Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.112
Cevap
5
Favori
178.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar ben yenı uye oldum benım de laptop almam gerekıyor 3d autucad gb çizim programlarını rahatlıkla kaldırabılcek, mimari çizimlere uygun bir laptop almak ıstıyorum bır ıkı yere sordum bana Dell Xps 1330 dediler ozellıklerıne baktım ozellıklerıne gore fıyatı bana pahalı geldı hemen hemen aynı ozellıklerde acer veya hp daha uygun fıyata .. sankı sırf dell markasına para gıdıyor gb bısey oldu ama tabı cok ıyı anlamadıgım ıcınde karar veremıyorum

ıstedıgım ozellıklerde Dell markasının hangı modellerını önerırsınız yardımcı olabılrmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: hykara86

Merhaba Arkadaşlar ben yenı uye oldum benım de laptop almam gerekıyor 3d autucad gb çizim programlarını rahatlıkla kaldırabılcek, mimari çizimlere uygun bir laptop almak ıstıyorum bır ıkı yere sordum bana Dell Xps 1330 dediler ozellıklerıne baktım ozellıklerıne gore fıyatı bana pahalı geldı hemen hemen aynı ozellıklerde acer veya hp daha uygun fıyata .. sankı sırf dell markasına para gıdıyor gb bısey oldu ama tabı cok ıyı anlamadıgım ıcınde karar veremıyorum

ıstedıgım ozellıklerde Dell markasının hangı modellerını önerırsınız yardımcı olabılrmısınız

doğru söylemişler. dell xps demelerinde haklılık payı var.
    hp alıp 6 ay sonra servise vermeyi kimse istemez.
    servis çilesi çekmek istemiyorsan dell
    model konusunda da tercih senin.
    hızlı bir işlemciye sahip xps iyi gider.

• Ama burda 1330 -1350 ıcın bırcok sorun paylasılmıs cızırtı sesı vs gb..

Dell markasının farklı modellerını onermenızı rıca edıyorum arkadaşlar , çiizm progamlarını kasmasın sağlam olsun ben pek gb , mb falan anlamıyorum o yuzden yardıma ıhtıyacım varr
  • neden kımse yardım etmıyor :(
  • Arkadaşlar günaydın,

M1330 umu Windows 7 ye yükseltmiş ve Fingerprint i çalıştıramamıştım. Upek Win 7 için uygun yazılımı sitesine yüklemiş. İlgilenenler için;
    http://www.upek.com/support/downloads/

Arkadaşlar buradaki program deneme sürümü. Önceden Upek yazılımına sahip olanlar için ücretsiz upgrade imkanı sağlıyorlar. Lakin ben tüm bilgileri formatladığım için eski Fingerprint yazılımının bilgileride uçtu tabii. Sizlerden ricam Win 7 ye yada XP ye geçmemiş bir arkadaşım Fingerprint yazılımı ile ilgili aşağıdaki bilgileri verebilir mi? Bende upgrade için başvurabileyim.

Fingerprint software:
    SW Version number:
    SW build number:
    Notebook brand and type/reader type:

İlgi için şimdiden teşekkürler...

Arkadaşlar cevap gelmeden çözümü buldum:

http://rapidshare.com/files/352912208/Ps-jebes_pravila.rar

İndirin ve kurun, tam kurum Windows 7 fingerprint kullanıma hazır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazimargun -- 28 Mayıs 2010; 15:26:44 >

• arkadaşlar benim m1330 win7 yukledim 6 ay sonra tarih windowta 30118 gibi tarihleree gidiyor şarjda problem yok ama pilde herseferinde bioastan tarih ayarlamam gerekti. bios pili dedim(not:cihazın 1 yılında ekran kartı uctu servis geldi evde değiştirdi) 2 yılı dolduğu için garanti bitmişti bios pilinde problem çıkmadı ama pili oynarken cihaza zarar veridim açılmaz oldu servise gönderdim 610 dolar anakart değişecek dediler problem çıkmayacağını bilsem değiştirecektim sonra güvenemedim mecidiyeköye laptop kasap larına gönderdim bios pil entegresini değiştirdiler cihaz geldi tarih sorunu devam ediyor cihaz yere çakılmış ekran kosesinden belli ama sağlam bu arada yan kısmı magnezyum gibi bişey küçük bir parça kırılmış ama problem yaratacak bir yer değil. sonuç olarak bios pil sorunu yok ama tarih windowta 30000 lere gidiyor biosta 2000 ila 2001 e gidiyor olayı cozemedim bir fikrı olup paylaşmak isteyen arkadaşlar lütfen yazsın

• Ankara'da DELL diz üstü bilgisayarı tamir ettirebileceğim bir yer bilen var mı?
  • arkadaşlar 1330 serisi t6400 işlemcili, 2gb bellek, 250gb hddli bir model var pcgold sitesinde.
    sanırım kırmızı ürün ve elde mi kaldı nedir, kredi kartına taksitli kdv dahil satış fiyatı 983tl
    ben bu forumda yazılanları okuduktan sonra almaya korktum.
  • Epeydir foruma girmemişim.

M1330'la güzel bi şekilde yaşıyoruz. Yaklaşık bir yıl önce recovery kısmını dağıtmıştım, koçsistemden teknisyen abim gelmiş, image atmıştı. Ondan sonra geçen ay recovery yaptım. Yalnız bi sorunla karşılaştım. Neyse sonra recovery dvd'si ile devam ettim. Pek sağlıklı bi recovery olmadı sanırsam. Hız konusunda biraz sıkıntı yaşadığım anlar oluyor. Tabi yaz günlerini de göz önünde bulundurmak lazım.

Mevcut recovery kısmından ümidi kestim. O yüzden m1330'da farklı işletim sistemleri deneme niyetindeyim. Kolaylık ve mesleki programlarla uyumluluk sorunu yaşamamak için ilkten XP düşündüm ama onun için harddiskte bilmediğim bişileri değiştirmek gerekiyomuş. Tam anlamıyorum. Şimdiyse Windows 7 yüklemeyi düşünüyorum.

Windows 7 kullanan arkadaşlar Vista ile ne gibi farklılıkları olduğunu kısaca açıklayabilirler mi acaba ? Hızlı mı? Program uyumluluk sorunu var mı gibi?

Olası cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: moonchildd

arkadaşlar 1330 serisi t6400 işlemcili, 2gb bellek, 250gb hddli bir model var pcgold sitesinde.
    sanırım kırmızı ürün ve elde mi kaldı nedir, kredi kartına taksitli kdv dahil satış fiyatı 983tl
    ben bu forumda yazılanları okuduktan sonra almaya korktum.

Dostum gold bilgisayardaki bahsettiğin modele baktım..O cihazda ekran kartı x3100 intel...yani paylaşımsız...Benim de sattığım modeldeki ve diğer üst versiyonlardaki ekran kartı paylaşımsız g-force 8400m kullanır ve işlemcileri t6400 değil- t7500 dür...fiyatının düşük olmasının sebepleri bunlardır...xps 1330m modelinin 5 değişik versiyonu var...kullandığım cihaz 21 aylık daha hiç servise yolum düşmedi......

• Arkadaşlar bende m1330 var nvdia ekran kartlı model. cihaz aşırı ısınıyor windows 7 performans testini tamamlayamadan kendi kendine kapanıyor oyun oynarken 30-40 dk içinde kapanıyor hatta youtube üzerinden hd video izlerken bile kapanabiliyor makina.
    garantisi de doldu.
    sizce sorun driver'dan mıdır yoksa fandanmıdır? daha yeni termal macun bakımı da yaptım . çıldırmak üzereyim varmıdır akıl verecek olan ne yapmalıyım?
    fanı değiştirmek için ne kadar ücret isterler acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenith35 -- 31 Temmuz 2010; 3:08:28 >
  • Arkadaşlar günaydın,

Bir ricam olacak; webcam center da video kayıt yaptıktan sonra izlerken arkadan sürekli bir bip sesi oluyor. Biraz araştırdım ama birşey bulamadım. Acaba biriniz deneyebilir mi sizin makinanızda da aynı ses oluyor mu? Yoksa problem bendemi. Şimdiden teşekkürler...
  • taa 2008 yılın da bazı kullanıcıların başına gelen bir olay nihayet benim başıma da geldi.ekran kartından çınnn diye bir ses çıkıyor ve ekran ufaktan gidip geliyor.bu sorunla daha önce karşılaşanlardan tavsiye bekliyorum.zaten pilim de öldü yenisi 90 $ mış şarz aletim bozuldu :) sizce tadilat mı yoksa artık yeni xps lere doğru yelken açma zamanı geldi mi?
  • pili algılamıyor makine.
    garantinin dolmasına 3 gün var

açılışta pili bulamıyor. f1 e basarak geçiyorum.
  • arkadaşlar aynı sorun bendede var. makina pili algılamıyor. ne yapmalıyım acaba pil mi bozuldu. mersinde xps m1330 sahibi olan varsa yazabilir mi lütfen.en azından pili değiştirerek sorunun nerde olduğu hakkında bilgimiz olabilir. teşekkürler.
  • Selamlar

Dell XPS 1530 (T7500, 8600M GT, 250GB) açık bıraktığım bir gece uyku moduna geçtikten sonra tekrar uyanmadı. Power tuşuna bastığımda fan kısa bir süre çalışıp duruyor, en ufak bir görüntü gelmiyor. Power tuşuna tekrar basılı tutunca "cuvvvv" gibi bi ses duyunca kapandığını anlayabiliyorum. (Pilde problem yok)

FN+Power ile test açılışı yaptığımda ilk ışık sürekli yanıp sönüyor ki manası "The Microcontroller is handing control of the system to the processor. This code will persist if there is no processor detected" demekmiş. Biraz araştırdım Windows'un General Failure'ı gibi birşey. Anakart devreleri, işlemci, chipset hepsinden kaynaklı olması muhtemel. Power kablosunu bağlarken arada sırada kıvılcım atıyordu ve bazen kasa üzerinde sanki akım varmış gibi titreşim hissedebiliyordum. Teknik servise söylediğimde elektrik hattınızdan kaynaklı olabilir kontrol ettririn denildi. Bilgisayarı birçok farklı yerde prize taktım bu sorun hep ara sıra oluyordu. Belki bir kısa devre oluşmuştur bilemiyorum.

Daha önce fanı ve hoparlörü garanti kapsamında değiştirilmişti.

support.dell.com da service tag girince garanti süresi şu şekilde: Next Business Day 1/4/2008 - 1/4/2010 (0 days left) sona ermiş görünüyor. Ücretsiz destek hattını aradığımda fazla ilgilenmeyip garantisi dolduğu için Koç Sistem'e yönlendiriyoruz sizi dediler. Koç Sistem'i aradım ancak ulaşamadım. Tekrar denemeden önce buraya bir göz attım. Anakart garantisi 3 sene olduğu şeklinde bir bilgi geçmiş burada. Yüksek bir miktar ödeyebilecek durumum yok. Garanti kapsamında bir değişim çok işime gelir ki sorun anakart kaynaklı görünüyor. Tecrübeli arkadaşlar nasıl bir yol izlememi tavsiye ederler?

Şimdiden teşekkürler

• Yıldırımdan dolayı ethernet kartı yandı.
    Kablosuz bağlantıyı kullanıyorum.

Garantisi doldu. Bunu dell servise mi yaptırtmalıyım yoksa herhangi bir pc servisine mi?
    Dell servis ne kadar maliyet çıkarır acaba?
  • metin üstad uzat garantiyi uğraşma servisle falan benimde yeni bitti garanti uzatıcamda üşeniyorum ya aramaya her seferinde erteliniyor. Bu garanti uzatma işlemi için aradan süre geçmemiş mi olması lazım yoksa gelip bilgisayarımı inceliyorlar nedir?
  • iyi günler dell xps 1530 marka laptopum var hdmi çıkışla lcd tv ye baglıyorum, fakat ses tv den değilde bilgisayardan çıkıyor acaba sesin tv den çıkması için ne yapmam gerekır
  • @metin;

Öncelikle geçmiş olsun. Öyle durumlarda laptop'daki sigortalar bile yetersiz kalabiliyor... Garanti uzatma fiyatlarını tam hatırlamıyorum ama bir yıllık 70-80 $, 2 yıllık da 120-130 $ gibi birşeydi. Ne söylesem yalan olur. Eğer laptopta başka sorunlu yerler varsa garantiyi uzat derim. Çünkü servise vereceğin para çok daha fazla olur. Hiçbir firma yedek parça konusunda müşteriye yardımcı olmuyor, köstek oluyor.

Benim garanti 8 ay önce doldu. İlkten uzatırım diyordum ama malum öğrenciyim. Bir anda o kadar parayı toparlamak zor oluyor. Şu ana kadar bir arızası çıkmadı. Bundan sonra da çıkmaz heralde. Eğer ekran kartı giderse o sorun değil, garanti bitmiş olsa bile Dell değiştiriyor onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azofeifa -- 3 Kasım 2010; 11:34:54 >

• 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.