Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ısınma sorunu var o yüzden oyun oynanmıyor doğru dürüst, kapanıyor bir süre sonra.tabi her oyunda değil ama çoğu oyunda böyle
    boşta işlemci 50-60 derece.
    ben aldım ama günlük kullanım için idare ediyor.
    ama başka niyetin varsa hiç bulaşma derim
    araştırmadan almadım ısınmasını göze alarak aldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BerAd kullanıcısına yanıt
    Dell i alma derim
  • Arkadaşlar selam.
    DELL inspiron n5110 için, Samsung notebooklardaki gibi, bataryanın şarj durumunu kontrol edebileceğimiz bir program var mıdır acaba?
    Samsung'da Battery Life Extender isimli bir program kullanılıyor, bu program örneğin pc prize takılıysa ve batarya %80 şarj olmuş durumdaysa şarj etmeyi bırakıyor bu sayede prize takılıyken bataryanın da takılı olması bataryanın ömrünü kısaltmamış oluyor.
    Bizim pc için var mıdır böyle bir program?
  • myasinay M kullanıcısına yanıt
    dell battery meter diye bir program var ama dediğiniz işlemi tam olarak yapıyor mu bilmiyorum.
  • Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize,ancak 3 ay daha garantisi devam eden 5110 i5 4gb ram 1 gb nvida geforce gt 525 harici ekran kartlı tertemiz makinayı 600 e aldım.yinede olmaz derseniz bunun yerine tavsiye edeceğiniz makina söyleyin...ancak şunu belirteyim oyun delisi değilim..ancak en iyi oyunu açabilecek ,photoshop gibi programları rahatlıkça açabilsin(elimdeki photoshopu ve pes 2013'ü rahat açıyor)

Yinede tavsiye alabilirim.amcamım çoğunlukla hdmı ile büyük ekran tvye bağlayıp film izlemektir.

SON OLARAK;bu bilgisayarlarda mesela işlemcim i5 peki bunun kaçıncı nesil ve kaç çekirdek olduğunu nasıl anlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerAd -- 11 Ağustos 2014; 22:22:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BerAd kullanıcısına yanıt
    Merhaba, direkt sorunuza cevap verirsem; i5 olan tüm laptop işlemcileri 2 çekirdeklidir, HyperThreading ile 4 çekirdekmiş gibi çalışır. Yani fiziki olarak 2 çekirdek bulunmakta, sanal olarak, yazılım ile bunlar da ikiye ayrılmış ve sonuçta 4 çekirdek olarak çalışan bir işlemci türü.
    Kaçıncı nesil sorusu ile ilgili olarak yapmanız gereken çok basit. Eğer işlemcinizin tam model ismini biliyorsanız direkt anlarsınız. Örnek olarak i5-2410M gibi bir işlemci 2. nesildir, i5-3210M 3. nesil, i5-4200M ise 4. nesil. Yani model numarasının ilk rakamı hangi nesil olduğunu belirtir.

• quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

Merhaba, direkt sorunuza cevap verirsem; i5 olan tüm laptop işlemcileri 2 çekirdeklidir, HyperThreading ile 4 çekirdekmiş gibi çalışır. Yani fiziki olarak 2 çekirdek bulunmakta, sanal olarak, yazılım ile bunlar da ikiye ayrılmış ve sonuçta 4 çekirdek olarak çalışan bir işlemci türü.
    Kaçıncı nesil sorusu ile ilgili olarak yapmanız gereken çok basit. Eğer işlemcinizin tam model ismini biliyorsanız direkt anlarsınız. Örnek olarak i5-2410M gibi bir işlemci 2. nesildir, i5-3210M 3. nesil, i5-4200M ise 4. nesil. Yani model numarasının ilk rakamı hangi nesil olduğunu belirtir.

Anladım çok teşekkürler..benimki 2 ile başlıyor ikinci nesilmo halde.

• quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

quote:

Orijinalden alıntı: mfatih1907

quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

Bu modelde şarj sorunu yaşayan var mı?

Kuzenin bilgisayar adaptörü takılı, pil şarj modun da olmasına rağmen pili şarj etmiyor. Açılışta adaptörle ilgili uyarı vermekte sanırım aleti tanımıyor.

Şarj soketini değiştirirsek sorunu çözebilir miyim?

bende de aynı sorun var çözüm bulabildiniz mi ?

Sorunun sebebini daha bulamadım, test etmek için resimdeki kartı arıyorum.

dell n5110 vga/power board - PFYC8
     DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

adaptor ve laptopun birbirini tanimasini saglayan elektrik baglantisi haricinde bir baglanti daha var muhtemelen. bu baglanti zamanla soketteki bir temassizliktan dolayi calismiyor, bende de bu durum var takarken biraz yukari dogru kanirtarak takarsam sorunsuz calisiyor. bi icini sokup saglamlastirmak lazim ama useniyorum... muhtemelen lehim falan atmistir.

• Arkadaşalr cevaplarınızı bekliyorum.
  • Merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık 1.5 aydır Dell N5110 laptopumda bir sorunla boğuşuyorum.umarım yazımı görüp bana yardımcı olursunuz çok memnun kalırım .
    Sorunuma gelecek laptopta durduk yere görüntü gidiyor atıyorum league of legends e giriyorum 20-25 dk sonra görüntü gidiyor ve bir daha gelmiyor power tuşundan kapatıyorum tekrar açmaya kalktığımda iste başlangıçta dell logosunda dahi görüntü gidip geliyor. böyle olunca tekrar kapatıyorum 5-10 dk sonra tekrar açıyorum bu sefer gidip gelme olmuyor ama oyuna girdiğim vakit 20-25 dk içerisinde görüntü gidiyor. bu öncelerinde "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu " gibi bi hata ile çıkıyodu artık görüntü gittiğinde bu da çıkmıyor görüntü gittiği zaman simsiyah bir ekranla karşı karşıya kalıyorum.
    AIDA64 programı ile baktığımda görüntü biosu 2 yıldan daha eski diyor acaaba sorun bu mudur bu durumu yaşayıp çözen arkadaşlar var sa yardımlarınızı bekliyorum.

bu arada driverlarımı güncelledim format attım bir türlü bu sorunu aşamadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antimon07 -- 12 Ağustos 2014; 21:11:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Kullanım amacınız nedir? ekran kartı hakkında karışık bilgiler vermişsiniz.ilk seçeenkte hangi ekran kartı var dahili galiba dahili varsa anakrtla birlikte değil ramden alarak 1700mb olur. 2.seçenek daha makul duruyor.

Peki dell 5110 yerine 750 liraya kadar ikinci el alabileceğim bir laptop tavsiyesi yaparmısınıZ.

Kısaca,kasma,donma olmasın photoshop gibi programları rahat açsın...pes gibi oyunları rahat açsın...

Mesela Lenovo ve Asus var uygun ne deraini bunların dışında tavsiye vereceğiniz ve özellikle toshiba...hangi modellerini tavsiye edersiniz.

• Arkadaşlar bu arada;

600-650 arası bir fiyata aşşağıdaki ürün var ne dersiniz?

FUJİTSU AH532 i5 3230
    4 GB RAM
    320 GB HDD
    2 GB E KARTI SANIRIM PAYLAŞIMLI EKRAN KARTI
    Garantisi devam ediyor kaç ay kalmış bilmiyorum.
    Kozmetik olrak temiz bir cihaz.

Acaba bu makina dell 5110 i5 2.nesile nazaran iyimidir? Alınabilirmi bu fiyata yoksa başka cihazlaramı bakayım.
  • Koca forumda kimseler yokmu bilgi sahibi olan arkadaşlar.

• Laptopları sattınız mı kimse kalmamış konuda...

• yirthan kullanıcısına yanıt
    ben varım hala kullanıyorum hatta o bilgisayardan yazıyorum.
  • JohnA kullanıcısına yanıt
    Benimki de duruyor hâlâ sıkıntı yok..

• benim dell(N5110) de deli gibi devam pili bile hala 3 saate yakın gidiyo(cihaz 3 yıllık )
  • Ben de 2,5 yıldır kullanıyorum. Pili 2,5-3 saati görüyordu son aya kadar. Ama son zamanlarda "AC güç" ve "pil dolmuyor" uyarısı vermeye başladı.
    Geçenlerde de çanta içindeyken yere düşürdüm, diklemesine. Klavye sağ üst köşede iç tırnaklar kırıldı sanırım. Bilgisayarı kucaklayınca, içinde birşeyler geziniyor :D

i7, 8GB, Win8.1 ama performans bakımından aldığımdan beri hiç memnun kalmadım. Kasası bile çok dandik. İş istasyonu dışında dell'den korkmaya başladım.
  • Bilgisayarın bataryası öldü sanırım.

''%8 kullanılabilir (prize takılı, dolmuyor) yazıyor eskiden böyle olunca kabloyu takıp çıkarınca dolmaya başlardı.Bu haldeyken bilgisayar çok ağır çalışıyor bunu nasıl düzeltebilirim ?

Dolmasada olur bir sebepten şarj dolmazken yavaş çalışıyor.
  • arkadaşlar herkese merhaba önemli bir problemim var nvidia gt 525 in son driver güncellemesi indirdim 344.11 ancak kurarken eski sürümü sildi ve kurulumda hata ver,yo ve eski sürümleri yüklemeye çalıştığımdada hata veriyor nasıl düzeltebilirim acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.