Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu pc'yi kullanıyorum bende. Ses sorunu var, kulaklıktan ses geliyor ama hoparlörden gelmiyor. Dell'in sitesinden driver bölümünden son audio driver'ı indiriyorum fakat kurmaya başladığım da algılanan donanım bu idt tarafından desteklenmiyor diyor. Bir çok şey denedim ama ses hala gelmiyor ne yapmalıyım bu sorunu yaşayan var mı laptopun da
  • selam arkadaşlar..

bende de 2.el bir n5010 var . batarya (%100) bitik.. adaptör ile öyle böyle gidiyor...du....

şimdi ne olduysa batarya takılı ve adaptör takılı iken kapanıyor , kısa bir batarya bitti gibi bir uyarı geliyor ...

benim kendi notebook umda (packard bell) pil takılı değil , sürekli adaptör ile kullanıyorum...

şimdi sorum şu...niye böyle bir şey olur , yeni batarya almak çözüm olur mu... teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk5334

Arkadaşlar bu pc'yi kullanıyorum bende. Ses sorunu var, kulaklıktan ses geliyor ama hoparlörden gelmiyor. Dell'in sitesinden driver bölümünden son audio driver'ı indiriyorum fakat kurmaya başladığım da algılanan donanım bu idt tarafından desteklenmiyor diyor. Bir çok şey denedim ama ses hala gelmiyor ne yapmalıyım bu sorunu yaşayan var mı laptopun da
    hocam aynı mevzu bende de oldu . usb hoparlör ile aştık onu....driverlarda sorun olmamasına rağmen evet hoparlörlerden ses gelmiyor... windows10 yüklüyken geliyordu . win7 ye çevirdim...hoparlörlerden ses gelmemeye başladı... alakası yok ama ben de anlamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: volie82

hocam aynı mevzu bende de oldu . usb hoparlör ile aştık onu....driverlarda sorun olmamasına rağmen evet hoparlörlerden ses gelmiyor... windows10 yüklüyken geliyordu . win7 ye çevirdim...hoparlörlerden ses gelmemeye başladı... alakası yok ama ben de anlamadım...

Alıntıları Göster
    Hocam win 10 da tüm sürüler var mı

ve nerden indirdiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: volie82

Alıntıları Göster
    Windows 10'u microsoftun sitesinden indir temiz kurulum yap. Daha sonra dell'in sitesinden güncel olan ses driverlarını indir. Ben böyle yapmıştım zamanında
  • quote:

Orijinalden alıntı: aahastra

Hocam win 10 da tüm sürüler var mı

ve nerden indirdiniz

Alıntıları Göster
    Yok hocam alırken win10 vardı. Win10 ile hiç kullanmadım. Direkt win7 kurdum.. Alırken deneme, sağına soluna bakma esnasında yani daha win10 kurulu iken hoparlörlerden ses geldiğini iyi hatırlıyorum

Dediğim gibi esas mevzu durup durup kapanması şu an :( batarya takılı olsun olmasın 1dk sürmüyor kapanıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crucial ssd aldım i5 olan modele bilgisayar 60 sn de açılıyor ve kasım kasım kasılıyor chrome vs ne yapmam gerekiyor? uefi seçeneği yoktu biosta windows 7 ye mi dönmek lazım?
  • win 10 kullananlar arkadaşlar

nasıl sorun var mı

bir de sürücüleri nerden indirdiniz

resmi sitesinde yok sanırım win 10 olarak
  • aahastra A kullanıcısına yanıt
    Windows 10 64 bit pro kurdum. Sürücülerini DriverPack diye 17gb lik program var. Program laptobu tarıyor ve eksik sürüleri kuruyor. Sorunsuz kullandım. Ssd ile 10sn de açılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar

sadece 8 gb ram alırsak ssd olmadan anlamı olur mu

hıza faydası olur mu

2- 8 yerine direk 16 alsak daha iyi olmaz mı yoksa 8+8 mi daha iyi

bir de 2 tane ram yeri var mı,

takan arkadaşlar olduğuna göre var demek ki

3- hangi marka ram tavsiye edersiniz

teşekkürler cevap yazanlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: aahastra

arkadaşlar

sadece 8 gb ram alırsak ssd olmadan anlamı olur mu

hıza faydası olur mu

2- 8 yerine direk 16 alsak daha iyi olmaz mı yoksa 8+8 mi daha iyi

bir de 2 tane ram yeri var mı,

takan arkadaşlar olduğuna göre var demek ki

3- hangi marka ram tavsiye edersiniz

teşekkürler cevap yazanlara
    Bence 8gb ram yerine 4gb ram + ssd daha iyi. Windows harddisklerden zaten kendine sanal ram ayırıyor. Ssd olursa sanal ram de hızlı olur. İhtiyaç olursa oradan kullanır.

• Ben öncelikle 8 gb ram taktım (i7 li model) çok fazla bir farkını hissetmedim. (o zaman hissettim diyordum ama meğer çok can alıcı birşeyleri yokmuş), fakat ssd takınca farkı hissediyorsunuz. O nedenle bütçeniz el veriyorsa hem ram hem ssd takviyesi öneririm. Eğer kısıtlı bir bütçe varsa öncelik kesinlikle ssd takmak olmalı bence.
  • JohnA kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Ssd +4gb ram takviyesi yapmıştım. Sonra memtest86+ uygulaması ile ramlari test ettim. Ram in birisi arizalanmis. Onu çıkardım. 4gb ram ile devam ediyorum. Ramin 4 yada 8 olması pek farketmedi. Ssd nin artısı çok çok büyük..

• 7 yıllık laptopuma Ssd taktım. Hddyi de dvd rom yuvasına aldım. Pc resmen uçuşa geçti.

• Buraya uğrayan varmıdır bilmiyorum ama, benimki bayağı geç oldu sanirim,sizden ricam içine takacam, slot ü uyan hangi SSD,varsa tavsiye marka kapasite anlamında, birde net hangi ram i almalıyım, uzun zaman oldu tabi cihazı unuttum ddr3 şu bu bi kodu varsa paylaşırsanız, bi 250 gb lik SSD bide 4 ram eklemek isterim yardimlarinizla

• mavishow kullanıcısına yanıt
    1333mhz ram alabilirsin.

Ssd olarak dilediğin ssd olur. Kingston hyperx serisi ssd kullanıyorum. Baya oldu alalı. Takması biraz zor. Çünkü ssd anakartın altında konumlanmış durumda. Anakartı kasadan komple ayırman gerekiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeş çok teşekkür ederim, board altı meşakkatli olduğunu biliyorum okumuştum. İyi günler

• Power tuşuna basıyorum, pc açılıyor ama ekran çok karanlık yani aydınlatma ledleri yanmıyor. O sekilde 5-10 dk bekledikten sonra şak diye ledler yanıyor ve saatlerce çalışıyor pes falan oynuyorum hiç sıkıntı yok sönmüyor ve birkere ledler yandıktan sonra arka arkaya kapatıp açıyorum sıkıntı olmuyor. Ertesi gün açmaya çalıştığımda yine ilkten ekran ledleri sönük açılıyor 5-10dk sonra geliyor sebebi nedir acaba varmıdır aramizda bu işlerden anlayan

• Dell 5110 windows 10 64 kullanan arkadaşlar audio driverlarına ihtiyacım var.Windows 7 den 10 upgrade programıyla windows 10 a yükseltmiştim.Sorunsuz kullanıyordum.Sıfrdan windows 10 kurunca uyumlu ses driver bulamıyorum.Dell in sitesindeki IDT driverları
    Windows 10 desteklemiyor.Denemediğim driver kalmadı.Sistemin sesi iptal oldu.Bir arkadaş kendi sistemindeki driverları paylaşırsa sevinirim.

• arkadaşlar artık baya donma sorunları yaşıyorum. Can sıkmaya başladı yorumları kudum ssd çözüm olarak daha iyi duruyor fakat özellikle internetteki takılmalar için ram arttırımı yeterli olur mu. i5 versiyonu kullanıyorum orjinal win 10 kurulu.
    bilgisayardan çok anlamıyorum. ssd olayını bilgisayarcıya ssd alıp taktırıbailirim. gerçi ram konusunuda öyle yapıcam. parçayı alıp taktırıcam. yol gösterirseniz çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.