Merhabalar, Sistemimi toplarken ileriye yönelik toplamıştım o zamanlar işlemciye param yetmemişti pek daha sonrasında alırım düşüncesiyle bilgiyasarı almıştım şuanda PUBG oyununda yaşadığım darboğazdan bıkkınlık gelmiş durumda ve en kısa sürede bir işlemci yükseltmesi yapmak istiyorum fakat aşırı bir bütçem yok f/p ürünü olarak tavsiyelerinizi bekliyorum yakın vakitte yayıncılık yapmayı da düşünüyorum fiyat olarak biraz açılabilirim bütçemden o yüzden iyi olacağını düşündüğünüz işlemcileri bekliyorum.
hocam anakartınızın resmi sitesinden bakınca 7. nesil desteklediğini görüyorum en son. uyumlu işlemcilerden en iyisi 4c/8t, artık bu işlemciler giriş seviyesine düşmüş durumda R3 3300X ile birlikte. bir de malesef ikinci elleri bile pahalı diye biliyorum bu işlemcilerin, (yaklaşık 2000 lira civarı) ancak bios modlayarak 8. ve 9. nesil işlemcileri de kullanabiliyorsunuz, soket/pin yapısı tamamen aynı olduğundan dolayı. biraz riskli bir işlem bir de anladığım kadarıyla anakarta da işlem uygulamak gerekebiliyor. ancak daha iyi işlemcileri daha ucuza kullanabilirsiniz bu şekilde. mesela i5 9400F sıfır 1188 TL 6c/6t bir işlemci. yayıncılık için nasıl olur fikrim yok ama hyperthreading olan bir işlemci daha iyi olur gibi onun için.
Ben olsam ne yapardım anakart ve işlemciyi satıp yeni amd ryzen serisine geçerdim mevcut sistemde en fazla i7 serisine upgrade edebilirsiniz ama 8. Nesil aşağısı artik boşa masraf olur
Yeni sistem alacaksanız 10. nesil Intel veya 3. nesil AMD tercih edin.
8C/16T işlemciler 2025’e kadar rahat gidecektir. Yeni konsolların işlemcisi de 3700X ayarında aşağı yukarı.
Yayıncılık düşünüyor ve f/p oranı yüksek bir sistem istiyorsanız eğer r5 3600 yada üzeri bir işlemci msi b450a pro max anakart tavsiye ederim. Elinizdeki 2x8gb 3000mhz ramları kullanabilirsiniz. Kalan eski anakart ve işlemcinizi satıp bütçenize katkı sağlayabilirsiniz. İyi bayramlar
Ben olsam anakarti modlardim i5 9600k takardim yada 8700k
quote:
Orijinalden alıntı: xcaka28
Ben olsam anakarti modlardim i5 9600k takardim yada 8700k
bence de bios+anakart modlama seçeneği değerlendirilmeli. yayın yapmak için ille de işlemci kullanmaya gerek yok bu arada biraz baktım gpu ile encoding yapmak da bir seçenek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme