Şimdi Ara

CPU da yüksek ısı problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, geçen sadece msn ve mozilla açık iken evereste bakarken gözüme bilgisayar>algılayıcı>sıcaklıklarda cpunun sıcaklığı çarptı. 1-2 dakika boyunca inceledim belki düşer diye, fakat hep aynı civarlarda geziniyo. genel olarak 85-95 derece arasında, bu sizce normal midir? cpu mun modeli intel pentium 4 540J, 3200MHz (16x200). zamanında alırken zaten söylemişlerdi çok ısınır çok ses yapar diye ama, ben pek umursamamıştım, şu anda gözüme çarptı, sesinden çok şikayetçiyim gerçi, bunun için fanını değiştirmeyi düşünüyodum, oldukça tozlu olmalı zaten eskisi, 4 yıl oldu bilgisayarı alalı, ama fanı neyle temizleyeceğimi de bilmiyorum, hız normal midir, değilse ne yapmak lazım? yardımcı olursanız sevinirim.

bir de geçen powercolor hd4670 512mb ekran kartı aldığımdan beri kasadan cızırdama tarzında çok değişik bi ses geliyo, neyden geldiğini tam çözemedim, biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mardoc -- 18 Haziran 2009; 19:02:58 >

• cevap verebilecek yok mu?
  • manyakmısın boşta 95 ise oyundan kaçtır acaba fanı değiştir..
  • bu deyişinizin üzerine pes2009 u açıp denedim, maç esnasındayken değişen birşey yok, halbuki menüdeyken ısı tam tersine 70 dereceye kadar düştü.
  • selamınaleyküm...

hocam pc bölümünde okuyorum öncelikle bunu söyliyeyim ve aynı zmanda çalışıyorum...

p4 işlemciler gerçekten çok ısınır cünkü üretim sırasında işlemcinin dengesindeki ayarlamalar nedeniyle ortaya fazla ısı çıkartıyor.ama 90 derece civarında çalısmaz sende olduğu gibi ortalama 50-65 arasında çalışırlar...sende sorun kasa içi sürkülasyonunun kötü olması sanırsam kasaya bi kompressör yardımıyla hava tuttur ve fanları fırça yardımıyla temizle ve fanın motorunu gres yagıyla hafif yaglayabilirsin...gelelim işlemci fanına bütçen müsaitse ZALMAN CNPS9300 öneririm gerçekten iyi sogutuyor işlemciyi.eger biraz daha orta halli istersen ARCTIC COOLING ALPINE 7 GT öneririm...

gelelim vga kartına onunda fanından ses geliyordur büyük ihtimalle sürekli oyun grafik üzerinde duruyorsan gpu falz ısındığı için fana asırı yüklernir ve fanda haliyle rpm hızı yükseler...cızırdaması da yüksek ihtimalle tozdandır...

• aslında bana işlemciyi normal haline getirebilecek, çok ses yapmayan bi fan lazım, o tarz bişey önerseniz?
    bu kompresör işini nerde nasıl halledebilirim ya da?
    fanı çıkartıp elektrik süpürgesiyle temizlesem olmaz mı, fan sadece etrafındakilerle mi bağlı yoksa ekran kartının fanı gibi ek bi madde ile mi yapıştırılmış?
    vga kartından kastınız ekran kartı ise dediğim gibi yeni aldım ve hiç toz yok, acaba gpunun fanından kaynaklanıyo olabilir mi?
  • önerdiklerim o tarzda zaten...
    kompressör hava tutan bi makine bilgisayarcılarda vardır.kompressör dediğim havayı üfleyen cihaz daha ii tozları dışarı aktarır...
    işlemcinin fanı soğutucunun üstündedir.çogu fanlar soğutucan çıkartılır ama sogutucuyla çıkarırsan çook daha iyi olur sogutucunun mazgaları daha çok tozlanır...sunu demeyi unuttum.işlemci üzerindeki macunun kalitesi ve fazla mı yoksa az mı sürüldü arada boşluk var mı asıl önemli olan buydu unutmusum:D buna bakmak lazım.temasın olması lazım ısıyı iyi iletebilmesi lazım macunun...
    yeni aldıysan hybrid fanı vardır bi sorun olusturmaz.eger fazla yükleniyorsan vga(ekran) kartına:D seste yükselme olacaktır elbette...

bide kasa içindeki kabloların düzenide önemli dikkat et kablolar fanlara temas etmesin ondan da kaynaklanıyor olablir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • macun işini hiç bilmiyorum, nerden öğrenebilirim?
    bir de fanla işlemci arasında macun falan var mı, varsa çıkartırken kopmaz mı?
    en iyisi bi bilgisayarcıya götürüp temizleyeyim diyorum ama :D
  • bilgisayarcılarda ne denli güçlü kompresörler var bilmiyorum ama oto temizleyicilerindeki kompresorlerle içinde hiçbir toz bırakmıyor. Yanlız bu işlem yapılırken fanları sökmen gerekir yoksa fanların balans ayarları bozulacağından aşırı ses yapabilir. fanları çok dikkatli bir şekilde sabit tutup öyle temizlemek lazım yoksa havayı üzerine üflediğinizde yüksek devir yaptırıp bozabilirsin. işlemci soğutucusunun en üstünde fan yer alır, onun altındaki metal soğutucu yani heatsink ile işlemci arasında çok küçük boşluklar kalır. O boşluğu kapamak için de termal pasta yada termal macun denilen bir alaşımla çok az miktar sürülüp difüze edilerek uygulanır. heatsink tam olarak işlemci üzerine oturtulmazsa sıcaklık problemi oluşur ve açıldıktan sonra reset atacaktır.
  • Kes kasanın yanını daya bi vantilatör
  • kasayı açıp bakayım dedim geçen, gördüm ki fanın sağ alt çaprazında bir çok çubuğun yan yana bulunduğu bölümle fan arasına güç kaynağının kabloları sıkıştırılmış, bunlar da çubukların bazılarının uçlarının başka yerlere oynamasına yol açmış, 2 demet kablo vardı, birini çıkardım aralarından şu anda sıcaklık 75 dereceye kadar düştü, diğeri sıkışmış gibi duruyo fakat, bi yere zarar vermek de istemiyorum, en iyisi bugün ya da yarın bi bilgisayarcıya gidip göstereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mardoc -- 20 Haziran 2009; 18:23:30 >
  • bende cpu sorunu var 35 dereceyi geçmemesine rağmen oyunda kapanıyor.ben şu ana kadar bilgisayarıma hiç bios güncellemesi yapmadım acaba sıcaklıkları gösteren program yanlışmı gösteriyor.asus un kendi programı ai booster programını kullanıyorum.bazen 3 saat oynuyorum bazende 1 saat de kapanıyor.işlemcim pentium d 930 3ghz.kasanın içini temizliyorum işlemciyi falan kompresör ile ama sorun devam eğer sorun sıcaklıkda ise yeni soğutucu alıcam ama emin değilim.bu işlemciyi kullanıp da aynı sıkıntıyı çeken varmı acaba...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.