Şimdi Ara

DH VECTRA C KULÜBÜ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
2
Favori
42.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vectra C Kullanan Tüm Arkadaşlara Merhaba

Öncelikle Ulu Önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ü Aramızdan Ayrılışının 70. Yılında Saygı,Minnet ve Özlemle Anıyoruz.Ruhu Şad Olsun...

Bende 2005 Trafiğe Çıkışlı Vectra C 1.6 Edition Kullanıyorum Arkadaşlar ve Çok Çok Memnunum.Açık Söylemek Gerekirse Şehir İçi Trafikte veya Kısa Mesafe Kullanımında Her Araçta Olduğu Gibi Bizim Araçlar da Yakıt Tüketimi Konusunda Pek Cimri Değil,Yakıyor...(Ben İst.da Oturuyorum,Anadolu Yakası).Ancak Uzun Yolda Bir Arkadaşında Dediği Gibi Dizelleri Aratmıyor.Son Yaz Tatilimde Toplamda 1.500 Km'den Fazla Yol Yaptım (Klima Açık,3 Yetişkin,2 Büyük Bavul) Km'de Eski Parayla 215 Bin Lira Gibi Bir Tüketimim Vardı.Başka Bir İfadeyle 6-6,5 Lt.Civarı Bir Tüketim,Tabi Dönüş Yolunda Topçular'da Arabalı Vapur Çilesine Denk Gelince Tüketim Biraz Arttı,Yoksa Yolda 5.9 Lt ile Gittiğimde Oldu CC'da(Konfor ve Rahatlıkta Cabası).Uzun Yol Kullanımı Dışında Sıcak Havada Seferihisar-Özdere-Gümüldür-Kuşadası Arasında Git Gel Kullandım Yani Yakıt Tüketimine Müsaitti Güzergâh ve Şartlar,Buna Rağmen Tüketimi Beni Üzmedi.Dolayısıyla Normalden Fazla Ekonomi Aramıyorsanız (LPG'li Araç Kullanıyor Gibi) Vectra Sizi Üzmez,Kaldı ki Vectra Sahibi Olup LPG Taktıranlar da Var Bildiğim Kadarıyla,İsteyen O Seçeneğide Tercih Edebilir.Ayrıca 2004 Üretimi Bir Araç Olmasına Rağmen Donanımı da Gayet Dolu Dolu (4 Hava Yastığı-ABS-Yol Bilgisayarı-Çift Bölgeli Dijital Klima-Yağmur Sensörü-Xenon Far-Elektrikli Yan Aynalar-Tek Dokunuşlu 4 Elektrikli Cam -CD Çalar vs.vs.) Sözün Kısası Alsam mı Almasam mı Diye Tereddüt Edenler Varsa Hiç Düşünmeden Alabilirler,Bence Pişman Olmazlar(O Motor O Kasaya Yeterlimi Konusuna Girmiyorum Forumda Milyon Kere Konuşuldu Herhalde)Ama Tabi İkinci El Alıyorsanız Sıkı Pazarlık Edip Aracı Almadan Önce Yetkili Bir Serviste Tepeden Tırnağa Kontrol Ettirmekte ve Alacağınız Aracın Temiz Olduğundan Emin Olmakta Fayda Var...

Tüm Opel Dostlarına Selamlar....

Yakıt Tüketimi
    Tatil-1-
    Tatil-2-

• selam dostlar,

vectramı sattım, şimdilik astraya biniyorum... kendimi insigniaya göre programladım... ama vectranın ruhu yeter... alman cadillacı kendisi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eskiresources

selam dostlar,

vectramı sattım, şimdilik astraya biniyorum... kendimi insigniaya göre programladım... ama vectranın ruhu yeter... alman cadillacı kendisi...

insignianızı neskardan mı alacaksınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

quote:

Orjinalden alıntı: eskiresources

selam dostlar,

insignianızı neskardan mı alacaksınız?

yücehünkarla aramız daha iyi neskara göre ama bakalım fiyat ne olacak? en önemlisi o...
  • Aracımı satmaya karar vermiştim ancak vazgeçtim.
    60.000 BAKIMLARI yapıldı.
    Şu an aracımdan çok memnunum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 5 Aralık 2008; 17:30:54 >
  • Ne kadar acaba 2004 vectra'lar. Bir de karşılaşılan sorunlar nedir 4-5 yaş için? Ağır bakımı kaç km'de? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lastkhan

Ne kadar acaba 2004 vectra'lar. Bir de karşılaşılan sorunlar nedir 4-5 yaş için? Ağır bakımı kaç km'de? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Örneğin benim aracım 1.6 comfort internet piyasası 24-25 ama serviste verilen fiyat 21-22 bin ytl arasıdır.
    Ben bugğne kadar çok sorun yaşadım ve çok şükür arabamında destepğiyle atlattım tüm sorunları.Arabamı hala seviyorumAncak gerek motorun küçük olması,gerekse 5 yılın getirdiği sorunlar,onu benden ayırmaya neden olan en önemli etkenler.

Yaşadığım sorunları tek tek yazayım ..

ABS BEYNİ ARIZASI
    BEYİN ARIZASI
    SÜSPANSİYON ARIZALARI
    TEYP ARIZASI
    YAĞ EKSİLTME PROBLEMİ
    SİLECEK SUYU TANKI DELİNMESİ
    KARTER MUHAFAZASI DEĞİŞİMİ

ve bunun yanında oluşan ufak tefek sorunlar..

BEYİN ARIZASI TAMAMNE BENİM HATAMDAN KAYNAKLANDI
    ABS BEYNİ ,GÖSTERGE PANELİNDEKİ ABS IŞIĞININ SÖNEMDEN HERZAMAN ARACI ÇALŞIŞTIRDIĞIM İÇİN BOZULMUŞ DEDİLER.
    SÜSPANSİYONLARIN SERTLEŞMESİDE BENİM HATAM.

ŞU durumda tek sorun aracın yağ eksiltmesidir.
    Başka hiçbir sorunu yoktur.

Tüm sorunlar kullanıxcı hatasıdır.

Ancak arabayı kullanırken hoş kullandığım takdirde (son 6 aydır)araba hiç bir sorun çıkarmadı..

SAYGILAR..

• Arkadaşlar bende 2004 vectra kullanıcısıyım inanın samimi olarak söylüyorum arabam 100 bin km cıvarında rutin bakımlar dışında aracımda en ufak bi arıza olmadı aracımı seviyorum,hepinize kazasız belasız günler.
  • Bende 2004 vectra elegance var. 125000de şuan. En büyük ve kronik problemi yağ yakması.(80.000den itibaren başladı, 106000de lpg takıldı biraz daha arttı) Onun dışında şuan motor soğutma suyu eksilme yapmaya başladı. 20 gün arayla 2 kere yaptı. Aynı zamanda eksozda sanırım kurum bağlama var, uyarı veriyor. Daha önce aynı problemi kötü benzinden dolayı 5000de ve 11000de yapmıştı. Elektronik aksamda uyuz klima ayarı butonu sorunlu. Hız sabitleme tuşlarındaki üst tuş çalışmıyor veya çok uğraşıorum bundan dolayı hafızadaki hızı değiştirmem zor oluyor. 63000de debriyaj balatası değişti(takımı değil). 105000de devirdaim seti değişti. 61 aydır akü değişmedi(0 aküsü) Konforu değişmedi :) Yolda giderken ki güven verici hisdeğişmedi :) Donanimi yeni araçlara karşılaştırılınca hiç eksik kalmadı (ESP,ASR, elek.koltuk, elek. katlamalı ayna, xenon, sunroof, herşey otomatik..vb) Bence bu araba yenilerle değiştirmeye değmeyecek kadar iyi. Yeni araba almaya 30-35 milyar fark vereceine 3-4 milyar arabana harca uzun yıllar bin. Milli servete katkıda bulun

• motor suyu seviyesinin azalmasının sebebi bağlantıların gevşek olmasıdır.sanırım lpg beynine suyu götüren bağlantılarda gevşeme oluyor.bendede vardı tamir ettirdim bir daha azalmadı.egsoz uyarısı lpgden dolayı olabilir.bende 170 le gidince araba kasılmaya başlıyor ve mecbur benzine alıyorum.klima ayar butonu ve hız sabitlemenin üst tuşu bende de arızalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetkry

motor suyu seviyesinin azalmasının sebebi bağlantıların gevşek olmasıdır.sanırım lpg beynine suyu götüren bağlantılarda gevşeme oluyor.bendede vardı tamir ettirdim bir daha azalmadı.egsoz uyarısı lpgden dolayı olabilir.bende 170 le gidince araba kasılmaya başlıyor ve mecbur benzine alıyorum.klima ayar butonu ve hız sabitlemenin üst tuşu bende de arızalı.

bugün servise uğradım. Bilgisayara bağladılar. Arıza ışığı lpg'den kaynaklanıyormuş. Oksijen sensörü arıza veriyormuş ama arızalı değil. İkazı söndürdüler. Soğutma suyu içinde bir gün servise bekliyorlar, sanırım hava verip kaçağı bulacaklarmış, dediğiniz gibi hortumdan olma olasılığı yüksekmiş. Yüksek süratte arabanızın kasmasının nedeni büyük olasılıkla lpg sistemi olabilir. Yeterince gazı motor alamıyordur. Lpg kiti markanız nedir? Bendeki landi renzo. Bosch enjektör kullanılıyor. İsediğiniz kadar yüklenin motora, kasma yapmıyor. Bizzat eğimsiz düz yolda 180-190km hıza fazla kasmadan çıkabiliyorum(eğim olursa 220). bu klima ayarı butonuna yapılacak bişey yok sanırım:( Bazen 3. kademeden 0'a düşürmek istiyorum, tam tersi 6-7.kademeye çıkıyor. Bu böyle üst üste 3-4 defa olabiliyor. tam bir işkence Şu hız sabitleme düğmesinin çaresi sanırım kolu komple yenisiyle değiştirmek, çünkü çok sık kullanılıyor.

birde ben de teybin ses düğmeside klima butonu gibi işlemeye başladı. Çoğu zaman kapatmaya çalışıyom kapanmıyo, sesi açmaya çalışıyom açılmıyor, en sonunda direksiyon üzerindeki tuşlardan ses açıp kapıyorum

• benim vectrada yol kötü olunca kapılardan ve süspansiyonlardan acayip sesler gelir.takırtılar falan.bir de arabaya ilk binince 8 9 defa tık tık diye ses geliyor servise sordum normal dedi.aynı ses araçiçi devir daimi açıp kapatınca da oluyor.yardımcı olursanız sevinirim.
  • ...
  • bu topic aktifmi ?
  • vectra c kullanıcıları nerede? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu konuda mesajların bazılarında klima tuşu ve hız sabitleyici kumandasında sorunlardan bahsedilmiş. Genel bir sorun mu?
  • "vectra c kullanıcıları nerede? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu konuda mesajların bazılarında klima tuşu ve hız sabitleyici kumandasında sorunlardan bahsedilmiş. Genel bir sorun mu? "

Vectra C2'min garantisi yeni bitti...
    Önemli hiç bir arızası olmadı. 33.000 km'de...
    Ara sıra ne alakaysa benzin aldığımda sadece bir kontaklık hız sabitleyici çalışmıyor...
    Sonra kendiliğinden geçiyor.
    Ciddi bir arıza değil anlayacağınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

vectra c kullanıcıları nerede? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu konuda mesajların bazılarında klima tuşu ve hız sabitleyici kumandasında sorunlardan bahsedilmiş. Genel bir sorun mu?

evet genel bir sorun.

başka bir sorunuz?
  • Arkadaşlar Vectra forumu ne kadar atıl kalmış 2008 den beri tek sayfa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

vectra c kullanıcıları nerede? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu konuda mesajların bazılarında klima tuşu ve hız sabitleyici kumandasında sorunlardan bahsedilmiş. Genel bir sorun mu?

2005 model Vectra C kullandım 2 yıl kadar..Ne hız sabitleyicide ne de kilma düğmesinde vs.de bir sorun yaşamadım bir kez olsun..Hatta Vectra C'deki hız sabitleyici kullandığım en iyi en stabil hız sabitleyicilerdendi..Sonraki makyajlı kasadan bahsediliyorsa onu bilemem ama öncesindeki kasada (makyajsız) hız sabitleyici kumandasında falan genel kronik bir sorun yok !!
  • 6 ay önce 2003 1.8 c vectra aldım hep istemiştim duruşu tarzı hoşuma gitmiştir alırken olum 20 yaşındasın ağır kalır fln dendi ama vazgeçmedim :DD: 1.6 ları için cekmiyor pek kasa ağır olunca fln gibi seylr söylendi 1.8 ini aradım piyasada pek yok denk geldi aldım cok memnunum fiyatının üzernde duran bi araç tek sorun sert suspansiyonlar :D:D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.