Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba herkese. Dün win10 pc de güncelleme vardı yaptı açıldı sonra ses gelmiyordu. Bende dell in ses driver ını yükledim win7 driver ı. Sonra yeniden başlattı şifre ekranına geldi orada ekranı kapatıp bıraktım. İse gitmiştim. Döndüm elektrik gitmiş pc kapanmıştı. Eve geldim açtım şifre ekranına oturum ekranına geldi şifre girdim. Sonra kapandı. Kapatıp açıyorum sonra yine oturum ekranında kapanıyor. Sürekli aynı. Lütfen yardımcı olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.Edip M kullanıcısına yanıt
    Güncellemeyi kaldır. Program ekle kaldiradan yapabilirsin. Yüklü güncelleştirmelerde görünmesi lazim. Bende de yapti bunu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bortecoder

Güncellemeyi kaldır. Program ekle kaldiradan yapabilirsin. Yüklü güncelleştirmelerde görünmesi lazim. Bende de yapti bunu.
    Sorun çözüldü mü tam olarak nasıl çözdünüz ? Biraz detaylı anlatırsanız sevinirim :) Teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.Edip M kullanıcısına yanıt
    windows 10 güncelleme nasıl kaldırılır

• babilkule kullanıcısına yanıt
    Tahminim;
    TV yenileme frekansı (refresh rate) ile PC frekansın uyuşmuyordur. Çünkü TV'ler genelde 50Hz iken PC'ler 60Hz de çalışıyor. Bunları eşleştirip bir dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepmisafir -- 23 Haziran 2018; 0:9:45 >
  • Cihazı alalı neredeyse 7 sene geçti. Maşallah taş gibi çıktı. Halen daha bu modeli kullanıyorum.

Bu konunun olduğunu da unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho23 -- 15 Kasım 2018; 1:18:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maho23

Cihazı alalı neredeyse 7 sene geçti. Maşallah taş gibi çıktı. Halen daha bu modeli kullanıyorum.

Bu konunun olduğunu da unutmuşum.
    aynen hocam. kullanmaya devam ediyoruz. ssd takınca tadından yenmiyor. kasma donma yok. yeni pc ye ne gerek var. pili az gidiyor. yedek batarya aldım. köşeye koydum. ileride onu takacağım.
  • iz789 kullanıcısına yanıt
    Herşeyi iyi ama bir fan sesi bir de ekranın leş bir netliği olmasi beni çıldırtıyor.

• quote:

Herşeyi iyi ama bir fan sesi bir de ekranın leş bir netliği olmasi beni çıldırtıyor.
    naparsin hocam. mat ekranlı laptop lar 3000 tl den aşağı değil. günlük işler için fazlasıyla yetiyor. az oyun oynamadım önceleri. Parasını fazlasıyla çıkardığımı düşünüyorum. kalıcı bir arızası olmadan değiştirmeyi düşünmüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iz789 kullanıcısına yanıt
    Bende kullanıyorum hala. Termal macunu yenilesem olacak. Fan sesine etkisi olabilir belki.
    Bir de ram upgrade ihtiyacım var. Değer mi acaba. 4+4 şu an ram. 4+8 yapsam iyi olacak. Ama ekran beni çok üzüyor. Epey bi full hd panel ile değiştirebilir miyim paneli diye araştırdım ama nafile. Destegi yok buna.

• Merhabalar ,

Arkadaşların da bahsettiği gibi SSD + Ram takviyesi ile pc şaha kalkıyor.

Bende yaklaşık 4 yıldır. 4+4 Ram + 250gb SSD ile kullanıyorum ve çoğu arkadaşım hızına hayret ediyor.

Şimdi de klavye ye bir şeyler oldu 2-3 gündür ara ara tuşlar anlamsız bir şekilde kendiliğinden basıyor ve bilgisayarı kapatıyor.
    Sanırım klavye değişim vakti geldi.

şuan harici bir klavye takarak idare ediyorum

Elinde laptopu emektara ayırıp klavye si sorunsuz çalışan arkadaşlar iletişime geçerse sevinirim.(istanbul içi elden alabilirim.)
  • cagataytr C kullanıcısına yanıt
    Hocam belirli tuşlarda mi yapıyor?

• Sanırım sorunlu tuş “Caps Lock “ çünkü tuşa basınca aktif oluyor ışığı yanıyor ve tekrar basınca sönmüyor pc kapanıyor.
    Bazen de,
    Caps lock tuşuna bastıktan sonra başka bir tuşa basıyorum ve klavye de tuşlar kendiliğinden peşpeşe basıyor ve birden pc çat diye kapanıyor.
    Birde bu sorun olduktan sonra pc de performans düşüklüğü oluşuyor 30 saniyede açılan pc 1 dakika da açılıyor ve pc kasmaya başlıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Klavyenin soketini bi kontrol et. Oynamış olabilir hocam.

• soketten Olacağını düşünmüyorum
    Çünkü dünden beri klavye dışarda pc kapanınca mecburen sokerken çıkartıp açıyordum sonra Sokete takıyordum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni klavye aldım ve pc normal çalışıyor.tahmin ettiğim gibi sorun klavye den kaynaklıymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataytr

Yeni klavye aldım ve pc normal çalışıyor.tahmin ettiğim gibi sorun klavye den kaynaklıymış.
    Benim ki göstermesi gereken performansın yarısını bile gösteremiyor. SSD+Ram takviyesi de değmez bu yaşta pcye. Ama termal macun deniycem. Bazen işlemci 0.80den yukarı cıkmıyo.
  • FreeShah kullanıcısına yanıt
    Ben sizinle aynı fikirde değilim , tabi ki bu yaşta bu pc ile yapılacaklar belirli sınırlar içersinde kalıyor kaldı ki yeni çıkan program ve oyunlarda ki performansı tartışılmayacak derece de düşük

Ama Günlük kullanım için SSD+Ram takviyesi ile 5-6 sene daha beni götürebilecek gibi geliyor.

örnek olarak bazen 3dmax ile çalışma yapıyorum hiçbir şekilde kasmıyor ve arada can sıkıntısından LOL oynuyorum sıfır kasma ve performans açısından gayet yeterli

Size tavsiyem bilginiz var ise laptop un içini açıp genel bir temizlik yapmanız fan vs.termal macun değiştirebiliyorsanız değiştirin benim fan arızalandığı zaman genel bir temizlik ve termal macunları yenilemiştim , performansı gerçekten artıyor hele ki şu fanın sürekli çalışması , Fakat şuan fan normal web de gezinirken çalışmıyor bile fakat harici bir program veya oyun açınca belli bir süre sonra devreye girip çalışmaya başlıyor.

İkinci tavsiyem Sürücü driverlerini güncel tutmanız ,
    Eğer isterseniz benim kullandığım driverlerin yedeklerini alıp verebilirim.

Dell diagnostic test ile pc nizi de test etmenizi öneririm.
    Yapılışı pc açılırken F12 tuşuna basılı tutup açılan pencerede 3.veya 4.sırada bulunan Diagnostic e girip test yapmanız
    Benim pc klavye yüzünden kapandığı zaman performans düşüklüğü yaşıyordum bu testi yaptıktan sonra performansı tekrar eski haline geldi sizde isterseniz deneyebilirsiniz.

2630QM işlemci ciddi performansli bir işlemci. 6. 7. Nesil işlemcilerle karşılaştırıldığında başarılı hala. O yüzden güzel isler çıkartır daha. Bende yazılım geliştirmek için kullanıyorum. Hala cayır cayır. Termal macundan sonra fan bende düşmedi. Fanin önündeki metal ızgarayi cikartsam nasıl olur? Sanki fanın rüzgarı vurdukça sesi arttırıyor.
    Bir de makinenin sol elimi koyduğum kısmı ssd olan kısım cok ısınıyor.

• quote:

2630QM işlemci ciddi performansli bir işlemci. 6. 7. Nesil işlemcilerle karşılaştırıldığında başarılı hala. O yüzden güzel isler çıkartır daha. Bende yazılım geliştirmek için kullanıyorum. Hala cayır cayır. Termal macundan sonra fan bende düşmedi. Fanin önündeki metal ızgarayi cikartsam nasıl olur? Sanki fanın rüzgarı vurdukça sesi arttırıyor.
    Bir de makinenin sol elimi koyduğum kısmı ssd olan kısım cok ısınıyor.
    Benim eski fanım kırılmıştı bende orginal çıkma fan aldım ve fanı takmadan önce youtube de videoları var fanı komple parçaladım bütün parçaları yıkadım ve iyice kurutarak tekrar birleştirdim ve tekrar eski yerine taktım , ızgara konusuna birşey diyemem bence çıkartmayın
    ısınma dedince zaten ilk dell akla geliyor.

• 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.