mc ben ankaradayım hemşo küçükesatta ne zaman istersen buluşuruz tabikide tüm hemşerilerimiz içinde gecerli bu davatiye
Malatyalı değilim ama ekliyim.
Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri’nde çalışan otobüs şoförleri, gün boyu muhatap oldukları binlerce yolcu ile ilginç diyalog ve anlar yaşıyor.
MALATYA - Bazı yolcuları bıçak tehdidi altında evlerine bırakan, otobüste yabancı yolcuları saatlerce gezdiren şoförler, evlenme teklifleri de alıyor...
Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞ (MOTAŞ) Genel Müdürü Gökhan Tuncel, şoförlerin eğitimine önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Şoförlerimizin vatandaşlarımıza karşı sabırlı ve güler yüzlü olmalarını istiyoruz. Hem ilkelerimizi anlatmak hem de onların daha sabırlı ve anlayışlı olmalarını sağlamak için psikologlar aracılığı ile halkla ilişkiler ve iletişim dersleri ve seminerleri veriyoruz. Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü’ndeki memur arkadaşlar şoförlerimize trafik eğitimi veriyor.”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şoförlere en az lise mezunu olma şartı getirdiğini anlatan Tuncel, benzer bir uygulama istemelerine rağmen bu uygulamanın Malatya’da koşullarla uyuşmadığını ifade etti.
“BENİM TELEFONLA KONUŞMAM YASAK, SEN KONUŞ” Şoförlere vatandaşlarla iyi ilişkiler kurma konusunda destek olduklarına değinen Tuncel, şoförlerle yolcular arasında zaman zaman üzücü, zaman zaman da tatlı ve hoş sohbet diyaloglar yaşandığını söyledi. Tuncel, şoförlerinin yaşadıklarıyla ilgili şunları kaydetti: “İki yıl önce MAŞTİ ile Çöşnük arasına gece 01.30-02.30 arasına otobüs seferi açtık. Kent dışından gelen olur, evine rahat gitsin diye. İki hafta önce bu serviste çalışan bir şoförümüz geldi anlattı. İki yolcu binmiş, alkol almışlar. Ellerindeki bıçağı şoförümüzün boynuna dayamışlar, kendilerini evlerine kadar götürtmüşler.”
Bir annenin kendisine gelip çocuğunu otobüste unuttuğunu söylediğini ifade eden Tuncel, şöyle devam etti: “Hemen otobüs şoförünü aradım. Şoföre kadının otobüste unuttuğu 2 yaşındaki kız çocuğunu yanından ayırmamasını söyledim. Seferi biten şoför çocuğu alıp geldi, kadın çocuğunu alıp gitti. Yine şoförlerimizden biri anlatıyor. Cep telefonu ile konuşmanın yasak olduğu otobüslerimiz var. Şoför otobüste konuşan birini konuşmaması yönünde uyarmış. Adam hemen karşısındakine, ‘benim konuşmam yasakmış, sen ara da konuşalım’ demiş.”
Benzer olayların çok olduğunu dile getiren Tuncel, “Şoförlerden birine bir yolcu, ‘ben Malatya’nın yabancısıyım, Sıtmapınarı’nda indirir misiniz beni?’ demiş. Şoför kabul etmiş. 2 saat boyunca sefere devam etmiş, yolcuyu unutmuş. Yolcu seferlerden birinde ‘Beni Sıtmapınarı’nda indirecektiniz’ demiş. Şoför ‘Kusura bakmayın, unuttum’ demiş. Yine de unutmaya devam etmiş. 2 saatin sonunda yolcuyu başka bir otobüsle göndermek zorunda kalmış” dedi.
Otobüslerden birine Malatya Belediyesi’ne bağlı Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nde kocası çalışan bir kadının bindiğini anlatan Tuncel, bilet atmayan kadının şoför tarafından uyarılması üzerine “benim kocam Esenlik’te çalışıyor” dediğini belirtti.
“YOLCULAR BENİM AKRABAM GİBİ” Bazı şoförlerin yolcuları ile iyi ilişkiler kurduklarına vurgu yapan Tuncel, “Bir şoförümüz, Çarmuzu güzergahında çalışırken bir yaşlı teyze binmiş otobüse. Çarmuzu Mezarlığı’nda ineceğini söylemiş. ‘Teyze, Şehir Mezarlığı daha konforlu orada indirseydik’ demiş. Teyze gülmüş, aslında bu şoförümüz bana “yolcular benim akrabam gibi, hepsini öyle seviyorum ki, espri yaparak onları mutlu etmeyi seviyorum’ diyor” diye konuştu.
Tevfik Temelli Caddesi güzergahında çalışan şoförlerden birinin otobüs seferi sırasında 3-4 tur bir kadının otobüsten inmediğini fark ettiğini belirten Tuncel, şunları kaydetti: “Seferi biten şoför kadına yaklaşmış ve ‘seferim bitti, inmeniz gerekiyor’ demiş. Kadın ‘ben evlenmek istiyorum’ demiş. Şoför ‘burası evlenme dairesi mi?’ deyince kadın ‘Ben seninle evlenmek istiyorum’ diye karşılık vermiş.
malatyamın her yerinde her zaman aksiyon var yani otobus ve şöförleride dahil
quote:
Orjinalden alıntı: fatihcem
quote:
Orjinalden alıntı: caiz2005
benimde kızarkadaşım malatyalı.. arkadaşlar bişey sorcam.. malatyalılar dışarıya kız verirlermi verirkende birşeyle isterlermi... başlık parasından bahsetmiyorum... onu çok seviyorum. inş. evlenecezde. acaba isterken ailesi veya akrabaları sıkıntı çıkartırlarmı...
Malatya'nın neresinden.
SÖYLEMEM. neme lazım akrabası falan çıkarsın.. gümlemeyelim sonra
slm benide ekliyebilirsiniz,izmirde oturuyorum,malatyaya her sene bir iki kez gidiyourm,peder/valide orada...
hemşo deme ya bende 8 yıl tunalıda oturdum şimdi 4-5 aydır öveclerde oturuyorz taşındık bayramdan sonra bi gün ayarlayıp buluşalım ben bu gün maraşa gidiyorum dedem rahatsızlanmış pazar günüde malatyaya gecicem bi organizasyon ayarlarsanız pazar günü bi buluşma düzenleriz
quote:
Orjinalden alıntı: sezka44
mc ben ankaradayım hemşo küçükesatta ne zaman istersen buluşuruz tabikide tüm hemşerilerimiz içinde gecerli bu davatiye
valla arkadaşım benim bildigim öle bişi yok ama bellide olmaz belki öle adetleri olanlar vardır ama sanmıyorum bu devirde kalmadı artık öle seyler hele malatya gibi modern bi şehirde
quote:
benimde kızarkadaşım malatyalı.. arkadaşlar bişey sorcam.. malatyalılar dışarıya kız verirlermi verirkende birşeyle isterlermi... başlık parasından bahsetmiyorum... onu çok seviyorum. inş. evlenecezde. acaba isterken ailesi veya akrabaları sıkıntı çıkartırlarmı...
artık sende malatyalı sayılırsın senide ekliyorum arkadasım
quote:
Orjinalden alıntı: mc.kork
valla arkadaşım benim bildigim öle bişi yok ama bellide olmaz belki öle adetleri olanlar vardır ama sanmıyorum bu devirde kalmadı artık öle seyler hele malatya gibi modern bi şehirde
quote:
artık sende malatyalı sayılırsın senide ekliyorum arkadasım
ekle kardeşim bende malatyalıyım bundan gayrı
malatyalı deilim ama şimdiye kadar tanıdığım malatyalılar çok kral adamlardı,severim malatyayı
arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir bu forumdayım malatyalılar külübü oldugunu bilmiyordum eğer beni eklemezseniz cok fena bozulurum sevgiler saygılar
Bu gün dedemi kaybettim içim yanıyor dünya gözüyle son bi defa daha göremedim halbuki dün bu gün akşam için bilet almıştım
başın sağolsun arkadaşım bi hemşerin olarak cok üzüldüm ama ecel yapacak bişi yok bu dünya fani unutma ne kadarda burda yazsam acını dindiremem ama hayat devam ediyor bu dünyada kimse sonsuza kadar yaşamıyacak zamanı gelince herkes gidecek sende bende acı bir olay tekrar başın sağolsun
malatyadan herkese sevgiler buraya takılan malatyalıların çogu dısarıda ama ben memleketimde yasıyorum ve burada görev yapıyorum.
Malatyaya gitmisligim yok ama malatyaliyim iste benide ekleyin :D