Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jamirooo

dostlar ne arabaymış yaa ben tek tek bütün sayfaları okudum arkadaşlar 2012 yada 2013 0 ile 10.000 km arası bir cruze almayı düşünüyorum Sedan kasa 1.6 LS Plus mı 1.6 LT Plus mı 1.6 Sport Plus almak lazım en dolusu ideali tecrübeli arkadaşlar değerli yorumlarını paylaşırsa çok sevinirim. teşekkürler.

Yukarıdakilerin en dolusu ve yenisi, Sport Plus...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: jamirooo

dostlar ne arabaymış yaa ben tek tek bütün sayfaları okudum arkadaşlar 2012 yada 2013 0 ile 10.000 km arası bir cruze almayı düşünüyorum Sedan kasa 1.6 LS Plus mı 1.6 LT Plus mı 1.6 Sport Plus almak lazım en dolusu ideali tecrübeli arkadaşlar değerli yorumlarını paylaşırsa çok sevinirim. teşekkürler.

Yukarıdakilerin en dolusu ve yenisi, Sport Plus...

teşekkürler.
  • dün bir cruze yanıma yanaştı ve malum soruyu sordu:

- arabayı yeni aldım. çok mu yakıyo bu araba?
    - son depomda 24 kuruş yaktım. ama zorlarsan 28-30 kuruş yakıyor.
    - iyiymiş o zaman.

(102 tl gaz aldım depo tam boştu. 420 km gitti.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: muverrih35

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Öyle birşey olmaması lazım. Ve ilk defa böyle bir şikayet duyuyorum.
    2 aracımda da o kadar hıza çıktım, hiç öyle bir durum hissetmedim.

*Siyah yuvarlak plastik takozları sağ-sol çevirerek yukseltip alçaltabilirsiniz. Denediniz mi?

Takozları da çevirdim baktım ama bir anormallik göremedim. Ben de cumartesi günü bir fırsatını bulum İzmir Gaziemir'deli Mercanlar'a gittim. Durumu anlattım. Kaporta servis sorumlusuna yönlendirdiler. Ben bekleme salonunda 10-15 dakika bekledim o ara yapıp getirdiler. Kilitle ilgili ayar yapmışlar. Neden olduğunu söylediğimde ise net bir cevap veremediler. Önceden kaputu kapatmak biraz daha kolayken şimdi daha sert kapanıyor ama olsun. Otobana çıkıp denedim sorun çözülmüş. İşin güzel tarafı ben giderken içimde hep "şimdi bin bir bahane öne sürüp yapmazlar ya da para isterler" diye düşünürken gayet hoş bir karşılama ve hızlı bir hizmetle sorunumu çözdüler. Buradan yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.

o konuda hakkını yememek lazım servislerin. hiç bir tanışıklığımız olmamasına rağmen
    bir çok keyfi uygulamayı nazlanmadan yaptılar, ücret de almadılar. gerçi çoğu ufak tefek şeylerdi.
    fakat sanayide yaptırsan illa üç beş bi şeyler istenecek şeyler.

• ikinci el alınacaksa en dolusunu almak gerek. arada uçurum yok zaten fiyat olarak. 17 jant çok iyi durur.
    yukarı doğru uzayan sis farı çerçevesi bence berbat. diğer tarz (ön tampon altı boyunca uzanan krom çıtalı olan)
    çok daha çekici. bu paketin sedan kırmızısını (vişne rengi gibiydi) görüp hayran kalmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykr -- 5 Kasım 2013; 13:05:49 >
  • Evet, bugün 2011 1.6 124Hp AT cruze aracımla yakıt değerlerimi ölçtüm

Belki de hayatımda ilk kez bir aracı az yakısn diye dikkat ederek kullandım

tüm verileri sıfırladıktan sonra;

Yaptığım yol 149km
    Ortalama Hızım 64km/h
    Ortalama tüketim 5.8lt/100km

Ankara bahçelievlerden yola çıktım kırıkkaleye gittim ve tekrar bahçelievlere geldim. Yaklaşık 25km şehir içinde ama akıcı bir trafikte 60-70km hız aralığında gittim.
    Geri kalan yolda hızımı genel olarak 90-100 hız aralığında tuttum(çoğunlukla cruise control 95km civarına ayarladım). Sollamalarda birkaç kez 120kmyi 2 kere de kısa süreliğine 140km/h yi gördüm. 12-13 kez kırmızı ışığa ve dolayısıyla da araç yığılmasına yakalandım zaten ortalama hızımın 64km çıkmasının sebebi de kırmızı ışıklar oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bbbhdr -- 5 Kasım 2013; 22:25:00 >
  • Şimdi bu aracı aldığımızda direk olarak LPG takabiliyor muyuz? Otomatik vites konusunda Civic kadar sorunsuz mudur? DSG gibi problemleri var mıdır? Test etmeye gitsem mi acaba? Şu an hali hazırda 60bin tl'm var ben Civic Elegance Smart Eco'da karar kılmıştım fakat anketlerden yola çıkarak bu aracında bir görülmesi gerektiğine kanaat getirdim.
  • J c K kullanıcısına yanıt
    Direkt olarak lpg takılabiliyor(1.6 atmosferik motor olanlara) Benim aracımda 50bin km dir takılı ve hiçbir sorun yaşamadım.

Otomatik vites konusunda kronik sorunu olmayan bozulma riski düşük bir şanzımana sahiptir. Tam otomatik tork konvertörlü şanzıman olduğu için en önemli özelliği sorunsuzluktur. Bunun olumsuz yanı ise tüm tork konvertörlü şanzımanlarda olduğu gibi bir nebze de olsa yakıt artar ve çekiş düşer. Ben de alırken çok araştırdım şanzımanı. Üzerinde japon aisin şanzıman var. Alta paylaştığım iki paragrafı ''Piyasadaki En İyi Otomatik Vites'' adlı konudan aldım yardımcı olması açısından.

''Arkadaşlar ben otamatik şanzıman ustasıyım yıllarımı bu işe verdim dsg-edc bu tip şanzımanlar asla sağlam değildir ve çokkk külfetli masraflar açmaktadır kuru kavrama dedikleri parçalar çok pahalıdır ve asla çıkması (2. eli) randıman vermemektedir. yanısıra beyin olarak adlandırdığımız megatronik zımbırtısı çokk pahalıdırt baskılar 5000 tl ve 6000 tl arası megatronikler de 3000tl 3500tl civarındadır. arıza yapmaları da anlıkdır haberiniz olsun. herhangi otomatik şanzıman sıkıntınız olursa 506 898 58 44- 535 691 28 89 burdan beni ararsanız yardımcı olurum

japon yapımı aısın şanzıman var üzerinde 6 ileri çookkk kalitelidir dün 2008 model s 80 yaptım çok başarılı bir şanzımandır geldiğinde geri vites yoktu çok şükür hallettim :) alnımın ak
    ıyla çık
    tım içinden.''

Civic cruze dan daha seri bir araçtır. Ve otomatik şanzımanı kendini sorunsuzluk yönüyle kanıtlamıştır. Üç aşağı beş yukarı aynı yakarlar.
    Bence test etmekte fayda var. Eğer cebime bir miktar para kalsın 60bin vermeyim diyorsanız.

Açıkçası ben ikisine de 50-60 bin lira vermezdim. Ama iki araç aynı fiyat olsa ve ikisinden birini seçmem gerekse içim rahat etsin dersem civic seçerdim, görüntüye bakacak olsam cruze seçerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bbbhdr -- 10 Kasım 2013; 17:17:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bbbhdr

Tşk ederim. Peki kasayı bu motor kaldırmıyor, eski sistem motor olduğu için fabrika verilerinden çok yakıyor gibi eleştiriler ne kadar doğru?

Birde söylemek istediğim bir şey var, ben dış görünüşe baksam shirocco gibi birşey almak siterdim o yüzden civic'te cruze'de benim için aynı fakat iç mekan olarak civic'i test ettim gerçekten harika. Yani beklentimin üstünde idi. GBu araçta iç mekan civic'e kıyasla nasıldır? ayrıca smart eco yani sunroff xenon vs donanımlar da bununla birlikte geliyor mu? Beni tek cezbeden şey fiyatı yoksa dediğim gibi civicte karar kılmıştım.

Son olarak brc markası ile anlaşmalı civic 6 yıl garanti veriyor LPG takılı halde. Bunda böyle birşey mevcut mu? 2. eli sanırım civic'e göre kötüdür.

Açıkçası donanım konusunda bilgim yok. Kendi aracımı 2. el aldım fiyatı çok düşük denk geldiği için donanımını bile araştırmaya gerek duymadım. Donanımhaber Cruze ana forumunda bu tarz sorularınızı cevaplayabilecek çok kullanıcı var.

Motor yönüyle bana göre c segment 1.6 atmosferik motor tüm araçlar yetersiz :) Civic daha seri bir araç ama cruze ile arada uçurumlar yok. Beklenti olarak size 1.6 otomatik c segment herhangi bir araç yeterliyse cruze da yeterli olur.

Yakıt olarak ben fabrika verilerinden çok yakan bir cruze görmedim. Yaksa da max 1 litre fazla yakar her araçta olduğu gibi. Fabrika verisi 10.3 şehir içi. Benim aracım 9.3 tü en son ölçmek için sıfırlamadan önce. Uzun yol testim de 3 mesaj yukarıda zaten 5.8 yakaladım ki bildiğim kadarıyla fabrika verisi 5.7lt şehir dışı.

Bir eski kasa civic manuel aracım vardı 2008 model ve onun içi çok kaliteli duruyordu. Fakat ben uzun ön konsolu sevememiştim. Yenisini çok bilmiyorum. Ki tasarım zevk meselesi. Kiminin bayıldığına kimisi hortlak görmüş gibi bakıyor. Benim içim cruze un iç tasarımına daha çok ısındı mesela. Daha çok gömüldüğümü hissediyorum. Ama dışarıdan bakınca civic daha konforluymuş gibi duruyor.

Benim aracım 2011 model garantisi 3 yıldı ve alındığı gün lpg takılmıştı. (landirenzo) 3 yıl olan garanti devam ediyor.

İkinci elde honta,toyota,vw,opel,ford bunlar çok fazla tutulur. Ama cruze un da piyasası oldukça oturmuş görünüyor. Aracımı sahibindende satlığa koydum hiç beklemediğim kadar çok arayan oldu. Sıkıntı yaşanmaz 2. elde ama hondaya göre daha fazla değer kaybeder orası net. Uzun süre satmayı düşünmeyecekseniz hiç sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bbbhdr

o zaman yarın bayrampaşa'daki bayiisine gidip bir test etmekte fayda var. teşekkür ederim bilgilendirme için.

son olarak birşey daha sorayım kapatayım konuyu. ben otomatik vites alacağım için, otomatik viteste bir özürlülük hissettiniz mi hiç? bağırma, geçiş sıkıntısı, 6'dan 5e inince bir daha çıkmamak gibi böyle abuk sıkıntıları var mı? bazı yerlerde yazılanları okuduğum için soruyorum. honda otomatik viteste bildiğimiz üzere zaten... bunun otomatik vitesi bana önümüzdeki 5-6 yıl sıkıntı çıkarır mı?
    İlk çıkan cruze lar 5. yılını dolduracak yakında ve cruze larda henüz bilindik bir otomatik vites sorunu çıkmadı. Ben aracı alırken 3 yıldır chevrolet servisinde çalışan arkadaşıma sormuştum aracın otomatik vitesini ve 3 yıldır serviste hiç şanzıman açmadıklarını ciddi bir sorun gelmediğini söylemişti.

Otomatik vites geçişlerinde gaza ani yüklenmelerde araçlar yakıt tüketimini artırmamak için ve şanzıman güvenliği adına anında karar almaz sizin kararlılığınızı beklerler. Ani tepkilerde vites 1 sn kadar bekler bu honda civicte de aynen böyle. Bu durum dsg de oldukça minimumdur.

Bağırma konusunda da mesele yine ani vites geçişleriyle alakalı. Araç 6 ileri vites ve normal kullanımda düşük devirlerde çalışıyor ve ses hiç olmuyor. Yüksek devirlerde bağırıyor. Gaza ani basmalarda da 2 vites küçüldüğünde devir 5000-6000 deviri gördüğünden araç bağırıyor. Kullanmayı bilene hem bağırmaz hem de performanslı biçimde gider. Max torkunu 4000 devirde veren aracı 5000 devir üzerinde kullanırsan hem bağırır hem gitmez. Yine aynı durum honda için de geçerli.

6 dan 5 e geçince birdaha çıkmama gibi abuk bir sıkıntı kesinlikle yok bir durum dışında. O durumu cruze ana forumunda ben de sormuştum kendi aracımda yaşayınca ve birkaç tane yetkili servisi aradım. Aracın hızı 185km/h olduğunda araç vitesi 6 dan 5 e düşürüyor. Bunun üzerine de gaza basmaya devam ederseniz 210 km/h sürate kadar çıkıyor 5. viteste. Ve hızınız tekrar 185in altına inmedikçe vites 6 ya geçmiyor. Bu bir sorun değil. Yazılımsal bir durum. Motor gücüne göre max sürat ayarlamış olabilirler, şanzımanı korumak istemiş olabilirler. Motorun gücüne göre bir ayarlama yapıldığı aşikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bbbhdr -- 10 Kasım 2013; 18:22:27 >

• arkadaşlar forumda ya da forumlarda aracına turbo taktıran oldu mu?

birde 2010 model cruze sahibiyim. yazılımla gerçekten performans artışı ve yakıt ekonomisi alabilir miyim? sonuçta araçlarımız turbosuz.
  • Son depo:
    LPG lt fiyatı : 2.70 tl
    Bilg. Ort. 8.2 lt
    Ort. Hız: 44 km/ h
    0,22 tl = 1 km

102 tl = 450 km

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

Son depo:
    LPG lt fiyatı : 2.70 tl
    Bilg. Ort. 8.2 lt
    Ort. Hız: 44 km/ h
    0,22 tl = 1 km

102 tl = 450 km

ortalama hız 44 biraz şehiriçi güzergahlardan çıkıp şehir dışına doğru kayan güzargahları kapsıyor...... neyse veri veridir........lpg ile 8,2 gösteren yol bilgisayarı benzin ile 7,2 gösterirdi doğal olarak...

biz defalarca düz vites benzinli cruzela 28 ortalama hızlan 500- 600 km şehiriçi yol gidip ortalamanın 8,3 gösterdiğini yazmadıkmı ??? peki ankarada 23 ortalama hızlan katedilen güzergalar yokmu ??? dikmen-tunus cad-dikmen güzergahında 9,5 kesin yakar cruze

istanbulda 21 ortalama hız olan ev-iş-mektep güzergahları yok mu ????? bu güzergahta bisiklet kullansan yine yakarsın be kardeşim (en azından sinirlerini yakarsın psikolog masrafın olur) ,,,,, ne diye cruze aldın diye sorarlar adama ?????

• 8.2 lt, LPG değil. Yol bilgisayarının gösterdiği farazi benzin tüketimi.

Güzergah 90 sabit kullanım ağırlıklı. Yaklaşık 3/4'u bu sekilde denebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • günlük kullanımımda tasarruf amaçlı dikkatli kullanırsam en düşük 22 krş yakıyor.
    biraz daha serbest ve keyifli kullanırsam 27 krş yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

dün bir cruze yanıma yanaştı ve malum soruyu sordu:

- arabayı yeni aldım. çok mu yakıyo bu araba?
    - son depomda 24 kuruş yaktım. ama zorlarsan 28-30 kuruş yakıyor.
    - iyiymiş o zaman.

(102 tl gaz aldım depo tam boştu. 420 km gitti.)

Bende afyondayım full boş depo ile 95-105 arası alıyorken şehiriçi normal kullanımda 300km yi rahat deviriyor. 340-350 olduguda oldu. (büyük oranda eşim kullanıyor)
  • son tüketim değerim:

100 tl lpg ile (36,10 lt) 375 km

0,27 tl

bu sefer dikkat etmeden daha keyiflice kullandım.
  • ceza_61 kullanıcısına yanıt
    Atmosferik araçlara yazılım ile güç sağlama durumu gereksiz. Çünkü 5 beygir güç elde edilir. Ama başka dengesizlikler ortaya çıkartır.

Turbo taktırmak ise, tamamen maddiyata dayalı bir durum. Turbo takıldıktan sonra motora ait pek çok parçanın ona göre değiştirilip ayarlanması gerekir.

Bunun için en az 10.000 TL gözden çıkarılmalı.

Onun yerine aracı satıp, 1.4 turbo motora sahip bir Cruze alınır. Sonra yazılım istenirse yapılır ve 155-160 bg güce ulaşılır. Ama bu da bakım aralıklarını kısaltır,çünkü motor standartların dışına çıkıyor ve daha çok zorlanıyor.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.