Şimdi Ara

Demon Hunter Platformu (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.812
Cevap
13
Favori
90.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orcunoyguc

quote:

bişi sormak istiyorum bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa sevinirim...

diyelimki 2 tane silahımız var 1i hand crossbow 1k damageli diğeri bow 1k damage li...

passive lerdeki archery skillinin %15 increased damage mi yoksa %10 critical hit chancesimi profilde yazan damage e daha fazla katkısı olur ???

beyler yokmu yardımcı olucak 1 kişi ???

O kadar çok diğer faktörlere dayalı bir soru ki, nasıl cevap verelim? Ne denirse çok doğru bilgi vermez. Mevcut dex'e bağlı, crit change ve damage'in durumuna bağlı.
    Ancak handbow az ve sık vuracaktır, bow biraz daha düşük hızda ama biraz daha çok vuracaktır. (diğer faktörler dikkate alınmadığında ortalama hit range düşünülürse genellemedir.)
    Sonuç olarak denemek lazım, 2'sini de ayrı ayrı takıp ya da dps hesaplamaya yönelik excel tablosunda bakmak lazım.

Son olarak şunu diyim, coop'tan tanışıp ekleyip konuştuğum yabancı bir arkadaş sadece dex ve res veren item'larla gitmiş ve adam bow'da crit. dmg olmasa sorun değil benim için dex olsun bow'da yeter diyordu. Full dex gidiliyorsa soruna cevap olarak bow diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 2 Temmuz 2012; 12:26:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kiss-of-Death

quote:

quote:

diyelimki 2 tane silahımız var 1i hand crossbow 1k damageli diğeri bow 1k damage li...

passive lerdeki archery skillinin %15 increased damage mi yoksa %10 critical hit chancesimi profilde yazan damage e daha fazla katkısı olur ???

O kadar çok diğer faktörlere dayalı bir soru ki, nasıl cevap verelim? Ne denirse çok doğru bilgi vermez. Mevcut dex'e bağlı, crit change ve damage'in durumuna bağlı.
    Ancak handbow az ve sık vuracaktır, bow biraz daha düşük hızda ama biraz daha çok vuracaktır. (diğer faktörler dikkate alınmadığında ortalama hit range düşünülürse genellemedir.)
    Sonuç olarak denemek lazım, 2'sini de ayrı ayrı takıp ya da dps hesaplamaya yönelik excel tablosunda bakmak lazım.

Son olarak şunu diyim, coop'tan tanışıp ekleyip konuştuğum yabancı bir arkadaş sadece dex ve res veren item'larla gitmiş ve adam bow'da crit. dmg olmasa sorun değil benim için dex olsun bow'da yeter diyordu. Full dex gidiliyorsa soruna cevap olarak bow diyebilirim.

saol yardımcı olduğun için....

biraz para yaptım silah almak için ama ikilemde kaldım yazdığım gibi bow mu yoksa hand crossbowmu diye

• Dün AH göçtü gitti benim satıştaki ekipmanlar. Bid yaptıklarım da param gitti. Legendary item Aughild's Brow satıştaydı o da gitmiş. Zaten çok oynayamıyorum para toplayamıyorum. Oldu mu Blizzard? Euro gerçek para mı alışveriş yapalım bu mudur? Orası da göçtüyse gerçek paralar da mı gidecekti? Gittiyse başı bayağı bir beladadır o zaman Blizz'in.

Sanal da olsa hakkımı helal etmiyorum diyeceğim de "OYUN" oynuyoruz kafayı dağıtmak için. çok ciddiye almamak da lazım.
  • arkadaslar su excel dosyasini bulabilecegim bir yer varmi? dex 1650 criti dmg hatirlamiyorum 125k civari dmg im var tikanip kaldim dmgim hicbirsekilde yukselmiyor.50m var alacak item bulamiyorum.tavsiyeleriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

saol yardımcı olduğun için....

biraz para yaptım silah almak için ama ikilemde kaldım yazdığım gibi bow mu yoksa hand crossbowmu diye

aslında benm merak ettiğim soru....
    illaki aynı damage li hand crossbowla bowu karsılastırsan hand crosbow daha hızlı oldugu için daha fazla damage vericek...

ama benm orenmek istediğim olay passive lerde archery skillinin bowa %15 increased damagemi yoksa handcrossbowa %10 critical hit chancesmi bu 2 oranın hangisi daha faydalı daha cok damage verio onu orenmek istiyorum...

• Örnek vereyim madem;

Diyelim handbow kullanıyoruz ama item'larda crit chance statları-speed statları ve dex var ama crit damage düşük; dolayısıyla crit damage olmayınca ne yapayım ben handbow'dan gelecek crit chance bonusunu. Bu durumda bow kullanmak daha mantıklı olacaktır ya da passifte archery skili yerine başka bir skil kullanıp o şekilde avantaj sağlamaya çalışmak düşünülebilir.

Diyelim bow kullanıyoruz, item'larda crit chance düşük, ama dex'ler gayet yüksek; bu durumda crit vurmaktansa %15 bow bonusunu alırız.

Tabi bow ve handbow'un özelliklerinde +dex ya da +crit damage özellikleri kendiliğinden varsa karar vermek yine denemek ile excel tablosundan bakmakla olur.
    Özetle diğer item'lardaki atak veren değerlere ve silahın üzerindeki değerlere göre bow-handxbow-2hxbow seçmek mantıklı olur.

Üste bir arkadaş daha sormuş excel hesaplamasını; kendi kullandığımı vereyim:
    http://www.diablofans.com/topic/46517-demon-hunter-dps-calculator/
    "Link to the current version of the spreadsheet" yazısının altındaki link güncel versiyon, ben bunu kullanıyorum ve başarılı buluyorum. Sadece ilk seferde verileri güzel girmek zahmetli ama sonrasında karşılaştırma sistemi vs. çok güzel.

Son olarak sadece dps kasmayın derim; bir yerden sonra ölüp durmak hiç zevkli olmuyor, repair paralarını düşünün bulacağınız item'ların bedelini karşılayacak mı diye. Ama az ölerek oynamak hem daha zevkli oluyor, hem de repair masrafını azaltıyor.

125k dps var, daha artırmak istiyorum diyen üstteki arkadaşın res-armor ve Loh değerlerini merak ediyorum. Ölmeden 3-5 sıkarak mob kesmek ancak act 1'de, act-2'de biraz oluyor; act-3 sonrası için sadece dps yetmiyor; benim gözlemim bu şekilde...

Tabi dps düşürmeden act-3 ve sonrasında hayatta kalabiliyorsa, rahat farm yapabiliyorsa res-loh olmadan takdir edilir sadece....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 2 Temmuz 2012; 16:12:31 >

• quote:

Örnek vereyim madem;

Diyelim handbow kullanıyoruz ama item'larda crit chance statları-speed statları ve dex var ama crit damage düşük; dolayısıyla crit damage olmayınca ne yapayım ben handbow'dan gelecek crit chance bonusunu. Bu durumda bow kullanmak daha mantıklı olacaktır ya da passifte archery skili yerine başka bir skil kullanıp o şekilde avantaj sağlamaya çalışmak düşünülebilir.

Diyelim bow kullanıyoruz, item'larda crit chance düşük, ama dex'ler gayet yüksek; bu durumda crit vurmaktansa %15 bow bonusunu alırız.

Tabi bow ve handbow'un özelliklerinde +dex ya da +crit damage özellikleri kendiliğinden varsa karar vermek yine denemek ile excel tablosundan bakmakla olur.
    Özetle diğer item'lardaki atak veren değerlere ve silahın üzerindeki değerlere göre bow-handxbow-2hxbow seçmek mantıklı olur.

Üste bir arkadaş daha sormuş excel hesaplamasını; kendi kullandığımı vereyim:
    http://www.diablofans.com/topic/46517-demon-hunter-dps-calculator/
    "Link to the current version of the spreadsheet" yazısının altındaki link güncel versiyon, ben bunu kullanıyorum ve başarılı buluyorum. Sadece ilk seferde verileri güzel girmek zahmetli ama sonrasında karşılaştırma sistemi vs. çok güzel.

Son olarak sadece dps kasmayın derim; bir yerden sonra ölüp durmak hiç zevkli olmuyor, repair paralarını düşünün bulacağınız item'ların bedelini karşılayacak mı diye. Ama az ölerek oynamak hem daha zevkli oluyor, hem de repair masrafını azaltıyor.

125k dps var, daha artırmak istiyorum diyen üstteki arkadaşın res-armor ve Loh değerlerini merak ediyorum. Ölmeden 3-5 sıkarak mob kesmek ancak act 1'de, act-2'de biraz oluyor; act-3 sonrası için sadece dps yetmiyor; benim gözlemim bu şekilde...

Tabi dps düşürmeden act-3 ve sonrasında hayatta kalabiliyorsa, rahat farm yapabiliyorsa res-loh olmadan takdir edilir sadece....

tesekkur ederim zaman ayırıp yazdığın için.....

benm karakterde nispeten crit damage yuksek yazıdanda anladığım kadarıyla crit damagein bi anlam kazanması için crit chance da yuksek olması gerekiyo buda benm karakterde yok denilecek kadar az %20 lerde (archery passifinin verdiği bonusla beraber). ama crit. chance acığınıda sharpshooterla kapatsak sence hangisi daha mantıklı olur Bow mu Handcrossbow mu ?

• Sharpshooter kullanılıyorsa bence handbow kullanmak mantıklı değil. Bow ya da 2hxbow shapshooter'ın çalışma mantığı ile uyumlu.

1hbow'un amacı hızlı ve sık vurmak, arada crit vuruluyorsa çok güzel; çatır çatır loh da geliyor hız sayesinde. Ama crit chance yeterli derecede yüksek değilse yine bow kullanmak mantıklı.

Sharpshooter'ın amacı olabildiğince çok yüksek damage vurmak; buna en uygun silah da 2hxbow; crit chance kasmaya da çok gerek yok shapshooter varken ama bu sefer crit vurma sayısı da o derece düşecektir.

Özetle shapshooter varsa pasifte crit damage-dex lazım; shapsooter ile 1hxbow kullanmak bence mantıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 2 Temmuz 2012; 16:53:40 >
  • @orcunoyguc

1hxbow kullanmayı düşünüyorsan steady aim ve sharpshooter'ı seçmeni tavsiye ederim...Archery ile gelecek olan %10 crit chan. pek gerekli olmuyor zaten shapshooter sayesinde devamlı artıyor o oran...ben 1h oyanrken steady aim+sharpshooter+vengeance ile oynuyorum, sende son pasif yeteneği kendine uygun stilde belirleyebilirsin
  • Dex : 1700

Chritical Hit Damage : 250

Banada handcrossbow kullanmak saçma geldi bu statlarımla...

Chritical damage den yararlanmak için Bow kullanmak daha mantıklı çünkü Sharpshooter ile kullanıcam birde en azından Bowun attack speedi 2h crosbowa göre daha iyi
  • Beyler level 56'yım. Hell zorluğunda ACT 2'deyim, damage puanım 5500 civarı. Çok az değil mi sizce de? Arttırmak için neler yapabilirim? Hangi bow daha uygun olur?
  • Serhat'ın dediği gibi Bow damage aralığı çok yüksek. Arka arkaya yüksek vurabilirsin, ama arka arkaya düşük de vurabilirsin. Sharpshooter güzel bir şey, diyelim ki geldi crit vurdun ama ya düşük zar attıysan? Gitti o crit chance. Xbow olduğunda işler daha stabil. Archery +crit damage, o daha bomba bir şey. Xbow'da ne zaman kaçacağını biliyorsun. Bow daha hızlı ama güvenilir değil. Bir tanesini çok hızlı öldürüyorsun, bir tanesi ölmek bilmiyor. Bow daha estetik ama XBow daha işe yarar.

HandXBow, düşük levellarda eğlence olsun diye alınabilir. Onun dışında çok bir esprisi yok sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiyikliJedi

Serhat'ın dediği gibi Bow damage aralığı çok yüksek. Arka arkaya yüksek vurabilirsin, ama arka arkaya düşük de vurabilirsin. Sharpshooter güzel bir şey, diyelim ki geldi crit vurdun ama ya düşük zar attıysan? Gitti o crit chance. Xbow olduğunda işler daha stabil. Archery +crit damage, o daha bomba bir şey. Xbow'da ne zaman kaçacağını biliyorsun. Bow daha hızlı ama güvenilir değil. Bir tanesini çok hızlı öldürüyorsun, bir tanesi ölmek bilmiyor. Bow daha estetik ama XBow daha işe yarar.

HandXBow, düşük levellarda eğlence olsun diye alınabilir. Onun dışında çok bir esprisi yok sanki.

1000k dps 2hxbow (%89crit damage var üzerinde) ile çok oynadım, ama ne zaman ki 888.8dps handxbow'a (üzerinde %53 crit dmg var) geçtim çok daha seri life on hit alarak daha rahat oynadığımı fark ettim. xbow ile sharpshooter kullanırken handxbow ile oynarken kapatmaya karar verdim; crit chance gidip (%40crit chance oluyor archery %10 bonusu ile) crit damage %200 civarında tutarak dps'ten de ödün vermedim.

Act-4 opressor'lar öpüyor demiştim birkaç yerde, handxbow ile daha seri attıkça daha rahat kesmeye başladığım act4 mob'larını ve dün inferno diablo kestim (party ile tabi ki) ; her ne kadar gear'ım halen act-4 için hiç uygun olmasa da silah ile crit chance-crit damage ve dex dağılımına, sonrasında lps ve loh'a bağlıyorum bu durumu...

Bence yüksek seviyelerde de işe yarar; elbet 1200dps 99 crit damage xbow bulursam handxbow felan bırakırım; keza act-4 party'lerinde adamların gear'a bakıyorum bunlar var; tüm item'ları en yüksek seviyede üstüne hepsinde %15-20 MF var. Olayı bitirmişler yani.

Keşke iyi fiyata hem disc, hem yüksek loh, hem crit veren handxbow bulabilsem; şu anki silahımda sadece disc eksik. Natalya's set'e 4. parçamı taksam ve handxbow'da +7disc daha alsam, natalya'dan gelecek saniyede +2 disc charge bonusu ile gear'ım yetmese bile act-4'te daha az öleceğim kesin diye düşünüyorum.
    (Handxbow'un diğer avantajı da +disc, 1 fazla smoke açıp hayatta kalmak çok eğlenceli ve esprili.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Temmuz 2012; 9:44:35 >

• quote:

quote:

Serhat'ın dediği gibi Bow damage aralığı çok yüksek. Arka arkaya yüksek vurabilirsin, ama arka arkaya düşük de vurabilirsin. Sharpshooter güzel bir şey, diyelim ki geldi crit vurdun ama ya düşük zar attıysan? Gitti o crit chance. Xbow olduğunda işler daha stabil. Archery +crit damage, o daha bomba bir şey. Xbow'da ne zaman kaçacağını biliyorsun. Bow daha hızlı ama güvenilir değil. Bir tanesini çok hızlı öldürüyorsun, bir tanesi ölmek bilmiyor. Bow daha estetik ama XBow daha işe yarar.

1000k dps 2hxbow (%89crit damage var üzerinde) ile çok oynadım, ama ne zaman ki 888.8dps handxbow'a (üzerinde %53 crit dmg var) geçtim çok daha seri life on hit alarak daha rahat oynadığımı fark ettim. xbow ile sharpshooter kullanırken kapatmaya karar verdim; crit chance gidip crit damage %200 civarında tutarak dps'ten de ödün vermedim.

Act-4 opressor'lar öpüyor demiştim birkaç yerde, handxbow ile daha seri attıkça daha rahat kesmeye başladığım act4 mob'larını ve dün inferno diablo kestim; her ne kadar gear'ım halen act-4 için hiç uygun olmasa da silah ile crit chance-crit damage ve dex dağılımına, sonrasında lps ve loh'a bağlıyorum bu durumu...

Bence yüksek seviyelerde de işe yarar; elbet 1200dps 99 crit damage xbow bulursam handxbow felan bırakırım; keza act-4 party'lerinde adamların gear'a bakıyorum bunlar var; tüm item'ları en yüksek seviyede üstüne hepsinde %15-20 MF var. Olayı bitirmişler yani.

Keşke iyi fiyata hem disc, hem yüksek loh, hem crit veren handxbow bulabilsem; şu anki silahımda sadece disc eksik. Natalya's set'e 4. parçamı taksam ve handxbow'da +7disc daha alsam, natalya'dan gelecek saniyede +2 disc charge bonusu ile gear'ım yetmese bile act-4'te daha az öleceğim kesin diye düşünüyorum.
    (Handxbow'un diğer avantajı da +disc, 1 fazla smoke açıp hayatta kalmak çok eğlenceli.)

vakit bulduğun zaman statlarının ve itemlerinin ss sini alabilirmiyim ?

• quote:

vakit bulduğun zaman statlarının ve itemlerinin ss sini alabilirmiyim ?

Item'ları tek tek çekip koymak uzun iş, ama akşam eve dönünce stat'ları ve toplam item özelliklerini takip ettiğim excel resimlerini koyabilirim.

Şu video'ya yakın bir şey yapmak isterim aslında, Survival DH:
    http://www.youtube.com/watch?v=BrptCVU7OSE

Ancak bu kadar yakın dövüşe girmek yerine disc. ve res artırırken dps'i 40k civarında tutmak kısa zaman planlamamdaki amacım. (gold yapmama bağlı olarak 2 hafta-1ay içinde 4. natalya parçasını almam plandaki önemli kriter.)

Excel çok güncel olmasa da fikir vermesi açısından şu excel'i koyayım dedim; akşam güncel halini ve oyun içi stat resmini koymaya çalışırım.
     Demon Hunter Platformu

Bu excel'de sol taraf üstteki video'daki elemanın stat'ları, sağ taraf ise benim stat'lar. (dediğim gibi çok güncel değildi; hatırladığım kadarıyla 1-2 item'da dex ve res güncelledim yaklaşık olarak.) (Benim taraftaki excel'de ring değerlerinde geçişme olmuş. crit dmg 33 ring1'de olmalıydı sanırım, sonuçta akşam güncelini koyarım.)

Eksiğim resistance şu anda, +disc verecek handbow (ya da uygun fiyata daha fazla dps'li bow, biraz daha loh olan silah) ve res-armor ve loh-lps düşürmeden dps'i yükseltmeye devam etmek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Temmuz 2012; 10:37:32 >

• @Kiss-of-Death

Ben daha lvl55 Hell'deyim. Inferno, heleki Act4 bambaşka unsur, büyüksün ustam diyip saygı duyarım. Yalnız tuş kombinasyonu ilginç olmuş, sağ tık'a attack yerine defansif skill farklı bir yaklaşım, deneyeceğim fikir için teşekkürler.

Peki HandXBow yanındaki nedir, quiver mı shield mı? Oybirliği ile geçenlerde 2x HandXbow'un gerekli olmadığı öngörülmüştü yanlış hatırlamıyorsam?
  • quote:

@Kiss-of-Death

Ben daha lvl55 Hell'deyim. Inferno, heleki Act4 bambaşka unsur, büyüksün ustam diyip saygı duyarım. Yalnız tuş kombinasyonu ilginç olmuş, sağ tık'a attack yerine defansif skill farklı bir yaklaşım, deneyeceğim fikir için teşekkürler.

Peki HandXBow yanındaki nedir, quiver mı shield mı? Oybirliği ile geçenlerde 2x HandXbow'un gerekli olmadığı öngörülmüştü yanlış hatırlamıyorsam?

Eyv. olay büyüklük değil; çalıştığım için çok fazla zaman ayıramıyorum oyuna, akşamları 3'e kadar falan oturup bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Zamanı, gold'u verimli değerlendirmeye çalışmak için ise excel dosyalarında verilerimi izliyorum; seviyorum excel'i kullanmayı zaten. Gün içinde müsait oldukça birkaç iyi video'ya, güzel yoruma rastlayıp uygulamaya çalışıyorum; kendime bir plan çizip uygulamayı seviyorum, sonuçlarını görmek de keyifli oluyor.

Sol taraftaki excel'de yazan skill build video'sunu koyduğum elemanın. Adam sol tık'a grenades, sağ tık'a caltrops alıp abartmış; Barbar gibi melee takılıyor sanırsın 3. tuşta elemantal arrow olmasa. =)

Benim skill build şöyle: (düşük res ile dün inferno Diablo yapabildiğim)
    Sol tık: Hunguring Arrow rune: Devouring arrow
    sağ tık: multishot rune: fire and will (20 hatred'e düşüren)
    1: smoke screen rune: 1,5 sec
    2: shadow power rune: gloom
    3: Caltrops rune: jagged spikes (aynı zamanda hasar veren, sadece 1-2 saniye durduran değil)
    4: Preparation rune: %30 chance ile cooldown engelleyen

passive 1: archery
    passive 2: steady aim
    passive 3: vangeance

Shield denedim ama dps'i çok düşürüyordu, hem de atack speed düşürdüğü için Loh alma hızımı düşürüyordu. Quiver ile devam, %14 AS süper, sırf bu AS'den vazgeçmek bile koyuyor. 2xhandbow da yine AS engeline takılır bence, 2 hand bow da +10 disc alsan bir şey değişmiyor. (1. handbow +10, 2. handbow +10) Quiver'ım zaten +9 veriyor, silahım da +9 verse aynı şey.
    Bence quiver değişmez, sonuçta düşük res ile act-4 party'de çok aşırı ölmediysem shield DH için mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Temmuz 2012; 11:04:55 >

• Eywallah baya bi fikir edinmeme yardımcı oldun zaman ayırdığın için saol...
  • quote:

Eywallah baya bi fikir edinmeme yardımcı oldun zaman ayırdığın için saol...

Reca ederim. Ben şirkette boş zamanımı yakaladığımda, yani iş olmadığında keyif aldığım için yazıyorum; işteyken forum yani. Evde olduğumda da sıfıra yakın forum, full oyun. =)

Eğer fikirlerimde hata ya da eksik olduğunu düşünen olursa ve yazarsa güzel olur; tartışalım doğru yolu bulalım. Fark ettiyseniz genelde "bence böyle, ben böyle yapıyorum çünkü denedim böyle oldu" diye bana göre doğru olduğunu gördüğümü, yaşadığımı yazıyorum. Önerisi olan varsa yine memnun olurum.
  • http://www.diablofans.com/topic/46517-demon-hunter-dps-calculator/

Şu konuda verilen excel tablosu çok işime yaradı gayet ayrıntılı ve tamamen doğru değerleri yansıtıyor paylaşmak istedim. Ek olarak da bir sorum olacak, şu an inferno act3 de dps konusunda pek sıkıntı yaşamıyorum ancak 32k hp ile herhangi bir mob tarafından tekte ölmek biraz can sıkıyor açıkcası bu konuda ne yapmalı acaba? Gözle görülür bir fayda sağlaması için resistleri hangi seviyeye çekmek lazım ?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.