Şimdi Ara

Detaylı Kör Nokta Aynası İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevzuya girmeden Honda'nın hazırlamış olduğu aşağıda ki videoyu izleyerek kör noktaları hatırlamak da fayda var.

Videoyu izlemeyenler için fotoğraf ile hatırlamak fayda var.

Yeni araçlarda aşağıdaki fotoğraftaki gibi, aynaların uç kısımları kavisli olmakla birlikte uyarı sistemi olduğu için daha geniş alanı görmek mümkün.
    Ve yanınızda bulunan araçtan haberdar olmak mümkün.

Detaylı Kör Nokta Aynası İncelemesiDetaylı Kör Nokta Aynası İncelemesi

Fakat bu özelliğin bulunmadığı araçlarda şerit değiştirmek daha tehlikeli olabiliyor çünkü aynaya bakıp da boş sandığınız yol aslında boş olmayabiliyor.

Ford Courier ile sağ şeride geçmek için aynaya baktığımda aynada yol gayet boş gözüküyordu.
    Ama öyle değilmiş az kalsın kaza geliyorum diyordu.

Bu olaydan yola çıkarak daha geniş alanı görebilmek için neler var neler yok araştırmaya başladım.

Şahsi aracım olan Fiat Uno'da aynanın kenarının kavisli olmasını bırakın, bir de normalden küçük aynaları mevcut.

Kullandığım kör nokta aynası 9x4 cm boyutlarında.360 derece her yöne dönerek ayarlanabiliyor.
    Aynaların üstüne yapıştırdığım da oldukça alan kapladığı için aynaların altına takmaya karar verdim, yapışkanı oldukça sağlammış zor sökebildim.
    Çünkü normal aynaların kullanılmasına mani oluyordu.Malzemesi ise kaliteli denebilir.

Aşağıda ki fotoğrafları bizzat kendi aracımdan çektim.
    Fotoğraflar tam olarak sürücünün göz açışından çekilmiştir.

Kör nokta aynası ile normal aynanın görüş alanlarını kıyaslayabilirsiniz.

Bu da aynı kör nokta aynasının normal bir araç aynasında ki görüntüsü.

Eğer kör nokta aynası almayı düşünüyorsanız ve aynanın üzerine takmaya düşünüyorsanız mümkün olduğunca en küçük boyutlarda olanları almanızı tavsiye ederim.Lakin aynalar mutlaka kavisli olmalılar.

Kör nokta ve ayna ile ilgili detaylı bilgi için aşağıda ki adreslerden faydalanabilirsiniz.
    https://www.tasit.com/otomobil-haberleri/tavsiye/aynalarinizi-kor-noktalar-icin-nasil-ayarlamalisiniz
    https://www.otosan312.com/pratik-bilgiler/155/arabalarda-kor-noktalar.html

Düşünen veya merak edenlere referans olması niteliğiyle, iyi sürüşler..

• Teşekkürler hocam faydalı konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • citroen nemo'da da courier'da yaşadığınız olayı bizzar yaşadım. olay sonrası en alttaki resimdeki aynalardan sipariş ettim.
  • 9-10 kadar kiralık araçta kullandım ama görüntü o kadar küçük oluyor ki bir faydasını göremiyor insan, üstüne bir de dikkat dağılıyor, acaba bir şey var mı diye ona odaklanırken.

yağışlı havada, gece, cam-ayna biraz pisse falan iyice kötü hale geliyor.

en iyisi kafayı çevirmek ve normal aynanın en uç noktalarındaki görüntüleri de dikkate olmaya çalışmak.
  • Kafayı hafifçe çevirmeyi tercih ediyorum

• En alttaki yuvarlak olandan sadece sürücü tarafına taktım. Gerçekten çok faydası oluyor. Makas atarken solda aniden çıkan araç sürprizine son

• @yharf rica ederim hocam.

@Meticulous
    tedbir almak bizden gerisine karışmayız :)

@19can84
    Kör nokta aynası tabi ki tercih meselesidir.Kör nokta aynası kullanan kişilerin tecrübelerini paylaşmaları için buradayız.
    Maksat bu meseleyi düşünenler için fikir alışverişi olsun.Haklısınız bazen dezavantajlara sebep olabiliyor.Yorumunuz için teşekkürler

@Be_Yourself
    Tanıdığın biri yana bakayım derken az kalsın arkadan kamyona girecekti.Bu sırada ön tarafı da iyi takip etmek gerekiyor :)

@Skandalek
    Çevrede ne var ne yok genişçe görmek bile insanı rahatlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seF[o] -- 22 Kasım 2017; 14:4:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Optik Konusu Hakkında Her Şey
    2 yıl önce açıldı
    kör nokta uyarı sistemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam Merhaba,

Bende fiat uno sahibiyim aynaların göstermesini geçtim dediğiniz gibi aynalar o kadar küçük ki sollama yapacağım yada yola bağlanacağım zaman eğilip bakmak 2-3 kere kontrol etmek zorunda kalıyorum.

Bu taktığınız kör nokta aynasından sonra görüş biraz daha düzeldi mi? ona göre bende böyle bir ayna bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umud7 -- 22 Kasım 2017; 14:16:4 >
  • guzel konu, elinizie saglik.
  • Merhaba hocam.

Yukarıda ki kendi Uno'mdan çektiğim fotoğraflarda kör nokta aynası ile Uno'nun orjinal aynasını kıyaslayabilirsiniz.

Kör nokta kalmadığı gibi, bırakın yanınızda aracı görmeyi diğer şeritlerde ki araçları bile görebiliyorsunuz.Yaklaşık olarak görüş alanım 3 kat arttı diyebilirim.

Bahsettiğiniz benzer problemleri bende yaşıyordum.Şerit değiştirmeden omuz üstü bakışı mutlaka yapardım.Artık o vazifeyi aynalara devrettim.

@tolbay Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seF[o] -- 22 Kasım 2017; 16:22:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

Merhaba hocam.

Yukarıda ki kendi Uno'mdan çektiğim fotoğraflarda kör nokta aynası ile Uno'nun orjinal aynasını kıyaslayabilirsiniz.

Kör nokta kalmadığı gibi, bırakın yanınızda aracı görmeyi diğer şeritlerde ki araçları bile görebiliyorsunuz.Yaklaşık olarak görüş alanım 3 kat arttı diyebilirim.

Bahsettiğiniz benzer problemleri bende yaşıyordum.Şerit değiştirmeden omuz üstü bakışı mutlaka yapardım.Artık o vazifeyi aynalara devrettim.

@tolbay Teşekkürler.

Hocam cevap yazınızı beklemeden bugün öğlen bende iki adet kör nokta aynası sipariş verdim dedikleriniz de sonuna kadar haklısınız bu güzel konu ve örnekler için teşekkür ederim. İyi ve güvenli sürüşler dilerim

• Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah.

Kullanmaya başladıktan sonra tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz :)

Hayırlı ve güvenli sürüşler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.