Şimdi Ara

cumartesi çalışanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben şunu anlamıyorum, ne zaman biz cumartesi gününü verdik. Ne zaman çalışmayı kabul ettik. Cumartesi günü çalışmanın vicdani hiçbir yönü yok. Şu an çalıştığım yerde yönetici tayfası cumartesi günleri somut hiçbir şey yapmıyorlar, muhtemelen çoğu şirkette de aynıdır. Cumartesi günü yaptığım işi çok rahat bir şekilde pazartesi günüde hallede bilirim.

Şu lafa uyuz olurum "bir pazarımız var" evet benim içinde durum böyle de, peki 1 pazarın varda sanki 3-5 cumartesin mi var. Lafın doğrusu " bir hafta sonumuz var" olmalı. Cumartesi de pazar günü gibi önemli olduğunu toplumda anlatmalıyız.

Pazar kahvaltısını överiz, en güzel kahvaltıdır diye. doğrudur , güzelliği sebebi tüm aile bir arada olmasıdır. Aynı aile cumartesi sabahı da bir arada olsaydı pazar kahvaltısından çok daha büyük keyif alınırdı.

Bundan sonraki yapacağım tüm iş görüşmelerinde ki kritelerden biri cumartesi günü tatil olması olacak. Yok aga bana 1 gün kesinlikle yetmiyor. Cuma akşamı oldu mu , ben arabama atlar arkadaşları toplar bir yerlere kaçarım yok yarın mesaimiş mış muş yok. Hayata bir kez geliyoruz, en azından hafta sonları kendimiz için harcayalım.

• çalışmıyorum ama çalışıyor yazılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akinau

çalışmıyorum ama çalışıyor yazılıyor

Hocam senin iş kebap öyleyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akinau

çalışmıyorum ama çalışıyor yazılıyor

Lan ne kadar şanslısın ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otelin Restoran bölümündeyim stajyer olarak.

Akşam 16:00-22:00 arası (Turdan gelen müşteriler yemeği yemesine bağlı. )

Bizim stajda da cumartesiyi dahil etmişler.

En kötüsü de resmi tatilde memurun yatıp işçinin çalışıyor olması.
  • 2 aydır, kamu kurumunda çalışıyorum ve inanın hafta sonu tatili kadar güzel bir şey yok. Cuma akşamı iş çıkışında ki keyif hiçbir şeyle değişmem. Daha önceki iş yerimde cumartesileri 15 e kadar çalışıyordum eve varmam en iyi saat 17 , oda mesai yoksa idi. Şimdi nasıl böyle bir işte çalışmışım , cumartesileri nasıl çalışmışım düşünemiyorum bile. iki ay içinde 3 hafta sonu şehir dışına arkadaşlarla gittim. bunda önceki Son bir yıldır bir kere bile gitmemiştim.

Cumartesi çalışan arkadaşlar, bizzat tatil yapan gruptan bildiriyorum, çok şey kaçırıyorsunuz. allah en kısa zamanda sizide kurtarsın.
  • Konuya devam edeyim. Cumartesi tam gün çalışan yani haftanın 6 günü tam gün çalışan insanlar, hafta içi ve cumartesi akşamları eve gidip uyumak dışında pek bir şey yapamayacaktır. Özellikle mühendislikte taahhüt firmalarında bu uygulama fikstir. Sırf bu yüzden cumartesileri yarım gün diye taahhüt firmaları yerine fabrikaya girmiştim. Düşün cumartesi akşam sat 18 yada 19 olmuş ve yeni paydos ediyorsun!!!! yemin ederim kabus. Bu işin bir üstü şantiyeciliktir.

Cumartesi günü çalışmak hayatı ıskalamaktır....
    Cuma akşamı paydos yapıp hafta sonu tatile çıkanlar:
    Cuma günü sabahı bile güzel olur, insanlar daha neşelidir. Hele öğleden sonra insanların suratında sebepsiz bir gülümseme olur. Hafta sonu şehir dışına çıkacaklar o gün erken ayrılır. Hastane vb. işleri olanda cuma gününü tercih eder. Bu nedenle cuma günü çalışan personel sayısı daha azdır. İşler çok acil değilse pazartesi gününe ötelenir, sinema , tiyatro, konser vb. etkinlikler bugün gözden geçirilir. Geyik muhabbetinin en çok döndüğü gündür. Eğer iş yerindekiler ile akşam programı yapılacaksa bu cuma akşamı olur.

Cumartesi öğlen paydos yapıp hafta sonu tatile çıkanlar:
    Cumartesi sabahı keyifsiz bir şekilde uyanılır. Sabah boş yolları görünce daha çok üzülür. İş yerine diğer günlere göre biraz daha geç gelinilir. Kahvaltıyı daha uzun süre yapar, hatta ortam müsaitse uzun kahvaltı masaları kurulur. Daha sonra elinde kahve internette sörf yapılır. Devamlı bir homurdanma ile birlikte yalandan iş yapılırmış gibi davranılır. Saat 13 civarı yıldırım gibi iş yerinden uzaklaşılır.

Cumartesi akşam paydos yapıp hafta sonu tatile çıkanlar:
    Hayatın sillesi yemiş büyük ihtimalle yaptığı yanlış seçimler sonucu böyle bir işe mecbur kalmıştır. (özel sağlık kuruluşları, tv radyo vb. alanlarda dahil) Çalıştığı yer inşaat sektörü alakalı ya da aile şirketidir. Hafta içi mesaisi de büyük ihtimal diğer kişilerden uzundur. Cuma akşamından dert olmaya başlar, servis aracı radyosunda yarın cumartesi keyifler süper tatilin tadını çıkarın duyar. iyice kötü hisseder. Cumartesi sabahı yataktan çıkmak istemez, zorla yola düşer, işe gelir herkes robot gibi aynı hafta içi ne yaptıysa aynısını yaptığını görür, amirler ya da patronlar sanki cumartesi günü çalışmak son derece doğaldır, herkes çalışıyordur havası verirler. Biraz ailenize biraz arkadaş çevrenize baktığınızda akşama kadar çalışan bir tek siz olduğunuzu fark edersiniz. Hayatı sorgularsınız. Hafta sonu tatili tabiri bile sizin için geçersizdir, çünkü tatilin yarısı olmuşken daha iş yerindesinizdir. Hafta sonu şehir dışı bir yerlere gidenler gözünüzde ütopya fantastik görünür. Böyle firmalardan kurtulup normal 5 günlük firmaya girdiğinizde ne kadar çok şey kaçırdığınızı ve sizi nasıl kandırdıklarını görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 27 Şubat 2024; 12:23:43 >

• Bu konuya yazarak, ilerde bir gün bu yazıları gören arkadaşların gözünü açmak hedefim.
    Benim hedef kitlem haftanın 6 günü çalışan ve sadece pazar günü izin yapabilen arkadaşlardır. Hafta sonu full çalışıp, hafta içi izin kullanan arkadaşların durumu daha ağır. Onlar uzun vadeli bu işlerde çalışmamaları lazımdır.

Öncelikle cumartesi günü, ister yarım gün ister tam gün çalışıyorsanız bunlardan mahrum kalacaksınız.

* Cuma akşamı mesai sonu rahatlığı ve dinginliğini hissedemeyeceksinizdir. İşten çıkıyorsun iki gün tatilin verdiği kafa rahatlığı var, moralinizi bozacak özel bir durum yoksa o akşam çok daha keyifli ve enerjiniz olacak. Hiç programınız olmasa bile eve gidip tv seyretmek bile size zevk verecek.

* Cuma akşamı hafta sonu bir yerlere kaçmak için yolculuğa çıkabilirsiniz. Yeni yerler görürsünüz, hafta sonunuz oldukça eğlenceli geçer. Yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

* Cuma akşamı sinema ve tiyatro için en uygun akşamdır. Yeni vizyona giren film ve gösteriler bu akşam ilk defa verilir.

* Cumartesi sabahı yapılan kahvaltı, eğer ailenin tüm bireyleri evdeyse en güzel kahvaltıdır. Aynı şekilde dışarıya gidildiyse pazar gününe göre bir nebze daha sakin kahvaltı mekanları vardır.

* Ailenize ve sevdiklerinize vakit ayırma şansınız vardır. Kültürel etkinliklerin pek çoğu cumartesi günü olur. Oradaki amaçta şehir dışında gelen insanların izleyebilmesi içindir. Pek çok sempozyum da cumartesi günü yapılır. Çocuğunuz varsa gösteri, toplantı gibi etkinliklere katılabilir. Spor vb. etkinliklere siz götüre bilirsiniz.

* Akademik, kurumsal yerlerde çalışan insanların hafa sonları tatil olduğu için, katılacağınız etkinliklerde tanıştığınız insanlarla yaptığınız çevrede farklı olacaktır.

Daha da uzatılabilir lakin cumartesi günü tatil olması yaşam kalitenizi direkt olarak ilgilidir. İş hayatındaki en önemli sorunlardan biride cumartesi günleri çalışmaktır.

İş seçimi yaparken ve sektör değiştirirken tek kriteriniz para olmasın, hafta sonu tatilini lütfen es geçmeyin.

Cumartesi çalışan/çalışmayan sayısı bizim ülkede dengeli gözükse de %50-%50 (normal medeni bir ülkede cumartesi çalışan %20 i geçmez), dağılım düzgün olmadığı için belli alanlar dışında kalanlar için cumartesi günü çalışmama ihtimali yoktur.

Cumartesi çalışmayanlar herkesin bildiği gibi büyük bir bölümü kamu personeli ve banka çalışanıdır. Onun dışında yabancı uyruklu firmalarda çalışan ve büyük yerli firmaların genel merkezinde çalışan az sayıda kişiden oluşur. Bunların dışında özel sektörde "en az" haftanın 6 günü çalışma vardır.

Firmaların bazıları cumartesi yarım gün, bazısı cumartesi tam gün hatta pazar günüde çalıştıracak duruma gelmiştir.
    Yani kamuya gir(e)mediniz, bankacı da olmadı iseniz, yabancı firmalara kapağı da atamazsanız, cuma akşamı keyfi, cumartesi sabahı aile kahvaltısı, hafta sonu kamp ve turları unutun. Medeni bir hayata elveda diyebilirsiniz.
    Bir de şu durum var, internette bazı yayınlarda görürsünüz, haftanın 5 günü çalışıp 2 gün özgürlüğü kazanmak çok saçma imiş falan filan. Yani 2 gün tatil bile az geliyor demek istiyorlar.
    Sen bunu cumartesi akşama kadar çalışan kişiye anlatsana delikanlı. O bir günde hayatın nasıl değiştiğini ben bizzat biliyorum.

Beyaz yakalı (ofis tarzı plazada çalışan üniversite mezunları, bankacılar, vb.) ile özelde hiç çalışmamış kamu personeli arkadaşlar cumartesi olayının farkında bile değiller. Çünkü onlar hafta sonunu daha baştan kazanmış oluyorlar. Cuma gününde bir gözün mesai bitiminde , aklında hafta sonu yapılacakları düşünürken pek çok insan cuma günü yüzü bile gülmüyor. Cumartesi günü çocuğunu yanına alan mı dersin, 6 günlük kreşe verip, 5 günlük kreş ücretinin %50 i daha fazlasını vermek zorunda kalan mı dersin, ailecek faaliyetleri hep pazar gününe bırakan mı dersin, arkadaşları cumartesi buluşurken ona katılamayan mı dersin, cumartesi günü izin almak için patrona veya amire bahane uyduran mı dersin, hafta sonu kamplara ve etkinliklere katılamayan mı dersin....

Kimse bu insanları görmüyor, duymuyor, medya bu insanları yok sayıyor. Yazık...
    Cumartesi günü çalışmak, bizim ülkede bazı sektörler için rutin olmuş, tatil düşünülmüyor bile... Cumartesi çalışan firmaların büyük bir bölümü gerçek anlamda ihtiyaçtan değil alışkanlıktan bu eylemi yapmaktadır. Kar zarar maliyeti düşünülmemiştir.

Cumartesi günü çalışmayı müşteri geldiği için savunanlar, herkes o mantıkta olsa yani herkes cumartesi çalışsa o zaman müşteri gelemeyecek, cumartesi çalışmanın mantığı da olmayacak.
    Bu şark kafası devam ettikçe bu zulümde devam edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 3 Ağustos 2023; 10:21:25 >

• murat gülen M kullanıcısına yanıt
    Bizim arkamizda devlet yok maalesef.Bizde istiyoruz haftasonu tatilini ama patronlar olmaz diyor.Biz istesek bile onlar olmaz diyor.Israr edince de kapıyı gösteriyorlar. Ee ne yapacaz bundan sonra? Bize sahip cikan bi kurum var mi ? YOK.
    Ozel sektörün acımasızlığı da bu.Herif 5 gün tam cumartesi 2 ye kadar diyor.Kabul etmezsen senden sonraki kabul ediyor.
    Bizde biliyoruz ama elimizde değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nefret ediyorum cumartesi çalışmaktan ama mecbur kalıyoruz.
    Birde yarım gün diyorlar ama 2 ye kadar
  • 1.5 senedir hafta sonu izinliyim hayat kebap yemın ederım ya bas git istediğin yere 1 gün yat bir gün dinlen.

Allah olmayanlarada versın :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.