Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bana acil hdd özellikleri ve modeli lazım nereden bulabilirim. Lütfen yardım edin bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kvl K kullanıcısına yanıt
    Ben yükledim kardeş. Hiçte Problem olmadı.

• n5110 ile sony sbh80 bluetooth kulaklığı eşleştiremiyorum laptobun bluetoothunda sorun var ama çözemedim sorunda değilde eksik diyelim daha doğrusu?
  • digital90 kullanıcısına yanıt
    mafia 2 falan gibi bir oyunu bile 1080p tv de orta ayarlarda oynadığıma göre fifa için bukadar düşünmeye gerek yoktur bence. tabi hiç fifa oynamamış biri olarak sadece fikir benimkisi.
  • Merhaba arkadaşlar, N5110 bilgisayarımda 6GB ram mevcut. Bunun 2 GB olan modülünü 4 GB ile değiştirerek toplamda 8GB ram yapmak istiyorum. Fakat cihaz üzerindeki ramlerin markası HYNIX. Bu markanın sıfır notebook ram'ini hiçbir sitede bulamadım. Acaba farklı bir marka taksam sorun olur mu? bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Notebook üzerindeki ram ler;

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

mafia 2 falan gibi bir oyunu bile 1080p tv de orta ayarlarda oynadığıma göre fifa için bukadar düşünmeye gerek yoktur bence. tabi hiç fifa oynamamış biri olarak sadece fikir benimkisi.

haftasonu kurdum denedim low ayarda 30 fps'de notebook çözünürlüğünde oynadım yer yer takılmalar oldu yani düşük seviyede oynanabiliyor sadece
  • sorun olmaz, mhz değerleri mümkün olduğunca aynı olsun yeter.
  • digital90 kullanıcısına yanıt
    dandik bir futbol oyunu için enteresan bir durum, bilgisayarda bir sıkıntı olmasın
    biraz baktım acayip acayip sistem gereksinimleri varmış, altı üstü bir futbol oyunu olunca beni şaşırttı açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 22 Aralık 2014; 9:24:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

dandik bir futbol oyunu için enteresan bir durum, bilgisayarda bir sıkıntı olmasın
    biraz baktım acayip acayip sistem gereksinimleri varmış, altı üstü bir futbol oyunu olunca beni şaşırttı açıkçası

hocam dandik değil orda anlaşalım :) herifler her sene acayip geliştiriyo olayları. ben online oynamak için aldım çok zevkli oluyor

• Kesinlikle bu cihazı ve şarj soketi arkada olan tüm Dell cihazlarını tavsiye etmem. Bilgisayar kucagımdayken ya da bir yere taşırken şarj kablosu hemen soketten cıkıyor ve batarya da bozuk oldugu icin bilgisayar kapanıyor. Daha önce de N5010 kullanmıştım ve aynı sorunları yaşamıştım. Şu an bilgisayarın işlemcisi bozuldu sürekli şarj soketi yerinden kablo cıktıgı icin. Şarj soket yerine bir çözüm nasıl bulabilirim?
  • arkadaşlar bilgisayar batarya ve şarj takılı iken çalışmıyor. bataryayı çıkartıp şarj kablosunu birkez çıkartıp taktığımda çalışıyor ve bataryayı geri taktığımda batarya doluyor. Batarya tek başına takılı ikende çalışmıyor. Sizce neyden kaynaklanabilir
  • uthgue U kullanıcısına yanıt
    Dell Support Center programını indirip tarama yaptırın.

Cihazınızda bir sorun var ise tarama sonuçlarından öğrenebilirsiniz.
  • Arkadaşlar dell 5110 ile ilgili ısınma sorunu yaşayanlar 1 adet saatçi tornavida takımı ve 1 adet termal macun alarak işe başlayabilirler :) öncelikle bunları temin edin daha sonra internetten 1 tane cihazın sökülmesi ile ilgili (
    Barış Gündoğduyoutube
    Dell İnspiron Modelleri Fan Temizliği Ve Termal Macun Sürme İşlemi-HD-Türkçe
    http://www.youtube.com/watch?v=L2I0RsfWDhA
    bu olabilir ) video indirin ve işe koyulun. cihazı sökerken dikkat edin kırmayın özellikle menteşlerini ve de kablolarını koparmayın bu işlerden az çok anlayan birileri yanınızda olursa yardım ederse daha iyi olur. Ayrıca sökerken vidalara dikkat edin farklı vidaları karıştırmayın.

Ben birkaç hafta önce söktüm zaten garantisi bitmişti ayrıca çok ısınıyordu fan sesi de rahatsız edici boyutta idi. Bir güzel temizliğini yaptım termal macun sürdüm sorun kalmamıştı. Isınma sorununu çözdüm yani.

Bu cihazla ilgili yaşadığım sorunları sıralayım :) daha alalı bir ay oldu hdd bozuldu geldiler değiştirdiler bende w8 lisansı aldım kurdum bu sebeple bir kısım driver sorunları yaşadım. Birkaç ay sonra ekran bozuldu yine değiştirdiler. 9 ay oldu klavye bozuldu onu da değiştirdiler. Çok şükür başka arıza çıkarmadı ama kasa kalitesi iyi değil. menteşe vidalarının takıldığı yerden kendi kendine kırıldı. İlk söktüklerinde sadece 1 vidanın girdiği ayak kırıkken en son kendim açtığımda sağ taraftaki vida delikleri dağılmıştı resmen bunun sebebi de plastikten yapmış olmaları. Ama kasa vidalarını takınca menteşede sorun yaratmıyor ordan kurtarıyor.

Performans kısmına gelirsek açıkçası ben memnun değilim. Aynı özelliklerde bir asus bir acer ya da toshiba daha hızlı çalışıyor ve kasma vb sorunlar daha az bunu gözlemledim. Tek güzel yanı arıza çıkarınca servis evine kadar geliyor hemde en geç 2 gün içinde.

• maho23 kullanıcısına yanıt
    program indirmeye gerek yok. cihazı açarken fn tuşuna basılı tutarak power tuşuna basınca dell diagnostic programı otomatik başlatılıyor. yani program cihaza gömülü geliyor. ya da başlatma sırasında f12 den başlatma ayarlarından seçilebiliyor olması lazım aynı özellik.
  • dün durduk yerde touchpad i bozuldu aletin. meğerse touchpadi anakarta bağlayan kablonun bir damarı kopmuş durduk yerde allahtan eski laptoptan kalma kablo vardı da onunla değiştirdim.
  • Arkadaşlar ben 2012 mayısta aldım bu laptopu. O gün bu gündür hiç memnun değilim. Ayrıca ben aldığımda 8gb ram taktırmıştım. B43F46 olması lazım modeli ve bu model orjinalde 4gb rame sahip. Her yıl 1 defa içini açıp temizlik ve termal macun yenilemesini kendim yapıyorum. Başlıca memnun olmama sebeplerim;
    1- Video izlerken bile ara ara fan devreye giriyor ve sesli çalışıyor.
    2- Bilgisayar açıldıktan sonra kendine gelene kadar 1 dkdan fazla zaman geçiyor. Bu sorun için başka konu açtım ve konuda ileri düzey detaylı bilgiler paylaşanlar oldu ama sonuç nafile. Yani bilgisayarın özellikle wireless driverında açılışta sorun oluyor muhtemelen. Wifiye geç bağlanıyor. Temiz format sonrası driverları yüklemeden önce açılış inanılmaz hızlı. Sadece driverları yükleyerek başka hiç bir program yüklemeden denedim defalarca yine çok geç kendine geliyor.
    3- Bilgisayarın kasası çok kötü.

Özellikle 2.maddedeki sorunu yaşayan var mı aranızda?

Konuyla ilgili eskiden açmış olduğum başlık:
    http://forum.donanimhaber.com/m_90723165/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pratik Adam -- 9 Ocak 2015; 1:33:23 >

• Beyler bi yardım edin ya bilgisayarımın ekran kartı normalde 1 gb gt525m ama format attıktan sonra şuan driveri yükledim intel hd graphic yazıyor.Nvidianın sayfasına girdim orda da otomatik bu diyorum ekran driverini ama hata diyo oyunları oynayamıyorum watch dogs açılıyo ama kasmasına inanamazsınız oynanmıyor most wanted zaten oynanmıyor bi yardım edin arkadaşlar
  • Pratik Adam kullanıcısına yanıt
    W7 bu bilgisayarda dediğin gibi çok yavaş çalışıyor. W8.1 yüklemeni tavsiye ederim ciddi derecede fark oluyor iki yıldır bu şekilde kullanıyorum hızından memnunum. Ancak seferde bazı driverlar sorun olabiliyor yada bende öyle olabilir :)
  • Maho567 kullanıcısına yanıt
    Bunu deneyin isterseniz bende yüklü olan sürüm
    yadi.sk
    347.09-notebook-win8-win7-64bit-international-beta.exe — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/P-UK6KWOdvgb5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newempat -- 12 Ocak 2015; 20:27:23 >
  • Merhaba,

Bilgisayara format atarken dell'in sitesinden bios driverlarını da indirmişim farkında olmadan.üstündeki pil ölü olduğundan üstünde degildi ve bu sırada elektrikler gitti ve pcnin gücü kesildi.Şu anda pc açılıyor fakat simsiyah bir ekran var sadece. Bunu düzeltmenin herhangi bir yolu var mıdır? Yoksa servis yolları mı gözüküyor bize?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_sas -- 24 Ocak 2015; 3:33:00 >
  • 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.