Şimdi Ara

Dielektrik Isitma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dielektrik isitma (Iki iletken levha arasina konulan yalitkan maddenin isitilmasi..) hakkinda bilgiye ihtiyacim var.
    Bu konu hakkinda bilgi, devre semasi, ornek resim vs sahibi arkadaslar yardimci olabilir mi?

Tesekkurler..

• bilgisi olan yok mu arkadaslar???
  • dialelektrik bana sanki kristal yapıdakki(kkuars vs) gibi maddeler basınc uygulayınca olsan elektrige verdikleri isime benzermis gibi geldi ama isimi tam olarak hatırlamıyorum simdi bununla bir ilgisi olamaz heralde degil mi?
  • Merhaba,

Dediğim olayın bahsettiğinizle bir alakası yok. Sanırım tamamen isim benzerliği.
    Benim bilgi almak istediğim konu daha önce de belirttiğim gibi iki iletken levha arasına konulan yalıtkan bir maddenin yüksek frekans kullanılarak ısıtılması durumu.

Teşekkürler..

• Verdiginiz linkler icin tesekkurler..
  • benim ismini hatırlayamadıgıım seyde piezoelektrik oluyor bu kristalize nesnelerin elektrik ile titremeleri yani ısınmaları basınc uygulayıncada elektrik üretmesi gibi bir olguya dayanıyor sanırım
  • Dielektrik ısıtma :Yüksek voltaj ve çok yüksek frekans olayı
    Kondansatöre fazla voltaj ve A.C verince patlıyor ya dielektrik ısıtmada bunun kontrol altına alınmış hali galiba yanlışmıyım?
  • İki iletken levha arasına yalıtkan bir madde koymak suretiyle kondansatör oluşturmak, bu kondansatöre yüksek frekans uygulamak suretiyle yalıtkanın ısınmasını sağlayarak ısıtma olayını gerçeleştirmek..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.