Şimdi Ara

DELL XPS M1330 Sıcaklık ve Yavaşlama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba başlıkta yazdığı gibi bilgisayar yaklaşık 5 yıllık bir bilgisayardır ama gayet sağlamdır. Buna henüz yeni format attım W7 Ultimate 64 Bit. Isı probleminden muzdaribim. Boştayken GPU sıcaklığı 90 derecede. Malum CPU kullanımı da %2-90 arasında gidip geliyor. Bundan dolayı da alet çabuk kasıyor ve cayır cayır yanıyor. Fanları temizledim ama sorun devam ediyor. Fanlar son hızda çalışıyor boştayken bile 90 derece GPU. BIOS son sürümde. Çözümü var mıdır önerilen özel çözümler var mıdır yardımcı olabilcek varsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 4 Temmuz 2013; 2:48:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• busterr kullanıcısına yanıt
    5 yıl olmuş temizlemen güzel ama fanlarıda değiştiri versen farklı olabilirdi az değil 5 sene işlevini kaybetmiştir ayrıca işlemciyi de söküp pürüssüz tarafına termal macun sürmen yerinde olurdu ince tabaka halinde sürün bir-iki damla yeter .
  • Teşekkürler termal macun benimde aklıma geldi tabi ki ama sorunun ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. Az önce NVIDIA'nın driverını yükledim sıcaklık 90'dan 65'lere indi şuan. İmzamdaki kendi bilgisayarımda boşta veya netteyken 35-40 derecelerde dolaşıyor, bu eskisinde o kadar olmasını bekleyemem tabi ama yine de alet çok sıcak dokununca yahu, daha inmez mi bu
  • Termal macun 5 sene olmuş ondan olduğunu sanmıyorum diyorsun yanlış yapıyorsun termal macun sür,onda macun kalmamıştır olanı da özelliğini yitirir 65'e kadar çektin termal macun fark eder.50 küsürlere çeksen yine iyi çaren soğutucu olur onada gereke yok oyun bilgisayarın var normal internet işlerinde işini görür.Soğutma sistemi özelliğini kaybetmiş çokta fazla performans bekleme soğutma açısından fanın bir ömrü var sonuçta.
  • Bu zaten benim bilgisayarım değil, oyun falanda oynanmayacak kesinlikle. Sadece internet, müzik, video vs için kullanılıyor, ama işte birkaç sayfa veya klasör aynıanda açınca fanlar coşuyor kasıyor bu sıcaklık yüzünden o yüzden diyorum. Sırf bunun içinde aleti söküp termal macun olayına giremem. Bilgisayar zaten eski kolay değil bunun içini açıp temizlemek şuanki bilgisayarlar gibi risk falan almak istemiyorum. Farklı bir method var mı diye sordum ama sanırım yok, 65'te iyi ne yapalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Bu zaten benim bilgisayarım değil, oyun falanda oynanmayacak kesinlikle. Sadece internet, müzik, video vs için kullanılıyor, ama işte birkaç sayfa veya klasör aynıanda açınca fanlar coşuyor kasıyor bu sıcaklık yüzünden o yüzden diyorum. Sırf bunun içinde aleti söküp termal macun olayına giremem. Bilgisayar zaten eski kolay değil bunun içini açıp temizlemek şuanki bilgisayarlar gibi risk falan almak istemiyorum. Farklı bir method var mı diye sordum ama sanırım yok, 65'te iyi ne yapalım.

O cihaz icin aleti sokmene gerek yok arkada islemciyi gorebilecegin bir kapak mevcut onu sok macunu yenile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende DELL XPS M1330 kullanıcısıyım aynı sorundan muzdaribim. İyileştirme adına yaptığım en son işlem termal macun alıp işlemci ve GPU'ya sürmek oldu, onun biraz faydası oldu gibi ancak kasmalar devam ediyor, şayet ben disk ten şüpheleniyorum. Aşağıda işlemci sıcaklıkları harddiskin durumu hakkında ss ler paylaşıyorum problemim nedir acaba yardımcı olabilecek varmı ? çok kasıyor ve donmalar oluyor, eskiden böyle değildi. işlemci fanının dönüş hızını programlar göstermiyor bu problem fan kaynaklıda olabilirmi ? sanırım hem fan hem harddisk problemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.