Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşımda i3 modeli bende i7 modeli var arkadaşımın oynadığı oyunları ben oynayamıyorum acayip kasıyor. Ramini yükselttim 8 gb yaptım arkadaşta 6 gb var gpular 525m zaten aynı işlemci ikimizinde 2. nesil ama fark nerde anlamadım gitti biosda güncel A11 sürümü yüklü. 2011 kasım ayında aldım o günden beri bilgisayarın performansını artırmaya çalışıyorum :) . pentium dual core 2,2 ghz işlemcili 2 gb ram 512 mb gpu lu masa üstü bilgisayarım daha iyi performans veriyor arkadaş. Fan konusunda arada coşuyor o kadar arada dediğimde 1 saatlik kullanımda 1 kere falan yani yine fazla. pil artık 40 dk falan gidiyor. başka bi şikayetim yok sadece kasmasından dolayı şikayetciyim ama bu özelliklerde pes13 nasıl kasar anlamıyorum AiON onuyorum en düşük grafikte bile kasıyor aldığıma alacağıma pişman oldum. Yakın zamanda birde termal macun değiştireyim bakalım ne yararı olacak.
  • evet arkadaşlar videoda da görüldüğü gibi bilgisayarım yükleme ekranında kalıyo fakat herhangi bir usbyi sağ taraftaki girişe takınca acılıyor böyle bi sorun yaşayan oldumu? içini bi kaç defa açtım donanımsal hiç bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. tek sorun ekranın sağ tarafında kasaya bağlı olduğu kısmın menteşesi kırık ve usb yi sadece o tarafa takınca açılıyor.

• Merhaba arkadaşlar benim laptopun resim de işaretlediğim yerde ki lastik bantları düştü bu yüzden de hep iz yapıyor ekran çerçeve kısmı bu bantları nereden temin edebilirim?

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)
  • Limitless` kullanıcısına yanıt
    Kullandığım 2 tane dell 5110 var. Biri i5 diğeri i7. Birinde w10 yüklü birinde w7. w10 yüklü olanda daha önce w8 yüklü idi sağdakiusb ler çalışmıyordu, w8.1 yükledim bu sefer soldaki usbler çalışmıyordu, w10 yükledim şuan çalışıyor. w7 yüklü olanda ise sağdakiler çalışmıyor. Yeniden başlatırken boot ekranında bazen takılıp kalıyor. Ben bu seriyi hiç anlamadım.
  • Arkadaşlar benim n5110 da 2. kez harddiskte hasar oluşması sonucu gittim bir Kingston 240 GB SSD aldım taktım. Bunun yanında DVD yuvasını da iptal ederek HDD CADDY alarak, sektör onarımı yapıp eski harddiski de DVD yuvasından kullanıyorum. Benzer sorunu yaşayan varsa, tavsiye ederim. 300 TL'ye bilgisayar canlanıyor.
  • Beyler Bilgisayarımda Nvidia ve İntel Ekran Kartım Var.Biri Bildiğiniz Üzere Onboard Diğeri Grafiksel İşlemler İçin.
    Nvidia Gt525m 1 Gb paylaşımsız bulunmakta ancak bilgisayarımda son zamanlarda şöyle bir sıkıntı oluştu
    Bilgisayarımı açtığımda eskiden nvidia simgesi gelirdi şuanda yüklü olduğu halde gelmiyor 2 3 kere silip yükledim güncel driverleride indirdim ancak nafile.
    sebep ne olabilir.Bazı zamanlar ondan dolayımı bilmiyorum ama mavi ekran hatası alıyorum (Donanımsal hata diye biliyorum) Lütfen yardım edin.
  • Arkadaşlar laptop çok ısınıyor servise vereceğim garantisi bitti sizce ne kadara temizleyip macun falan değiştirirler?
  • Search and Rescue S kullanıcısına yanıt
    Macunla temizlikle halledilecek bir durum olacağını sanmıyorum. Bir kaç defa kendim bilgisayarı parçalamışlığım var. İşlemci bölümü tamamen yalıtılmış vaziyette zaten. Cihazı toz toprak içinde kullanmadıysanız bence metal bir soğutucu alın öyle kullanın. Malum yaz aylarındayız Anakart ısısı fansız bende de 80 derecede seyrediyor. Fan ile 50-60'da sabit.

Bir de ram'i yoran programları devre dışı bırakın bunlar da gereksiz yorar, ısıtır işlemciyi. Örn torrent, skype, team viewer vs.
  • hepmisafir H kullanıcısına yanıt
    Neden olmasın termal macun değişimi kendiniz yaptıysanız dorğru yapmamışsınızdır çok sayıda farlı markada makine temizlemiş biri olarak söylüyorum şuan bulunduğum yerde gündüz sıcaklığı 50 dayanıyor makinemi yeni temizledim ve sıcaklıklar makul seviyede bilgisayarda film ve donanım haber açık işlemci sıcaklığı 65 derece hava sıcaklığı gece olmasına rağmen evin içinde 32 derece yani temizlik işini basite almayın temizlik çok etkiler isteyen sıcak olduğunu düşünen soğutucu alabilir.
  • bataryasını degıstıren var mı hiç
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bilgisayarımı 2012'de almıştım geçen seneye kadar yavaş açılması beni bilgisayardan iyice soğutmuştu, sonra 250 Gb SSD aldım ve gerçekten mükemmel bir hale geldi bilgisayarım 35 saniyede tamamen hazır hale geliyor açılışta. Dün bilgisayarımı Windows 10'a güncelledim, ama bugün fark ettim ki Dell bizim cihazlar için Windows 10 desteği vermiyormuş. Benim şöyle bir problemim oldu Windows 10'a geçince Google Chrome kasmaya başladı, internet hızımda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen internet de takılırken siteler 3-5 saniye daha geç açılıyor bunu nasıl çözebilirim? Driver'ları güncelle demişler ancak cihaz için Windows 10 desteği yok. Batarya konusunda da merak içindeyim, benim de cihazımın bataryası bitmiş durumda değiştirip imitasyon bir şey alsam verimli olur mu? Kullananlar var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istisna_34 -- 30 Temmuz 2015; 10:57:11 >
  • bende adaptörden şikayetçiyim garanti kapsamındayken bir kere değiştirmiştim sonra garanti bitti adaptör tekrar bozuldu orj. olmayan muadil aldım 7-8 ay çok iyiydi fakat birkaç gündür açılışta uyarı veriyor "90w güç veremiyor ve performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz gibi ingilizce"
    işlemci 7 puan alırken 3.4e düştü dolayısıyla çok kasıyor
    başına böyle birşey gelen varmı tekrar yeni bir adaptörmü alıcam ?
    sonuçta adaptör çalışır vaziyette fakat tam güç vermiyor sanırım
  • rmzn1987 R kullanıcısına yanıt
    adaptor guc vermiyor degildir o buyuk ihtimalle, bilgisayarin tam gucle calismasi icin adaptoru tanimasi gerekiyor taniyamadigi zaman bu mesaji veriyor ve yavas calisiyor. bunun nedenide %99 ihtimalle bu tanima isine yarayan kablonun kopmasi. adaptorden bilgisayara gelen kabloda 3 tane uc var, ikisi + ve - digeri ise id(kimlik) kablosu sizdekinde id kablosu kopmustur. becerebiliyorsaniz kesip kopuk yeri bulup tamir edin, beceremiyorsaniz bir elektrikci yapacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
    eğer öleyse orj. adaptör duruyor onun kablosunu keseyim , şimdi kullandığımıda dipten kesip ekleyeyim
    en sağlıklı böyle olur herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: rmzn1987

teşekkür ederim
    eğer öleyse orj. adaptör duruyor onun kablosunu keseyim , şimdi kullandığımıda dipten kesip ekleyeyim
    en sağlıklı böyle olur herhalde

orjinal adaptorun sorunu neydi acaba? eger o da ayni sorundan calismiyor ise muhtemelen onunda kablosu kopuktur. Ayni sey basima geldiginden biliyorum bende, tam bilgisayara giren soketin ucundan kopmustu namussuz :)

birde kablolari karistirmamak lazim, renkleri birebir tutar mi bilmiyorum. Olcu aletiniz varsa suna dikkat edin, soketin dis yuzeyi - ic yuzeyi + ortasindaki ince igne id kablosuna gelecek sekilde baglanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 30 Temmuz 2015; 14:43:42 >
  • suicide kullanıcısına yanıt
    orj. adaptör yüksekten sert zemine düşmek suretiyle bozuldu kablosunda bi sorun yoktur diye ümit ediyorum akşama ufak bi operasyon yapayım bakalım nolacak
    ölçü aletim yok zaten pek anlamam umarım renkler farklı değildir
  • rmzn1987 R kullanıcısına yanıt
    dikkatli olun emin olmadan baglamayin ozaman renkleri, sonra zarara neden olmus olmak istemem :) kolay gelsin.

• beyler bu pch diyotu nasıl sogutucaz işlemci 60 larda ekran kartı 55 lerde dolanırken pch diyot 77 lerde takılıyor oyun açsam bu diyot 10 lere vuruyor ve kapanıyor
  • patates5 kullanıcısına yanıt
    pch diyot neymis nasil bakiyorsunuz onun isisina?

bildigimiz guneykoprusuymus aslinda. Laptop sogutuculardan baska ise yarayacak bir yontem aklima gelmiyor. Sogutma sistemi ona baglaniyor muydu hatirlamiyorum acikcasi, fani vs. temizlemekte ise yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 30 Temmuz 2015; 18:54:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

pch diyot neymis nasil bakiyorsunuz onun isisina?

AIDA 64 algılayıcı sekmesindeki ısı değerlerinde çıkıyor zaten en çok ısınanda o ,pch dior 100 lere vuruncada resetliyor pc zaten
  • 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.