Şimdi Ara

Dell İnspiron 5521 Batarya Kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık bir aydır İnspiron 5521 modelini kullanıyorum 1 ayda %8 batarya kaybı oluşmuş, yani hesapla 10 ay sonra hiç pil tutmayacak cihaz. Sizce bu kayıp nasıl oluştu ben bataryayı şarj eder, bittikçe doldururum cidden çok moralim bozuldu sizce ne yapmalıyım?

• Sürekli doldur boşalt yapıyorsanız normaldir.
    Bir pilin ömrü 300 doldur boşalt/2 yıl civarıdır.
    Pil dolu ve fişe takılı halde kullanın.Haftada bir doldur boşalt yapmak en sağlıklısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Sürekli doldur boşalt yapıyorsanız normaldir.
    Pil dolu ve fişe takılı halde kullanın.Haftada bir doldur boşalt yapmak en sağlıklısı.

Hocam bundan sonra öyle yapacağım, dordul boşalt yaparken pili %kaç seviyesindeyken şarja tekrar takayım?
  • Uyarı verene kadar boşaltabilirsiniz.Sonra tamamen dolana kadar çıkarmayın.
  • Çok saolun hocam umarım bundan sonra çok büyük kayıp yaşamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanbdr

Çok saolun hocam umarım bundan sonra çok büyük kayıp yaşamam.

Bataryanız yeni,kalibre ederseniz yıpranma %0'a yakın düşecektir.Biosta kalibre seçeneği olması lazım varsa bataryayı tam doldurun fişi çekin ve kalibre işlemini başlatın eğer yapamazsanız battery care programını kurun tam doldurup,pil uyarı verene kadar boşaltın tekrar doldurun daha sonra yeniden başlatın yıpranmanın iyileştiğini görürüsünü bu program bilgisayarınızda kurulu olsun otomatik düzenli aralıklarla kalibre yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

quote:

Bataryanız yeni,kalibre ederseniz yıpranma %0'a yakın düşecektir.Biosta kalibre seçeneği olması lazım varsa bataryayı tam doldurun fişi çekin ve kalibre işlemini başlatın eğer yapamazsanız battery care programını kurun tam doldurup,pil uyarı verene kadar boşaltın tekrar doldurun daha sonra yeniden başlatın yıpranmanın iyileştiğini görürüsünü bu program bilgisayarınızda kurulu olsun otomatik düzenli aralıklarla kalibre yapar.

Hocam şimdi biostan bakacağım, yapamazsam battery careden deneyeceğim.

• quote:

quote:

Hocam biosta kalibre seçeneği yok, yada ben bulamadım. BatteryCare programı hali hazırda vardı. Şimdi komple şarj ettim yüksek performansa aldım boşaltıyorum kaçta yeniden takayım? Bu arada nasıl düzenli aralıklarla yapacak bu program?

• Pil uyarı verince tekrar tak pili tam bitirmemeye gayret et.Program sen bilgisayarı açıp kapatınca kendiliğinden kalibrasyon yapacaktır bu genelde pili uyarı verene kadar boşalttığında yapacak,sıksık doldur boşlalt yapma.
  • quote:

Pil uyarı verince tekrar tak pili tam bitirmemeye gayret et.Program sen bilgisayarı açıp kapatınca kendiliğinden kalibrasyon yapacaktır bu genelde pili uyarı verene kadar boşalttığında yapacak,sıksık doldur boşlalt yapma.

Hocam 5-6 saattir pili bitirme+şarj ile uğraştım. İlk olarak full şarjdan %10 uyarıya kadar bitirdim. Sonra şarja taktım %100 tam dolu deyince yeniden başlattım fakat bi değişme yok şuan. Hala %8. Fakat konuya bakmaya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Pil uyarı verince tekrar tak pili tam bitirmemeye gayret et.Program sen bilgisayarı açıp kapatınca kendiliğinden kalibrasyon yapacaktır bu genelde pili uyarı verene kadar boşalttığında yapacak,sıksık doldur boşlalt yapma.

Hocam 5-6 saattir pili bitirme+şarj ile uğraştım. İlk olarak full şarjdan %10 uyarıya kadar bitirdim. Sonra şarja taktım %100 tam dolu deyince yeniden başlattım fakat bi değişme yok şuan. Hala %8. Fakat konuya bakmaya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Değişir ilk etapta yapmayabilir.
  • quote:

quote:

quote:

Değişir ilk etapta yapmayabilir.

uygun bir zamanda tekrar deneyeceğim.

• Benim batarya hiç %100 olmadı 99 da kalıyor. Neden acaba?
  • veritasc V kullanıcısına yanıt
    imzanızdaki asus'umu kullanıyorsunuz eğer öyleyse asus'ta pil programınız tasarruf modunda %99 seçeneğine ayarlı %100 yapacaksınız sıkıntı kalmaz.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    imzayı daha değiştirmedim. Dell 5521 kullanıyorum şu an.
  • Aynı şey bunun içinde geçerli ama sizdeki pil tasarruf programının adını bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Sürekli doldur boşalt yapıyorsanız normaldir.

Aranılan doğru cevap tam olarak bu, altına imzamı atarım çok güzel ve öz anlatım olmuş belirli periyotlarla tamamen boşaltıp şarj ederek pili uzun ömürlü hale getirebiliyoruz, ama sık sık doldur boşalt yaparsan pil anında cortluyor
  • orası kesin ben arkadaşlara bu şekilde kullanmasını söylüyorum 3 yıl dolmak üzere şuan için kayıp olarak %20-25 aralığında tutuyorum bakalım ne kadar daha tutarım 2 aydır böyle yeni güçlü bataryalardan olsa %15'ten aşağıya almazdım şimdiki güçlü bataryaları nasıl yıpratıyorlar anlamıyoum burda sıkça dile getiriyoruz halen eski kafadan gidenler var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.