Şimdi Ara

DİKKAT VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE 60.MADDE! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
9
Favori
20.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu da Tobb üniversitesinin burs yönergesinden:
    "(2) Daha önce Üniversiteye kayıt yaptırmış olanlar ve dört yıllık üniversite mezunu olanlar
    burslu programlara yerleştirilseler dahi ücretli statüde kayıt yaptırırlar."
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedefid

Bu da Tobb üniversitesinin burs yönergesinden:
    "(2) Daha önce Üniversiteye kayıt yaptırmış olanlar ve dört yıllık üniversite mezunu olanlar
    TOBB tamam hocam ama bilkent sıkıntı yaratmıyor sanırım mezun olunmamış ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu da Tobb üniversitesinin burs yönergesinden:
    Özyeğin ve Yeditepe hakkında bilginiz var mı? Sitelerinde bir şey bulamadım.
  • Makunouchi İppo M kullanıcısına yanıt
    Siz arayın yine de üniversiteleri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makunouchi İppo M kullanıcısına yanıt
    Oraları ben de bulamadım. Öğrenci işlerine ulaşmaya çalışın. Israrla durumunuzu anlatın, yanlış yönlendirme olmasın.
  • Sabahtan beri Beykent universitesine ulasmaya calisiyorum ne canli destek ne de telefona bakmiyorlar . Beykent icin de gecerli mi acaba bilgisi olan var mi ?

• quote:

Bilkent, Koç ve Tobb tam burslu girseniz bile kabul etmiyor haberiniz olsun. Bilgi, Bahçeşehir ve Kadir Has kabul ediyor. ( bizzat gidip yetkili birimlerle görüştüm.)

Seray Abla (edafosakademik) kendisine de bildirdim :)
    Hayır Bilkent üniversite mezunu olmadığın sürece tam burs veriyor hatta şartları sağlarsan kapsamlı burs bile veriyor.

Ama koç önceden yerleşmişsen tam burs vermiyordu sanırım.

• koç bile burs vermiyorsa devletten şaşmayacaksınız
  • Aynen hocam 1.tercihe Ytü yazmıştım zaten de bu konuyu görünce aradaki bursluları kaldırdım devlet candır
  • Arkadaslar Biruni universitesinde de gecerli haberiniz olsun yazacaklar varsa eger .

• quote:

Hocam Tobb ve Bilkent bayağıdır bu yöntemi uyguluyor. Arkadaşım iki yıl önce Bilkent'e burslu yerleşti ancak okul üniversite mezunu olduğu için burstan faydalanamazsın. Bu yıl özellikle bu maddeyi her özel okula eklemişler. Benim öğrenebildiklerim Koç, Tobb ve Bilkent ikinci üniversite ya da okul bırakıp gelenleri burslu yerleşse bile ücretli okutuyor.

Bilkent burs yönergesindeki cümleyi bırakıyorum buraya :
    "Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi alarak mezun olmuş öğrenciler ile geçmiş yıllarda Bilkent Üniversitesi’nde bir lisans programına yerleştirilmiş olup 2018 yılında yeniden bu üniversiteye yerleşenler, Kapsamlı, Tam veya %50 burslardan veya indirimlerden yararlanamaz."
    Mezun olanlar için geçerli.

Ayrıca Bilkenti bırakıp tekrar Bilkent yazanlar için de geçerli.

Yani Hacettepe okuyorsun 3. sınıfsın bıraktın Bilkent kazandın Burs alırsın.

• Böyle bir şey varsa okulların yönetmeliklerinde yazması gerekmez mi?
    Bir tek TOBB ve Bilkent'te yazıyor. Öğrenci işlerindeki birinin ayaküstü dediği lafa mı bakıyorsunuz bu konuda?
    Koç için nerde yazıyor bu madde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikigai

Böyle bir şey varsa okulların yönetmeliklerinde yazması gerekmez mi?
    Bir tek TOBB ve Bilkent'te yazıyor. Öğrenci işlerindeki birinin ayaküstü dediği lafa mı bakıyorsunuz bu konuda?
    Tobb da nerede yazıyor hocam? Bilkentte sadece Üni mezunları ve Bilkenti okurken bırakanlar için geçerli değil normal bırakıp girenler için sorun yok.
  • quote:

Böyle bir şey varsa okulların yönetmeliklerinde yazması gerekmez mi?
    Koçun sitesinde yaziyordu

• Okullara ulasamıyorum ki.

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    https://www.etu.edu.tr/docs/mevzuat/lisans_programlari_burs_yonergesi_23.06.2016.pdf

Burs yönergesinde Madde 27'de yazıyor. Bilkent de yazmış sitesinde filan zaten ama diğer okulların mevzuatında göremedim böyle bir şey. Hatta Biruni Universitesi, Biruni Uni mezunlarına ek burs var demiş yeniden başka bölüm okurlarsahttps://www.biruni.edu.tr/wp-content/uploads/2018/03/BursY%C3%B6nergesi.pdf Madde 9.
    O yüzden kaynak sordum bunlara, yönergelerde mevzuatta geçmiyorsa öğrenci işlerinden birinin var ya da yok demesi de bağlayıcı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 13 Ağustos 2018; 14:48:20 >

• Tercihimde olan universiteler ile konustukca buraya yazacagim arkadaslar .
    Son olarak Aydin ve Beykent Universitesi de sorunsuz tam burslu kabul ediyor . Kent universitesi gun icerisinde bana ulasip bilgi verecekler .

• quote:

https://www.etu.edu.tr/docs/mevzuat/lisans_programlari_burs_yonergesi_23.06.2016.pdf

Burs yönergesinde Madde 27'de yazıyor. Bilkent de yazmış sitesinde filan zaten ama diğer okulların mevzuatında göremedim böyle bir şey. Hatta Biruni Universitesi, Biruni Uni mezunlarına ek burs var demiş yeniden başka bölüm okurlarsahttps://www.biruni.edu.tr/wp-content/uploads/2018/03/BursY%C3%B6nergesi.pdf Madde 9.
    O yüzden kaynak sordum bunlara, yönergelerde mevzuatta geçmiyorsa öğrenci işlerinden birinin var ya da yok demesi de bağlayıcı olmaz.
    Muhtemelen Bilkent gibidir hocam yani daha önce TOBB Üniversitene kayıt yaptıranlar için geçerlidir yoksa 4 yıllık Üni mezunları diye ayrı belirtmezdi.

Bilkentte daha önce Bilkente kayıt yaptıranlara vermiyor.

Sorup öğrenebilecek varsa çok makbule geçer muhtemelen benim düşündüğüm gibidir.

• quote:

BULDUM HOCAM BENİM DEDİĞİM GİBİYMİŞ.

2018 Mevzuatta ayrıntılı açıklamışlar.

DAHA ÖNCE TOBB ETÜDEN AYRILANLAR ALAMAZ.

Bilkentte de aynı şekilde farklı üniversiteden gelirsen sorun yok.

https://www.etu.edu.tr/files/dosyalar/2018/01/19/cdf81790b10b177f9a37377d3a8d84c5.pdf

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Bursluluktan yararlanamama koşulları
    MADDE 24- (1) TOBB ETÜ öğrencileri, TOBB ETÜ’den ayrılmış veya ilişiği kesilmiş olanlar
    ve dört yıllık üniversite mezunu olanlar TOBB ETÜ’deki burslu kontenjanlara yerleşseler dahi sadece
    ücretli statüde kayıt yaptırabilirler.

Özellerdeki bu ücretsiz eğitim düşmanlığının amacı nedir anlayabilmiş değilim, hayır yani kontenjan sayısı da belli. Mevzuatlar arasında bulması bile zor durumu.
    Yine en dürüst ve açık Bilkent davranmış. İnsanın gözüne soka soka burs vermem diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 14 Ağustos 2018; 0:47:10 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.