Şimdi Ara

Ders çalışma takip konusu cek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
3.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frostsword

quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Hey, yine ben.

Bu sefer işler daha ciddi. Önümde hayvan gibi bir final var.

Kalan günler kendimi fizyoloji ve anatomiye adamayı düşünüyorum. Valla bak, bu derslerin aklımda yer etmediği bir dakikam bile geçmemeli; 2 sene oldu okula başlayalı ve bu derslerde kendimi yeteri görmüyorum.

5. komiteme 2 hafta finale ise 5 haftam var. 5. komiteden 85 alamazsam finalden 60 almak zorundayım yoksa büte kalırım. 5. komite adına öyle iyi bir geçmişim yok, 4. komitede fizyolojiden yediğim sağlam kroşe sağolsun gözümü feci açtı ve direkt finale çalışmaya başladım.

Şimdi bir derleme yapalım,

1. komite adına iyi gidiyorum. Fizyoloji, Anatomi, Biyokimya (Porfirinler hariç de lan!) konularını birer kez okudum, iyi öğrenmiştim hatırladım. Ama kesinlikle zor konular. Bu komitenin histoloji ve biyofiziği son 3 haftaya kaldı.

2. komite fizyolojisinde çarşamba ve perşembe feci ilerledim. Birkaç saatlik konum kaldı, bu gece itibariyle tamam inşallah. Anatomiden yine slayt okuyorum, bu hafta sonu tamam o da. Yine histoloji son 3 haftaya bırakıldı, biyokimyası çıkmış olabilir; 5. komiteye kadar yayarak çalışacağım.

3'te anatomisi çok zordu, bir kez okudum konuları, sözlü sorularını çözmem gerek, bu hafta sonunun işi o da. bu komitenin fizyolojisini de çalışmaya başlamalıyım. histo ve biyo sonraya.

4'ü hafiften tamamladım diyelim. biyokimyası bu hafta sonu biter, fizyoloji'yi bir kez okudum; anatomisini rahatlıkla 2 günde halledebileceğimi düşünüyorum. histo sonra.

5'in 3. çalışma kitapçığını pazar günü tamamlayacağım. konuların %70'i tamamlanmış olacak.

Hadi bakalım herkese kolay gelsin. Yak.

Hocam bu komite nasıl bir şey oluyor ?

lisede yazılı haftası oluyor ya, matematikten, biyolojiden ayrı ayrı yazılı oluyoruz.

işte onun ayrı ayrı değil de tek bir kerede olması gibi düşün.

konular birbiriyle bağlantılı oluyor bizim sistemde. mesela kalbin anatomisi, histolojisi, fizyolojisini vs. aynı anda görüyoruz.

Yoruldum. Verimim çok düştü ki 24-02 arası hiç çalışamadım. Yarın çok erken kalkıp devam etmeliyim. Kalkınca güncellemeyi umuyorum.

''Hayır sakın yolunda kalma sen, dağlar yıkan gücünle sars her yeri.
    Atam diyor ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN; durma yürü haydi ileri!''

İleri Marşı . Türk gençliği kılavuz edinmeli bu marşı.

• Takdir edilesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarına kendimi iyi atabilirsem haftaiçi performansından kuşkum yok.

Henüz hedeflediğim bölümün çok arkasındayım haftasonu için. Şimdi gece 3-4'e kadar sıkı bir çalışma tutturmam gerekecek.

Not=Buraya yazmak, nedense, bir motivasyon aracı olabiliyor, tavsiye ederim.
  • 8,5 9 9 pazartesi salı ve çarşamba performansım. bugün sabaha kadar devam etmeliyim çünkü yarın okul kapalı, F2'ye gidemeyeceğim haliyle.

5. komite konuları bu akşam bitiyor. Fizyolojiden Kardiyo ve Endokrin tekrarına başladım. Anatomiden K2 ve K3 sözlü soruları bu akşam tamamlanacak diye umut ediyorum. Birkaç saattir moladayım haxball oynadım, müzik dinledim, pinterestte zihin açıcı resimlere baktım; tüm gün evde takılacaksam saçma sapan mevzularla kafamı dağıtmam gerekiyor.

Umarım kirlilik yaratmıyor, ya da başınızı ağrıtmıyorumdur. Burada küçük bir günlük oluşturmak gerçekten hoşuma gidiyor, mazur görün.

Finale Son 29, 5'e son 8 bu arada.
  • o finalde dağıtmıştım ortalığı. yani kendimce.

bu sene, ilk kez olmak üzere, yine ben.

notlarım iyi sayılır, rahatım ama 7. komiteye hakkını vererek çalışamadım henüz.

sınav haftaya cuma.

yakalım mı? (hayır)

gece güncelliyorum.
  • hocam gaza getirdiniz

ben de başlıyorum şimdi sabahlayacağım bugün

kolay gelsin

• dün gece pek uyuyamamıştım bugün erken yatıyorum.

ilerlemeler şöyle.

konular neredeyse tamamen bitti. arada atladıklarım ve sona kalan %7-8'lik kısımı yarın süpürme harekatıyla tamamlayacağım. yarın aynı zamanda konu anlatım kısmında bulunmayan kısımlara da yükleneceğim.

ama sınav için konularda nerede olduğun, 3 kere 5 kere bitirdiğin bir anlam ifade etmiyor. konuları anlamalı ve hakkıyla özümsemelisin.

kafamda konu kısmını 3'e, dersler kısmını 4 hatta 5'e böldüm.

konu kısımlarından ilki zor, ama sevdiğim bir bölüm. burası sürekli slayt tekrarları ile götüreceğim. buradan hep zor sorular gelir ve sınavda çok kan döken bir bölümdür. direncimi ortaya koyarsam bu bölümün üstesinden gelirim.

ikinci bölümü gereksiz ayrıntıya boğulmuş buldum ve sevmedim. kesinlikle çok önemli ve öğrenilmesi elzem bir bölüm olsa da, buranın üzerine öyle çok fazla düşmeyeceğim. sınavda en çok hatayı bu kısımdan yapacağımı düşünüyorum.

üçüncü bölüm için, geçen seneki bir sınavda beni ezip geçmişti diyebilirim. bildiğimi sandığım her şeyle beraber, bilmediğim o neredeyse %80'lik kısım üzerime çullanmıştı ve adeta beni baraja boğmuştu. sağlam bir okka yemiş, finalde bu konuya büyük bir intikam arzusuyla hazırlanmıştım. şimdi bu bölüm için bilgilerimin genel olarak 'korunduğunu' ancak halen 'çok düzenli olmadığını' farkettim. bu bölüme de ilk bölümden az, ikinci bölümden çok çalışacağım, sınavda yine kolay sorular kaçıracağım bir bölüm olacak.

dersler kısmına gelir isek, farmakoloji ve biyokimya'nın üzerine daha bir hırsla düşeceğim. patoloji ve iç hastalıklarından, bahsettiğim bölümlerden konular belirleyip vur-kaç yapacağım. 5. ders kısmı olarak adlandırdığım o baraj dersleri için de yine özel kuvvetler devreye girecek, bu sene bu kısım herkesi hep sağlam vurdu. herkes buradan beklemediği tongalar yedi, o yüzden bu kısmı da hafife almamalı, kendimi vererek çalışmalıyım.

son 6,5 gün. hedefim günde 9'şar saat. herkese iyi çalışmalar.

• Bugün sabahlıyoruz o zaman.Programa anayasa ve tüzel kişilerden yapmam gereken ezberlerle başlıyorum , bunlar zaten 6-7 saatimi alıcak ardından ufak bir molayla kendimi siyasi tarihe atıcam.

• sabah 5te buradayız o zaman.

bu arada ben de antalyada okuyorum. :l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomthejeer -- 17 Mart 2018; 22:13:57 >
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    Kaçıncı sınıf hocam 3 lerden çok arkadaşım var tıpta.

• quote:

Orijinalden alıntı: ODTÜ_BA

Kaçıncı sınıf hocam 3 lerden çok arkadaşım var tıpta.

ben de 3'üm. okulun yarısını biz oluşturuyoruz zaten, bayağı kalabalığız, normaldir.

akışa devam. hedeflediğim yerin az biraz ilerisine geçtim, şimdi vidayı biraz daha sıkma zamanı.
  • bugün 7 oldu. 10'a getirip bırakmayı düşünüyorum.

tekrara önem verdiğim bir gündü. patoloji, farma, biyokimya'yı bayağı bir tekrar ettim.

şimdi patolojinin kalanını ve biyokimyadan birkaç konuyu tekrar edeceğim.
  • BİZ BURADAYIZ, YİNE VARIZ.

PEDİATRİ STAJI İÇİN, SAHADAYIZ.
  • Görev Tanımı: Pediatri seni yok etmeden sen onu Yok Et!

Zorluk Derecesi: 4.5/5

Avantajlar: En zor stajı ilk seferde alıp, diğerleri için sağlam bir temel oluşturmak.

Dezavantajlar: Hocaların ilk grubu daha çok zorlaması. Zaten zor olan stajın 'veteran' seviyesine erişmesi. Olası bir büte kalma durumunda sene içi motivasyon düşüşü.

Hareket Planı: Birinci gün çalışmak, ikinci gün çalışmak sonra daha çok çalışmak.

Hava Kuvvetleri: Sahada. Her sabah görev başında. Geceleri yorgun argın görevini sürdürmekte. Daha iyi olacak.

Kara Kuvvetleri: Hatalarını fark edip, yaralarını sarma aşamasında. Düşmanı iyi tanı. Kendini daha iyi.

Özel Kuvvetler: Henüz görünürlerde değil. Siz onu bulmadan...

sabah 8.30 dersine gidiş. teneffüslerde ve öğlen arasında F9 bölgesine yumuşatma atışları. Gece 'Yenidoğana' sızma harekatı. Hava Kuvvetleri tarafından keşif uçuşları; F9 için vurucu atışlar.

Tüm görevdaş, arkadaş ve komutanlara kolaylıklar dilerim. Başarı ve güç sizinle olsun.

• 2 hafta olmuş konuya yazalı.

2 hafta zaman zaman çok yoğun, bazen biraz tembelce çoğunlukla da çok yorucu geçti. dün sabah yorgunluktan okula gidemedim, kapıyı açmaya gücüm yetmedi.

daha planlı, daha aklı başında, daha kararlı bi' 2o gün geçirmeliyim. sınava kalan sürem bu, 20 gün.

şu aralar teneffüslerde, öğle aralarında, okulda ders bitiminde, kısacası boşluk bulabildiğim her dakika çalışmaya, soru okumaya çabalıyorum. eve gelince tüm günün yorgunluğu üzerime birikiyor ve erken yatıp 4-5 gibi kalkmak zorunda kalıyorum. bu da bir sonraki güne daha fazla yorgunluğu yük bırakıyor.

dersler dışında (3.5-4 saat sürüyor) 4.5-5.5 saat arası çalışıyorum bir haftadır. hedefim bunu stabil olarak 6 hatta 7'ye çıkarmak. hafta sonlarında ise 10 saatten aşağıya düşmemek.

çoğunlukla pratik sınavına, pratik sınavında daha önce sorulmuş sorulara, sözlü sorularına ve o gün gördüğümüz konulara çalışacağım. imkan olursa bu gece uyumadan önce güncellemeyi planlıyorum. tabii 1-2 haftadır devam eden hayatla bağımın dersler dışında kesilmiş olması durumu, 20 gün süresince artarak devam edecek. beni hayata bağlayan dallardan birisi trakea'm, bir diğeri bu konu olacak. hadi bakalım.

tüm dostlara kolay gelsin. en büyük başarılar ve en aydınlık geceler sizinle olsun.

• Azminiz ve başarınız daim olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aviato

Azminiz ve başarınız daim olsun
    A çok teşekkür ederim. Azim ve başarı yok henüz. İnşallah yavaş yavaş gelişir.

Size de azim, başarı ve en önemlisi mutluluk dolu yıllar..

-------------------------

6.5 saat oldu bugün ve yatıyorum. Dediğim gibi daha derli toplu çalışmam gerek. Verimli çalışıyor muyum? Evet. Ancak yetmiyor. 500 soru var, sadece verimli olmak yetmiyor öğrenmeye.

Yarın öğleden sonra ders yok. Bugünkü gibi işlerim de yok. Kütüphanede kalıp çalışacağım. Hedefim okul + 8 saat.

• https://forum.donanimhaber.com/ders-calisamayanlar-iceri--106342349

Lys zamanındaki konumuz. Buradaki thefanos benim. :)

Çok ama çok güzel günlerdi. O tayfa çok iyi yerleri kazandı. Aynı halatı beraber asılmıştık.

Böyle olması lazım zaten. Güzel gençler, önünüzde dağlar kadar notlar, bir sürü konu, deneme sınavı, test vs. Yığılı olabilir. Ama inanın zor olan bunlara çalışmak değil, bunlar biter, belki 1 değil 2 senede biter. Sorumluluğunu yerine getirip vicdanınızı rahatlatabiliyor musunuz, mesele bu. Bir görevimiz var, onu da iyi yapalım yeter.

İnanın sınavdan kalma korkum okulu uzatacağım için değil. Ben bunları öğrenemezsem, yarın bir gün mezun olduğumda, vatan topraklarının ücrâ bir köşesinde, yıkık dökük hastane odasına hasta bir anadolu çocuğu getirilirse ve ben yetersiz kalırsam.... korkum buna. Not filan mesele değil. O çocuğun annesinin gözlerine bakabilmek mesele.

Yarın gece buluşalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

https://forum.donanimhaber.com/ders-calisamayanlar-iceri--106342349

Lys zamanındaki konumuz. Buradaki thefanos benim. :)

Çok ama çok güzel günlerdi. O tayfa çok iyi yerleri kazandı. Aynı halatı beraber asılmıştık.

Böyle olması lazım zaten. Güzel gençler, önünüzde dağlar kadar notlar, bir sürü konu, deneme sınavı, test vs. Yığılı olabilir. Ama inanın zor olan bunlara çalışmak değil, bunlar biter, belki 1 değil 2 senede biter. Sorumluluğunu yerine getirip vicdanınızı rahatlatabiliyor musunuz, mesele bu. Bir görevimiz var, onu da iyi yapalım yeter.

İnanın sınavdan kalma korkum okulu uzatacağım için değil. Ben bunları öğrenemezsem, yarın bir gün mezun olduğumda, vatan topraklarının ücrâ bir köşesinde, yıkık dökük hastane odasına hasta bir anadolu çocuğu getirilirse ve ben yetersiz kalırsam.... korkum buna. Not filan mesele değil. O çocuğun annesinin gözlerine bakabilmek mesele.

Yarın gece buluşalım.
    thefanos bıçaklanarak ölmüşdü hani. sende onun en yakın arkadaşıyındın hani hocam. biz mi kandırdın konu csb miydi şimdi.

• tomthejeer kullanıcısına yanıt
    E yuh yani sabahtan beri thefanos a üzülürken şimdi bunları görmek gerçekten üzücü insanların duygularını sömürüyorsunuz ayıp ya bu artık karaktersizliğe giriyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.