Şimdi Ara

Debriyaja basmadan vites değiştirmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
38.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunu bizim servişçi yapıyodu..bi gün sordum işte bişey olmuyo mu debriyaja basmadan diye..adam meslek sırrı dedi
    gittim bizim opel comboyla denedim başta 1'den 2. vitesee atarken denedim arabadan dişler birbirine sürter gibi bi ses geldi ama yılmadım 3'ten 4 e atarken denedim biraz ayar çekince debriyaja basmadan da vites değiştirilebiliyo..bunu bitek kalkış yaparken yapamayacapımı söledi siz hiç denediniz mi????daha kolay bi yöntemi falan varsa burada paylaşabiliriz...

• bildigim kadarıyla dizel araçlarda özellikle yüksek devirde depraja basmadan vites degiştirebilirsin biraz daha sorlarsan vites kendiliginden boşa gecer
    bence bu şekilde arac kullanmak ileride büyük masraflar acar
  • quote:

Orjinalden alıntı: SELMAN TUĞ

bildigim kadarıyla dizel araçlarda özellikle yüksek devirde depraja basmadan vites degiştirebilirsin biraz daha sorlarsan vites kendiliginden boşa gecer

ben de böyle düşünüyorum..ama servişçi şoför ya kendi arabası değil ama haklısın ilerde sıkıntı çekebilir..( bu arada araba(servis) KARSAN ) )

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdeniz65

quote:

bildigim kadarıyla dizel araçlarda özellikle yüksek devirde depraja basmadan vites degiştirebilirsin biraz daha sorlarsan vites kendiliginden boşa gecer

ben de böyle düşünüyorum..ama servişçi şoför ya kendi arabası değil ama haklısın ilerde sıkıntı çekebilir..( bu arada araba(servis) KARSAN ) )

J9 yani. Onlar taş gibidir. Yıllardır aynı kasayı aynı motoru aynı şanzumanı kullandığı için adamlar artık neyin ne olduğunu biliyorlar. O yüzden adam dert etmiyo şanzumanını.

• yine bu forumda biri gazı tokatlayarak geçirilebilir demişti..tokatlamak nası oluyorsa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdeniz65

quote:

J9 yani. Onlar taş gibidir. Yıllardır aynı kasayı aynı motoru aynı şanzumanı kullandığı için adamlar artık neyin ne olduğunu biliyorlar. O yüzden adam dert etmiyo şanzumanını.

aynen

• DEBRİYAJ GEREKSİZDİ; NİYE YAPILDI OZAMAN :))))
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

DEBRİYAJ GEREKSİZDİ; NİYE YAPILDI OZAMAN :))))

ben de aynısını sordum..dedi :'' uygun devri yakalamak için debriyaj kullanıyom..eğer devri bulursam debriyaj kullanmam ''
  • sakın deneme kardes olurmu ole sey ya madem araba ureticileri niye koydu ki oraya vites kolunu
  • YOKSA ALIRSIN ELİNE....
    VİTES TOPUZUNU CANIM :)))
  • birkaç tanıdığım usta şoförlere sordum onlar da zararlı dediler ...ama debriyaj sermiş fordun ben de öle yapıyodum dedi
  • Yapılmaması gereken 9 kusurlu hareketten biri!! sonra elındekı vıtes le dolaşırsın sanayıde:)
  • arabanın plakası neydi?araba alacağızda pazarda falan denk gelmesin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hunterxt41

arabanın plakası neydi?araba alacağızda pazarda falan denk gelmesin?

satılık değil

• Debriyaja basmadan vites değiştirmek için uygun devri yakalamak gerekiyor. Ben dizel Corolla da 1 den 2 ye debriyaja basmadan atabiliyordum.

Gazı tokatlamak ise gaz pedalına hafifçe basıp çekmek. Diğer arabaları bilmem ama benim kullandıklarımda gazı tokat manyağı yapsan da uygun devir

olmadığı sürece vites değişmezdi...
  • Bir dönem elimizde eski alman ford minibüslerden vardı,o kadar eskimiştiki debriyaja basıp vitesin dibine tekmeyi vurdunmu,kendisi geçeceği vitesi bilip gidip yerine otururdu.Tabii bir müddet sonra yeniden şansıman yaptırmak zorunda kaldık.
  • gecen gün 78 model fordu 1000 ytl ye satıyordı
    quote:

Orjinalden alıntı: Okifi

Bir dönem elimizde eski alman ford minibüslerden vardı,o kadar eskimiştiki debriyaja basıp vitesin dibine tekmeyi vurdunmu,kendisi geçeceği vitesi bilip gidip yerine otururdu.Tabii bir müddet sonra yeniden şansıman yaptırmak zorunda kaldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --alex-- -- 26 Nisan 2008; 16:27:07 >
  • grande puntonun 75 bg multijet motorlu hali de 4 ten 5 e rahatça debriyajsız geçiriliyor,ilk gördüğümde kamera şakası sanmıştım
  • bizimki 2,3,4,5 fark yapmıyo baktım adam tık tık geçiriyo
  • Sanziman degisiimi icin servisin bir tuzagi olmasin bu:). Sonucta bundan para kazancaklar. Uygun devirde gecer elbet ama degermi?!?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.