Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: digital90

Dün fifa 15 oynarken işlemci fanından çat diye bi ses geldi ve fan çalışmamaya başladı haliyle alev topuna dönen laptop kendini kapattı. diagnosa girdiğimde fan hatası verdi şimdi 23 liraya gittigidiyordan fan aldım aynı ssd gibi en son vidaya kadar sökülüp öyle takılabiliyormuş çıldıracağım

işlemciyi %80 e felan cek rahat rahat yeter fifa 15 e
  • quote:

Orijinalden alıntı: patates5

quote:

Dün fifa 15 oynarken işlemci fanından çat diye bi ses geldi ve fan çalışmamaya başladı haliyle alev topuna dönen laptop kendini kapattı. diagnosa girdiğimde fan hatası verdi şimdi 23 liraya gittigidiyordan fan aldım aynı ssd gibi en son vidaya kadar sökülüp öyle takılabiliyormuş çıldıracağım

hocam en low ayarlarda oynayabiliyorum, şimdi yeni fanı taktım fan dönüyor ama hala bilgisayarın gpsu 95 dereceleri görüyor bi sorun var gibi şimdi macun aldım o söktüğüm yerleri tekrar açıp macunlayacağım. bilgisayarın herşeyini söküyorsun neredeyse fan takabilmek için

• 2.el 1 yıl kullanılmış garantisi fln var
    900tl almalımıym sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: patates5

quote:

hocam en low ayarlarda oynayabiliyorum, şimdi yeni fanı taktım fan dönüyor ama hala bilgisayarın gpsu 95 dereceleri görüyor bi sorun var gibi şimdi macun aldım o söktüğüm yerleri tekrar açıp macunlayacağım. bilgisayarın herşeyini söküyorsun neredeyse fan takabilmek için

bende hard diski değiştirmiştim o neydi oyle ya hatırladıkca sinirim bozuluyo sadece plastik kalana kadar söktüm değiştirmek için ben %70 de çalıştırıyorum işlemciyi grafik ayarı highda ama tüm yükü ekran kartına verdim tümleşiği kullandırtmıyorum oyunlarda nvidia control paneldende grafik ozelliklerini kıstım yani oyun high ama nvidia kontrol panelinden bir çok özelliği kısılmış bir high ısınma genelde 85 dereceye kadar fırlıyo max 90 oluyor sonra düşüyor

• Merhaba. Fanın surekli calismasına cozumunuz nedir arkadaşlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: frtfrtfrtfrt

Merhaba arkadaşlar, N5110 bilgisayarımda 6GB ram mevcut. Bunun 2 GB olan modülünü 4 GB ile değiştirerek toplamda 8GB ram yapmak istiyorum. Fakat cihaz üzerindeki ramlerin markası HYNIX. Bu markanın sıfır notebook ram'ini hiçbir sitede bulamadım. Acaba farklı bir marka taksam sorun olur mu? bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Notebook üzerindeki ram ler;

Bende ikisi ram de farklı marka bir sorun yaratmadı. ayrıca şuan 12 gb ram kullanıyorum uyum problemi yok. araştıran arkadaşlar için bilgi olsun. genelde satış listelerinde max 8 gb yazar. aldanmayın.

• Bu cihaza ssd masrafı yapmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Yapılmaz bence. O bu değil cihazı tekrar açarsam menteşeler elimde kalacak en son yapıştırıcı ile tutturmuştum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: newempat

Bu cihaza ssd masrafı yapmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Yapılmaz bence. O bu değil cihazı tekrar açarsam menteşeler elimde kalacak en son yapıştırıcı ile tutturmuştum :D

Samsung 840 EVO 120 gb ssd taktım.4 gb'da ram takviyesi ile 8 gb'a çıkardım.Bilgisayarın açma tuşuna basıyorum 10 saniye sonra masaüstünde herşey hazır.Ayrıca DVD rom'u iptal edip elimdeki 1tb'lık harici diskide caddy drive ile dvd-rom'un sata 2 girişine taktım bilgisayar canavar gibi oldu.Bu kadar fark olacağını tahmin dahi edemezdim.Ayrıca anakartı sökme işlemi hiçde gözünüzü korkuttuğunuz kadar yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkish_shark -- 19 Mart 2015; 22:31:48 >

• SSD ve 4gb ilave ram takviyesi sonrası windows puanı.SSD hakkında şüphesi olanlar için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkish_shark -- 19 Mart 2015; 22:08:19 >
  • turkish_shark kullanıcısına yanıt
    Zaten birkaç ay önce içini söküp fan temizliği yaptım,işlemciye termal macun falan da sürdüm. Cihazın sağ menteşede sıkıntı var, vida yuvalarını plastikten yapmışlar kırılmış, bende tutsun diye yapıştırıcı sürdüm şuan dıştan bir şey görünmüyor ama kapağı açıp kapatırken hafiften çıtırtılar geliyor. Yani o sebeple açsam bile neyle karşılaşacağımı hiç bilmiyorum :) W8.1 Update 1 kurduğumda hızı güzeldi ama yine hantallaştı. W10 kurmayı düşünüyorum bakalım bir dünya kurmam gereken program var onları yüklemeyi göze aldığım vakit format atacağım. SSD konusuna gelince açıkçası biraz pahalı. Bakalım yaz sonu gibi kafama yatarsa W10 + SSD olabilir belki :)
  • Merhaba arkadaşlar, bende de bu laptop var windows 8.1'de usb 3.0 hızında dosya transferi yapamıyorum.
    windows 10'a geçtim onda da aynıydı.. Bunu nasıl halledebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneyd01

Merhaba arkadaşlar, bende de bu laptop var windows 8.1'de usb 3.0 hızında dosya transferi yapamıyorum.

Usb driverler kurulu/güncel mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EAvcı

quote:

Orijinalden alıntı: cuneyd01

Merhaba arkadaşlar, bende de bu laptop var windows 8.1'de usb 3.0 hızında dosya transferi yapamıyorum.

Usb driverler kurulu/güncel mi ?

Evet hepsi güncel, pc de güncel, Update yaptım. Genede olmuyor. İki usb yeri var. İkiside 2.0 gibi atıyor. Bozuk olsa hiç atmaz, harddiski başka pc ye taktım, hızlı atıyor. Sorun pc de. Ama halledemedim bi türlü.

• cuneyd01 C kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de vardı. Ben de tekrar windows 7 döndüm. Şu anda 3.0 sorunsuz olarak çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gundar

Aynı sorun bende de vardı. Ben de tekrar windows 7 döndüm. Şu anda 3.0 sorunsuz olarak çalışıyor.

Sanırım bende windows 7'ye döneceğim geri.. :(

• Arkadaşlar İki senedir kullandığım 5110u satmak istiyorum, sizce kaça gider?
    I5-2450 işlemci, 1gb gt 525m ekran kartı, 128gb SanDisk SSD. Batarya performansı gayet iyi 100-120 dakikayı buluyor nette gezerken film izlerken falan.
    SSD yerine kendi hard diskiyle de satabilirim, iki durum için de fiyat tahmininizi söyler misiniz?

• 5110 bilgisayarımın ana kartı gitti. Ne yapacağıma karar veremedim. Sağlam parçaları 2. el olarak değerlendirebilirim yada ekranı gitmiş ama çalışır durumda aynı model bilgisayarı 2.el olarak uygun olursa alabilirim.
  • Beyler bu cihazların su an 2.el piyasası ne durumdadır? Satmayı düşünüyorum da.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdkandemir

5110 bilgisayarımın ana kartı gitti. Ne yapacağıma karar veremedim. Sağlam parçaları 2. el olarak değerlendirebilirim yada ekranı gitmiş ama çalışır durumda aynı model bilgisayarı 2.el olarak uygun olursa alabilirim.

bence kullanım amacınıza bağlı. oyun vs. oynamayacaksanız ucuza bulabilirseniz 5110u tamir edebilirsiniz çünkü yeni almaya kalkınca doların vs. de etkisi ile uyduruk özellikli makineler bile şu sıralar uçmuş durumda. ha parçaları iyi denecek bir fiyata elden çıkarabilirseniz orasını bilemem.
  • parcalarini 2.el olarak degerlendirmeyi dusunur musunuz

• 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.