Arkadaşlar İntel 5930 k ıslemcı - Asus Rampage V Extreme Anakartım var. Sıvı soğutmayı dogru bır şekilde monte ettım. Fakat sıcaklık işlemci sıcaklığı şuan için 40 derecede. Kaldı ki oyuna da girmiyorum ve herhangi bir overclock işlemide uygulamadım. Corsair Link i indirdim pompalar da sanırım normal çalışıyor. hatta linkini size aşağıda koyuyorum Yardım edebılır mısnız. http://i.hizliresim.com/81oWOn.jpg
bellammy07B
kullanıcısına yanıt
Bende de h100i v2 var , oda sıcaklığı ortalama 30 derece olduğu için sistem boştayken 30 derecede çalışıyor. Quiet modunda çalışıyor.
bellammy07B
kullanıcısına yanıt
Merhaba,
Anakartınızın BIOSunun güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel değil ise güncelleyin. Bazen işlemciler için ufak tefek iyileştirmeler yapılarak daha iyi bir voltaj kontrolü elde edilip daha verimli çalışması sağlanabiliyor.
Sisteminizin bulunduğu oda sıcaklığı kasanızın konumu kasanızın hava akımı su soğutmanın konumu gibi pek çok şey sıcaklıkları etkiler.
6 çekirdekli bir işlemci için sıcaklık değerleri normal aşırı yüksek değil.
Size bir sorun olduğunu düşündürten şey tam olarak nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: tech guru
Merhaba,
Anakartınızın BIOSunun güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel değil ise güncelleyin. Bazen işlemciler için ufak tefek iyileştirmeler yapılarak daha iyi bir voltaj kontrolü elde edilip daha verimli çalışması sağlanabiliyor.
Sisteminizin bulunduğu oda sıcaklığı kasanızın konumu kasanızın hava akımı su soğutmanın konumu gibi pek çok şey sıcaklıkları etkiler.
6 çekirdekli bir işlemci için sıcaklık değerleri normal aşırı yüksek değil.
Size bir sorun olduğunu düşündürten şey tam olarak nedir?
Walla niye böyle oldu bilmiyorum. Ama Söyle söyliyeyim almış olduğum corsair h 100i v2 soğutucunun içerisindeki malzemelerden anakartın arka tarafına takılan malzemenin köşeleri anakarta takılmıyor. Yani söyle söylim anakartın o arka yüzündeki 4 tane girişin soğutucunun ayaklarına göre küçük. Acaba bu yüzden tam oturamama gibi bir durum söz konusu mudur ki ?
Adana'da genelde görülüyor bu değerler ama sizin işlemciniz için normal sanırım.
Merhaba,
Asus X99 ROG Strix anakart ve 5820K işlemci ile aida64 yük testinde resimdeki değerleri elde ediyorum. Boştaki değerleri ise 30-33C civarında seyrediyordu.
İşlemci frekansınızın biraz daha yüksek olduğu düşünüldüğünde, normal değerlerde seyrettiğini söyleyebilirim. Ayrıca h100i'yi push/pull olarak kullanıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Serdarkekik
Merhaba,
Asus X99 ROG Strix anakart ve 5820K işlemci ile aida64 yük testinde resimdeki değerleri elde ediyorum. Boştaki değerleri ise 30-33C civarında seyrediyordu.
İşlemci frekansınızın biraz daha yüksek olduğu düşünüldüğünde, normal değerlerde seyrettiğini söyleyebilirim. Ayrıca h100i'yi push/pull olarak kullanıyorum.
walla ben anakartı garantiye gönderdim artık. Ram slotu da görmüyordu . Umarım sıfırı ile bir değişim olurda hem slot sorunu hemde bu sıcaklık sorununu çözebilirim. Keske resimlerini koyabilseydim. Benim anlamadığım konu sıvı soğutucuyu almadan önce Akasa Nero 3 vardı ve sıcaklık onda bosta iken 35 derecelerde idi fakat 4.4 ghz overclock lu hali ile , oyuna girince ise 48 derecede felan seyrediyordu. Bunun üzerine Sıvı soğutma almaya karar verdim ilkinde Silverstone Thundra td3 aldım işlemci sıcaklığında bir değişiklik olmadı aynı 48 lerdeydi, ben sorunun soğutucu olduğunu düşünerek corsair almaya karar verdim ve corsair h100i v2 de de aynı sıcaklıkları görünce bir sorun olduğunu düşündüm açıkçası. Yani montajında felan bir sorun olduğunu düşünmüyorum fakata şu var ; Anakartım olan Asus Rampage V extreme nin arkasına takılan sıvı soğutucunun 4 köşeli malzemeyi videolarda izlediğim gibi takamadım çünkü anakartın haznesi çok küçüktü ve bastır bastır anca ucundan tutucak şekilde girdi. Acaba diyorum bu anakartın arkasındaki o girişlere tam oturtamadığımdan dolayı mı işlemci sıcaklığı bu seviyelerdedir. Hiç anlamış değilim. Oysa izlemiş olduğum videolarda çok kolay bir şekilde takılıyordu.
bellammy07B
kullanıcısına yanıt
LGA 2011 soket anakartlarda Hydro serisi su soğutma kiti montajı yapılırken anakartın arkasına takılan montaj aparatı kullanılmamaktadır.
Kutunun içerisinden çıkanLGA 2011 sokete özel montaj vidaları sirek olarak işlemci soketi üzerinde yer alan vida deliklerine takılarak işlemci bloğu o vidalar sayesinde sokete sabitlenir.
LGA 2011 soket işlemciler için su soğutma montaj videosunu aşağıdaki linkten seyredebilirsiniz.