Merhabalar, Şu an Dell Inspiron 7520 kullanıyorum. Bilgisayarın donanım listesinde ekran kartı olarak hem Intel HD 4000 hem de AMD Radeon 7730M gözüküyor. İki ekran kartı olmasının mantığı bilgiysayarın oyun ve grafik ağırlıklı programlar dışında güç tasarrufu yapma amacıyla Intel HD 4000'i kullanması ve oyun oynanırken amd radeonu devreye sokması diye biliyorum. Fakat sorun şudur ki, oyunlarımı açtığım zaman çalışan ekran kartı intel oluyor. Benchmark yaparken de amd devreye girmiyor. AMD ekran kartının bu sorunuu nasıl çözebilirim? Bu sorun hakkında bilgi olan varsa yardımı için şimdiden teşekkür ederim.
Masaüstü sağ tıklayıp değiştirilebilir grafiklerden oyunları yüksek performanslı gpu yapıyor musunuz?Yazmadığınız için soruyorum.Bazı oyunlarda geçiş sorunu olabilir,Birde ekran kartınız amd sitesindeki sürücüyle uyum sağladı mı güncellediniz mi?Amd genelde bu konuda mobil grafik kartlarında sıkıntılı genelde üreticilerin sitesindekileriyle idare etmek zorundasınız.
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Aynen yapıyorum onu, benchmark testi için de yapıyorum fakat hep Intel HD 4000'i kullanıyor makina. Sürücüyü Dell'in sitesinden indirdim ve üç-dört gün önce güncelledi kendini. Bu sorun ama ondan önce de vardı. Hızlı cevap için teşekkür ederim.
Bu sıkıntı çok oluyor amd kartlarda.Senin için sıkıntı olmayacaksa program özelliklerden catalist'le alakalı ne varsa sil dell sitesinden yeniden kur.Sorunlu sürücü üzerine güncelleme yaparsa oda aynı olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme