Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1'i 8-8.5lt benzin, diğeri 11.5-12lt lpg tüketir.

Yılda yapılacak 18.000km. Şartlara uygunluğunu ve hangisi olur, durumunu da alacak olan hesaplasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

1'i 8-8.5lt benzin, diğeri 11.5-12lt lpg tüketir.

Yılda yapılacak 18.000km. Şartlara uygunluğunu ve hangisi olur, durumunu da alacak olan hesaplasın...

Dostum ben sehir ici 14 lt yakiyorum arac benzinli acaba aractami bir sikinti var ne var anlamadim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byabancı

quote:

Dostum ben sehir ici 14 lt yakiyorum arac benzinli acaba aractami bir sikinti var ne var anlamadim ?

Yorum için, daha pek çok bilgi lazım.
  • eğer bu araç gerçekten 14 litre yakıyor olsaydı ,,,, sıfır km satış fiyatı 17.600 lira 2012 modellerinin 2. eli de 6.800- 8.100 arası değişirdi.......
  • Cruze Sedan LT 1.6 AT
    40.827 TL

Bu aracı kullanan arkadaşlar araç ne kadar yakıyor şehir içinde acaba?
    LPG düşünmüyorum
  • quote:

quote:

quote:

2011 cruze ls plus 1.6 124 beygir benzinli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

2011 cruze ls plus 1.6 124 beygir benzinli.

O zaten bilindik araç...

Sehir
    Rakım
    Güzergah
    Trafik
    Mesafeler
    Sürücü stili
    Alışkanlıklar

Ortalama hız

Vesaire...

Öncelikle; Ayarlar da bölge/birim ayarı var. Onu kontrol edin. Her zaman yapılan hatadir, duzeltince -4lt kadar fark ettirir. Kullanma klavuzundan bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

Bursa da yasiyorum ve bu degerler suan ki guncel sehir ici yakit tuketimim. Istanbula oranla yuksek gelebilir ort.hiz fakat istanbulu baz almak sacmalik, orada yasamadigim icin ihtimalleri uzerine dusunup o kistaslari baz almiyorum.

Ort. Hiz: 39,.. Km/h
    Ort. Yakit tuk.: 7.4L.
    Yapilan kilometre: 702km
    Kalan yakit: 96km

• Başka konuya yaptığım yorum. Boşa gitmesin...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı:

bu saatten sora chevrolet de bitmiştir. geçmiş olsun. Zaten çok yakan ve gitmeyen araba yapıyorlardı

Ne kadar çok yakıyor?

50 krs ortalama hocam.sen aksını mı ıddıa edıyorsun yoksa

Yok ben 9-10lt nin tüm diğer 1.6 atmosferiklerin yakıt değerlerine bakarak(yani! civic/mazda3/astra/toyota vs.) 1.6 atmosferik c sınıfı araçlar için
    normal olduğunu biliyorum ve söylüyorum. Mesela üst komşum da mazda3 AT var 28km ortama hız 10.2lt tüketim.....

Dediğinizden yola çıkıp Cruze da 50krş yakar dersek, yani 10lt olduğuna göre demek ki tüm 1.6 atmosferikler gibi o da normal yakıyormuş.

-ki Zaten! 124'lük MT için 8.8lt, AT için10,3lt demiş üreticisi.

Alanlar da araştırmadan almayacağına(almaması gerektiğine) göre, MT/AT için minimum 9-10lt yakmasını kabul etmiş sayılır.
    Haaa! aldıktan sonra orada burada "çok yakıyor" nidaları ile ileri geri konuşuyor ise, o da onun sorunu.

* 5 yılda 2 AT Cruze aldım. "Sürekli şehiriçi kullanımı" ile 27km ortlama hız ile maksimum 9.5lt tüketimim var.
    Şehire, rakıma, kullanıma, sürüş alışkanlıklarına vs. ye göre artar mı? Artabilir. Ama her kesin çok yaktığı anlamına da gelmez...

Her zaman yazarım/söylerim; Araba fabrikadan herkes için aynı çıkıyor ama kullanılan Şehir/Şehir yapısı/Kullanıcı karakteri/Sürüş stilleri/gaz pedalı-cüzdan
    arasındaki kabul edilebilir para %desi vs. hep farklı farklı...

O yüzden çok yakıyor demeden önce, piyasadaki emsallerine bakmak ve ona göre yorumlamak gerek.
    Donanım Haber'in tüm araç konusu başlıklarında, GERÇEK KULLANICIların katkı sağladığı "yakıt tüketimi konuları" mevcut.
    Tüm merak eden arkadaşların biraz vakit ayırıp karşılaştırma yapması yeterli gelecektir.

Son bir örnek ile bağlayayım; Corsa 1.4 AT için kullanıcıları 9lt gibi yakıyor yorumları yapıyorlar.
    Eğer B sınıfı Corsa AT 9lt yakmasına rağmen hala rağbet görüyor ise, 10lt yakan Csınıfı Cruze gayet iyi..

• 1000km deneyimin benzin ile orta yak. tüketimi 8.1LT
    Ortalama Hız 41Km/sn

• Kaybolmasın;

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf898989

Arkadaşlar Merhaba;

1.4T LTZ CRUZE (11Nisan Trafik çıkışlı) şehir içi 168 Km yol almıştım ve her zaman devirinde ve agresif olmayacak şekilde kullanmıştım.

ŞEHİR : ANTALYA ; Ortalama Yakıt Tüketimi 10,4 L/100Km ; Ortalama Araç Hızı 22,4 Km/Saat

Haftasonu Antalya'dan (Evimin önünden-Lara) Aydın'a gittim Denizli üzerinden. ( Gitmeden önce bütün değerli sıfırladım) Ve eğer o yolu bilen varsa Korkuteli'ne kadar çok fazla yokuş olduğunu bilir. Çok fena bir yoldur. Velhasıl TOPLAMDA 376,1 Km yol yaptım. Bunun 25 Km'si Antalya, 21 Km'si Aydın olmak üzere toplamda ŞEHİR İÇİ 46 Km, ŞEHİR DIŞI 330 Km'dir. ARAÇ ORTALAMA HIZI 37,2 Km/Saat . Şehir Dışında 95'i geçmemeye çalıştım ve devirli kullandım. Hiç agresiflik yapmadım. Giderken yollar çok kötüydü (yokuş). O yüzden de daha da yüklenmek istemedim. Araç yokuşlarda 3. Viteste sizi koltuğa resmen YA-PIŞ-TI-RI-YOR!!! En baba yokuşta bile!! 4. Viteste ideal gidiyor. 5. Viteste az boğuluyor yokuş türüne göre ama 4.Vitese kadar çooookkk RAHAT akıyor araba düz yoldaki gibi. Atraksiyon yaşamak isteyenler 3. Viteste sürüş keyfine varabilir :) Velhasıl bu kadar mülayim kullanmam sonu ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ 6,5 L/100Km

Daha sonra geri dönerken de aynı şekilde sıfırladım herşeyi. Tabi o arada Kuşadasına falan gittim ama onu kayıt etmedim. Aydın'dan Antalyaya aynı yol üzerinden dönerken azcık yardırayım dedim. Ve emin olun ayağımı gazdan çekmedim. Deli gibi gaza yüklendim. Her ibreye baktığımda 120-130-140-150. Sadece yokuşlarda hızım 80-90 arası oluyordu ve Antalyaya girdiğimde merkezde hızım düştü. Saadete gelirsem Aydın'dan Antalya'ya (Evimin önüne kadar-Lara) TOPLAMDA 354,1 Km kullandım bunun 25 Km'si Antalya'da ŞEHİR İÇİ, 329,1 Km'si ŞEHİR DIŞI'dır. ARAÇ ORTALAMA HIZI 84,3 Km/Saat ; ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ 6,7 L/100Km.

NOT: ŞEHİR DIŞI yol alırken elbette köylerden, veya Şehir Merkezi üzerinden geçerken trafiklere ve yoğunluğa denk geldiğinizden hızınız düşebiliyor. Veya trafik ışıklarına maruz kalabiliyorsunuz

SONUÇ

Bu araç bir harika dostummmm Araç konforlu bir kere ! Araç hızı 140-150 Km/Saat iken bile hissettirmiyor! İbreye bakınca anlıyorum gerçeği

Nazarlık olarak da solladığım araç taş sıçrattı ve ön camı çok ufaktan ''TIK'' diyerek nokta şeklinde çatlattı

Herkese hayırlı yolculuklar

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

• merhaba bende 2011 124 lük ls otomatik alarak aranıza katıldım 35,000 km aldım aracımı
    alır almaz Lovato marka tüp taktırdım, ilk denememde yarı agresif yarı sakin kullanımda 100 kmde 24 kuruş yaktı (15-20 dakka sıkışık trafikte)
    tüketim 9 küsür litreydi yol bilgisayarında

sonrasında sakin ve full Cruise Control açarak kullanımda 7,3 gösterdi yol bilgisayarı tüpte 8 litre desek
    2,56 dan aldım gazı ortalama 20 kuruşa denk geliyor şehir dışı

şuan için gayet memnunum ama şehir içi daha deneme fırsatım olmadı

aklımı kurcalayan tek soru tüpüm 47 litre ama ilk denememde max. 26 litre aldı deneme sırasında almışlardır dedim,

gaz bitti benzine geçti sonra tekrar gaz aldım ama yine 26 litre aldı?

böyle bir şey olabilir mi?
  • mrtylvz M kullanıcısına yanıt
    normal şartlarda tank hacminin yüzde 80'i kadar alıyor tanklar, benim tankımda 48 litrelik ama en fazla 38 litre aldı.. sizin şamadırada bir problem olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtylvz

merhaba bende 2011 124 lük ls otomatik alarak aranıza katıldım 35,000 km aldım aracımı
    alır almaz Lovato marka tüp taktırdım, ilk denememde yarı agresif yarı sakin kullanımda 100 kmde 24 kuruş yaktı (15-20 dakka sıkışık trafikte)

sonrasında sakin ve full Cruise Control açarak kullanımda 7,3 gösterdi yol bilgisayarı tüpte 8 litre desek

aklımı kurcalayan tek soru tüpüm 47 litre ama ilk denememde max. 26 litre aldı deneme sırasında almışlardır dedim,

Lovatodan memnunmusunuz ve hangi kitini ne kadara taktirdiniz ? Birde ariza isigi yakma durumu oldu mu. Cogu kisi landirenzo taktirmakta ama lovatonun obd ll kitinin ariza isigi yakmayan kit oldugu yaziyor sizinde gorusunuzu alayim istedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: discrepancy

quote:

Orijinalden alıntı: mrtylvz

merhaba bende 2011 124 lük ls otomatik alarak aranıza katıldım 35,000 km aldım aracımı

Lovatodan memnunmusunuz ve hangi kitini ne kadara taktirdiniz ? Birde ariza isigi yakma durumu oldu mu. Cogu kisi landirenzo taktirmakta ama lovatonun obd ll kitinin ariza isigi yakmayan kit oldugu yaziyor sizinde gorusunuzu alayim istedim.

landirenzo 1

lavoto 2

brc 'ye hiç girme....

sadece 7. his......

arıza vermezler demiyorum....,,,, en sorunsuzluk sırası bu (subab vs. arıza lambası falan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joliva -- 22 Nisan 2014; 1:35:02 >

• Yakıt değerleri:

1.4T Sport CRUZE HB (Ocak 2014 Trafik çıkışlı). 6 vites (manuel). Şu anda 4000 km'de. İstanbul (Fatih) ve Ankara'da (Yenimahalle) çok sakin kullanım değerleri. Araç start-stop'lu.

ŞEHİR : İSTANBUL ; Ortalama Yakıt Tüketimi 10.0 L/100Km ; Ortalama Araç Hızı 20.0 Km/Saat ; Yapılan yol 2000 km

ŞEHİR : ANKARA ; Ortalama Yakıt Tüketimi 8.4 L/100Km ; Ortalama Araç Hızı 24.0 Km/Saat ; Yapılan yol 400 km

İstanbul - Ankara otoyolu sadece gişeler arası tüketim (klima kapalı, tek yön 3 yolculuk, haftaya bir daha gidilecek):

İstanbul - Ankara ; Ortalama Yakıt Tüketimi 7.3 L/100km ; Ortalama Araç Hızı 113 Km/Saat ; araçta sürücü dahil 2 kişi

Ankara - İstanbul ; Ortalama Yakıt Tüketimi 6.4 L/100km ; Ortalama Araç Hızı 105 Km/Saat ; araçta sürücü dahil 2 kişi

İstanbul - Ankara ; Ortalama Yakıt Tüketimi 5.8 L/100km ; Ortalama Araç Hızı 100 Km/Saat ; 2 kişi + 200 kg yük

Düşünce: Ankara için biraz daha düşük bir tüketim bekliyordum!

• Ben 50 TL'ye 200 Km gidiyorum.Toyota Corolla ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Steelhammer -- 23 Nisan 2014; 19:33:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

Ben 50 TL'ye 200 Km gidiyorum.Toyota Corolla ile

Bayağı yakiyormus sizin ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

Ben 50 TL'ye 200 Km gidiyorum.Toyota Corolla ile

Keşke! adından başka özellklerinide yazsaydınız.
  • 9 lt diyorum, başka da bir şey demiyorum :) cruze=9 lt
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.