Şimdi Ara

DELL inspiron N5110 B67F45 Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aleti alalı 1 hafta oldu fakat bir ısınma problemi varki canımı sıkıyor oyundayken ısı bu derecelere yükseliyor bilmiyorum normalmi ama ilk defa bi 10 dk evvel need for speed the run oynarken pc bi anda kapandı pcye baktığımda çok sıcaktı sonra açtım pc yi sorunsuz açıldı ve direk size yazıyorum the run oynarkenki pc nin sıcaklığı sizce bu normal mi kapanmasının nedeni bu ısımı ve kapandığındada altında kitap vardı bulunduğu yerden yüksekteydi yani sorum sorun var diyorsanız dell i arayınca muhtemelen gelip yapacaklar nasıl bir çözüm sağlarlar yardımcı olursanız sevinirim. bu arada aleti aldığım yer sanalmarketim

http://www.sanalmarketim.com/urun/45e0b4d9996d5621d9e9f4ba7fc731ef/DELL-inspiron-N5110-B67F45-Core-i7-2670QM-8GB-500GB-GT525M-15.6#34;-FreeDos

• Servisi arayın gelsinler.
    Fan değişimi veya başka bir çözüm bulurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Servisi arayın gelsinler.
    Fan değişimi veya başka bir çözüm bulurlar.

fan değişimi düşündüm ama fanda hani çalışmıyorda değil çokda iyi çalışıyor ama anlamadım gitti
  • makinede sorun var geri iade şansınızı kullanın fanla alakası yok bu serilerinin bazılarında ısınma sorunlarıyla karşılaşan oldu işlemcisine göre fiyatı iyi ama böyle sıkıntılar beraberinde de gelebiliyor.servise gösterin ama olacağına ihtimal vermiyorum.
  • çok geçmeden servisi ara gelip bi bakarlar sanırım
  • tamam saolun ama şöyle bir ayrıntıda var oyunu ultra çözünürlükte oynuyorum ısınmasına bilmiyorum ne kadar etkisi olur ama pc normal seyrindeyken 56 derece ısısı
  • normal seyrinde okadar ısınmaz yeni bilgisayar ulttra ayarlarda uzun süre zarfında sıkıntı olabilir yüksek ayarlara çekip denermisin normali yüksek ayardır ağır oyunlarda bu bilgisayarın bir sıkıntısı var çift fan çıkışı yok sadece işlemci tarafında fan çıkışı olduğu için ekran kartı ve işlemci ısı çıkışı oradan oluyoır zorlanma durumunda ısınması normal hatta bazı arkadaşlar farklı bilgisayarlarda bf3 giib oyunları ultrada fhd gibi yüksek çözünürlülükte zorlayınca aynı sıkıntılarla karşılaşıyorlar işlemci aşırı ısınıyor bu ekran kartınıda etkiliyor.dediğim şekilde deneyin işlemci ısısı 90 dereceye kadar,ekran kartıda 80 civarlarında olursa normaldir sıkıntı yok demektir aynı ısı değerlerine ulaşırsanız sorun devam ediyor demektir.soğutması tekyönlü olduğu için fazla soğutma yapamıyor arka taraftanda fan çıkışı koysalardı bu derece ısınmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 4 Mart 2012; 2:06:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

normal seyrinde okadar ısınmaz yeni bilgisayar ulttra ayarlarda uzun süre zarfında sıkıntı olabilir yüksek ayarlara çekip denermisin normali yüksek ayardır ağır oyunlarda bu bilgisayarın bir sıkıntısı var çift fan çıkışı yok sadece işlemci tarafında fan çıkışı olduğu için ekran kartı ve işlemci ısı çıkışı oradan oluyoır zorlanma durumunda ısınması normal hatta bazı arkadaşlar farklı bilgisayarlarda bf3 giib oyunları ultrada fhd gibi yüksek çözünürlülükte zorlayınca aynı sıkıntılarla karşılaşıyorlar işlemci aşırı ısınıyor bu ekran kartınıda etkiliyor.dediğim şekilde deneyin işlemci ısısı 90 dereceye kadar,ekran kartıda 80 civarlarında olursa normaldir sıkıntı yok demektir aynı ısı değerlerine ulaşırsanız sorun devam ediyor demektir.soğutması tekyönlü olduğu için fazla soğutma yapamıyor arka taraftanda fan çıkışı koysalardı bu derece ısınmazdı.

ayarları ultra da 98 olan cpu high 'a indirince cpu 92 derecede oluyor öneriniz nedir

• 90 derecelerde gezmesi bir sorun olduğunu belirtisidir. Bütün havalandırma deliklerinin iyi hava aldığını düşünüyorsanız bir sorun var demektir. Bence bir haftalık bir bilgisayarı servise ellettirmeyin Dell'in fatura tarihinden 30 gün içinde iade kapsamında bilgisayarı iade edin.
    Aldığınız satıcıdan başka bir bilgisayar alın derim.
  • bu modellerde oyunlarda 90 derece görmesi normal karşılarım soğutması sıkıntı yukarda belirttiğim gibi ultra ayarlarda neredeyse 100 derece görürken yüksek ayarlarda 92'ye indi.geri verme şansın varsa ve başka bir bilgisayar alma şansın olursa bu modellerden almayın derim oyun düşünüyorsanız yeterli soğutma sağlayamazsınız iyibir soğutucu alırsanız 80 küsürlere indirirsiniz ancak bu modeli geri verip aynı kasa farklı bir bilgisayar alın yine karşınıza aynı durm çıkma ihtimali yok değil.bunların i5 olanlarında birazdaa uygun sıcaklıklar yinede ısınıyorlar i7'de soğutma sağlaması zor çünkü hem ekran kartı ısısı hemde işlemci ısısı aynı bölgeden dışarı atıldığı için birbirini etkilemesi gayet normal ekran kartı okadar ısınmaz normalde ama işlemci ısısı etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 4 Mart 2012; 12:40:25 >
  • saolun arkadaşlar pazartesi sanalmarketimi arayıp geri verme konusunu konuşucam bu görüntü yarım saatlik pc kullanımı ısısı herhangi bi oyun yok sadece internette dolaşma 56 derecelerde

• Normal kullanımlarda sıkıntı yaşamazsınız zaten ama oyun oynarken inspiron serilerinin havalandırmaları elverişli çıkışı sağlayamadığı için ısınıyor. Değişim için aldığınız yeri aramanıza gerek yok. Servisi arıyorsunuz aşırı ısınma şikayetinizi dile getiriyorsunuz ve bilgisayarınızın değişimini istiyorsunuz servis eve geliyor size değişim raporu yazıyor ve adığınız yerden değiştiriyorsunuz. Aldığınız yeri arama süreci bundan sonra başlıyor ve bu bilgisayardan başka bilgisayar vermiyorlar değişim sürecinde belki ikna edip başka marka alabilirsiniz.
  • Başka bir konuda Anor adlı arkadaşımızın aynı bu pc ile yaptığı yorum acaba benim pc ile ilgili bir sorun olabilirmi diye şimdi düşündüm

quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

arkadaşlar saatlerdir bilgisayarı zorladım ve testleri sunuyorum

metro 2033 ultra da olmasada high ayarlarda herhangi bir takılma olmadan gayet akıcı ve net bir görüntü ile oynayabildim.

assassin's creed revolution ve brotherhood maximum ayarda çok rahat oynayabildim

battlefield 3'ü 4 saat oynadım high ayarlarda oyundan çıktıktan sonra AIDA64 EXTREME programı ile ısı sonuçları

cpu en çok ısınan eleman olup 68 dereceydi ve 10 dk içinde 55 dereceye tekrar düştü ... normal kullanımda pc ısısı 50-55 arası olmakta....

windows 7 derecelendirmede CPU 7.5 puan alırken intel hd graphics 5.1 puan ekran 3b oyun grafikleri ise 6.6 puan almakta....

sonuç olarak 1600 liraya alınabilecek en iyi bilgisayar denebilir.....

sonuç olarak; bu fiyata gerçekten mükemmel bir pc. aldığım için hiç pişman değilim iyiki almışım.

konu linki :http://forum.donanimhaber.com/m_56899278/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZELZELE! -- 4 Mart 2012; 14:23:57 >

• aynı pc den bendede var. 75-80 max görüyorum ve oyun kapattıktan 2-3 dk içinde 50-55 e düşürüyor. 50-55 de 2.nesil i7 ler için normal seviye. 50-55 le çalışırken fan bile açmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: origo35

aynı pc den bendede var. 75-80 max görüyorum ve oyun kapattıktan 2-3 dk içinde 50-55 e düşürüyor. 50-55 de 2.nesil i7 ler için normal seviye. 50-55 le çalışırken fan bile açmaz.

önemliydi benim için bu muhtemelen üretim hatası diye düşünüyorum yada vardır fanlarda bir sorun çünkü oyunda ayarları ne kadar düşürsemde 90 dan aşağı ısı olmuyor ve sende 50 55 arası normal seyirdeyken şuan bile benim 59 derece hep fazlalık var bakalım dell servisi nasıl bir yol izleyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZELZELE!

quote:

aynı pc den bendede var. 75-80 max görüyorum ve oyun kapattıktan 2-3 dk içinde 50-55 e düşürüyor. 50-55 de 2.nesil i7 ler için normal seviye. 50-55 le çalışırken fan bile açmaz.

önemliydi benim için bu muhtemelen üretim hatası diye düşünüyorum yada vardır fanlarda bir sorun çünkü oyunda ayarları ne kadar düşürsemde 90 dan aşağı ısı olmuyor ve sende 50 55 arası normal seyirdeyken şuan bile benim 59 derece hep fazlalık var bakalım dell servisi nasıl bir yol izleyecek

Bence servise fan değiştirmeyin zaten servis gelip bilgisayarınızı tamamen sökünce anlayacaksınız bir haftalık bilgisayarınızın ne hale geldiğini. Bence değişim raporu isteyin ve değiştirin.

• quote:

quote:

normal diceklerdir büyük ihtimal. değişim iade için doa raporu vermezler bu sorun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi origo35 -- 6 Mart 2012; 14:48:58 >

• bu ufak sıcaklık farkında ortam sıcaklığıda önemli 3-4 derece fark eder dell'in bu kasaya sahip leptoplarını çokça kullandım i5-i3 olanlarını normal oda sıcaklığında işlemci dereceleri hep 50 küsürlerde i7 de olmasını doğal karşılarım soğutması bu model kasaların o kadar iyi değil.arkadaşlarınkini strese soktuğumda ciddi manada ısı artışı mevcut yukarda da yazdım.en büyük sıkıntısı soğutma sisteminin fazla randımanlı olmaması tek fan çıkışının bulunması arka tarafa usb soketlerini takacağına ekran kartı fan çıkışı bıraksalardı emin ol şuanda görmüş olduğun sıcaklıklardan ortalama 10 derece daha düşük olabilirdi değişemezsen soğutucuyla bir nebze önüne geçilebilir.
  • quote:

quote:

quote:

normal diceklerdir büyük ihtimal. değişim iade için doa raporu vermezler bu sorun için.

normal diyemezler oyundayken aşırı ısınıp aniden kapanması geri vermemdeki en büyük nedendir

bu arada dell alacak arkadaşları uyarayım laptopu aldığınızda benim gibi bir sorununuz olursa 2 haftalık pc nizin açılmamasını ve değişimini talep ettiğinizde dell müşteri hizmetlerine eve gelen personel değişim raporu vermiyormuş artık sadece tamir amaçlı yani değişim için aldığım yerden faturayı mühürleyip servis tag numarısını faturanın boş biyerine yazıp size vermesi gerekiyor (aslı gibidir yapmak amaçlı) eğer internetten aldım nası yapıcam derseniz ben sanalmarketime iletişim yerinden msj attım saolsunlar gerçekten profesyonel şirket hemen aradılar ve yollayacaklarını söylediler e-mail yoluyla yolluyorlar ve faturadan sonrada dell pc nin ısındığı anın fotosunu istiyor yani everest tarzı programlarla çekilmiş pc ısısını gösteren fotoyu müşteri hizmetlerinin verdiği mail adresine yolluyorsunuz o şekilde ana departman onaylayıp değişim raporunu veriyor..

• quote:

quote:

quote:

quote:

normal diyemezler oyundayken aşırı ısınıp aniden kapanması geri vermemdeki en büyük nedendir

bu arada dell alacak arkadaşları uyarayım laptopu aldığınızda benim gibi bir sorununuz olursa 2 haftalık pc nizin açılmamasını ve değişimini talep ettiğinizde dell müşteri hizmetlerine eve gelen personel değişim raporu vermiyormuş artık sadece tamir amaçlı yani değişim için aldığım yerden faturayı mühürleyip servis tag numarısını faturanın boş biyerine yazıp size vermesi gerekiyor (aslı gibidir yapmak amaçlı) eğer internetten aldım nası yapıcam derseniz ben sanalmarketime iletişim yerinden msj attım saolsunlar gerçekten profesyonel şirket hemen aradılar ve yollayacaklarını söylediler e-mail yoluyla yolluyorlar ve faturadan sonrada dell pc nin ısındığı anın fotosunu istiyor yani everest tarzı programlarla çekilmiş pc ısısını gösteren fotoyu müşteri hizmetlerinin verdiği mail adresine yolluyorsunuz o şekilde ana departman onaylayıp değişim raporunu veriyor..

Servisle olan akıbetin hakkında bilgi vermemişsin. Değişim yapıldı mı? Bilgisayarın fanı değiştiyse sorunun çözüldü mü? Bizi bilgilendirirsen sevinirim. Bende bu bilgisayardan almak istiyorum...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.