Şimdi Ara

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ Mİ YOKSA U600 MÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben u600 ile dijital fotoğraf makinesi arasında kaldım!Sonuçta tel benim için çok önemli değil,fotoğraf çekmeyi çok seviyorum.
    Ama bu seferde taşınabirliği sorun oluyor..Bu yüzden kararsız kaldım.
    Yardımcı olursanız sevinirim

• Amatör fotoğrafçılığa ilgi duyuyorsanız kesinlikle dijital fotoğraf makinelerini araştırmanızı tavsiye ederim. (Nikon, Canon, Fujifilm vb)
  • Walla doğru ama işte taşınabirliği sorun.Şu ince hafifleri de baya pahalı.
    Paraya kıyıp alsam da acaba o kadar para vermeye değer mi?Ne bilim ya kafam karıştı
  • Yhaa Şu SONY-S650 Dijital fotoğraf makinesi Piyasadaki Tüm Telefonlardan Daha İyi Çekermi.....
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryID=248&ProductID=bd93154#tablnk
  • Ben de kesinlikle Dijital fotoğraf makinesi almanı öneriyorum. Canon, Nikon, Panasonic veya Fujifilm modellerini araştırabilirsin...
  • şu aşamada bir fotoğraf makinesi ile cep telefonunun kamerasını karşılaştırmamalısınız
    belki bir kaç sene sonra
    cep kameraları daha yüksek kalitelere ulaşınca
  • s650 modeli piyasaya gore biraz geri kalan bir model. sony nin ara model olarak cikardigi ve performansi pek iyi olmayan bir cihaz, ama yinede kalitesi cep telefonlarina oranla yuksektir.
    bir arkadasim sony cihaziyla n73 telefonunu karsilastirdigini ve cihazi 3mp ayarinda n73 un daha iyi fotograf cektigini soyledi. (kendisi cihazin modelini tam olarak bilmiyor ama ben sony t serisi diye tahmin ediyorum.) arkadasin cikardigi gibi bir sonuc almak o cihaz icin mumkun. cunku eski bir teknoloji ile donatilmis bir fotograf makinesi n73 altinda ezilmis olabilir. (3mp denk ayarinda unutmamak lazim.)

digital makineleri cep telefonlarindan ayiran en buyuk ozellik CCD algilayicidir. cep telefonlarinda ise CMOS algilayici kullnilmaktadir. CCD algilayicilar isiga karsi, CMOS algilayicilardan daha duyarlidirlar ve urettikleri goruntuler daha niteliklidir. Buna karsilik daha pahalidirlar ve daha fazla guc harcarlar.

dedigim gibi eski teknoloji ile uretilmis digital makinelere belkide gunumuz cep telefonlarindan alt seviyede olabilirler ama yinede algilayicilari ve kaliteli mercekleri sayesinde cep telefonlarindan daha iyi performans verirler.

kesinlikle kaliteli bir goruntu icin piyasadaki dusuk segmentte de olsa bir digital makine tercih edilmelidir. ki piyasada hakikaten kaliteli, bu isi iyi yapan ve ucuz cihazlar mevcuttur. ornegin, canon a460, nikon L3 gibi. bunlar sadece aklima gelenler. 300 ytl ye kadar cok iyi fotograf kalitesi sunan cihazlardir. hatta piyasadaki 6-7-8mp lik cihazlardan bile daha iyi sonuclar verirler.

tavsiye kesinlikle bir digital makinedir. cep telefonu kesinlikle bir digital mekine yerini tutamaz.(simdilik) tasarimina, markasina 600-700 ytl verecegin bir cihaz yerine kaliteli bir digital makine alirsin, kalan paranlada iyi bir muzik calan telefon alirsin, hem performans yakalarsin, hemde parani bosa harcamamis olursun.

bende onceden w,sony w30 vardi, simdi ise canon a460 var, telefon olarakta w810. telefonumla ani yakaliyorum, muzik dinliyor, telefon gorusmelerimi yapiyorum. digital makinemlede fotograf cekmenin keyfine variyorum. ozelliklede 1 cm super makro ozelligiyle, gordugum her obje ye odaklaniyorum.

umarim aciklayici olmusumdur.

• Abi Bende W55 Aldım Yeni Çok Güzel Bir Makine Tavsiye Ederim.Benim sizlere önerilerim kamerası için telefon almayın.300 ytl ye bir dijital fotoğraf makinası alın kalan parayada isteklerinize uygun bir telefon alın.
  • tabi ki fotoğraf makinesi.telefon sana bişey öğretmez ama şimdi çıkan makinelerle çok güzel fotolar çekebilirsin
    ayrıca clone yukarda biraz açıklamış:
    sony t9 kullanıyorum.ne n73 ne de herhangi bi model, fotoğraf makinelerinin yanına yaklaşamaz.samsungun 10 mp telefonunu getir, fotoğraf makineleri yine 10 a katlar kalitede.
  • aciklayici bir yaziyi alinti yaparak paylasmak istiyorum.

quote:

Megapiksel aldatmasın
    Hatırlarsanız bundan 7-8 yıl evvel toplama bilgisayar alma dönemi altın yıllarını yaşarken, bilinçsiz tüketiciye en rahat bilgisayar satma taktiği, CPU hızını söylemekti. Şimdi de, bir zamanlar bilgisayar CPU’larındaki bu pazarlama taktikleri, dijital fotoğraf makinelerine uyarlanmış durumda. Sanki daha çok piksel, daha kaliteli fotoğraf demekmiş gibi herkes “megapiksel” değerlerini öne çıkarıyor. Gerçekte durum böyle değil. Nasıl bilgisayarın hızını CPU’nun yanı sıra sabit disk, RAM, anakart, BUS hızı gibi faktörler belirliyorsa, bir kameranın kalitesini de objektif, algılayıcı tipi ve analog-dijital dönüştürücüleri belirler. Fotoğraf, bir bütünün sonucudur. Bu yüzden telefon alırken “megapiksel” aldatmacalarına pek kulak asmayın. Beğendiğiniz telefonu alın, kamerasını da olabilecek en iyi şekilde kullanın. Telefon seçerken, birincil görevlerini (iletişim, kullanım rahatlığı, erişilebilirlik fonksiyonlarını) göz önünde bulundurun.

• Digital bir cam almak istesen yine her halükarda 300-400 ytl gözden çıkarman gerekecek ve digicam taşımak için ayrı bir çanta vs taşımak zorunda kalacaksın.. Halbuki bu fiyata alacağın iyi bir telle tam bir digicam kadar olmasa da kaliteli fotolar elde edebilirsin.. Ayrıca alacğın tele bağlı olarak mp3 playerından kurtulma şansın da var..
  • digital foroğraf kamerasını öneririm.çünkü resimde sadece mp önemli değildir asıl önemli olanlar mercek-lens kalitesidir.ama telefon düşünüyorsanız da nokia n73 modelini öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.