Şimdi Ara

COZUMSUZ COZUNURLUK:)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    xbox 360 ntsc elime gecti.Bir de arcelik4466 lcd bir tvim var.(1280*768 cozunurluk var ama tv hdtv degil.)Arkasında vga girisi de mevcut.Ben bu tv den asagıda ekte koyacagım resimdeki gibi bir goruntu alıyorum.
    Asagıdaki resimler fifa2007 ve nfscarbon ve nba2k7'dan.
    Xbox ayarlarında 480p ayarlı gozukuyor(720p'ye degistirmek istesemde degismiyor)ama benim fotografları gosterdigim arkadaslar bunun 480p den daha iyi oldugunu soylediler.Bircok arkadasımız hdtv oynadıgı icin cozunurluk ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.
    Vga kablo kullanarak bu tvden 720p destek alabilirmiyim???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syermen -- 23 Ekim 2006; 11:33:05 >

• VGA kablo alarak çözünürlüğü 1280*768'e getirebilmen lazım.Sonuçta normal bir PC monitöründe alan da çözünürlük 1280*1024 falan olabiliyor....
  • peki dedigim gibi su andaki goruntu cozunurlugu hakkında bir fikriniz var mı solidfb?
  • Görüntüler fotoğraf makinası ile çekildiği için ben tam bir yorum yapmasam daha iyi.Yakından görünce daha rahat anlaşılır.Ama diğer arkadaşların da yorumu olacaktır mutlaka,mesela 720 P HDTVsi olup bunun resmini çekmiş biri falan az çok kıyaslayabilir....
  • ok sagolun.
  • 1280x720 dene
  • soyledigim gibi denesemde gelmiyor sorun orada zaten.ben vga ile yakalayabilir miyim 720p'yi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syermen -- 23 Ekim 2006; 11:53:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hoparlor gercek guc değeri
    10 yıl önce açıldı
    Netflix Cozunurluk sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: syermen
    peki dedigim gibi su andaki goruntu cozunurlugu hakkında bir fikriniz var mı solidfb?

Benim gözüm, koyduğunuz resimlerin düşük çözünürlüklü olduğunu hemen seçiyor. Çünkü ciddi kırılma var, net değil görüntü.

Olaya en başından yaklaşırsak,
    1) Arçelik Tv modeli olarak söylediğiniz "4466", Arçelik'in kendi sitesinde 1366x768 olarak gözüküyor (tıklayın) ?

2) Xbox360'ı Lcd Tv'nize Premium paket ile birlikte gelen "HD Component" kablo ile mi bağlıyorsunuz ?
    Daha doğrusu, sizin Lcd Tv'nizin COMPONENT girişi var mı ?
    Ürün kılavuzunda (tıklayın) "component" giriş olduğu yazmıyor ?

3) Eğer bağlantıyı HD Component kablo ile yapmanıza rağmen, Xbox360 ayarlarından 720P seçtiğinizde görüntü alamıyorsanız, o zaman HD VGA kablo temin edin ve bir de VGA girişinden (yani PC girişi, D-sub, hep aynı şeyler) bağlayıp, çözünürlüğü 1280x768 olarak ayarlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 23 Ekim 2006; 14:31:45 >

• sayın signore:
    -cozunurluk olarak 1280*768 mevcut benim tvimde.Arcelikin gosterdigi urun bendekinin guncellenmis halidirhttp://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7803120100.htm?&productCode=7803120100 bu benimki degil.Bende HDTV ozelligi yok.AMA sizin baktıgınız kullanma klavuzuhttp://www.arcelik.com.tr/Pdfs/tr-TR/7803120100.pdf bu benim tvime ait olandır.Arcelik gosterdigi urunun kullanma klavuzunu koymamıs urune.

-dediginiz gibi baglantıyı premium packten cıkan kablo ile ama av girisinden yapıyorum(sarı beyaz kırmızı) dolayısıyla alet 720p kabul etmeyip 480p de oynatıyor.

-Dolayısıyla benim tvimin ozellikleri o kullanma klavuzundan gorebilirsiniz.Benim sorum bu tv'den 720p destegi alınıp alınamayacagı?vga kablosu isimi gorur mu?

ilginize tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syermen -- 23 Ekim 2006; 20:05:37 >

• Dostum evet,vga kablosu işini görür.. av kablosuyla alabileceğin en yüksek çözünürlük 480p'dir..
  • Vga kablo işini görmesi lazım ama şuan ki kablo ile imkansız 720 p alman...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelli felli -- 23 Ekim 2006; 21:01:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: syermen
    sayın signore:
    -cozunurluk olarak 1280*768 mevcut benim tvimde.Arcelikin gosterdigi urun bendekinin guncellenmis halidirhttp://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7803120100.htm?&productCode=7803120100 bu benimki degil.Bende HDTV ozelligi yok.AMA sizin baktıgınız kullanma klavuzuhttp://www.arcelik.com.tr/Pdfs/tr-TR/7803120100.pdf bu benim tvime ait olandır.Arcelik gosterdigi urunun kullanma klavuzunu koymamıs urune.

-dediginiz gibi baglantıyı premium packten cıkan kablo ile ama av girisinden yapıyorum(sarı beyaz kırmızı) dolayısıyla alet 720p kabul etmeyip 480p de oynatıyor.

-Dolayısıyla benim tvimin ozellikleri o kullanma klavuzundan gorebilirsiniz.Benim sorum bu tv'den 720p destegi alınıp alınamayacagı?vga kablosu isimi gorur mu?

Arkadaşlar cevap vermiş zaten, ben de kendimce görüş belirteyim.

Ben zaten tahmin etmiştim sizin "HD COMPONENT" ile bağlantı yapmadığınızı Çünkü Lcd Tv'nizin "component" girişi yok.
    Sizin yaptığınız bağlantı "komposit (sarı görüntü kablosu)"; zaten o bağlantı ile HD görüntü alamazsınız.

Ancak endişe edecek bir durum yok. Tek yapmanız gereken Xbox360 için "HD VGA" kablosu almak.
    Böylece konsolu Lcd Tv'nizin PC-IN girişine bağlayarak, konsol ayarlarından 1280x768 çözünürlük seçebilirsiniz.

Zaten 720p dediğimiz, 1280x720 çözünürlük oluyor. HD VGA kablo ile Xbox360'dan 1280x720 - 1280x768 - 1360x768 çözünürlük alınabiliyor.
    Lcd Tv'niz 1360x768'i PC girişinden desteklemeyeceği için (zaten panel de uyumlu değil) 1280x768 seçtiğinizde Lcd Tv'niz ile Xbox360'dan alabileceğiniz en ideal görüntüyü alırsınız.

Not : Lcd Tv'nizin PC girişinden 1280x768 çözünürlüğü desteklediğiniz varsayıyorum. Mesela benim imzamdaki Tv, PC girişine notebook bağladığım zaman en fazla 1024x768 çözünürlük kabul ediyor, ancak Xbox360 ile 1280x768 alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 24 Ekim 2006; 0:18:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.