Şimdi Ara

crossover yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar Crossover parcasını nerede bulabilirim acaba ve nasıl takıldıgı hakkında bilgi verirseniz sevinirim

• bu parçanın işlevi nedir ? ne amaçla kulllanılır acaba ? başka bir adı varmıdır ? biraz bilgi verirsen sevinirim..
    quote:

Orjinalden alıntı: scracth_mc

slm arkadaslar Crossover parcasını nerede bulabilirim acaba ve nasıl takıldıgı hakkında bilgi verirseniz sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: a_akarsu

bu parçanın işlevi nedir ? ne amaçla kulllanılır acaba ? başka bir adı varmıdır ? biraz bilgi verirsen sevinirim..
    quote:

Orjinalden alıntı: scracth_mc

slm arkadaslar Crossover parcasını nerede bulabilirim acaba ve nasıl takıldıgı hakkında bilgi verirseniz sevinirim

herhangi bir kaynaktan (radyo, teyp, cd player,mixing console) gelen sesi gönderileceği hoparlörün frekans bant aralığına gore, frekanslarına ayıran alettir. genelde 5 bant olur hi, hi-mid, mid, low-mid, bass. dadından yenmemesini istiyorsanız extradan bir subbass daha ekleyebilirsiniz. genel yapıları itibari ile stereo olarak kullanıldıklarında 3 bant, mono kullanıldıklarında 5 bant olarak kullanılabilirler.

bu da resmi
     crossover yardım

• verdiğin bilgiler için teşekkürler. malesef bu konuda yardımcı olamayacağım kolay gelsin
  • Selamlar

Mono veya stereo istenilen şekilde kullanılır bant kısıtlaması getirilemez.

Sanırım hoparlör tasarlıyorsun, elektronikcilerin çoğunda bulunur ama kalitesini bilemem, dışardan kolay gözüksede ciddi elektrik-elektronik, ses ve tasarım bilgisi, tecrübesi gerektirir yoksa çakma hoparlörden öteye gitmez yapılan iş. Bende o yüzden ciddi ciddi o işlere hiç girmediğimden sadece aşağıdaki teorik bilgileri verebilirim. Beyoğlu Tüneli biliyorsan orada istediğin herşeyi bulabilirsin, bir alternatif daha Karaköy deki elektronikciler çarşısına da bakabilirsin.

Tam açıklama olmamış ama genel olarak doğrudur.

Eklemek yapmak gerekirse herhangi bir sinyali frekans aralıklarına böler kısa adı X-Over dır. Frekans keşisim noktalarındaki alanlarda 3dB lik bir düşüş olur, bu iki eğrinin buluştuğu noktayada X-Over point denir. Keşisen eğimler arasındaki yani frekanslar arası bölgeye ayarlanabilir kayıp oranlarına Slope Rate denir.

Bu oranlar
    -6dB - 1st Order
    -12dB - 2nd Order
    -18dB - 3rd Order
    -24dB - 4th Order

crossover yardım

Ayrıca X-Over lar Aktif ve Pasif olmak üzere 2’ye ayrılır.

Pasif X-Over hoparlörün içinde bulunur. Tiz sinyalleri gerçirmek için amfi ile hoparlör arasına konulur. Amfi den sonra oldukları için yüksek voltaja dayanıklıdırlar. Kapasitör endüktör ve rezistör den oluşur. Kaybedilen sinyali yerine koyamazlar.

Aktif X-Over lar da sisteme amfi den önce eklenir. Bu yüzden güçlenmemiş sinyal olarak çok düşük seviyelerde çalışırlar. Her bir band için ayrı bir amfi ile kullanılır ve canlı performanslarda kullanılan standart bir cihazdır. Aktifler normal bir amfi gibi ayrı bir cihazdır.

Sistemde genel olarak:

Mixer >> Grafik EQ >> X-Over >> LF Amfi, MF Amfi, HF Amfi >> Hoparlör şeklinde kurulur.

sevgiler saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpy7 -- 28 Haziran 2006; 9:04:52 >

• selamlar,

Bir sey sormak istiyordum,
    benim passive bir sub woofer im var, sonradan sony amfi almıstım SONY STR-DB798 RECIEVER.
    Ve calıstıramadım sub woofer i , girisleri + - idi ve tek ucu lale diger ucu ise + - kablo ile belki calısır dedim.
    Ama amfinin en yuksek sesi olan +23 de sadece sole bir yalandan ugultu veriyordu

bu tur bir crossover baglantısı ile mumkun mu .
    yada mumkun mu passive bir sub wooferin aldıgım amfi ile calısması

tsk ediyorum
    saglıcakla kalın
  • arkadasim aradigin crosover hoparlörün içine kullanmak içinmi yoksa aktive crosover olarak adlandirilan harici bir makine mi anlayamadim ama
    egerki hoparlöre baglayacaksan ve profesyonel bir hoparlörse (PA sistem) el yapimi crosoverlarda bulabilirsin veya ki butceye de uyabilecek olan bir crosover olan eminence in 2 yollu veya 3 yollu crosoverlarini bulabilrisin
    bu _ekilde deilde active crosover istersen bir çok marka ve model tavsiye edebilirim bunun için bütceni söylemn yeterli en ucuzlarindan biri olan behringer ve en pahalilarindan biri olan EAW gibi bir çok markadan çesitli modeller bildirirm.
    tonmaister@hotmail.com
    dan bana ulasabilirsin elimden geldigince yardimci olurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.