Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Evocati41

Son şehiriçi tüketimim
     CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

Alınan Yakıt : 59.23 lt
    Kursunsuz 97 Oktan : 4.90 ytl
    Toplam : 290.23 ytl

Gidilen Mesafe : 603 km + 92 km yol bilgisayarına göre
    695 km

Yol Bilgisayarı Ortalama Tüketim : 9.4 lt (100km de)

Ortalama Hız : 30.2 km\s (full sehiriçi şürüş ayrıca ortalama 3-4 saat trafik dur-kalklı)

Klima sürekli low konumda ve yarı kademe açık.

290.23/695 = 0.41 ylt km de

Birazda performanslı kullandım(2500 - 3500 devir aralıgında vites değişimi) ve %100 şehiriçi kullanım.Lastik basıncı 32psi araç kullanımında en az 3 yetişkin ile bu değerler elde edildi.

Normalde karışık kullanımda izmit - istanbul - adapazarı ve sehiriçi 8.2 lt tüketimide yakalamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: muverrih35

Geçen hafta aldığım 80,90 TL lik LPG ile şehir içi kullanımda (klima az kullanıldı) 303 km yol gittim. 2,65 TL den aldığım LPG ile km de 0,267 TL yakmış oldum. Benim için kabul edilebilir bir değer. Zaman zaman lpg bitince benzinlide kullanıyorum arabayı ama 9.6 LT nin altına inemedim bir türlü. Arabayı sakin kullandığım söylenemez ve eve giderken yaklaşık 500 mt yokuştan tırmanmak zorundayım. Diğer araçlarla kıyaslayınca çok bariz bir fark yok bende.

Ayrıca konuyla alakası yok ama son zamanlarda İzmir çevre yoluna çıktığımda farkettim 120-130 km hızı geçtiğim anda ön kaput çok oynuyo. Sanki rüzgar alıp uçuracakmış gibi. Acaba benim araçta mı bir sorun var yoksa sizde de aynı durum var mı ?

Kaputun lastik takozu varsa ayarlayin. Ayarlari bozulmuş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: moza

quote:

Geçen hafta aldığım 80,90 TL lik LPG ile şehir içi kullanımda (klima az kullanıldı) 303 km yol gittim. 2,65 TL den aldığım LPG ile km de 0,267 TL yakmış oldum. Benim için kabul edilebilir bir değer. Zaman zaman lpg bitince benzinlide kullanıyorum arabayı ama 9.6 LT nin altına inemedim bir türlü. Arabayı sakin kullandığım söylenemez ve eve giderken yaklaşık 500 mt yokuştan tırmanmak zorundayım. Diğer araçlarla kıyaslayınca çok bariz bir fark yok bende.

Ayrıca konuyla alakası yok ama son zamanlarda İzmir çevre yoluna çıktığımda farkettim 120-130 km hızı geçtiğim anda ön kaput çok oynuyo. Sanki rüzgar alıp uçuracakmış gibi. Acaba benim araçta mı bir sorun var yoksa sizde de aynı durum var mı ?

Kaputun lastik takozu varsa ayarlayin. Ayarlari bozulmuş olabilir.

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Gidip kontrol ettim ama bir anormallik göremedim takozlarda. Ama bu işten iyice huylandım. En kısa zamanda servisine götürüp baktırcam.

• Öyle birşey olmaması lazım. Ve ilk defa böyle bir şikayet duyuyorum.
    2 aracımda da o kadar hıza çıktım, hiç öyle bir durum hissetmedim.

*Siyah yuvarlak plastik takozları sağ-sol çevirerek yukseltip alçaltabilirsiniz. Denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Öyle birşey olmaması lazım. Ve ilk defa böyle bir şikayet duyuyorum.

*Siyah yuvarlak plastik takozları sağ-sol çevirerek yukseltip alçaltabilirsiniz. Denediniz mi?

Aracınız lpgli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

quote:

Aracınız lpgli mi?

Hayır.

Bu zamana kadar hiç lpg'li aracım olmadı.

*Aynı zamanda bu konuya uzuun zamandır yazarım/okurum hiç böyle bir şikayet görmedim.

• quote:

Takozları da çevirdim baktım ama bir anormallik göremedim. Ben de cumartesi günü bir fırsatını bulum İzmir Gaziemir'deli Mercanlar'a gittim. Durumu anlattım. Kaporta servis sorumlusuna yönlendirdiler. Ben bekleme salonunda 10-15 dakika bekledim o ara yapıp getirdiler. Kilitle ilgili ayar yapmışlar. Neden olduğunu söylediğimde ise net bir cevap veremediler. Önceden kaputu kapatmak biraz daha kolayken şimdi daha sert kapanıyor ama olsun. Otobana çıkıp denedim sorun çözülmüş. İşin güzel tarafı ben giderken içimde hep "şimdi bin bir bahane öne sürüp yapmazlar ya da para isterler" diye düşünürken gayet hoş bir karşılama ve hızlı bir hizmetle sorunumu çözdüler. Buradan yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.

• quote:

quote:

Takozları da çevirdim baktım ama bir anormallik göremedim. Ben de cumartesi günü bir fırsatını bulum İzmir Gaziemir'deli Mercanlar'a gittim. Durumu anlattım. Kaporta servis sorumlusuna yönlendirdiler. Ben bekleme salonunda 10-15 dakika bekledim o ara yapıp getirdiler. Kilitle ilgili ayar yapmışlar. Neden olduğunu söylediğimde ise net bir cevap veremediler. Önceden kaputu kapatmak biraz daha kolayken şimdi daha sert kapanıyor ama olsun. Otobana çıkıp denedim sorun çözülmüş. İşin güzel tarafı ben giderken içimde hep "şimdi bin bir bahane öne sürüp yapmazlar ya da para isterler" diye düşünürken gayet hoş bir karşılama ve hızlı bir hizmetle sorunumu çözdüler. Buradan yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Aslında dün, kaputun ucundan elinizle tutup hafifçe sallayın,boşluk varmı? bir bakın diye yazacaktım. Başka konulara dalınca atladım...

Neyse ki çözülmüş...

• cruze at nin en üst benzinli modeli pazarlıkla ne kadara alınabiliniyor arkadaşlar.
  • Öncelikle herkesin Kurban Bayramını kutlarım.
    Arkadaşlar ben cruze almayı istiyorum,düşünmüyorum gerçekten almak istiyorum.Hatrı sayılır kez araç satan sitelere baktım araştırdım 2011 ve üzeri CRUZE LS yada LS plus larda karar kıldım,çünkü 2010 ve öncesinde HP daha azmış sonraki modellerde 124 HP çıkarmışlar ancak tüm modellerde kasa ağırlığı 1310 kgmış.2010 larda lpg olunca çekişten düşme oluyormuş falan filan .Nesse KULLANICI arkadaşlardan 2011 ve üzeri CRUZElarda otomotik ve düz LPG yakıt tüketimi son zamlarda göze alınarak ortalama değerleri paylaşabilirlermi? ş.içi ve dışı ekonomik ve spor kullanım gibi faktörleri de aktarabilirlermi? şu an lpg izmirde 2.70 galiba . Biliyorum bu forumda bu çok konuşuldu ancak ben son haliyle öğrenmek istiyorum daha önce hiç LPG li araç kullanmadım.Birde yine bu forumda açılan bi başlık var neden bu kadar düşük km satılık cruze var?diye işte ben etrafıma bunu cruze alıcam dediğimde hep aynı soru.Tamam çok yakıyordur belki ama bi CİVİC de az yakmıyor yada dizel i30 otomotik kardeşimde var daha 8.1 altına inmedi ş.içi kullanımda..o da az değil hani.
    Bunda önceki aracım Chevrolet Epicaydı.Ondada milletin saçma sapan laflarına rağmen çok ama çok mennundum ORTALAMA 7.6 yakıyordu.
    Kısacası 28.000 ile 32.000 arası bütçem var araştırıyorum LPG li az yakan güzel bir araç kime sorsam CİVİC yada Coralla diyor onlarda kmsi 150000 olmuş adam hala 26000 diyo ortalama.yani abiler kafam karışık bi yardım lütfen...

• Konunu tamamı yada son 3-4 sayfa bir gösterge niteliğinde. Lpg ve Benzin değerleri bolca mevcut.
    Değerler Litre bazında olduktan sonra, güncel TL fiyatlarına uyarlamak yeterli gelecektir. Lpg'li olmayan araç değerlerine
    kabaca %20 eklemeksureti ile hesap yapılabilir.
  • Bu başlığı baştan sona okudum diyebilirim, ama ben hani nasıl derler yandaş arıyorum kendime '' Al dostum bakma kimseye,CRUZE 10 numara arabadır '' gibilerinden destek arıyordum...
    Bir şeyi de itiraf edeyim 2011 de sıfır aldığım EPİCAyı kullanırken bile nerde bir cruze görsem ulan bundan alıcam günün birinde demişimdir kendime, Nasip olursa izmirde bir iki tane var gözüme kestirdiğim...Son olarak nette her forumda siznde gördüğünüz üzere cruze'a çamur atanlarda var,övenlerde ama kötüleyenler öyle kötülüyorlar ki insanın içine şüphe düşüyor..örneğin Cruze yorum yazınca karşınıza kocaman'' aman hataya düşmeyin''diye bir yazı çıkınca illaki insanın gözü kayıyor..Ama herşeyine rağmen ben o paraya cruze diyorum... napayım sevdik beğendik bi kere :))
  • '' Al dostum bakma kimseye, CRUZE 10 numara arabadır ''

....Nette her araç için iyi yorumlar olduğu kadar, kötü yorumlarda mevcut olabiliyor. Beklentilerini veye ihtiyaçlarına cevap alanlar "iyi"
    alamayanlarda "kötü" yorumda bulunuyor. DH ahalisine bakarsak Golf ve Leon dan başka araba alınmaması lazım. Allan'tan okuma
    yazma bilip 4 işlemi yapabiliyoruz daa...İhtiyacımıza, beklentimize, hesabımıza uyan aracı bulup çıkartabiliyoruz.

Haaa! tipinden dolayı "uçacak, kaçacak" sanan arkadaşlar yanılmasın, bildiğimiz 1.6 atmosferik araç. İşte!!!
    Uçma hissi bir nebze karşılayabilmek için 170'lik Gui yada 180'lik Astra vs. tavsiye olunur. Hatta! chipleyince 200bg'i geçer.....

58.000TL ye 210hp Astra. Alın uçun....
    Ama yakıt! diyenler var dimi...Eeee! yakacak tabiki... Hem uç hem az yak. Varsa hem uçan, hem az yakan, hemide ucuz koşup alalım...

1.2TSI golf 8lt yakarken, 1.6 atmosferik Cruze 9lt yakmış, çok mu? (normal kullanıcı değeri ile)
    Yada 52.000tl lik civic 9lt yakarken, 40.000tl lik Cruze 10lt yakmış, çok mu?....gibi...

• eyvallah dostum saol...Hayırlısı ile inşallah... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: omarland

eyvallah dostum saol...Hayırlısı ile inşallah... :)

4 küsür yıldır, 5-6 dinazorlaşmış arkadaş ve bir sürü zaman zaman takılan uzun dönem kullanıcısı arkadaşlar ile buralardayız.
    Varsa merak edilen bir konu, bildiğimiz kadarı ile cevaplamaya çalışırız.
  • 2013 model cruze 1.6 sport sedan benzinli aracımı 25 eylülde teslim aldım aracı aldığımda 16 km deydi aldığım günden beri depoyu hep fulledim bayramda ankaradan konyaya ordan da hataya gittim sonra tekrar ankaraya geldim elde ettğim sonuçları yakın zamanda sizlerle paylaşacağım..
  • evet değerleri düzenledim belki bu arabayı alacak arkadaşlara yardımcı olurum, aracı alır almaz depoyu fulledim benzini opetten 4.80 tl ye aldım ilk doldurmada 53 litre aldı depo servisten boş veriyorlarmış aslında bende biraz vardı şansıma.. bu arada aracı ankara reisten aldım..

16 km- 572km ---- fark 566 km 221 tl / 556=0,39 tl
    (Ankarada şehir içi bir miktarda çevre yolunda kullandım, eşim kullanmayı yeni öğreniyor bolca dur kalk çalışması yaptık benimde ilk arabam olduğu için acemilik var biraz net tüketimim bu şekilde oldu)

572 km-1133 km----- fark 561 km 181 tl / 561= 0,32 tl
    (Konyaya giderken fulledim ereğliye kadar kullandım tekrar fulledim orda, bagajda iki tane büyük valiz vardı klima zaman zaman açıldı, bayramda şehir içi kullanım yapıldı bir miktar ama genellikle şehir dışı kullanım ortalama hızım otobanda 100-110 civarı kara yolunda 90-100 civarı 3000 deviri çok geçmedim)

1133 km-1706 km ---- fark 573 km 227tl / 573= 0,39 tl
    (Şehir içi ve şehir içi karma oldu bu kullanımda bol bol direksiyon dersi var, ereğliden hataya kadar bagaj ağzına kadar dolu )

2259 km -1706 km --- fark 553 km 191tl / 553= 0,34 tl
    (Hataydan Ankaraya kadar şehir dışı yol otobanda 110 civarı ortalam hız klima Aksaraya kadar açık yolun bir kısmı yokuşlu bir kısmı inişli geri kalanı ise düz bir yol bilenler bilir rahat bir yol, bagaj ve arka koltuk ağzına kadar dolu malum bayram dönüşü arabada iki kişiyiz şim ve ben)

evet değerler bu şekilde aklınıza takılan bir şey varsa cevaplayabilirim atladığım bazı hususlar olabilir.

• Paylaşım için teşekkürler.

Değerlerin ortalama hızını da yazarsanız daha verimli olur. Yakıt fiyatları sürekli değişiyor, krş olarak yazılan rakamlar birsüre sonra
    anlamını yitirmeye başlıyor, Litre değerinden belirtirseniz kalıcı olur.

Gidilen mesefe / ortalama hız / Litre bazında tüketim

Hepsini yol bilgisayarından görsel destek alarak daha da zenginleştirebilirsiniz.

Kolay gelsin.
  • litreleri hesap etmedim ama hepsini 4,80 tl den aldığım için kolayca hesaplanabilir ortalama hızım yol bilgisayarında 75 civarı görünüyordu gderken ortalam yakıt tüketimi 6.4 kadar düştü daha sonra şehir içi ve bagaj yüküyle birlikte 7.4 yükseldi.. arabayı aldım alalı 8 litreye hiç çıkmadı ama yakıt konusunda beklediğimden daha az yaktı.. bazı arkadaşlar 9 litre üzeri yazmışlardı şehir içi tüketimine hatta 10 diyenler vardı forumlarda ben o değerleri görmedim şu ana kadar arabayı kullanım tarzımdan da kaynaklanıyor biraz çok sıkıştırmıyorum.. eşimin öğrenme süreci bitince dahada düşer galiba tüketim çünkü araba kullanmayı öğrenirken çok dur kalk oluyor ve devir çok yüksek kullanılıyor..
  • dostlar ne arabaymış yaa ben tek tek bütün sayfaları okudum arkadaşlar 2012 yada 2013 0 ile 10.000 km arası bir cruze almayı düşünüyorum Sedan kasa 1.6 LS Plus mı 1.6 LT Plus mı 1.6 Sport Plus almak lazım en dolusu ideali tecrübeli arkadaşlar değerli yorumlarını paylaşırsa çok sevinirim. teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.