Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim cruze da manuel hocam,,,,,, Sen yine iyisin,,,,, Benim araç km de 5 litre yakıyor yani 1500 kuruşa falana denk geliyor..... Depodaki benzini su gibi içmesini bırak motor suyunu, cam suyunu, motor yağını, antifirizi, klima gazını herşeyi silip süpürüyor.......... bu araba Ne bulursa yakıyor yani senin anlayacağın Ama ben yine de herkese tavsiye ediyorum bu aracı.............
    (Geceleri park halinde bile saniyede 0,5 litre yaktığını tespit eden arkadaşlar oldu bu forumda)

?!?!??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joliva -- 3 Ekim 2010; 2:42:49 >

• Benim aracın gene hidrolik yağı boşalmış, bu gidişle zeytinyağı takviyesi yapacağım, yağ yetiştiremiyorum namuzsuza
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghostrider266

Arkdaşlar bende 2010 model beyaz cruze sahıbyım. Arcı aldığıma artık lanetler yağdırmaya başladım. Bir sorun oldugunu sanmıyorum Ama aracı denemek için 20 tl benzın aldım.Km sıfırladım. Arac 20km sarı lambayı yakdı.. Araç Görünüşne aldanıp sakın alim demeyin ardaşlar.. İnanılmaycak kadar çok yakıyor . Benm yaptıgım teste gore araba nerdeyse 1 tl yaktı. 650 Beygırlık C63 amg Km'ye 1 tl yakıor. Kıyaslamytı sız yapın arıtk

Hocam, gaza fazla yüklenmişindir. Ondan çok tüketmiştir. Devir 4.000'i geçince bende de öyle oluyor. En ideali 2.245 devir. Bu devirde sabit tutabilirsen gazı, en az 30 KM yaparsın 20 TL'lik benzinle. Garanti veririm. Bir de depoyu hiçbir zaman fulleme, araca ek yük bindiği için 20 TL'lik benzinle ile 17-18 KM ancak yapabilirsin o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsal07 -- 4 Ekim 2010; 9:59:57 >

• Uzun yolda güzel değerler yakalayan kullanıcılar da var bu forumda..
    Ancak şehir içi trafikte , ve özellikle istanbul trafiğinde Cruze un az yakması gibi bir lüksü yok maalesef. Emisyon değerleri nedeniyle araç motoru verimsizleştirilmiş durumda , aracın ağırlığı ve Euro 5 normları tüketimin yüksek olmasına neden oluyor
  • arkadaşlar cruze yi şehir içinde az yakmasını beklemeyin çünkü bu araç tamamen şehirler arası için tasarlanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

quote:

Arkdaşlar bende 2010 model beyaz cruze sahıbyım. Arcı aldığıma artık lanetler yağdırmaya başladım. Bir sorun oldugunu sanmıyorum Ama aracı denemek için 20 tl benzın aldım.Km sıfırladım. Arac 20km sarı lambayı yakdı.. Araç Görünüşne aldanıp sakın alim demeyin ardaşlar.. İnanılmaycak kadar çok yakıyor . Benm yaptıgım teste gore araba nerdeyse 1 tl yaktı. 650 Beygırlık C63 amg Km'ye 1 tl yakıor. Kıyaslamytı sız yapın arıtk

Hocam, gaza fazla yüklenmişindir. Ondan çok tüketmiştir. Devir 4.000'i geçince bende de öyle oluyor. En ideali 2.245 devir. Bu devirde sabit tutabilirsen gazı, en az 30 KM yaparsın 20 TL'lik benzinle. Garanti veririm. Bir de depoyu hiçbir zaman fulleme, araca ek yük bindiği için 20 TL'lik benzinle ile 17-18 KM ancak yapabilirsin o zaman.

o devirde sabit gidilirse 20TLye 80km gider, ben bizzat test ettim sabit 90km hızla 25 kuruş yani 4kmde 1TL yakıyo. aynı hesaplamayı BRC lpg ile de yaptım sabit hızla 2500 devir 15 kuruş / km (gaz 1.99TL) adapazarına gittim geldim 52TL. aracın meraklıları korkmasın :)
    sarı lambanın yanmasını baz almayın, en sağlıklı hesaplama uzun yola çıkmadan fulletip aynı pompadan dönüşte de fulleterek toplam tutarı yapılan kilometreye bölmek olacaktır.

şimdi bir de tam tersi bir durum var, şehiriçi değerleri çok değişken olabiliyor, tabi pek KM istesek de gidemediğimiz için 45 kuruş /km ortalamaya çıkabiliyordu, lpg ile aynı durum 30 kuruşa kadar çıkabiliyor.
    hergün köprü trafiğinde ve bayırlı bol engelli istanbul trafiğinde kullanıyorum, onu özellikle belirteyim. tabi böyle bir trafikte uzun yoldakinden 2 katı yakar, normaldir.

aslında benim şüphelendiğim birşey var, bu araba rölantide çok yakıyor galiba, her zaman viteste tutamıyorum motor freni trafikte zulüm oluyo bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzgursel -- 10 Ekim 2010; 16:04:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzgursel

quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

quote:

o devirde sabit gidilirse 20TLye 80km gider, ben bizzat test ettim sabit 90km hızla 25 kuruş yani 4kmde 1TL yakıyo. aynı hesaplamayı BRC lpg ile de yaptım sabit hızla 2500 devir 15 kuruş / km (gaz 1.99TL) adapazarına gittim geldim 52TL. aracın meraklıları korkmasın :)
    sarı lambanın yanmasını baz almayın, en sağlıklı hesaplama uzun yola çıkmadan fulletip aynı pompadan dönüşte de fulleterek toplam tutarı yapılan kilometreye bölmek olacaktır.

şimdi bir de tam tersi bir durum var, şehiriçi değerleri çok değişken olabiliyor, tabi pek KM istesek de gidemediğimiz için 45 kuruş /km ortalamaya çıkabiliyordu, lpg ile aynı durum 30 kuruşa kadar çıkabiliyor.
    hergün köprü trafiğinde ve bayırlı bol engelli istanbul trafiğinde kullanıyorum, onu özellikle belirteyim. tabi böyle bir trafikte uzun yoldakinden 2 katı yakar, normaldir.

aslında benim şüphelendiğim birşey var, bu araba rölantide çok yakıyor galiba, her zaman viteste tutamıyorum motor freni trafikte zulüm oluyo bazen.

Haklısın, arabanın meraklılarını korkutmayalım. Benim yukarıdaki alıntı sadece böyle yoruma böyle cevap mahiyetindedir. Aman, arabayı almayı düşünenler ciddiye alıp da paniklemesinler.

• Arkadaşlar, yeni motorun yakıt tüketimi nasılmış? Bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandarin

Arkadaşlar, yeni motorun yakıt tüketimi nasılmış? Bilen var mı?

Teknik veriler eskisinden 0,5 lt az yaktığı yönünde.
  • Bnm Aracımda 39 000 de Konya Ank Arası 12yle 14 arası kuruş yakıyo lpg de lpg :(1.87)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet312

Bnm Aracımda 39 000 de Konya Ank Arası 12yle 14 arası kuruş yakıyo lpg de lpg :(1.87)

Geldin mi artık Mehmet? Konya' da mısın?
  • Forumdaki herkesin geçmiş bayramını kutlarım.
    9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek Ayvalık'tan Sivas'a(Hanımın memleketi) gittim.
    Orada da epeyi gezdim.
    Hatta Gürün'e de gittim.
    Gürün'de Gökpınar'ı ve Şuğul'u gördüm, doğa harikaları yerler.
    Tatilden 1 gün erken döndüm.
    8 gün boyunca yaklaşık 2650-2700 km yol yaptım.
    Giderken Ayvalık'ta depoyu doldurmuştum.
    İnegöl'de 94.000 liralık ve Yozgat'ta 145.000 liralık benzin aldım.
    Yozgat'a kadar 896 km gelmiştim.
    Yakıt hesabını yapınca; km başına yaklaşık 27 kuruş yakmışım.
    Uzun yolda hızlı ve yerine göre devirli kullanmama rağmen benim açımdan tatminkar idi.
    Normalde 150-200 km den sonra araba kullanmaktan sıkılırdım.
    Bu yolculuğun en hoşuma giden tarafı ise canavarımla onca yol yaptım hiç sıkılmadım ve yorulmadım.
    Eksikleri olmasına rağmen canavarım bu yolculukta benden pekiyi aldı :)

(21 Kasım 2010 tarihinde yazılmıştır)

• Arkadaşlar Yeni Cruze 1.6 124 hp nin test verileri Auto Motor & Sport dergisinde yayınlandı.Sizlerle paylaşayım.

124 hp @6400d/d
    154 nm@4200d/d

0-80: 8.1 sn
    0-100: 11.8 sn
    0-120: 16.8 sn
    0-140: 24.4 sn
    0-160: 35.2 sn

100- 0 :42 metre
    Test Tüketimi :8.2 Litre /100 Km

Eski Motora Sahip Cruze ların Test Tüketimi : 8.7 Litre /100 Km

Motordaki değişikliklere gelince:Cansız alt devirler, isteksiz devirlenme ve yüksek tüketim gibi olumsuzluklar Cruze un en çok eleştiri alan yönleriydi.
    Bunun üzerine GM mühendisleri Cruze un kaputunun altına yeni bir motor yerleştirmeye karar verdiler.Tabi yeni motor deyince akıllara ilk olarak hacim küçültme örneklerinden olan 1.4 litrelik turbo beslemeli motor gelse de Cruze yine 1.6 litrelik atmosferik motorla hayat buluyor.Selefinde görev yapan LXV kodlu değişken
    subap zamanlamalı motor yerine Cruze da artık LDE kodlu değişken geometrili emme manifolduna sahip yeni bir motor görev yapıyor.

Umarım faydalı olur arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MitsubishiLancer -- 7 Aralık 2010; 22:20:24 >

• Mitsubishici dostum gerçekten çok değerli bilgiler ama beni muallakta bırakan bir durum var...Aynı şirketin 113 hplik testinde 0-80:7.9 0-100:12.1 0-120:16.7 0-140:22.9 sn çıkmış ayrıca eskilerde benzinli fluence testi vardı onda da renoyu övmüştu bitirememisti ben tr deki testlere pek güvenmiyorum daha çok hangi firma yakın davranırsa ona torpil geçiyorlar gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: /Y.EMRE\

Mitsubishici dostum gerçekten çok değerli bilgiler ama beni muallakta bırakan bir durum var...Aynı şirketin 113 hplik testinde 0-80:7.9 0-100:12.1 0-120:16.7 0-140:22.9 sn çıkmış ayrıca eskilerde benzinli fluence testi vardı onda da renoyu övmüştu bitirememisti ben tr deki testlere pek güvenmiyorum daha çok hangi firma yakın davranırsa ona torpil geçiyorlar gibi...

Auto Motor & Sport dergisini uzun süredir takip ederim inanın şuan piyasada işini en iyi otomobil dergisi kanımca.Araçların dinamometre güç tork eğrilerini bile veren, 190km/s hızdan 0 a durma mesafelerini hesaplayan , 0-180 km/s sürelerini bile hesaplayan çok detaylı testlere imza atan bir dergi.2 araç arasındaki performans değerlenini aynı olması ise bence tamamen şanzıman dişi oranlarından kaynaklanıyor.Anladığım kadarıyla yeni 124 lük cruze larda 3.vites oranı biraz daha uzun tutulmuş.aradaki 11 hp fark yüksek hızlarda kendini bir şekilde gösterir.zaten sadece aradaki 0.5 litrelik tasarruf bile çok önemli gelişme bence.Bu ağırlıktaki bir araç için gayet normal tüketimi.Basit yazılımsal bir değişiklikle bu araç 137 hp dolaylarında güç üretebilir diye düşünüyorum.Bir de lpg dönüşümü yaptımı tamamdır.Bu fiyata bundan iyisi yok sanırım

• Doğrudur bişey diyemem çünkü sürekli takip etmiyorum ama 113 hp lik cruze 124 lük ten daha hızlı bu ilgincime gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer

Auto Motor & Sport dergisini uzun süredir takip ederim inanın şuan piyasada işini en iyi otomobil dergisi kanımca.Araçların dinamometre güç tork eğrilerini bile veren, 190km/s hızdan 0 a durma mesafelerini hesaplayan , 0-180 km/s sürelerini bile hesaplayan çok detaylı testlere imza atan bir dergi.2 araç arasındaki performans değerlenini aynı olması ise bence tamamen şanzıman dişi oranlarından kaynaklanıyor.Anladığım kadarıyla yeni 124 lük cruze larda 3.vites oranı biraz daha uzun tutulmuş.aradaki 11 hp fark yüksek hızlarda kendini bir şekilde gösterir.zaten sadece aradaki 0.5 litrelik tasarruf bile çok önemli gelişme bence.Bu ağırlıktaki bir araç için gayet normal tüketimi.Basit yazılımsal bir değişiklikle bu araç 137 hp dolaylarında güç üretebilir diye düşünüyorum.Bir de lpg dönüşümü yaptımı tamamdır.Bu fiyata bundan iyisi yok sanırım

2010 var bende dediğin gibi hp arttırdım yazılımla gerçekten farkediyor araba, önceden sadece bağırıyordu şimdi hem bağırıyor hem gidiyor =) arkasında lpg taktırdım (1300 tl landi renzo)onun için bi rakam veremiyeceğim zira dün teslim aldım arabayı , ama söylenen şu chip tuning ile %6 yakıt tasarrufu oluyormuş , şu an için kaç yakıyorum bilemiyorum depo bitsin yazarım detaylı bilgi almak isersnin özelden yazabilirsiniz...

• 2011 Model 124HP olan model'i LPG'li kullanan varmi ?

Nedir bu aracın LPG li yakıt tüketimi (Şehiriçi - Şehir dışı) (124Hp olanın)

Değerli bilgilerinizi bekliyoruz.

Selamlar.
  • Up?
  • arkadaşlar vandan istanbula geldim yol yaklaşık 1800 km ama yaktığım yakıt 3 depo 700 tl bunun sebebi ne olabilir normalmi bu yakıt sizce (chewrolet cruze)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.