Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

quote:

quote:

hocam yeni aveo 1.4lt ş.içi 6.8 - 7lt sakin kullanım ortalamam var. haydi hayırlı olsun diyelim mi

1.4 aveo için pek bilgim yok ama MT katalog değerine baktım. şehiriçi 7.7lt / Karma 5.9lt gözüküyor.

Bu değerler ile kıyasladığım da gayet! güzel duruyor. Sanıyorum! düz şehir(kısmen de güzergah da az trafik var ise) Antalya da kullanmanın avantajı var.

Hayırlı olsun.

Evet cok fark ettiriyordur cunku antalyada tepe vs yok denecek sayida ki benim guzergahimda yok. Hatta cc ile 100km sabit hizda 5.3 lt yakiyor .

lpg dusunsemmi daha da az yakar ancak amorti etmesi 2 yili bulacak gibi duruyor su haliyle. Hem subap problemu yaratma olasiligi da var

Bende kataloğ verisi 10.3lt olan araca 9-9.3lt yaktırıyorum( Araç tork konvertörlü 6 ileri tam otomatik ve full klima)

Lpg benimde zaman zaman aklımı kurcalıyor ama düşünüp düşünüp vazgeçiyorum. Bakalım! şimdilik yakıt olması gereken düzeyde...

Örnek montaj

Cruze için OBDli Lovato LPG dönüşüm

• quote:

Orijinalden alıntı: c4zf6

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam yeni aveo 1.4lt ş.içi 6.8 - 7lt sakin kullanım ortalamam var. haydi hayırlı olsun diyelim mi

1.4 aveo için pek bilgim yok ama MT katalog değerine baktım. şehiriçi 7.7lt / Karma 5.9lt gözüküyor.

Bu değerler ile kıyasladığım da gayet! güzel duruyor. Sanıyorum! düz şehir(kısmen de güzergah da az trafik var ise) Antalya da kullanmanın avantajı var.

Hayırlı olsun.

Evet cok fark ettiriyordur cunku antalyada tepe vs yok denecek sayida ki benim guzergahimda yok. Hatta cc ile 100km sabit hizda 5.3 lt yakiyor .

lpg dusunsemmi daha da az yakar ancak amorti etmesi 2 yili bulacak gibi duruyor su haliyle. Hem subap problemu yaratma olasiligi da var

Bende kataloğ verisi 10.3lt olan araca 9-9.3lt yaktırıyorum( Araç tork konvertörlü 6 ileri tam otomatik ve full klima)

Lpg benimde zaman zaman aklımı kurcalıyor ama düşünüp düşünüp vazgeçiyorum. Bakalım! şimdilik yakıt olması gereken düzeyde...

Örnek montaj

Bu gün lpg montajlı Cruze kullandım. Benzinden gaza geçişi ve sürekli yanan motor arıza lambası(sonra söndürülecekmiş) hoşuma gitmedi.

Pek sıcak bakmıyorum...

• quote:

quote:

[
    Örnek montaj

Bu gün lpg montajlı Cruze kullandım. Benzinden gaza geçişi ve sürekli yanan motor arıza lambası(sonra söndürülecekmiş) hoşuma gitmedi.

Pek sıcak bakmıyorum...

Ne marka LPG ve OBD bağlantısı var mıydı? LPG montajında manifoltta saplamalar kullanılmış mı?

• quote:

quote:

quote:

[
    Örnek montaj

Pek sıcak bakmıyorum...

Ne marka LPG ve OBD bağlantısı var mıydı? LPG montajında manifoltta saplamalar kullanılmış mı?

Sanıyorum; Atiker Safefast OBDII(Yağlamalı) yada Gold OBDII (Yağlamalı), tam emin değilim tekrar gidince/görünce sormam lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

[
    Örnek montaj

Pek sıcak bakmıyorum...

Sanıyorum; Atiker Safefast OBDII(Yağlamalı) yada Gold OBDII (Yağlamalı), tam emin değilim tekrar gidince/görünce sormam lazım.

Ben de Atiker Gold düşünüyordum, o kadar hızlı enjektöre gerek yok ama enjektörler arası akış daha kararlı olur diye. Atiker Gold enjektörleri herhalde Rail Spa IG3 Horizon...

Atiker Gold enjektör avantajı

• Babamın 2012 hb 1.4 T aracı ile 2 kişi + bagaj Adanadan Ankara-Eskişehir üzerinden Geliboluya gittik. Oradada 20 gün kadar kullanıldı. Dönüşte Ayvalık Üzerinden Alaçatıya 4 kişi + bagaj gidildi. Alaçatıdan da denizli-konya üzerinden Adanaya döndük. Toplamda 3133 km yaptık, 44,1 km ortalama hız, yakıt tüketimi 7.6 lt. Klima devamlı açıktı 120 ve 130 km hızlar ile gidildi az yaksın diye kasmadık. Gerektiği yerlerde dip gaz yapmaktan çekinmedim açıkçası. Benzinli araca göre bu yakıt tüketimi bana normal geldi. Ortalama hız daha yüksek olsaydı tüketim daha düşük olabilirdi.
  • Vay %30 demek hemen denemek lazim (!).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son iki depo

Ikisi de 75 tl lpg (2.46)

Birinci 320 km

Ikinci: 318 km

100 km: 9.5 lt lpg

Km'de 23,5 krs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykr -- 25 Ekim 2014; 11:05:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

Ben de ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama Cruze Sport Otomatik alarak aranıza katıldım ve bende sizler gibi yüksek yakıt tüketiminden müzdaribim.
    Sadece bir şeyler yapmış olma adına bakımdan çıkalı 800 km olmuş aracımda yağ değişimi yaptırdım, Castrol EDGE 0w30 la aracımı 2 gündür kullanıyorum
    Çok fazla bir şey anlayamadım, sadece depoda kalan benzinle ne kadar yol yapabileceğimi kontrol ediyorum. Sabah E5 trafiğine giriyorum, gittiğim yol 8 km
    Ve dönüş bin beter, aynı şekilde 8 km, ilk gün depo da kalan benzinle yol bilgisayarı 121 Km gösteriyor. Sabah gidiş akşam dönüş depo da kalan benzinle yol bilgisayarı 105 Km gösteriyor.
    ikinci gün 8 km yol geldim, trafik kabus, depo da kalan benzinle yol bilgisayarı 99 Km gösteriyor.

Ölçün bu şekilde olmayacak, açıkcası yol bilgisayarına çok güvenmiyorum, depoyu fulleyip, 1 hafta sonunda tekrar fulleyip (aynı istasyon ve aynı pompa dan) neticeyi buraya yazacağım
    Araç 10 gündür bende yağ değişimi öncesi ve sonrası arasında bu farkları olduğu için yazmak istedim.

Sonucu buraya yazacağım,

• emiliomartini E kullanıcısına yanıt
    O anlık sürüş şekli ve trfik şartlarına göre kalan menzili gösterdiği için ölçümü dikkate almak yanlışı verir.

Yol bilgisayarında ortalama hız ve lt bazında değerler var. Onları yazıp(yada foto) günlük kesin şartları birleştirirsniz aracın yakını çözebilirsiniz.
    Bunu da eski yöntem olan depe doldur/yol yap/ tekrar doldur ile kontrol edersiniz.

Ama anladığım, yoğun ve sıkışık bir trafikte yol alabiliyorsunuz. Dur kalk dur kalk ile tüketiminin
    fazla çıkması doğal. Sadece sizin değil o esnada bu durumu yaşayan tüm araçların tüketimi fazla çıkıyordur.

Eğer sürekli böyle bir trafiğe maruz kalıyorsanız, yanlış araba seçimi olmuş diyebilirim.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Sonuç da araç (ki tüm araçlar) normal den fazla tüketiyor ise depo da kalan yakıt ile gösterilen menzil düşer, uzun yolda ise bu menzil sürekli artar, çünkü uzun yolda tüketim azalır, ve depo da kalan yakıtla alınabilecek yok artar
    Tam ters durumda ise araç durk kalkda çok yakıt tüketir ve depoda kalan yakıtla alınabilecek mesafe azalır, Yağ değişminden sonra bu kadar yoğun trafiğe rağmen menzilin sadece yaptığım km kadar düşmesi bana iyi gibi geldi
    Ama dediğiniz gibi en güzeli aynı istasyon ve pompa da pompa atana kadar fullemek sonrasında mesela 1 hafta sonra aynı yerde pompa atana kadar tekrar fullemek

Değerleri sizinle paylaşacağım
  • herkese merhaba...3 yıldır hb lt plus kullanıyorum..çoğunluk istanbul trafiği olmak üzere( bostancı'da oturuyorum ve sürekli e5 kullanıyorum ) bu durumda iken ortalama yakıt tüketimim 10,2 litre / 100 km şeklinde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vethekdemir

herkese merhaba...3 yıldır hb lt plus kullanıyorum..çoğunluk istanbul trafiği olmak üzere( bostancı'da oturuyorum ve sürekli e5 kullanıyorum ) bu durumda iken ortalama yakıt tüketimim 10,2 litre / 100 km şeklinde..

düz vites mi ??? otomatik mi???

birde ort. hız genelde ne civarda????

• joliva kullanıcısına yanıt
    otomatik vites...ortalama hız 36 km/h civarında...
  • bu arada forum kurallarına aykırı değil ise performansını beğendiğiniz yakıt (marka) belirtebilir misiniz? ben genellikle opet ve son zamanlarda shell (nitro +) kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vethekdemir -- 19 Kasım 2014; 15:59:12 >
  • Cruzenin uzun yol yakitini sportage ile kiyasladik. Ayni yukle 100 km kadar arkali onlu gittik. Benim arac 7.1, digeri 6.5 gosterdi.

Gunluk kullanimda ben 9-9.2 yakarken sportage 8-8.2 yakiyor.

• Dizel Cruze hakkında fikir vermesi açısından:

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

Depo Konya Kulu da fullendi bilgiler sıfırlandı. Konya-Beyşehir-Manavgat-Antalya-Isparta-Afyon-Kütahya-Bozüyük-Bursa güzergahından gidildi. Hala yakıt ışığı yanmadı. 1 kere DPF temizlemeye girdi (0.1 falan yükseltiyor ortalamayı) Toroslardan geçildi. Yer yer sis nedeni ile hızı düşürmek zorunda kaldık. Fazla şehir içine girilmeden antalyada dolaşıldı. Antalya-Isparta yolu tek yönlü imiş ve aşırı yağışlıydı bu nedenle oldukça yavaş gittik.( 3-4 tane takla atmış kafa kafaya girmiş spin atmış araçlar gördük )

Yol elverdikçe hız 100-110 arası gidildi. Başka 1.3-1.6 dizel de olsa tahminim aynı yakardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam91 -- 25 Ocak 2015; 20:09:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

Dizel Cruze hakkında fikir vermesi açısından:

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

Depo Konya Kulu da fullendi bilgiler sıfırlandı. Konya-Beyşehir-Manavgat-Antalya-Isparta-Afyon-Kütahya-Bozüyük-Bursa güzergahından gidildi. Hala yakıt ışığı yanmadı. 1 kere DPF temizlemeye girdi (0.1 falan yükseltiyor ortalamayı) Toroslardan geçildi. Yer yer sis nedeni ile hızı düşürmek zorunda kaldık. Fazla şehir içine girilmeden antalyada dolaşıldı. Antalya-Isparta yolu tek yönlü imiş ve aşırı yağışlıydı bu nedenle oldukça yavaş gittik.( 3-4 tane takla atmış kafa kafaya girmiş spin atmış araçlar gördük )

Yol elverdikçe hız 100-110 arası gidildi. Başka 1.3-1.6 dizel de olsa tahminim aynı yakardı.

Çok iyi.

2.0 163bg'in tadı bir başka.

• Bende 2011 model 16 ls plus var sedan 50 TL gazla 190 km gidiyorum istanbul avrupa yakası şehir içinde

• quote:

Orijinalden alıntı: PHARLEP

Bende 2011 model 16 ls plus var sedan 50 TL gazla 190 km gidiyorum istanbul avrupa yakası şehir içinde

Lpg pompa fiyatı ne kadar?
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.