Şimdi Ara

Dağ Bisikleti Alıcam Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bisikletklerin bu kadar geniş bir yelpazede derğerlenmesinin elbette sebebi var hemde birden fazla sebebi var.

Aynı arabalarda olduğu gibi bisikletlerde de donanım farkı ve çeşitli özellikler mevcut bana kalırsa bisiklet dediğimiz şey arabadan daha karışık bir donanım tablosuna sahip.

Örneğin en büyük bisiklet parçası olan kadro; Kadro yapımında kullanılan malzeme , uygulanan yöntem (Mühendislik) , kadronun ağırlığı , diğer ekipmanlarla uyumluluğu hatta üzerindeki markası dahi fiyatını belirleyen unsurlardan sadece bir kaçı.

Parçaların değerini en çok hafifliği belirliyor.Bisiklet enerji tüketimi karşılığı en çok performans üreten ulaşım aracıdır.Bu performansın önemli bir kısmıda bisikletlerin hafifliğine bağlı bu sebepten bisiklet hafifledikce parası artar.

Ayrıca firmalar bisikletleri üretmek için birçok çalışma (ar-ge) yapıyor.Yani bir mühendislik işi bu iş.Bu sebepten de bisiklet parçaları pahalı olabiliyor.

Bir de unutulmaması gereken birşey var , Bisiklet sporu pahalı bir spordur hele birde kendinizi bu işe kaptırırsanız bisikletinizi upgrade etmek için çok paralar dökersiniz.

Sizin bisiklet seçiminize gelecek olursak;

Anladığım kadarıyla henüz başlamgıç aşamasındasınız.Bu aşamadaki kullanıcılara genelde giriş seviyesi bisikletler tavsiye edilir daha sonra tecrübe edindikten sonra daha üst seviyeye geçmesi önerilir.Bu yüzden bana kalırsa v frenli bir bisiklet tercih edin.Böylece hem bütçenizi zorlamamış olursunuz hemde çok çok daha az sorun yaşarsınız.Disk frenler bazen sorun yaratabiliyorlar.

Yine de siz ben illa disk frenli amortisörlü bir bisikletle başlayacağım derseniz whistle miwok 1162d sizin için oldukça uygun olacaktır.

Birde bisikleti nerede ne amaçla kullanacağınızı iyi belirlemelisiniz.Eğer fazla engebeli yerlerde kullanmayacaksanız şehir bisikletlerinede göz atabilirsiniz.Onlar hem hafif hemde daha ucuz olurlar mtb'lere göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr4249 -- 1 Mayıs 2011; 17:12:53 >

• Bilgi için teşekkürler hocam. Bu işe yeni başlıyorum ama daha önce bisiklet sürmüşlüğüm var tabi ama bisiklet teknik terimlerine biraz yabancıyım yeni yeni öğreniyorum. Şehir bisikletleri tip olarak hiç hitap etmiyor bana birde dediğim gibi doğadada sürülecek bisiklet oyüzden mtb almam gerekiyor. Bİrde ben birşeyi almışken alabileceğimin en iyisi olsun mantığında birisiyim o yüzden çok uyduruk birşeyde almak istemiyorum uzun süre kullanılabilecek rahatlıkta ve sağlamlıkta birşey arıyorum.

Bu fren tipleri ile ilgili çok bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim. Eskiden fren pabuçlu sıktığımızda kablo aracılığıyla fren pabucunu kasan frenler vardı. Şu an farklı fren tipleri duyuyorum. Mesela V fren nedir nasıl çalışır yada mekanik fren ile disk fren arasındaki fark nedir biraz bahsedebilir misiniz?
  • 1162d yerine sedona 741 diyorum
    whistle daha ağır
    sedona komple acera iken whistlenin göbekelr ve ön aktarıcı seri dışı
  • Sedonaya niyeyse ısınamadımda şu merida'da iyi görünüyor gibi?

http://www.sedabisiklet.com/merida-matts-tfs-200-d.html/
  • bütçe sorunun yoksa tabikide merida
  • Cube markası için ne dersin üstad? Tasarımları çok hoşuma gitti ama Ankarada satan bir yer var mı bilemiyorum. Merida vs Cube desem?
  • Merhaba arkadaşlar...

Başlığı açan arkadaşla aynı soracağımdan yeni başlık açmak istemedim....

Bisiklet almayı düşünüyorum ama konu hakkında pek bilgim yok açıkçası birkaç araştırma ve tecrübeli arkadaşlara sorma yoluyla aşağıda linkini verdiğim gibi bir şey düşünüyorum.

Kullanılacak alan olarak şehir içi ama biraz zorlayacağım için dağ, bayır, merdiven, toprak yol bunların hepsinde kullanılacağından dağ bisikleti daha iyi olur diye düşündük

Boy:1,82 cm
    Kilo:72 kg

Linktekine eşdeğer önerebileceğiniz bir bisiklet varsa beklerim, birde önereceğiniz bisikletin nedenini yazarsanız sevinirim...

http://www.erdoganlarbisiklet.com/da/scott-aspect-dag-bisikleti/scott-2012-aspect-50-bisiklet-siyah.html

Scott 2012 Aspect 50 Bisiklet Siyah (M-L)

Şimdiden Teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.