pc nin kendi kendine sürekli kapanmasıyla başladı hikayemiz sonra power supply yandı. yenisini aldım. EVEREST EPS-480A MODEL REGULAR 250W PEAK 300 W yazıyor üstünde. çokta anlamıyorum bu işler kusura bakamyın . değiştikten sonra bir kaç ay kapanma olmadı. bu sıralar yine başladı kapanma netten araştırdım ısıyı ölçmek için everes prog.indirdim. bir video açınca yada okey tavla falan oynarken 77-78 derece oluyor cpu sıcaklığı.
yine netten araştırdığım kadarıyla kasayı temizlemek lazımmış öncelikle. bu kasayı temizlemek nasıl oluyor?? birkaç ay önce kompressör ile üflettim daha sonra elektrikli süpürgeyle evde kendim çektim. başka ne yapmak gerekiyor temizlemek için???? temizlemekle de geçmezse termal macun yada fan almak lazımmış. termal macun işimi görürmü? yoksa fan almak şartmı??
sistem özelliklerinide vereyim size belki yardımcı olur.
şimdiden teşekkürler.
Çok yüksek sıcaklıklar kalitesiz termal macunların bozularak işlevini yitirmesine neden olabiliyor. Öncelikli tavsiyem eski termal macunu işlemcinin üzerinden ve heatsinkin altından temizleyip (kolonya ve pamuk yeterli oluyor) yeni ve markasına güvendiğin bir termal macun uygulamandır. Eğer sıcaklık sorunun çözülmüyorsa yeni bir fan alman gerekecek.
Normal bakır göbekli soğutucu ve 8 cm fan ile hiç olmazsa 50 derece civarında çalışması gerekirdi. Termal macunu yenileyin, işlemci fan hızına bakın 2000 rpm altında ise 3000 rpm çalışabilecek bir fan takın. Kasanın yan kapağını açınca sıcaklıkta düşme oluyorsa kasa içi havalandırmayı iyileştirin.
o islemci ve anakart icin sicakliklar gayet normal. presscot cekirdek ve 915g chipset. onboard ekran karti da eklenince... tozun fan sogutucusunu kapladigini dusununce hele macun falanda etkisiz kalacaktir.
83-85 lere kadar yükseldi üstelik yan kapak hep açık ve oda resmen buzhane toz konusuna gelince yenide temizlettim hemen olurmuki??
Hemen olur mu ki derken sonucta elinizdeki islemci presscot 630. o islemcinin ben 50 derece altinda sadece su sogutma ile gordum. diger turlu hic dinlemez direk sıcaktır her daim. 80-85 tabi ki fazla. buna cozum bulmaniz lazim. toz dedigim fanin altinda sogutucunun tum kanallari tertemiz olacak ki isi gecisi saglansin. tabi fani sokup geri takmislarsa arada olan macun kesinlikle yenilenmeli.
bugün termal macun sürdüm ve sıcaklık bayaa bi düştü şuan en fazla 53 e çıkıyor işe yaradı sanırım
teşekkür ederim hepinize
Flash tabanlı siteler işlemci sıcaklığınıza olumsuz etki yaratabilir. Bu da bir deneyim paylaşımım olsun size.
teşkkürler
KAliteli Bir Termal Macun Almanı Tavsiye Ederim En Azından Bir Yıl İdare Eder Seni Kalitesiz Bir Termal Macun Bilgisayarada Zarar Verebilir Yani
quote:
Orijinalden alıntı: sengulcan
pc nin kendi kendine sürekli kapanmasıyla başladı hikayemiz sonra power supply yandı. yenisini aldım. EVEREST EPS-480A MODEL REGULAR 250W PEAK 300 W yazıyor üstünde. çokta anlamıyorum bu işler kusura bakamyın . değiştikten sonra bir kaç ay kapanma olmadı. bu sıralar yine başladı kapanma netten araştırdım ısıyı ölçmek için everes prog.indirdim. bir video açınca yada okey tavla falan oynarken 77-78 derece oluyor cpu sıcaklığı.
yine netten araştırdığım kadarıyla kasayı temizlemek lazımmış öncelikle. bu kasayı temizlemek nasıl oluyor?? birkaç ay önce kompressör ile üflettim daha sonra elektrikli süpürgeyle evde kendim çektim. başka ne yapmak gerekiyor temizlemek için???? temizlemekle de geçmezse termal macun yada fan almak lazımmış. termal macun işimi görürmü? yoksa fan almak şartmı??
sistem özelliklerinide vereyim size belki yardımcı olur.
şimdiden teşekkürler.
kasanın arkası açık olcak hava kanalları çıkışları aşırı ısınmadanda kaynaklanıyor olabilir. işlemciye düzgün bi termal macun şart. eğer ofis vsde değilsen hava akımını güçlendirmek için 2-3 tane hava sülkülasyonunu artıracak kuvvetli fanlar bağla.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme