Şimdi Ara

Dell inspiron 3520 Bilgisayar Açılmıyor... ACİL YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba.Sorunumu çok açık bir şekilde anlatmaya çalılacağım. Lütfen sizde yardımcı olmaya çalışın. Bu sorun yüzünden bilgisayarımdan soğudum.Fazla uzatmadan soruna geçiyorum.

Dell inspiron 3520 bilgisayar kullanıyorum. Sistem i3 işlemci ile çalışıyor ve 4GB Ram var. Yaklaşık 5 yıllık bilgisayar. Bigün yine okuldan geldim ve pcyi normal bir şekilde açtım. İnternette dolaşırken acil bi program indirmem gerekti ve şu meşhur exe dosylarından indirdim. İndirdiğim dosyayı pcye kurman için tıkladım ve ne olduğunu anlayamadan pc garip garip exeler çalıştırmaya başladı.Aranızda böyle sorunları illaki yaşayanlar vardır. Bilgisayara öyle bi trojen girdi ki yaşamayan bilemez. Ve aklıma bilgisayarı yeniden başlatmak geldi. Neden böyle birşeyi yaptım bilmiyorum. Açıldığında pc'nin ekran kople komut dizini ve exe dosyalarıyla doluydu. Zaten o zamanlar Ram 2gb'dı ve pc hareket etmiyordu. O anda pc elimden düştü. ve harddiskim bozuldu. Komple kurtulduk anlayacağınız trojenlerden :)Herneyse Yeni bir harddisk aldık taktık. Zaten direk bios'a girdim ve format attım. Bios A05'den A10'a güncelledim. O Güne lanet olsun. Sen niye durduk yere bios güncelliyorsun bırak kalsın öyle. Daha sonra Bataryada bozuldu zaten.Güm :)
    Ve lanet olası şu geç açılma sorunu başladı.Arkadaşlar cihazın güç tuşuna basıyorum kafasına göre açılıyor. Bazen 5dk sonra,bazen 20 dakka sonra bios açılış ekranı geliyor. Hatta bazen gelmiyor ve cihaz ısınıp kendini resetliyor.Batarya bozuk olduğundan başlangıçtaki öncelikli açılma ayarlarıda tutmuyor.. Elim F12'De başlangıçran wimdows boot manager seçmek için kıvranıyorum. Eğer F12 Tuşuna basamazsam 4kez ardı ardına dıt dıt dıt dıt dıt dıt dıt dıt sesi geliyor ve bios pili ile rami çıkarıp takmadan düzelmiyor. Bios güncellemesindenmi,cihazı düşürdüğümdenmi kaynaklandı bilmiyorum. Tek bildiğim;harddisten,ramdan kaynaklanmadığı. Sanırım bios bozuk. Bios sürümü'de en güncel olarak A10. Daha eski sürümüde,A10 sürümünüde tekrardan bi türlü yükleyemedim. Bin türlü makale okudum. Sistemi eski Bios'a geri çeviremedim. Başka birinden batarya aldım. O Bios yine güncellenmiyor.Ben böyle lanet bi durum görmedim.Allah aşkına şu sorunu nasıl çözerim bi el atın gözünüzü seveyim. Vallahi şu sorunu çözene kendi çapımda hediye paketi yaptırıp göndericem. O Kadar bıktım,iğrendim ki.

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar. Sağ olun,var olun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.