisi küçük.
    Hangisi ısıyı iyi dağıtır iletir.
    Tabiki büyük olan.
    Yani h100i de iyi birşeyler yaparken birşeyleride yanlış yapmaya başlamış.

Sıvı soğutmada alan küçültmeye gidilmemeli.

sizin önereceğiniz hazır sıvı soğutucusu ne olurdu?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

quote:

Tabiki büyük olan.

Hazır olarak corsaire mahkumuz.Bu kulvarda h100 yeterli düzeyde.
    Ancak h100 hazır su soğutmada bu fiyata iyi iş toplama sıvı soğutma olursa işte o zaman h100 ün papucu dama.

Ben kendim thermaltake big water 780i esa hazır su soğutma kullandım hemde su tankı vardı 1lt sıvı alıyordu.
    Yinede h100 kadar sogutamıyordu.
    Yani h100 daha iyi soğutma sağladı.

İşin özü bu kulvarda h100-h100i serisine alternatif yok.

Bloktan ziyada radyatör büyüklüğü sebebi ile benim sıvı soğutmamdan daha iyiydi h100.

Sonuç:Kapalı devre sıvı soğutmada h100 alınabilir H100 bu konuda tek.(h100i de dahil)Uç nokta h100,h100i serisi ötesi yok.
    Üzerini istersen toplama su soğutma olmalı.

Corsair h100 2 elde yada vatan pc %25-30 indirimi ile alınanilirse uygun olur.
    Bu soğutmaya aslında 200-250tl nin üzeri verilmemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

quote:

Tabiki büyük olan.

Hazır olarak corsaire mahkumuz.Bu kulvarda h100 yeterli düzeyde.
    Ancak h100 hazır su soğutmada bu fiyata iyi iş toplama sıvı soğutma olursa işte o zaman h100 ün papucu dama.

Ben kendim thermaltake big water 780i esa hazır su soğutma kullandım hemde su tankı vardı 1lt sıvı alıyordu.
    Yinede h100 kadar sogutamıyordu.
    Yani h100 daha iyi soğutma sağladı.

İşin özü bu kulvarda h100-h100i serisine alternatif yok.

Bloktan ziyada radyatör büyüklüğü sebebi ile benim sıvı soğutmamdan daha iyiydi h100.

Sonuç:Kapalı devre sıvı soğutmada h100 alınabilir H100 bu konuda tek.(h100i de dahil)Uç nokta h100,h100i serisi ötesi yok.
    Üzerini istersen toplama su soğutma olmalı.

Corsair h100 2 elde yada vatan pc %25-30 indirimi ile alınanilirse uygun olur.
    Bu soğutmaya aslında 200-250tl nin üzeri verilmemeli.

benimde amacım bu vatan indiriminden faydalanmak. peki sizce hangisi? h100 mü yoksa h100i mi? h100i'nin pompası küçük diyen var. performans sorunu yaşatır mı? yoksa h100'den daha iyi veya aynı seviyede mi?

• Şimdi bir gelsin görelim ancak tabiki h100i daha iyidir.
    Link desteği var,pompa sesi sıkıntısı giderilmiş,fanlar daha yüksek rpm ve macunu olmayanlar için daha kaliteli termal macun ile geliyor.

Bence bekleyin Türkiyede satış fiyatına bakın h100i alın çünkü herşey bir yana h100 ün boruları çok dandik azıcık ters haraket ada zorlamada su kaçırabiliyor.
    H100i deki su boruları daha sağlam.
    Her türlü h100i alınır ancak fiyatı gidipte 350tl olacaksa h100 ü 250tl ye almaya çalışmak lazım.

Pompa sıkıntısı ürünün kutusunun üzerinde lot numarası var 1224......diye giden numara var eger o numara 1224...... 24yazan kutucukdaki sayı 24düşük olmamalı
    Türkiyeye de bu seriler gelmemiş galiba.
    Hep sorunlu seriler.
    Pompa sesi sorun degil o hallediliyorda önemli olan h100ün bazılarında hava kalıyormuş.
    Radyatörün yarısı sıcak yarısı soğuk oluyormuş.
    Yani allahlık bir ürün.Alıp nereden sorun yaşayacağınız belli degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 8 Aralık 2012; 23:18:29 >

• 2 hafta önce vatandan almıştım h100 ü. ilk aldığım üründe pompa sesi fazlaydı vatana gittim ve değiştirdim. yenisinde ses namına bişey yok. Ama bilseydim h100i çıkacak beklerdim.
  • quote:

Şimdi bir gelsin görelim ancak tabiki h100i daha iyidir.
    Link desteği var,pompa sesi sıkıntısı giderilmiş,fanlar daha yüksek rpm ve macunu olmayanlar için daha kaliteli termal macun ile geliyor.

Bence bekleyin Türkiyede satış fiyatına bakın h100i alın çünkü herşey bir yana h100 ün boruları çok dandik azıcık ters haraket ada zorlamada su kaçırabiliyor.
    H100i deki su boruları daha sağlam.
    Her türlü h100i alınır ancak fiyatı gidipte 350tl olacaksa h100 ü 250tl ye almaya çalışmak lazım.

Pompa sıkıntısı ürünün kutusunun üzerinde lot numarası var 1224......diye giden numara var eger o numara 1224...... 24yazan kutucukdaki sayı 24düşük olmamalı
    Türkiyeye de bu seriler gelmemiş galiba.
    Hep sorunlu seriler.
    Pompa sesi sorun degil o hallediliyorda önemli olan h100ün bazılarında hava kalıyormuş.
    Radyatörün yarısı sıcak yarısı soğuk oluyormuş.
    Yani allahlık bir ürün.Alıp nereden sorun yaşayacağınız belli degil

yardım ettiğiniz için teşekkür ederim

• Rica ederim.
    Bekleyin h100i Türkiyeye gelsin alınıp alınmayacağı konusunda buraya yazacağız.

Fiyatı 400tl'ye h100i'yi yapalım gider h100 alırız
    Yinede Vatan pc %25 indirimi ile 330tl civarı olur diye düşünüyorum.

• quote:

Rica ederim.

Süleyman bey H80 sahibiyim sistemimden çok memnunum ancak şöyle bir problemim var,

Hani radyatörün 2 yanında fan varya? Egzoz olan fan sıfır ses, ama kasanın içine doğru olan fan çok sesli çalışıyor. bu fanı alıp taksam uyarmı ve seste düşme olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Thathurts

quote:

Rica ederim.

Süleyman bey H80 sahibiyim sistemimden çok memnunum ancak şöyle bir problemim var,

Hani radyatörün 2 yanında fan varya? Egzoz olan fan sıfır ses, ama kasanın içine doğru olan fan çok sesli çalışıyor. bu fanı alıp taksam uyarmı ve seste düşme olur mu ?

Öncelikle ses yapan fan ile ses yapmayan fanları yer değiştirin.
    Bakalım fan mı bozuk yoksa arkada kalan fanmı ses yapmaya başlıyor.

Önden üfleyen fanlar önünde engel olduğundan biraz sesli çalışırlar.
    Radyatörü biraz temizleuin toz vs.Öndeki fanı arkaya arkadaki fanı öne takın.

Bakalım sorun nerde.Eger fan sorunlu ise linkini verdiğiniz fanı almaya değmez çok pahalı.
    O fanlardan kullanan arkadaşlarım var detaylı bilgi ile buraya yazarım.

Bu arada h80 in üzerindeki 2fanda aynı yöne üfleme yapmalı öyle ayarlayın.

• Eski h100'ün pompa sesi ve su kaçırma sebebi yüzünden Corasair'e yolladım onlar bana yenisi yolladı cebimden beş kuruş çıkmadı.Evimden aldılar evime yolladılar.Ups ile 1 günde hollandaya gitti

Yeni gelen yeni seri h100 çok sessiz ve çok daha iyi soğutuyor.

Eksi seri H100 de 1.424 voltta 5 ghz de prime 95 testinde ( üstteki seçenek small ffts) 75 derece iken Yeni gelen seri H100 de 62 derecede. 13 derece fark
  • Tekrardan hayırlı olsun. Sana masraf ödetmemiş olmaları, firmanın müşteri memnuniyetine gösterdikleri özeni ve kalitelerini göstermeye yetiyor.
    Adamlar burdan Hollanda'ya 1 günde gönderiyor; Kars'a ürün yolladım, 3 günde gitmişti.
    13˚C fark muazzam ve şaşırtıcı gerçekten de.
  • Sağolasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 8 Şubat 2013; 23:29:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

Hocam PM sistemi çalışmadığından buraya yazıyorum, corsair ile uzun uğraşlar sonucu iletişime geçtim adamlar iletişime ara verdiler tekrardan farklı casenumber isteklerim sonucu dönüş yaptılar ama buradan sonra ne demek istediler ve ne yapmam gerekiyor tam çözemedim;

İşaretlediğim kutulara ne numarası doldurmam gerekiyor? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Ayrıca bundan sonraki aşamalar ne olacak bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

• quote:

Eski h100'ün pompa sesi ve su kaçırma sebebi yüzünden Corasair'e yolladım onlar bana yenisi yolladı cebimden beş kuruş çıkmadı.Evimden aldılar evime yolladılar.Ups ile 1 günde hollandaya gitti

Yeni gelen yeni seri h100 çok sessiz ve çok daha iyi soğutuyor.

Eksi seri H100 de 1.424 voltta 5 ghz de prime 95 testinde ( üstteki seçenek small ffts) 75 derece iken Yeni gelen seri H100 de 62 derecede. 13 derece fark

Hocam yeni h100 ile keyifli kullanımlar:)

Benim bir sorum olacak.Bu kafa sesi su kaçırma v.s. diyorsunuz.Bende de h100 var bu dediğiniz bende yok.Ama kutuya baktığımda eski seri olduğu gözüküyor.Acaba Corsair eski hatalı olan serilerini topluyor ise bende şimdi adamlarla iletişime geçsem benimkinide kabul ederlermi yani yeni seriye çevirirlermi?
    Son bir soru:Aklıma takıldı hiçbir masrafsız diyorsunuz bu kargo v.s. durumuna hiç girmeden sadece UPS ile mi çözdünüz bu durumu.Yani yurtdışına giderkende gelirkende gümrük/Kargo durumları sancılıdır birçok şey istiyorlardı o sebepten sormak istedim.İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Hocam PM sistemi çalışmadığından buraya yazıyorum, corsair ile uzun uğraşlar sonucu iletişime geçtim adamlar iletişime ara verdiler tekrardan farklı casenumber isteklerim sonucu dönüş yaptılar ama buradan sonra ne demek istediler ve ne yapmam gerekiyor tam çözemedim;

İşaretlediğim kutulara ne numarası doldurmam gerekiyor? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Ayrıca bundan sonraki aşamalar ne olacak bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

Adres ve ürünle ilgili bilgileri doldurup müşteri temsilcisine tamamladım diye mesaj atın. Kargo için size tekrar bilgi verecekler.

LOT Code ve Serial Number ürünün kutusunda yazması lazım. Ordan girin gerekli bilgileri.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.