Şimdi Ara

D7000 + 18-105vr 2100 TL Alınırmı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar ben bu aralar sadece hobi olarak son 5-6 aydır fotoğraf sanatına merak sardım ama hiç slr makina kullanmadım ve sonunda bir tane alıp öğrenmek istiyorum hem sanatsal, doğa resimleri birazda aile düğün fotoğrafları çekmek istiyorum ve birazda çevre arkadaş yardımıyla öğrenmek istiyorum lafı fazla uzatmadan.
    İzmirde sıfır spot cihaz 2100 tl ye d7000 ve 85-105 buldum bu fiyata alınırmı yeni modeli olan d7100'e param yetmiyor.
    En çok kafama takılan bu makinın birde kronik bir sorunuı varmış en çok sensör yağlanması gibi satıcıyla konuştum sattığı cihazın son çıkan serilerden olduğunu sorunun ilk çıkan cihazlarda olduğunu söyledi ne kadar inandırıcı bilmiyorum.
    Sizce bu fiyata bu riske girmeye değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başlığa vereceğim tek cevap = ALINMAZMI BEE

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam d7000 nikonun şuanki efsanesi. Her türlü gider. Param yetse gözümü kırpmadan alacağım tek makineydi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feqiyê Teyran

Herkese selamlar ben bu aralar sadece hobi olarak son 5-6 aydır fotoğraf sanatına merak sardım ama hiç slr makina kullanmadım ve sonunda bir tane alıp öğrenmek istiyorum hem sanatsal, doğa resimleri birazda aile düğün fotoğrafları çekmek istiyorum ve birazda çevre arkadaş yardımıyla öğrenmek istiyorum lafı fazla uzatmadan.
    İzmirde sıfır spot cihaz 2100 tl ye d7000 ve 85-105 buldum bu fiyata alınırmı yeni modeli olan d7100'e param yetmiyor.
    En çok kafama takılan bu makinın birde kronik bir sorunuı varmış en çok sensör yağlanması gibi satıcıyla konuştum sattığı cihazın son çıkan serilerden olduğunu sorunun ilk çıkan cihazlarda olduğunu söyledi ne kadar inandırıcı bilmiyorum.

sensör yağlanması d7100 ve d600 de de var.
    nikon da var bu problem ne yazıkki.
    kafaya dert edilecek bir şey değil ancak d7000 de farklı olarak hot pixel ve back focus sorunları da baş gösterebiliyor dikkatli olmanız lazım alırken.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

Herkese selamlar ben bu aralar sadece hobi olarak son 5-6 aydır fotoğraf sanatına merak sardım ama hiç slr makina kullanmadım ve sonunda bir tane alıp öğrenmek istiyorum hem sanatsal, doğa resimleri birazda aile düğün fotoğrafları çekmek istiyorum ve birazda çevre arkadaş yardımıyla öğrenmek istiyorum lafı fazla uzatmadan.

kafaya dert edilecek bir şey değil ancak d7000 de farklı olarak hot pixel ve back focus sorunları da baş gösterebiliyor dikkatli olmanız lazım alırken.

Hiç sorma hocam konuyu açtığım zamandan bu yana bu gibi problemler olduğunu okuyorum devamlı oysaki çok istediğim ve hoşuma giden bir makina açıkcası soğudum cihazdan. Kimisi çok memnun kimisi sorunlardan dolayı makinasını satıyor.
    D7100 serisinde yağlanma sorunlarını olduğunu hiç okumadım bilmiyorumda açıkcası.
    Bir ara PENTAX K-5 İİ yöneldim çok iyi bir makina olduğu söyleniyor ama nikon ve canon kadar hızlı olmadıgı piyasası ağar ve lens eşitliği kısıtlı deniyor.
    Şimdi ise Canon 70D yöneldim gercekten süper bir makina özellik olarak ama bütçemi aşıyor.
    D7000 veya S7100 ayarında bir makina istiyorum aldım mi en az 5-6 sene kullanmak istiyorum
    Ama bu problemleri beni korkutuyor.
    Hala beklemedeyim bakalım uygun bir 70D denk getirebilirsem alacağım artık bir an önce başlamak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şu kadarını söyleyeyim, benim param yetse d7000 den başka makine almam fakst bütçe elvermiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon 70D Yeni çıktığı için pahalı 60D Tavsiye ederim daha uygun..aralarında çok fark yok fiyat farkına da degmez 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

Hiç sorma hocam konuyu açtığım zamandan bu yana bu gibi problemler olduğunu okuyorum devamlı oysaki çok istediğim ve hoşuma giden bir makina açıkcası soğudum cihazdan. Kimisi çok memnun kimisi sorunlardan dolayı makinasını satıyor.
    D7100 serisinde yağlanma sorunlarını olduğunu hiç okumadım bilmiyorumda açıkcası.
    Bir ara PENTAX K-5 İİ yöneldim çok iyi bir makina olduğu söyleniyor ama nikon ve canon kadar hızlı olmadıgı piyasası ağar ve lens eşitliği kısıtlı deniyor.
    Şimdi ise Canon 70D yöneldim gercekten süper bir makina özellik olarak ama bütçemi aşıyor.
    D7000 veya S7100 ayarında bir makina istiyorum aldım mi en az 5-6 sene kullanmak istiyorum
    Ama bu problemleri beni korkutuyor.
    Hala beklemedeyim bakalım uygun bir 70D denk getirebilirsem alacağım artık bir an önce başlamak istiyorum.

dediğim gibi d7100de de var bu sorun ama buna pek sorun denemez çünkü geçici. d7000 daha sorunlu ancak sorunsuz olanlarıda var. birde ilk makina ise küçük bir şey ile başlayın bazen insanın o kocaman şeyi yanında taşıması zor geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.