Şimdi Ara

Dell Vostro 5471 8550U Ultrabook [Kısa İnceleme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dell Vostro 5471 8550U Ultrabook [Kısa İnceleme]

Cihaz hakkında detaylı bilgi;http://www.dell.com/tr/sletmeler/p/vostro-14-5471-laptop/pd

Zaman içinde bu cihaza da detaylı inceleme yapacak kıymetli dostlar çıkacaktır elbet, o güne kadar almayı düşünenlere fikir vermesi dileğiyle.

Öncelikle bu laptop 1.7kg olarak hayli hafif bir cihaz. Fiyat performans cihazı olarak oldukça başarılı bir ürün. Cihaz 8.nesil bir ultrabook olarak gerçekten hızlı. İçindeki ddr4 ramler 4+4 geldi. Klavye alttan aydınlatmalı, tuşlar rahat bir sorun yok. Enter tuşu resimlerdekinden bir tık büyük geldi.. Klavye etrafında parmak izi kalıyor. Touchpad gayet başarılı.

Dahili ses çıkışı çok kaliteli değil. Orta seviyede. Waves Maxx Audio adlı bir yazılımla geliyor ve kalitesini epey toparlıyor. Ama HP Probook G4 440 bir laptopla yanyana kıyasladım, yine de o siklete erişemiyor. Speakerlar kasa altındalar. Yapacak birşey yok.

Ekran görüş açısı hayli rahat ve renkler canlı. İçinde gelen m.2 ssd oldukça hızlı (500-500 MB/S). Ayrıca +1adet 2.5" HDD daha koyma imkanınız var.

Bir sorunu var ki nasıl olacak bilmiyorum, Coin whine denilen bir donanımsal bir cızırtı geliyor içinden. Bu bazen artıyor bazen tamamen kesiliyor. Taif etmek gerekirse, eski tüplü crt tvlerde ilk açılışta bir ses gelir, veya orada tv nin çalıştığını bilirsiniz ya, onun gibi ama o kadar kötü değil. Forumda başkaları da yaşıyormuş. Sessiz bir odada fark ediliyor. Ofis ortamlarında veya gündüzleri pek fark edileceğini sanmıyorum. Garantiye girermi bilmiyorum neticede teknik servisler bile sessiz bir oda gibi değiller, tespiti çok zor. Ben iade ve değişim işleriyle uğraşmadım.

Ucuz olan freedos sürüm İçinde ubuntu işletim sistemiyle geldi. Alışık değilseniz kısasüre sonra bir windows kurmanız gerekecektir. Power tuşunda parmak izi okuyucusu hayli konforlu ve iyi çalşıyor. Şarjı 4-5 saat bandında ama kullanım şekline göre azalabilir. Ultrabook olduğu düşünülürse BIOS/Setup şaşırtıcı derecede detaylı buldum.

Oyun oynayan biri değilim. Fps ve fan çalışması ısınması konusunda birşey diyemeyeceğim. Burada detaylı bahsetmişler.https://www.laptopmain.com/dell-vostro-14-5471-review/

Geekbench skoru 15bin üzerinde bir cihaz bu. (Benim cihazın benchmarkı https://browser.geekbench.com/v4/cpu/7200906) 7.nesillerin güvenlik açığı nedeniyle birazda olsa yavaşlayacakları düşünülürse bu zamandan sonra 8.nesilleri seçmek doğru tercih olacaktır. Bu fiyata (şuan 3.400tl bandında) alınabilecek en iyi ultrabooklardan.

Edit (20 Nisan 2018)

Evet hepsiburadadaki yorum da bana ait.

Geçenlerde fark ettiğim bir sıkıntı var. Onu paylaşayım, önceden de dediğim gibi ses kalitesini yanında gelen bir yazılım ile epey yükseltiyorsunuz. Ancak spotify dan müzik dinlerken, sesi işleyen bu program da CPU kullandığını düşünürsek, işlemciyi aynı anda yoran bir program kullandığınızda müzikte kesilmeler oluyor.

Bu yazılımın sesi işlemesinden kaynaklanıyor. Bu olmadan da müzik dinleyebilirsiniz ama ben kalitesini beğenmiyorum.
    Bir de kasa sağlam hissi uyandırmamaya başladı. Toplamda 3 kez açmışımdır içini ama kenarları plastik dişle sıkıştığından olacak ufak hareketlerle tık tık ses geliyor
    performansta vs başka bir sıkıntı yok.

Şimdilik durumlar böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 20 Nisan 2018; 11:34:21 >

• İnceleme için teşekkürler. Ne zamandır laptop arıyorum hepsinde bir sıkıntı var.
    Bilgisayar çok hoşuma gitti ama cızırtı sesi düşündürücü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperen.md kullanıcısına yanıt
    Gece yarısı sessizliği yoksa ben artık birşey duymuyorum
    Prize takılı değilken yani bataryadayken neredeyse yok gibi. Şarjdayken de çoğunlukla fan onu bastırıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 7 Mart 2018; 11:25:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler hocam ekranı nasıl peki?
    Parlaklık ışık sızması durumları?

• alperen.md kullanıcısına yanıt
    Ekran FHD IPS. Renkler çok canlı ve görüş açısı oldukça geniş. Işık sızması var sanırım biraz. Bakmam lazım karanlıkta. Ama ben problem etmiyorum

• Ee mutlu musunz hocam.?

• Hersey yolunda.

Belki orta vadede 8+8 ram alabilirim ama simdilik yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackshine kullanıcısına yanıt
    render işlerinde iyi midir?

• m.2 nmve mi?
  • Ubuntu ile kullanırken batarya süreniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: FM.

render işlerinde iyi midir?

Hiç render denemedim. Ama geekbench skoru çoklu çekirdek kullanımı için 15k diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monarch25

Ubuntu ile kullanırken batarya süreniz nedir?

hocam ubuntudan direk windows 10 a geçtim. Valla 4-5 saat bandında geziyor. İş yoğunluğuna bağlı düşüyor veya artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agamli

m.2 nmve mi?

evet
  • İyi günler
    1 ay olmuş bilgisayarı alalı, bu zaman içerisindeki tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz acaba?
  • Hepsiburada da okuduğum yorumları tekrar okudum sanki.

ben dell mesaj attım nvme desteği yok dedi.denedinizmi pci nvme ssd
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuZ-MaViSi

Hepsiburada da okuduğum yorumları tekrar okudum sanki.
    oradaki yorumu da ben yazdım haftalar sonra yayınladılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhcycle

ben dell mesaj attım nvme desteği yok dedi.denedinizmi pci nvme ssd
    Hmm o zaman Dell demişse doğrudur.
    NGFF(m.2) ve (boşta) Sata slotu desteği var. Ona gearbestten "sata to m.2" kutu alarak 2 adet m2 ssd ile kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 20 Nisan 2018; 10:29:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1298

İyi günler
    1 ay olmuş bilgisayarı alalı, bu zaman içerisindeki tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz acaba?
    Geçenlerde fark ettiğim bir sıkıntı var. Onu paylaşayım, önceden de dediğim gibi ses kalitesini yanında gelen bir yazılım ile epey yükseltiyorsunuz. Ancak spotify dan müzik dinlerken, sesi işleyen bu program da CPU kullandığını düşünürsek, işlemciyi aynı anda yoran bir program kullandığınızda müzikte kesilmeler oluyor.

Bu yazılımın sesi işlemesinden kaynaklanıyor. Bu olmadan da müzik dinleyebilirsiniz ama ben kalitesini beğenmiyorum.
    Bir de kasa sağlam hissi uyandırmamaya başladı. Toplamda 3 kez açmışımdır içini ama kenarları plastik dişle sıkıştığından olacak ufak hareketlerle tık tık ses geliyor
    Performansta vs başka bir sıkıntı yok.

Şimdilik durumlar böyle.

raid yapamadım ben araştırdımda biostan raid modu seçtim satadan menü gelmedi.raid olursa hız yükselir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.