hayirli olsun o zaman.bu arada aksesuarlari arkadas taktirdi benimde kafam karisti.tum bayilerdeki aksesuarlar navigasyon markalari aynimidir birde atiyorum bir bayideki aksesuar sayisi 15 ise digerindede aynimidir.
Birde merak ettigim aksesuar brosurleri ciktiktan sonra yada araba ciktiktan birkac ay icinde olusan aksesuarlara ileride digerleri ekleniyormu yoksa bu arac icin sadece bunlardirmi deniliyor
quote:
Orijinalden alıntı: chn06
hayirli olsun o zaman.bu arada aksesuarlari arkadas taktirdi benimde kafam karisti.tum bayilerdeki aksesuarlar navigasyon markalari aynimidir birde atiyorum bir bayideki aksesuar sayisi 15 ise digerindede aynimidir.
yanlış hatırlamıyorsam tüm Hyundai bayiileri Cyclone marka navigasyonu garanti kapsamında takıyorlardı...
Aracı zaten birkaç aydır kullanıyorum. Benim aracım 2010 model. Eylül sonu aldım. Beklemedim. Trafik ve bandrolu kendim ödedim.
Arkadaşlar merhaba. Benim kullanıcı arkadaşlara bir sorum olacak merak ettiğim. Aracın çalıştırma düğmesine anlık bas-çek şeklindemi basılıyor, yoksa kontak anahtarı gibi araç çalışana kadar parmağımızı basılımı tutuyoruz düğmeye. megane II araçlarında çalıştırma düğmesine anlık basıyorsunuz, araç sonrasında çalışıyor.
Ayağın frende iken anlık basıp çekiyorsun. Kendi çalışıyor. Basılı tutmana gerek yok. Frene basmadan düğmeye basarsan yalnızca arabanın elektrik akımını açıyorsun.
Arkadaşlar hepinize mutlu günler. ix35 1.6 gdi motorun egzantirik te kayış mı var yoksa zinzir mi var? bilgisi olan uzman arkadaşlarımız var mı acaba?
türkiye de 1.6 gdi var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: selimabi2
Ayağın frende iken anlık basıp çekiyorsun. Kendi çalışıyor. Basılı tutmana gerek yok. Frene basmadan düğmeye basarsan yalnızca arabanın elektrik akımını açıyorsun.
Bilgi için teşekkür ederim. Youtube da bir video izlerken düğmeye basılı tuttuğunu görünce merak etmiştim. Yeniden teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: musluoto
Arkadaşlar hepinize mutlu günler. ix35 1.6 gdi motorun egzantirik te kayış mı var yoksa zinzir mi var? bilgisi olan uzman arkadaşlarımız var mı acaba?
Merhaba musluoto Uzman değilim, araç sahibide değilim. Ancak araç siparişi vermeden önce bakımınıda araştırmıştım. Kayış yok, zincirli. 100-120 bin civarında kontrol ediliyor, ses varsa değişiyor, yoksa yola devam.
Rica ederim. Memnuniyetle cevapladım.
quote:
Orijinalden alıntı: besadam
quote:
Orijinalden alıntı: celebic
Tekrar merhaba,
forumu baştan sona okumaya gayret ettim, belki atlamış olabilirim ancak 2.0 CRDI ix-35'in yakıt tüketimi ve performanslarıyla ilgili yorumlara pek denk gelemedim. 2.0 ix-35 kullanan arkadaşlardan bilgi ve yorumlar bekliyorum...
Aslında ben başından beri birkaç defa yazdım diye hatırlıyorum, tekrardan yazayım. Aracı bütün yollarda kullandım, düz yollarda özellikle İstanbul-Edirne arasında 140 km sabit hızla 8 lt/100 km harcıyor, yine 160-180 km arasında kullanırsanız bu 9 lt/100 km civarına çıkıyor. 200 civarında ise bariz bir şekilde tüketim artıyor ve 10.5 lt/100 km civarında harcıyor. Bu arada 200'ün üstünü denemedim, ancak araç 200 km/saatte bile sarsılmıyor ve yol tutuşu çok iyi. Bizim köye giderken tamamen çukurlu patika yolda kullandım normal yoldaki tıkırtılar kadar tıkırtı çıkıyor, tırmanmada en ufak bir sıkıntı yok. Otomatik şanzımandan çok memnunum, ayağınızı frenden çekip gaza basana kadar 1 mm bile geriye kaymıyor.
Özellikle buzlu yolda bu hafta kullanma fırsatım oldu, Isparta-Senirkent ile Afyonkarahisar-Şuhut arasında yaklaşık 80 km'lik inişli çıkışlı, asfalt dağ yolu var, -4 derecede buzlu yolda yaklaşık 80-90 km ile en ufak bir kayma olmadı. Dün gece karşıma bir kedi çıktı ve 100 km ile giderken 20 m civarında rahatça manevra yapıp kediye çarpmadım. Yani motor uçuyor kaçıyor, araç da yolu çok iyi tutuyor diyebilirim. 28.000 km oldu, henüz bir sıkıntı da yaşamadım. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Yalnız sizin yazdıklarınızdan sonra Prado konusunda biraz tereddütüm oldu, normalde 2 sene içinde Prado 3.0 D4D almayı düşünüyordum (normalde bu aracı eşime almıştık, sonrasında vazgeçtik bu aracı beğenince ikimiz de) bu aracın performansından sonra umarım hayal kırıklığına uğramam.
Sn. besadam, yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Prado konusunda dediklerim belki yanlış anlaşılmış olabilir. Benim aracım benzinliydi ve deli gibi tüketimi vardı. Sizin bahsettiğiniz dizel modeller o senelerde 2004 üretilmiyordu. Yakıt tüketimindeki şikayetler nedeniyle dizel modelleri çıkartınca durum değişti. Hem tüketim düştü hemde tork yükseldi. Arazi araçları içersinde her zaman Toyota diğerlerinden bir gömlek üstündür... Yeni üretilen dizel modellerin sürüş keyfine doyum olmayacağını düşünüyorum... Saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: selimabi2 Aracı zaten birkaç aydır kullanıyorum. Benim aracım 2010 model. Eylül sonu aldım. Beklemedim. Trafik ve bandrolu kendim ödedim.
benim araclari aldigim bayiyle ilgili sikayetler duymustum bu konuda.arkadaslarda foruma yazmislardi mtv ve bandrolu odemiyor diye.sizde kendiniz odemissiniz.ya ankaradaki bayiler boyle yada tum hyundai bayileri odememeye basladi sanirim.
Bu çarpışma testlerinin hepsi hareketsiz bir duvara karşı yapılmaktadır. Bu nedenle aracın ağırlığının koruyucu etkisi azalmaktadır. Eğer hareket eden bir cisme veya yerinden oynayabilen bir araca çarpılırsa kullandığınız aracın ağırlığı önem kazanmaktadır. Kitle etkisi ile karşı aracı kuvvetle savururken ağır olan araç yoluna bir miktar daha devam eder. Ama Hafif bir araçla ağır bir araca çarparsanız duvara çarpmış gibi olursunuz. Bu nedenle çarpışma testleri 4 4 lük değil. ix 35'in ekstradan 200-300 kg ağır olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Bu da ekstradan güvenlik demektir.
arkadaşlar ben bugün 1.6gdi style plus beyaz siparişi vermiş bulunuyorum. nekadar bekleyeceğimi bilmiyorum inşallah kısa zamanda aranızda olurum ve deneyimlerimi paylaşırım.
Aralık ayında sipariş vermiş biri olarak bugün sipariş vermiş olduğum bayii aradım. Kesin birşey söyleyemediler. Bende Genel müdürlüğü aradım. Araçların ne zaman geleceği şubat ayı başında belli olacak dediler. Onlarda bir cevap veremiyor. Araçlarımızı alana kadar aracın yeni versiyonu çıkacak ya. Kaparo vermemiş olsam vazgeçeceğim artık.
Zor iş valla araç beklemek sabır gerektiriyor
quote:
Orijinalden alıntı: sfzb67 Zor iş valla araç beklemek sabır gerektiriyor
Aynen beklemek cok zor.banada araclarin 1 hafta icinde teslim edilecegi soylenmisti.bir ayi gecti daha yarisini alamadim.yarin santafe icin ariycam tekrar.hafta sonu demislerdi bakalim.